View Full Version : close_wait state
underachiever
15-02-2006, 14:18
μεσω netstat βλεπω οτι μια συνδεση ftp βρισκεται σε close_wait state, τι μπορω να κανω για να την κλεισω τελειως? Βρισκεται σε αυτη την κατασταση αρκετη ωρα χωρις να αλλαζει κατι.
Να βρεις το process που κρατάει το socket ανοιχτό και να το σκοτώσεις. Αν συμβαίνει χωρίς λόγο, τότε είναι bug του software.
underachiever
23-02-2006, 23:19
δε σκοτωνεται η ατιμη
να αναφερω οτι μου συμβαινει σε busybox 2.6.9, δεν ανταποκρινεται σε kill, και ειναι απο vsftpd process
Περίεργο χρησιμοποιώ vsftpd-2.0.4 και δεν συμβαίνει αυτό. Ούτε σε SIGKILL (kill -9) δεν ανταποκρίνεται; Από που προήλθε αυτό το process και τι έχει δεσμεύσει (δες με lsof); Μήπως προσπαθεί να διαβάσει από κάποιο network share που δεν είναι προσπελάσιμο;
αν και δε ξέρω ακριβώς πιο και τι θες να κανεις kill , δοκίμασε killall
άμα είναι κάτι περί ftp stamatato από εκεί που τρέχει δηλαδή , σε Debian thane /etc/init.d
δε ξέρω τι δουλεύεις εσύ ............
Το είπε πιο πάνω, busybox είναι μία χαμηλών απαιτήσεων διανομή Linux που χρησιμοποιείται σε embeded routerakia (π.χ. linksys openwrt) ή άλλα μηχανηματάκια με περιορισμένους πόρους. Γι αυτό σκεφτόμουν μήπως ο ftp σερβίρει απομακρυσμένα shares και υπάρχει κάποιο πρόβλημα προσπέλασης σε αυτά το οποίο κάνει τον ftpd να κρατάει το connection -underachiever αν ισχύει αυτό ρίξε και μια ματιά στο kernel log μήπως περιέχει κάτι σχετικό από τον nfs/smb daemon.
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.