PDA

View Full Version : To Καλυτερο Linux

Alarm
14-07-2004, 00:49
Επιδη καποια μερα, συγουρα θα υπαρξει καποιος που θα αναρωτηθει για το ποιο ειναι το καλυτερο Linux Distribution ειπα να φτιαξω αυτη την κατηγορεια ωστε να δοσουμε ενα χερι βοηθειας στον καθε νεο που θελει να ξεκινησει με το Linux αλλα δεν ξερει ποιο.

Να ξεκαθαρισουμε πρωτα απο ολα κατι, το θεμα αυτο δεν φτιαχνεται για να ερθουμε σε αντιφασεις αλλα για την βοηθεια και μονο νεων χρηστων Linux οι που θελουν να γινουν Linux Users.

Τελος να προσθαισω. ΔΕΝ υπαρχει καλυτερο Linux. Οπως δεν υπαρχει καλυτερο φαγητο, ολα ειναι θεμα γουστου του καθενα απο εμας.

doubleh
22-07-2004, 17:11
Χαιρετώ το φόρουμ.

Debian-άκι, καλύτερα testing. Σχεδόν όλα τα προγράμματα έχουν και debian version. Επίσης, η debian έχει τρομερό package management ενώ είναι και η πιο ντετερμινιστική διανομή. Συν του ότι διαχειρίζεται άψογα τα αρχεία ρυθμίσεων, αφήνοντας το χρήστη να πειράξει αυτά που θέλει, χωρίς να τα καταστρέφει όταν κάνει reconfigure. Επιπλέον, είναι σταθερή μέχρι υπερβολής.

Αυτά

DarthMoul
22-07-2004, 18:47
Εγώ ψήφισα Slackware. Το χρησιμοποιώ μια 10ετία και εχθές παρέλαβα την τελευταία του έκδοση. Έχει κάποια μκροπροβλήματακια με τα ελληνικά στο KDE και το Mozilla, τα οποία όμως λύθηκαν με ένα recompilation των πακέτων και την αλλαγή κάποιων παραμέτρων. Το καλό με το Slackware είναι ότι μένει πολύ κοντά στα Unix standards σε σχέση με άλλες διανομές. Επίσης, δεν βιάζεται καθόλου για να βγάλει νεες εκδόσεις. Ακολουθεί πάντα 6 μήνες μετά τους άλλους και αποφεύγει έτσι πολλά προβλήματα.

ΥΓ. To Yellow Dog είναι μόνο για PPC. Δεν τρέχει σε PC. To έχει δοκιμάσει κανείς;

vagalati
22-07-2004, 21:22
Εγώ με Slackware ξεκίνησα (αρχές του 2000, πρέπει να ήταν η έκδοση 7.0, δεν θυμάμαι ακριβώς), και μετά απο μετάβαση σε Suse και Mandrake ξαναγύρησα στο Slackware :) 8.0->9.0->10.
Αυτό που μου αρέσει είναι η απλότητά του ως προς τα configuration files. Ξέρεις τι κάνει το κάθε τι και είσαι σε θέση να το αλλάζεις (Θυμάμαι στο Mandrake είχα μπλέξει τα μπούτια μου με κάποια scripts στο /etc -> το πάθημα έγινε μάθημα). Επίσης, έχω παρατηρήσει ότι είναι πολύ γρήγορο (λόγω της απλότητας του), δεν αλλάζει/διαμορφώνει τα προγράμματα που έχουν κατασκευάσει άλλοι. Ακόμη και τον kernel που έχει είναι ο vanilla (αυτός που κυκλοφορεί επίσημα). Μέσα απο το Slackware έμαθα το Unix.
Ένα μειονέκτημά του είναι ότι τα packages του είναι precompiled για 486 για λόγους συμβατότητας.
Έχω ακούσει καλά λόγια και για το arch linux και το gentoo. Το τελευταίο είναι source-based και θα ήθελα πολύ να το δοκιμάσω αλλά δεν έχω xDSL :(. Θα είχε πολύ φάση να το βάζω να μεταγλωτίζεται με τον τελευταίο compiler της intel μαζί με όλα τα optimizations.
Darth Moul τι πρόβλημα είχες με τα ελληνικά; Εγώ κλασσικά μετά απο μια εγκατάσταση βάζω στο /etc/profile τα ελληνικά locales και αυτό είναι όλο (ΟΚ, βάζω και τα TrueType των Windows). Δεν συνάντησα κάτι τέτοιο στο 10.

