PDA

View Full Version : Μπερδεύτηκα: Page File, Virtual Memory, Commit Charge κλπ

sakattack
24-09-2004, 13:22
Νομιζα οτι τα ηξερα, αλλα μπα. εγω δεν τα παιρνω ή ο Βill τα εχει κανει κουλουβαχατα? :017:

Νομιζα οτι το Page File ειναι το ιδιο με το Virtual Memory.
Ετσι φαινεται απο τον ορισμο τους (χρησιμοποιηση του σκληρου σαν μνημη), ετσι αφηνει να εννοηθει και στο αντιστοιχο πεδιο που ρυθμιζεις το Page file: Virtual Memory γραφει η επικεφαλιδα του. (εικ1)

Εγω ομως απενεργοποιησα τελειως το PF αλλα στο Task Manager ολα τα Τasks χρησιμοποιουν και VM εκτος απο κανονικη μνημη !!! (εικ2)

Επισης, και στο Performance ειναι μπερδεμενα τα πραγματα (εικ3):
PF usage λεει, αλλα αντι για PF βλεπω οτι μετραει το Commit Charge
αυτο ειναι η δεσμευμενη μνημη για προγραμματα αν καταλαβα καλα?

και αν ναι, που χρησιμοποιειται η υπολοιπη μνημη που προκειπτει απο τη διαφορα Τotal-Available ?

πχ εχω Τotal 2GB , Available 1.3GB, Commit Charge 400ΜΒ.
που ειναι τα αλλα 300ΜΒ ?
σε data ισως?

Επισης μια διαφορα περιπου 100ΜΒ μεταξυ Limit Commit Charge και Τοtal RAM, που οφειλεται?
σε δεσμευμενη μνημη για το λειτουργικο (Kernel) ?

ποιος ξερει να μας τα εξηγησει αυτα? :101:

Orthodox
25-09-2004, 04:34
Νομιζα οτι το Page File ειναι το ιδιο με το Virtual Memory.Όχι pagefile & virtualmemoryδεν είναι το ίδιο. Η εικονική μνήμη (virtualmemory) είναι προσωρινή μνήμη που αποθηκεύεται στην συνολική μνήμη του υπολογιστή είτε αυτή βρίσκεται σε αρχείο σελιδοποίησης (pagefile) είτε στη φυσική μνήμη (RAM) είτε και στα δυο μαζί. Το pagefile αναλαμβάνει να μεταφέρει την εικονική μνήμη αυτή στη RAMή ανάποδα από τη RAMστο ίδιο το pagefile. Επομένως αν ορίσεις μηδενικό pagefileτότε η εικονική μνήμη που απαιτούν τα προγράμματα αναγκαστικά αποθηκεύεται στη φυσική μνήμη...
Επισης, και στο Performance ειναι μπερδεμενα τα πραγματα PF usage λεει, αλλα αντι για PF βλεπω οτι μετραει το Commit Charge
αυτο ειναι η δεσμευμενη μνημη για προγραμματα αν καταλαβα καλα?Ναι το Commit Charge (Εκχώρηση μνήμης) είναι η μνήμη που χρησιμοποιούν τα προγράμματα και το λειτουργικό σύστημα. Το Total Commit Charge είναι ίσο με το “PF Usage”.

Orthodox
25-09-2004, 04:53
Επισης μια διαφορα περιπου 100ΜΒ μεταξυ Limit Commit Charge και Τοtal RAM, που οφειλεται?
σε δεσμευμενη μνημη για το λειτουργικο (Kernel) ?
Αν είχες page file τότε το Limit Commit Charge θα ήταν πιο μεγάλο από το Total Physical Memory αλλά πάλι πιο μικρό από τη συνολική μνήμη. Κρατάει δλδ πάντα ένα minimum για το Kernel Memory…

Η αλήθεια είναι ότι είναι λίγο μπέρδεway η διαχείριση της μνήμης. Και γω έχω ακόμα αρκετές απορίες αλλά μου φαίνεται ότι ο και ο bill τα χει κάνει κουλουβάχατα όπως λες και συ. eg Total Physical Memory: 1048052/1024=1023,4882Mb ή και στο δικό σου: 2096624/1024=2047,4843Mb?????????:o

soler
25-09-2004, 09:50
Ο Bill τα εχει κανει παντου σκ@τ@.....
Στη physical memory κλπ. θα κολαγε???

sakattack
25-09-2004, 13:49
ok, ευχαριστω για τις διευκρινησεις :023:

Dellodas
24-07-2006, 23:16
Επαναφέρω το συγκεκριμένο θρεντ για να κάνω και εγώ μια ερώτηση που εχω σχετικά μ'ένα πρόβλημα που με απασχολεί.

Τρέχω ένα απαιτητικό πρόγραμμα 3d calculations στο laptop και σε διάφορα μοντέλα που πρέπει να φορτώσει (προσομοίωση μοντέλου σε υψηλή ανάλυση) βγάζει μήνυμα σφαλματος των windows για non available virtual memory. Στην διαχείριση των windows η φυσική μνήμη που είναι διαθέσιμη είναι περίπου 1,5 gb από τα 2 του συστήματος. Ανέβασα τη virtual memory στα 4gb χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Εδώ να τονίσω ότι ο σκληρός δίσκος δεν έχει πρόβλημα χώρου. Η κάρτα γρφικών έχει 128 mb μνήμης δικά της και άλλα 386 από το σύστημα.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι σε παλαιότερο laptop ενός φίλου με ελάχιστη μνήμη το πρόγραμμα τρέχει χωρίς κανένα πρόβλημα.

Τι μπορεί να φταίει?

maddoctor
25-07-2006, 00:33
Στο πρόγραμμα του έχεις ορίσει που θα έχει την εικονική του μνήμη?Υπάρχουν προγράμματα που χρησιμοποιούνε την δικιά τους εικονική μνήμη και όχι αυτή των Windows (πχ Cool Edit Pro).Μήπως είναι κάτι αντίστοιχο?

Dellodas
25-07-2006, 00:53
όχι το πρόγραμμα δεν έχει τέτοια ρύθμιση. Το πρόγραμμα λέγεται plaxis και αφορά μοντέλα για σήραγγες. Φοβάμαι ότι είναι κάποια ρύθμιση στα προγράμματα της Acer που τρέχουν στο laptop αλλά δεν βρίσκω άκρη ακόμα και όταν τα αποκλείω από την εκκίνηση των windows.
Άλλη πιθανή ρύθμιση για τη virtual memory δεν υπαρχει?