View Full Version : Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει με μεταβίβαση τιμής στην php?(dreamweaver έχω)
kagelar34
25-09-2004, 00:36
Θέλω να μεταβιβάσω από μία σελίδα μία λέξη την οποία γράφει ο user και να την επεξεργαστώ σε άλλη σελίδα ?
Δεν μπορώ να το κάνω , χρησιμοποιώ apache php-mysql σχετικά καινούριες εκδόσεις
Ξέρει κανείς τι είναι τα form kai url variables κάτι παίζει μ'αυτά .....
το παραπάνω λύθηκε κοίτα στο τελευταίο post 05-10-2004, 10:55 PM που έχω problem με την ημερομηνία από τα win
πολύ σύντομα...
θα πρέπει να έχεις ένα πεδίο
<input type="textfield" ...
για να βάλει ο χρήστης την τιμή. Το πεδιο αυτό πρέπει να βρίσκεται μέσα σε μια φόρμα με action τη σελίδα που θεσ να πάει π.χ.
<form action="second_page.php" method="post">
<input type="textfield name="word"/>
<input type="submit" value="Click here"/>
</form>
οταν το attribute method στη φόρμα είναι post, τότε όλα τα πεδία περνάν στην άλλη σελίδα ως post data (αυτο που λες form variables). Αν γυρίσεις το method σε GET τότε όλα τα data 8α περάσουν μέσω του query string... θα τα βλέπεις δηλαδή πάνω στο URL.
για να ανακτήσεις τα data αυτά σε PHP γράφεις:
<?php
// gia post data
$word = $_POST["word"];
//gai get data
$word = $_GET["word"];
δεν ήμουν και πολύ αναλυτικός αλλά ελπίζω να σε βοήθησα.
?>
kagelar34
25-09-2004, 04:00
:026: :026:
Και πολύ αναλυτικός ήσουν! :033:
Ευχαριστώ φίλε με βοήθησε σ'αυτό που ήθελα να φτιάξω.Απλώς είχα μπερδευτεί με τα names κια values .
Το έκανα με την ΠΟΣΤ και με δυναμικούς πίνακες που κάνουν έρευνα και εμφανίζουν όσες records περιέχουν τη word.Thanks!
Nα σε ρωτήσω και κάτι άλλο ?
πες ότι σε μία σελίδα έχω δυναμικούς πίνακες εκ των οποίων δεν έχουν όλοι αποτελέσματα πάντα...
οπότε αυτός που δεν έχει αποτελέσματα δεν θέλω να εμφανίζεται καθόλου.....(εμένα μου εμφανίζεται με τα ονόματα που έχω βάλει να αντιπροσωπεύει η κάθε στήλη χωρίς όμως να εμφανίζει records
εγώ όμως δεν θέλω να εμφανίζεται τίποτα ...πώς θα το κάνω αυτό .
και γενικότερα πως θα βάλω πολλά στοιχεία (πίνακες, εικόνες, text, forms οτιδήποτε...) σε μία σελίδα και θα εμφανίζονται μόνο αυτά που ικανοποιούν μια συνθήκη ?
κάτι για να τα κρύψω δλδ
circular
25-09-2004, 11:14
Για να δεις αν ενας πινακας περιέχει στοιχεία χρησιμοποίησε το count($array), σου επιστρέφει τον ριθμό στοιχείων του πίνακα, οπότε αν ειναι 0 απλά δεν εμφανίζεις καθόλου τον πίνακα.
kagelar34
25-09-2004, 14:37
Για να δεις αν ενας πινακας περιέχει στοιχεία χρησιμοποίησε το count($array), σου επιστρέφει τον ριθμό στοιχείων του πίνακα, οπότε αν ειναι 0 απλά δεν εμφανίζεις καθόλου τον πίνακα.
καλά η συνθήκη αλλά πως γίνεται να μην τον εμφανίσω καθόλου?
<?php
if (!isset($some_variable)) {
?>
...HTML εδώ...
<?php
}
?>
η isset ρουτίνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναλλακτικά του count που αναφέρεται πιο πάνω και ελέγχει αν εχει αρχικοποιηθεί μια μεταβλητή. Εδώ χρησιμοποιείται με τον τελεστή ΝΟΤ (!). ότι html βρίσκεται ανάμεσα στα "μουστάκια" ({ }) του if θα εμφανιατούν μόνο αν ικανοποιηθεί η συνθήκη
kagelar34
26-09-2004, 02:17
Thanks παίδες κορυφαία αυτή η isset!
An έχω ξανα προβλήματα θα σας ξαναενοχλήσω γιατί καλόμαθα!