DarthMoul
22-07-2004, 21:58
Εγώ με Slackware ξεκίνησα (αρχές του 2000, πρέπει να ήταν η έκδοση 7.0, δεν θυμάμαι ακριβώς), και μετά απο μετάβαση σε Suse και Mandrake ξαναγύρησα στο Slackware :) 8.0->9.0->10.
Αυτό που μου αρέσει είναι η απλότητά του ως προς τα configuration files. Ξέρεις τι κάνει το κάθε τι και είσαι σε θέση να το αλλάζεις (Θυμάμαι στο Mandrake είχα μπλέξει τα μπούτια μου με κάποια scripts στο /etc -> το πάθημα έγινε μάθημα). Επίσης, έχω παρατηρήσει ότι είναι πολύ γρήγορο (λόγω της απλότητας του), δεν αλλάζει/διαμορφώνει τα προγράμματα που έχουν κατασκευάσει άλλοι. Ακόμη και τον kernel που έχει είναι ο vanilla (αυτός που κυκλοφορεί επίσημα). Μέσα απο το Slackware έμαθα το Unix.
Ένα μειονέκτημά του είναι ότι τα packages του είναι precompiled για 486 για λόγους συμβατότητας.
Έχω ακούσει καλά λόγια και για το arch linux και το gentoo. Το τελευταίο είναι source-based και θα ήθελα πολύ να το δοκιμάσω αλλά δεν έχω xDSL :(. Θα είχε πολύ φάση να το βάζω να μεταγλωτίζεται με τον τελευταίο compiler της intel μαζί με όλα τα optimizations.
Darth Moul τι πρόβλημα είχες με τα ελληνικά; Εγώ κλασσικά μετά απο μια εγκατάσταση βάζω στο /etc/profile τα ελληνικά locales και αυτό είναι όλο (ΟΚ, βάζω και τα TrueType των Windows). Δεν συνάντησα κάτι τέτοιο στο 10.
Αντί για ελληνικά έβλεπα τετραγωνάκια. Ουσιαστικά έβλεπα τετραγωνάκια σε όλα τα non-english αλφάβητα. Τα TrueType των Windows ήθελε, αλλά εγώ δεν τα έχω και δεν θα τα αποκτήσω. Οπότε ξαναέκανα recompile την qt με -no-xtf και το mozilla με --disable-xtf και όλα μια χαρούλα. Και cpu optimized για την CPU μου ;)

duncan
22-07-2004, 22:43
mandrake k red hat εχω δοκιμασει αλλα τελικα κατεληξα στα slackware με εκδοση 9 τωρα εδω κ 3 μηνες

emnezia
23-07-2004, 10:49
Προσωπικά προτιμώ την διανομή της Debian, μου δίνει την εντύπωση της πιο γρήγορης και πιο παραμετροποιήσιμης. Επίσης η Knoppix είναι όμορφη διανομή (βασίζεται και στο Debian). Για ένα αρχάριο που πρωτοδοκιμάζει προτείνω Mandrake ή Suse. Είναι κατά τη γνώμη μου τα πιο εύκολα για ξεκίνημα

Orthodox
24-07-2004, 15:08
Σαν αρχάριος SuSe γιατί όλα τα άλλα τα έβαζα και τα έβγαζα σχεδόν αμέσως…

tzoulis
26-07-2004, 21:39
Μέχρι πριν από λίγο καιρό χρησιμοποιούσα μόνο RedHat (από την εποχή του 5,2), τώρα όμως που τα πράγματα αλλάζουν και κάποιοι θέλουν μπικικίνια για τα updates ψάχνω και μάλλον με βέπω σε slackware.

princess
26-07-2004, 23:58
μεταξυ red hat, suse και madrake ψηφιζω suse(αν και η εκδοση 7 μου εβγαλε τον αδοξαστο και κοντεψα να μαθω ρωσικα μεχρι να πετυχω τα ελληνικα!). Οντας αρχαρια βρηκα πιο ευκολα ακρη σε madrake και suse...αλλα αγαπησα το δευτερο κι εμεινα σαυτο. Ισως να μην ειναι τα καλυτερα για να ψαχτεις πολυ γιατι σου δινουν πολλα πραγματα στο πιατο, αλλα δεν κανουν τον ασχετο να το βαλει στα ποδια!

