PDA

View Full Version : close_wait state

underachiever
15-02-2006, 14:18
μεσω netstat βλεπω οτι μια συνδεση ftp βρισκεται σε close_wait state, τι μπορω να κανω για να την κλεισω τελειως? Βρισκεται σε αυτη την κατασταση αρκετη ωρα χωρις να αλλαζει κατι.

nske
23-02-2006, 20:14
Να βρεις το process που κρατάει το socket ανοιχτό και να το σκοτώσεις. Αν συμβαίνει χωρίς λόγο, τότε είναι bug του software.

underachiever
23-02-2006, 23:19
δε σκοτωνεται η ατιμη
να αναφερω οτι μου συμβαινει σε busybox 2.6.9, δεν ανταποκρινεται σε kill, και ειναι απο vsftpd process

nske
24-02-2006, 13:57
Περίεργο χρησιμοποιώ vsftpd-2.0.4 και δεν συμβαίνει αυτό. Ούτε σε SIGKILL (kill -9) δεν ανταποκρίνεται; Από που προήλθε αυτό το process και τι έχει δεσμεύσει (δες με lsof); Μήπως προσπαθεί να διαβάσει από κάποιο network share που δεν είναι προσπελάσιμο;

DimGR
25-02-2006, 03:39
αν και δε ξέρω ακριβώς πιο και τι θες να κανεις kill , δοκίμασε killall

άμα είναι κάτι περί ftp stamatato από εκεί που τρέχει δηλαδή , σε Debian thane /etc/init.d
δε ξέρω τι δουλεύεις εσύ ............

nske
26-02-2006, 17:27
Το είπε πιο πάνω, busybox είναι μία χαμηλών απαιτήσεων διανομή Linux που χρησιμοποιείται σε embeded routerakia (π.χ. linksys openwrt) ή άλλα μηχανηματάκια με περιορισμένους πόρους. Γι αυτό σκεφτόμουν μήπως ο ftp σερβίρει απομακρυσμένα shares και υπάρχει κάποιο πρόβλημα προσπέλασης σε αυτά το οποίο κάνει τον ftpd να κρατάει το connection -underachiever αν ισχύει αυτό ρίξε και μια ματιά στο kernel log μήπως περιέχει κάτι σχετικό από τον nfs/smb daemon.