με βοηθήσατε αρκετά
kagelar34
05-10-2004, 22:55
παιδιά θέλω πάλι βοήθεια ...πως γίνεται να βάλω σε μια μεταβλητή την τρέχουσα ημερομηνία windows-συστήματος?
λύθηκε και αυτό έχω άλλο τώρα....δείτε το επόμενο ποστ
kagelar34
06-10-2004, 06:54
έχω έναν δυναμικό πίνακα που αυξάνουν οι σειρές του ανάλογα με τις εκχωρήσεις της βάσης...... στο τέλος κάθε γραμμής θέλω να βάλω ένα radio button έτσι ώστε να επιλεχθεί μόνο το ένα από αυτά που υπάρχουν στις rows
το θέμα είναι ότι βάζω ένα radio button στην μοναδική row Που φτιάχνω (η οποία επαναλαμαβάνεται ανάλογα με τις εγγραφές)
αλλά όταν κλικάρω ένα μπορώ να κλικάρω και άλλο από τον browser τι πρέπει να κάνω ...
προσπάθησα και με checkboxes αλλά εκεί γίνεται χαμός
όσα radio buttons έχουν το ιδιο name (p.x. name="foo") αποτελούν ένα group. Μόνο ένα από αυτά μπορεί να είναι επιλεγμένο κάθε φορά. Για να ξεχωρίζουν μεταξύ τους έχουν διαφορετικό value. Οπότε πρέπει να γράψεις κάτι σαν
...name="customerID" value="${row['customerID']}"...
οπου $row[] είναι το array που επιστρέφει η mysql_fetch_array()
kagelar34
06-10-2004, 15:00
κάαπως έτσι το κάνω για δες λίγο
<?php do { ?>
<tr>
<td><div align="center"><?php echo $row_Recordset2['BRAND']; ?></div></td>
<td><div align="center"><?php echo $row_Recordset2['MODEL']; ?></div></td>
<td><div align="center"><?php echo $row_Recordset2['PLATE_NUMBER']; ?></div></td>
<td><div align="center"><?php echo $row_Recordset2['ID']; ?></div></td>
<td><form name="form2" id="form2" method="post" action="">
<input name="radiobutton" type="radio" value=<?php echo $row_Recordset2['PLATE_NUMBER']; ?> />
</form></td>
</tr>
<?php } while ($row_Recordset2 = mysql_fetch_assoc($Recordset2)); ?>
kagelar34
06-10-2004, 15:16
και θέλω να πάρω την τιμή του radio button μαζί με άλλη μία από άλλο πίνακα (ίδια κατάσταση ) και να τις περάσω σε άλλη σελίδα αλλά μπορώ να επιλέξω όσα radio buttons θέλω και όχο μόνο ένα από κάθε πίνακα
Με μπερδεψες λίγο. Θες να μπορείς να επιλέξεις πολλά ή όχι? Αν θες πολλά βάζεις checkboxes. Aν θες να μπορείς να επιλέξεις μόνο ένα κάνε την εξής αλλαγή: Πέρα απο το ότι πρέπει να έχουν το ίδιο name πρέπει να βρίσκονται και στην ίδια φόρμα. Εσύ φτιάχνεις μια φόρμα γiα κάθε row. Βγάλε το tag Της φόρμας έξω από το do... while. Επίσης αντί για
<?php echo $row_Recordset2['MODEL']; ?>
μπορείς να γράψεις
<?=$row_Recordset2['MODEL']?>
Επειδή τα δύο τεέυταία σου Post τα είδα ψιλοτυχαία feel free να μου στέλνεις και κανένα PM. Μαρέσει να βλέπω κόσμο να ασχολείται με PHP και MySQL
kagelar34
07-10-2004, 14:29
λοιπόν θα δοκιμάσω να κάνω αυτό που είπες ...
εγώ θέλω :πες ότι έχω 2 πίνακες
θέλω να πάρω την τιμή ενός radio button από έναν πίνακα όπως ο παραπάνω
μαζί με την τιμή ενός άλλου πίνακα από άλλο radio group και να τα περάσω σε άλλη σελίδα
δηλαδή
πίνακας1- radiogroup1-(κρατάω μία μόνο τιμή -τιμή Α)
πίνακας2- radiogroup2-(κρατάω μία μόνο τιμή -τιμή β)
περνάω τις τιμές Α και Β με hidden fields που βρίσκοντυαι σε τρίτη φόρμα με μέθοδο ποστ στην σελίδα που θέλω θα το δοκιμάσω
αν νομίζεις ότι δε θα πετύχει ξέρω εγώ στείλε μου
σωστά τα λες από όσο βλέπω, αν κάτι δεν δουλέψει μπορείς να κανεισ attach τη σελιδα να την δω (απλα σβήσε όλα τα sensitive data - passwords ktl)
kagelar34
07-10-2004, 15:44
λίγη βοήθεια πως περνάω τις τιμές των ραδιο buttons στα hidden fileds μιας άλλης φόρμας ?