tefra
27-07-2004, 01:36
τωρα να σου πω δεν τα εχω χρησιμοποιησει ολα παρα μονο suse και Mandrake το δευτερο μου φανηκε πολυ πιο ευχρηστο για καποιον πολυ ασχετο (εντελως καινουργιος) . Παντως οταν με ειχε πιασει η μανια για Linux και ειχα αγορασει ενα βιβλιο για αυτον το λογο ο προλογος του βιβλιου ηταν σκετη προπαγανδα κατα του Bill Gate και των Windows πολυ πλακα ! ασχετο αλλα ηθελα να το πω

Orthodox
27-07-2004, 01:54
Ισως να μην ειναι τα καλυτερα για να ψαχτεις πολυ γιατι σου δινουν πολλα πραγματα στο πιατο, αλλα δεν κανουν τον ασχετο να το βαλει στα ποδια!
Αυτό είναι και η όλη ουσία για τους αρχάριους. Πριν το suse ότι linuxιακό σύστημα και να έβαζα πάντα το έβαζα στα πόδια, ενώ με το suse μου βγήκε διαφορετικά…

DarthMoul
27-07-2004, 08:00
Αυτό είναι και η όλη ουσία για τους αρχάριους. Πριν το suse ότι linuxιακό σύστημα και να έβαζα πάντα το έβαζα στα πόδια, ενώ με το suse μου βγήκε διαφορετικά…
Το ζήτημα είναι ότι έχετε συνηθίσει με desktop λειτουργικά, ενώ το Linux είναι Unix-like (και όχι Unix όπως νομίζουν πολλοί) και κατά συνέπεια πιο κατάλληλο για servers. Για να γίνει desktop λειτουργικό το Linux, έτσι όπως είναι σήμερα τα Windows, θα χρειαστεί χρόνος. Αν θέλετε πραγματικό unix στο desktop σας και μάλιστα πιο φιλικό από τα windows, η λύση είναι PowerMac με OS X.
Αν επιμένεται στο Linux, η καλύτερη λύση για το desktop είναι το Linspire αλλά στην ελλάδα νομίζω δεν το πουλάει κανένας.

tsompanos
27-07-2004, 10:44
suse τα καλύτερα αλλά από την άλλη είναι και τα μόνα που δοκίμασα

Orthodox
27-07-2004, 23:05
Αν επιμένεται στο Linux, η καλύτερη λύση για το desktop είναι το Linspire αλλά στην ελλάδα νομίζω δεν το πουλάει κανένας.Είναι κανονική διανομή Linux, ή είναι κάτι σαν Lindows??

assasine
27-07-2004, 23:15
Το Linspire είναι η νέα ονομασία του Lindows μετά τη δικαστική ιστορία με την Microsoft.

vagalati
27-07-2004, 23:49
Αν θέλετε διανομή Linux μόνο για Desktop, κοιτάξτε το Lycoris και το Xandros. Απευθύνονται σε άτομα που απευθύνονται και τα M$ WinXP.

Orthodox
28-07-2004, 00:43
Ερώτηση:

Ένα λειτουργικό όπως τα Lindows ή Lycoris κλπ μπορεί να βοηθήσει ένα χρήστη Windows στην κατανόηση και εξοικείωση του Linux έτσι ώστε να μπορέσει μετέπειτα να εργαστεί σε πλήρως linuxιακό περιβάλλον??

DarthMoul
28-07-2004, 00:48
Ερώτηση:

Ένα λειτουργικό όπως τα Lindows ή Lycoris κλπ μπορεί να βοηθήσει ένα χρήστη Windows στην κατανόηση και εξοικείωση του Linux έτσι ώστε να μπορέσει μετέπειτα να εργαστεί σε πλήρως linuxιακό περιβάλλον??
Εν μέρει ναι. Πάντως η γνώμη μου είναι, πως ένα καλό βιβλίο και μια διανομή με εύκολο installation θα ήταν καλύτερα. Όπως και να έχει το ζήτημα, θέλει υπομονή και θέληση. Δεν είναι windows που τα μαθαίνεις σε μερικές ώρες.

