View Full Version : Τηλεφωνικη ειδοποιηση με linux
Ακουσα το εξης : Εβαλαν στο computer room ενα συστημα με linux το οποιο οταν πεσει ενας server ειδοποιει τηλεφωνικα τον admin για το προβλημα . Αυτος που μου το ειπε οταν τον ρωτησα για το πως γινεται αρνηθηκε να μου πει . Επειδη αν υπαρχει κατι τετοιο θα μου χρησιμευσει στην νεα μου δουλεια ζητω την βοηθεια σας . Ξερει κανεις κατι ??????
DarthMoul
27-02-2006, 18:41
Ακουσα το εξης : Εβαλαν στο computer room ενα συστημα με linux το οποιο οταν πεσει ενας server ειδοποιει τηλεφωνικα τον admin για το προβλημα . Αυτος που μου το ειπε οταν τον ρωτησα για το πως γινεται αρνηθηκε να μου πει . Επειδη αν υπαρχει κατι τετοιο θα μου χρησιμευσει στην νεα μου δουλεια ζητω την βοηθεια σας . Ξερει κανεις κατι ??????
Αυτό δεν είναι και τίποτα δύσκολο. Φτιάχνεις ένα script που κάνει ping όλες τις μηχανές και ελέγχει το αποτέλεσμα. Αν κάποια δεν απαντήσει, στέλνεις SMS στον admin μέσω κάποιου sms gate. Βάζεις το script στον cron να τρέχει κάθε 1-2 λεπτά και είσαι οκ.
Αυτή είναι η πλέον απλοϊκή υλοποίηση που σου περιγράφω. Υπάρχουν και άλλες πιο σύνθετες, πιο περίπλοκες και πιο αποτελεσματικές.
Εγω εκανα κατι παρομοιο για τον υπολογιστη μου. Εβαλα στο λογαριασμο του αδερφου μου ενα αρχειακι στην εκκινηση και οποτε ανοιγε ή εκλεινε ο υπολογιστης αυτο εκανε κληση στο κινητο μου. Βεβαια επρεπε να ειναι το καλωδιο του Modem συνεχεια στην πριζα. Οποτε οπως ειπε και ο darthmoul κατι τετοιο γινεται και με καποιο τροπο ειδοποιει τον admin. Σιγα το δυσκολο πια που δεν σου ειπε. Darthmoul πιασε την c++ και δειξε του admin του computer room και του αλλου τι θα πει προγραμμα...!
DarthMoul
27-02-2006, 20:24
Μα δεν χρειάζεται καν C στο unix για τέτοιες δουλειές. Ένα shell script φτιάχνεις με καμμιά 20αριά γραμμές. C θα χρειαζόταν στα windows. Αλλά και εκεί μπορείς να κατεβάσεις κάποια perl ή python που είναι open source και να κάνεις την δουλειά σου αποφεύγοντας την C. Τώρα θα μου πεις ποιός windows admin ξέρει python ή perl; Αυτό είναι άλλο ζήτημα.
Τελος παντον εγω το ειπα γιατι σε βλεπω πολυ καλο στη c++ και γενικα καλο προγραμματιστη.
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.