έχω 2 φόρμες με ξεχωριστά radio groups
και η τρίτη φόρμα θέλω να πάρει τις τιμές από αυτά
πως γίνεται έχω βάλει 2 hidden fields sthn τρίτη φόρμα
μιλάμε για τρίτη φόρμα στην ίδια σελίδα? δεν χρειάζεται να το κάνεις αυτό...
Αν το πρώτο radio-group είναι ονομάσμένο name="productID" τότε αν στην επόμενη σελίδα κάνεις $_POST["productID"] 8α πάρεις την τιμή του radio από το group που ήταν επιλεγμένο κατά το submit.
Αν λέγοντας φόρμα εννοείς άλλη σελίδα τότε μπορείς να πεις:
<input type="hidden" value="<?=$_POST["productID"]?>">
kagelar34
09-10-2004, 18:09
ΟΚ το έκανα κάπως αργα αλλά το έφτιαξα ,τώρα που τέλειωσε η εργασία να ρωτήσω κάτι γενικά.
γίνεται να κάνεις post στην ίδια σελίδα ?
πως γίνεται ενώ έχεις μια εγγραφή να πατάς πάνω της και να συμπληρώνονται δυναμικά text fields που έχεις πιο κάτω στην ίδια σελίδα
πως δουλεύεις με frames σε μια σελίδα? χώρισα μια σελίδα σε 2 frames.... γιατί φτιάχνει κανούρια αρχεία?Προσπάθησα όμως να δω αυτή την σελίδα στον browser αλλά δεν μπορώ δλδ βλέπω μόνο την σελίδα αλλά όχι το frame
a kai ένα κορυφαίο σιτε-φορουμ είναι αυτό εδώ αλλά μάλλον θα το ξέρεις...
www.webxpertz.net
ΟΚ το έκανα κάπως αργα αλλά το έφτιαξα ,τώρα που τέλειωσε η εργασία να ρωτήσω κάτι γενικά.
γίνεται να κάνεις post στην ίδια σελίδα ?
πως γίνεται ενώ έχεις μια εγγραφή να πατάς πάνω της και να συμπληρώνονται δυναμικά text fields που έχεις πιο κάτω στην ίδια σελίδα
πως δουλεύεις με frames σε μια σελίδα? χώρισα μια σελίδα σε 2 frames.... γιατί φτιάχνει κανούρια αρχεία?Προσπάθησα όμως να δω αυτή την σελίδα στον browser αλλά δεν μπορώ δλδ βλέπω μόνο την σελίδα αλλά όχι το frame
a kai ένα κορυφαίο σιτε-φορουμ είναι αυτό εδώ αλλά μάλλον θα το ξέρεις...
www.webxpertz.net
1) post στην ιδια σελίδα κάνεις κανονικά όπως και σε άλλες, είτε αφήνοντας κενό το action είτε δίνοντας το όνομα της ίδιασ της σελίδας για action. απλα χρειάζεσαι οπςσδήποτε έναν έλεγχο για το αν εκτελέις τη σελίδα πρώτη φορά ή αν έκανεσ post στον εαυτό της ώστε να εκτελε΄σεις τον ακτάλληλο κώδικα. Αυτό συνήθως το κάνεις με ένα hidden field που το κάνεις request στην αρχή της σελίδας.
2) αν λέγοντας δυναμικά εννοείς χωρίς post (χωρίς το roundtrip στον server) τότε πρέπει να ασχοληθείς με javascript.
3) αν θες frames τότε έχεις ένα αρχείο για το Frameset (κρατάει μόνο τις πληροφορίες για τα frames) και ένα αρχείο για κάθε frame. επειδή είνια όμως μεγάλη PITA (pain in the @ss) θα σου έλεγα να τα αποφύγεις. αρχικά φαίνονται ελκυστικά μπορεί όμως να φας τρελές ήττες με δαύτα.
Είνια μεγάλα θέματα αυτά που αναφέρεις και θέλει πολύ περισσότερα από αυτά που σου γράφω εδώ για να τα εμπεδώσεις. Τσέκαρε κάποια tutotials στο net και αν έχεις απορίες εδώ ήμαστε.
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.