Orthodox
02-08-2004, 01:52
Εν μέρει ναι. Πάντως η γνώμη μου είναι, πως ένα καλό βιβλίο και μια διανομή με εύκολο installation θα ήταν καλύτερα. Όπως και να έχει το ζήτημα, θέλει υπομονή και θέληση. Δεν είναι windows που τα μαθαίνεις σε μερικές ώρες.
http://www.e-shop.gr/images/BKS/BKS.0012051.jpg

Περιεχόμενα: Εγκατάσταση του Red Hat. χρήση των Windows X. Χρήση εντολών. Διαχείριση αρχείων. Σύνδεση στο Internet. e-mail και Web. Λειτουργία φαξ.Linux σε LAN. Linux Web Server. Χρήση ενός mail server του Linux. Εκτέλεση εφαρμογών Windows στο Linux…

Συν 2 CDs: Red Hat Linux 6.0, ASE for Linux της Sybase, Applixware της Applox, το Corel WordPerfect 8 for Linux, τον Netscape Navigator 4.51 for Linux, lglooFTP και GnomePPP…

Πιστεύεις ότι με ένα βιβλίο σαν το παραπάνω (http://www.e-shop.gr/sql/show_book.phtml?id=BKS.0012051) (ή κάποιο άλλο από εδώ (http://www.e-shop.gr/sql/search_book.phtml?offset=0&title=Linux&category=ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ&developer=&publisher=&seira=&etos=)) κάποιος αρχάριος θα μπορέσει να μάθει σωστά το λειτουργικό (ας είναι λίγο παλιό). Δηλαδή αξίζουν αυτά τα βιβλία??

Έχεις να προτείνεις κάποιο συγκεκριμένο βιβλίο και διανομή??

DarthMoul
02-08-2004, 08:31
Για διανομή με εύκολο install ρώτησε καλύτερα τα παιδιά. Αυτή που χρησιμοποιώ εγώ μόνο εύκολο install δεν έχει σε σχέση με τις άλλες. Το βιβλίο αν κρίνω από τα περιεχόμενα των CD's είναι λιγάκι αρχαίο. Αν είσαι αθήνα, πήγαινε στον Παπασωτηρίου και κοίταξε ένα - ένα τα βιβλία που έχει για το θέμα. Εκεί θα βρεις αυτό που σου ταιριάζει.

Αλλά τώρα είδα ότι είσαι Κρήτη. Δυστυχώς η δική μου βοβλιογραφία είναι εξολοκλήρου στα αγγλικά και δεν νομίζω να σε εξυπηρετήσει.

Orthodox
02-08-2004, 15:19
Ok. Το install δεν με προβληματίζει ιδιαίτερα γιατί έχω βάλει αρκετές φορές διάφορες διανομές του linux και κάπως έχω εξοικειωθεί (partitions, drivers κλπ). Από κει και μετά σίγουρα δε μιλάω για εγχειρίδιο στα αγγλικά γιατί θα είναι διπλά τα ζόρια…

Τώρα το βιβλίο ίσως ήταν ένα ατυχές παράδειγμα λόγο παλαιότητας (εκδ. 2000) αλλά ήθελα απλά να ξέρω αν βιβλία σαν και αυτό αξίζουν τον κόπο.

Η ουσία λοιπόν είναι ένα καλό βιβλίο που σε εκφράζει, μια εύκολη διανομή με εύκολη εγκατάσταση, χρόνος και διάβασμα.

Ευχαριστώ για τη γνώμη σου, θα κοιτάξω να την υλοποιήσω (μόλις βρεθεί λίγος χρόνος)
:039:

assasine
15-08-2004, 23:01
Εαν ψάχνετε για βιβλία ρίξτε μια ματιά κι εδώ http://www.tcfb.com/freetechbooks/booklinux.html . Έχει πολύ πράμα για μελέτη και είναι και ελεύθερα.

tzoulis
16-08-2004, 10:49
Δυστυχώς τα καλύτερα βιβλία για linux που έχω πετύχει είναι στα Αγγλικά όπως το linux bible(ή κάπως έτσι) αλλά και τα βιβλία που κυκλοφωρούν μαζί με κάποιες εκδόσεις. Έχω ένα βιβλίο μαζί με red hat 7.0 και είναι πολύ καλό αλλά πρέπει να έχεις κάποιες γνώσεις από πριν, όχι πολλές αλλά τις βασικές εντολές και τον vi editor τουλάχιστον.

DarthMoul
16-08-2004, 11:26
Το πρόβλημα είναι ότι όταν υπήρξα εγώ αρχάριος στο unix, δεν υπήρχε Linux. Και ότι δεν διαβάζω τίποτα στα ελληνικά. Καλύτερα να το κουβεντιάσεις με παιδιά που ήταν στην ίδια φάση με εσένα πριν 1-2 χρόνια. Θα σε καθοδηγήσουν πολύ καλύτερα.

:006:

assasine
16-08-2004, 23:02
Θα πρέπει να έχεις κάποιους διαθέσιμους να ξοδέψουν αρκετό χρόνο για καθοδήγηση, πράγμα δύσκολο για τους περισσότερους. Μια σωστή αναζήτηση στο δίκτυο δίνει ικανοποιητικά αποτελέσματα. Τα Linux From Scratch και Beyond Linux From Scratch είναι καλά για όσους ξέρουν αγγλικά. Ρίξτε μια ματιά στην παραπάνω διεύθυνση και δεν θα χάσετε.

JohnFishy
12-10-2004, 18:27
Εγω οταν ξεκινησα να παιζω (γιατι τοτε σαν παιχνιδι το εβλεπα) με το linux αγορασα το Suse (νομιζω το 6.1 ηταν τοτε) και πηρα μαζι και το βιβλιο του. Με βοηθησε παρα πολυ στην κατανοηση του λειτουργικου ασχετως αν ειχα Suse μονο για καμια βδομαδα. Στην αρχη (το 98 ξεκινησα) μου εβαλε ενας φιλος μου το redhat αλλα το αλλαξα και εβαλα Suse την 3η μερα. Στο τελος της πρωτης βδομαδας καθησα με το φιλο μου και βαλαμε μαζι το slackware για να μαθω και γω 2-3 πραματα για το installation ωστε να μπορω να το κανω και μονος μου. Aπο τοτε δεν εχω αλλαξει ΠΟΤΕ distribution αν και προσφατα σκεφτομαι να βαλω το gentoo γιατι εχω ακουσει πολυ καλα λογια. Η καλυτερη λυση ειναι να αγορασετε ενα distro μαζι με το βιβλιο. Κοστιζει περιπου τα ιδια λεφτα με το να αγορασετε απλα ενα βιβλιο μονο που θα εχετε και original cds. Aυτα.

circular
12-10-2004, 20:21
Εγώ ξεκίνησα με SuSE και κατά καιρούς έχω ασχοληθεί με Slackware, Debian, Redhat, Fedora k Gentoo. Το τι διανομή θα βάλει κανείς εξαρτάται από το για τι δουλειές το θέλει, αν θέλει κάτι για να αντικαταστήσει τα Windows τότε μάλλον SuSE, αν θέλει να ξέρει τι του γίνεται τότε Slackware or Gentoo. To Debian ώρες ώρες μου τη δίνει γιατί πάντα η stable είναι ένα 6μηνο πίσω...

ARJ
12-10-2004, 20:24
Εχοντας δοκιμασει Mandrake Red Hat και Suse κατεληξα στο τελευταιο και συγκεκριμενα στην εκδοση 9.1 personal που την αγορασα πριν λιγο καιρο. Εχω μεινει απολυτα ευχαριστημενος οντας ασχετος με το linux. Μεχρι τωρα εχω καταφερει να εγκαταστησω to firefox kai drivers tis Nvidia.Συν το οτι συνδεθηκα στο net πανευκολα με το isdn modem μου.Καταρθομα μπορω να πω στα αλλα δυο ισα που εκανα εγκατασταση και τα ψιλοδουλευα. Μαλλον αυτα με δουλευανε λολ.
Παντως οτι χρειαζεται πολυ χρονο,υπομονη και επιμονη η αληθεια ειναι πως ΝΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ και πολυ μαλιστα.

emnezia
12-10-2004, 22:05
@@OFFTOPIC@@@ Έχοντας ψηφίσει σε αυτό το poll προ καιρού μου βγάζει να ψηφίσω για το όνομα της Folding ομάδας!!
{Ψηφίστε για το όνομα της ομάδας
Ηellas@Folding
United Hellenic Forums
Greece United} !!! To κάνει και σε άλλους??

Sakis
12-10-2004, 22:11
και σε εμενα το ιδιο

JohnFishy
12-10-2004, 22:14
me too

Alarm
12-10-2004, 22:42
εγω τις εχω γυρισει σχεδον ολες και εχω καταληξει στο Mdk10 , το βρησκο πολυ απλο.

Ujin
12-10-2004, 22:50
Κάποιο λάθος έχει γίναι με το αρχικό poll.
Θα διορθωθεί σύντομα guyz.
Συγνώμη για το μπέρδεμα.

Edit: Διορθώθηκε κίολας από τον μαστρο-vaios!

ARJ
13-10-2004, 23:50
Απο Knoppix ξερει κανεις τι λεει?

doubleh
14-10-2004, 00:09
Live είναι, βασισμένο σε Debian (testing ή unstable)
Αν θέλεις δοκίμασε και το Knoppel (ελληνικό Knoppix).

Για πολλούς πάντως το Gnoppix είναι καλύτερο.
Αν και νομίζω πως η διαφορά είναι στο γραφικό περιβάλλον, το πρώτο έχει KDE ενω το τελευταίο Gnome.

Alarm
14-10-2004, 00:12
ΑRJ ειναι live cd δεν θελει καποια εγκατασταση, απλα το cd και να αλλαξεις το boot sequence απο το bios και εισαι ετοιμος

backgroundman
16-10-2004, 17:07
Slackware. Αν και είχε (τώρα δε ξέρω) δύσκολο install είναι απο τα πιο σταθερά. Δεν είναι βέβαια για αρχάριους αλλα για χρήστες που έχουν μια ιδέα απο Linux.
Πολύ καλά λόγια έχω ακούσει για το Debian και περιμένω τη καινούργια εκδοση για να το δώ και εγώ.
Συμπαθώ και το Redhat το οποίο το είχα αρκετό καιρό και ήμουνα ευχαριστημένος αλλα για Desktop PC τώρα πάμε στο fedora (lite εκδοση του Redhat). Θα το δοκιμάσω και αυτό σύντομα.

thiodor
17-10-2004, 14:14
Βασικα εγω ειμαι με mandrake και slackware.Τωρα για Redhat,καλα ηταν μεχρι την 7.1 αλλα μετα αστα να πανε,ειδικα το fedora ποτε δεν το χωνεψα(ασε που δεν μπορουσα να κανω την cable να δουλεψει).
Μανδρακε 10 τωρα ειναι αρκετα καλη,σταθερη αλλα και ευκολη για νεους.
σλακγουερ 10 σταθερη σαν βραχος(και γρηγορη).
Στην τελικη ομως πανω κατω ολες ιδιες ειναι.

Varvaros
08-11-2004, 20:40
Γνωριζει κανεις αν υπαρχει εκδοση του winlinux που να ειναι συμβατη με τα XP ή αν υπαρχει καποιο αλλο παρομοιο simulation καποιου linux για τα XP ?

μην ρωτησετε γιατι το θελω , απλα αν ξερει καποιος να μου απαντησει.

Ευχαριστω.

DarthMoul
08-11-2004, 20:51
Γνωριζει κανεις αν υπαρχει εκδοση του winlinux που να ειναι συμβατη με τα XP ή αν υπαρχει καποιο αλλο παρομοιο simulation καποιου linux για τα XP ?

μην ρωτησετε γιατι το θελω , απλα αν ξερει καποιος να μου απαντησει.

Ευχαριστω. http://www.cygwin.com

Varvaros
08-11-2004, 20:58
απο τα λιγα που διαβασα στην σελιδα αναφερει πως απλα ειναι ενα περιβαλλον που μοιαζει με Linux, δεν ειναι linux και δεν μπορει να τρεξει εφαρμογες του.

circular
09-11-2004, 00:35
Για τι δουλειά το χρειάζεσαι? δεν σε καλύπτει κάποιο linux που τρέχει απο cd, πχ?

DarthMoul
09-11-2004, 01:07
απο τα λιγα που διαβασα στην σελιδα αναφερει πως απλα ειναι ενα περιβαλλον που μοιαζει με Linux, δεν ειναι linux και δεν μπορει να τρεξει εφαρμογες του.
Θα κάνει compilation το 95% του opensource κώδικα που τρέχει στο linux...Φυσικά και δεν είναι linux...Linux emulator ζήτησες.

Cyhaxor
12-02-2005, 19:02
Slackware αν και έχω mandrake... ;)

A-Ge0
06-10-2005, 03:02
debian distro