PDA

View Full Version : Myst V: End Of Ages

Necro{Demon}
24-08-2005, 20:04
Το φημολογούμενο ως και τελευταίο παιχνίδι της σειράς Myst, από τις πιο αγαπημένες στο χώρο των adventures. Το demo το κατεβάζετε από εδώ >fileshack.com (http://www.fileshack.com/file.x?fid=7556)

Hardware Requirements:
Playable by every pc with a Geforce {1-XXXX}/ATI{αντίστοιχη}

Recommended Geforce 2 και άνω/αντίστοιχη ATI

medthom
24-08-2005, 22:42
βρε necro δεν μπορουσες να το ποσταρεις στο δικο μου thread!

anyway ! ειναι κανενας fan της σειρας?? γιατι εγω κοβω φλεβες

Necro{Demon}
24-08-2005, 23:12
βρε necro δεν μπορουσες να το ποσταρεις στο δικο μου thread!

anyway ! ειναι κανενας fan της σειρας?? γιατι εγω κοβω φλεβες

αφου εινα demo το εβαλα εκει που επρεπε :roll: ..... δε μαρεσουν τα adventures! :mrgreen:

_daemon_
25-08-2005, 02:21
Καλά έκανε και το βαλε εδώ μιας και δίνει το Link για το demo, αλλά άμα είναι μπορεί κάποιος να το βάλει και στο άλλο να φαίνεται.
Εμένα αυτό που μου κακοφαίνεται στο Myst είναι οι εντελώς κουφοί μύθοι που για να καταλάβεις καλά καλά τι πρέπει να κάνεις πρέπει να πας για τάμα :P κατά τα άλλα έχει καταπληκτικά τοπία κλπ

Necro{Demon}
25-08-2005, 09:43
Καλά έκανε και το βαλε εδώ μιας και δίνει το Link για το demo, αλλά άμα είναι μπορεί κάποιος να το βάλει και στο άλλο να φαίνεται.
Εμένα αυτό που μου κακοφαίνεται στο Myst είναι οι εντελώς κουφοί μύθοι που για να καταλάβεις καλά καλά τι πρέπει να κάνεις πρέπει να πας για τάμα :P κατά τα άλλα έχει καταπληκτικά τοπία κλπ

λένε πως έχει λογικούς γρίφους όμως

medthom
25-08-2005, 17:01
ok ok μην βαρατε! οι γριφο ειναι απολυτα λογικοι αλλα πανδυσκολοι!!!!αν έχεις παρεα να παιζεις μαζι ειναι καλά .αν παιζεις μονος σου ψιλοβαριέσαι!

Necro{Demon}
25-08-2005, 18:27
ok ok μην βαρατε! οι γριφο ειναι απολυτα λογικοι αλλα πανδυσκολοι!!!!αν έχεις παρεα να παιζεις μαζι ειναι καλά .αν παιζεις μονος σου ψιλοβαριέσαι!

παρεα+μολυβι+χαρτι+adventure game = όντως καλό

reactorX
02-10-2005, 14:20
Αν όλα πάνε καλά το παιχνίδι θα το έχω μέσα στη βδομάδα. (Για κάποιο λόγο το pre order απο το Amazon.uk άργησε αρκετά).
Με βάση το demo και αυτά που γνωρίζω για το Myst V, ισχύουν τα εξής:
* Το παιχνίδι θα είναι και το τελευταίο της σειράς Myst. Τοποθετείται χρονικά ως συνέχεια του URU-Ages Beyond Myst.
* Τα γραφικά είναι του επιπέδου URU - εντυπωσιακά στο σύνολό τους αλλά δεν αντέχουν σε πολύ ανάλυση ούτε τα textures έχουν την απαραίτητη ανάλυση. Ο χειρισμός μπορεί να επιλεγεί ως κλασικός (αποσπασματική κίνηση *σχεδόν* όπως το αρχικό Myst) ή ως full 3d. Ωστόσο είναι προφανές ότι επιβάλλονται διάφοροι περιορισμοί που δε βγάζουν πολύ νόημα. Πχ δε μπορείς να υπερπηδήσεις υπερβολικά χαμηλά φυσικά εμπόδια, δε μπορείς να κολυμπήσεις. Πολλές φορές ο περιορισμός αυτός αποτελεί και γρίφο (!!) (του στυλ- δεν μπορείς να πηδήσεις πάνω απο το απίστευτα και ελεεινά χαμηλό φράχτη. Πώς λοιπόν θα μπεις μέσα ; = Κακός σχεδιασμός)
* Το demo είχε αρκετά bugs, ειδικά στο διαφημισμένο σύστημα αναγνώρισης "γραφής" που διαθέτει το παιχνίδι.
* Ο βασικός γρίφος του demo ήταν απο τους καλούς. Ήθελε σκέψη και ελάχιστο κόπο στην λύση του - σε αντίθεση με τους οικτρούς (imho) γρίφους του Revelation (myst IV) στους οποίους ήξερες τι έπρεπε να κάνεις αλλα σου σπάζαν τα νεύρα για να το πετύχεις.
* Ο χρόνος ανάπτυξης του παιχνιδιού ήταν ελάχιστος (πάνω κάτω ένας χρόνος μόνο) και δυστυχώς αυτό είναι προφανές τόσο στο demo όσο και στο τελικό παιχνίδι. Κάποια μοντέλα είναι πολύ κακοφτιαγμένα (πχ πουλιά στο demo), πολλές αντανακλάσεις στο νερό είναι λάθος, λείπει ο ήχος απο τα βήματα του παίκτη κλπ κλπ.
* Ο λόγος που προλάβανε μέσα σε ένα χρόνο να παράγουν ένα πλήρες παιχνίδι είναι ότι ένα μεγάλο μέρος απο το περιεχόμενο του παιχνιδιου (τοποθεσίες/γρίφοι/υπόθεση/μουσική) ήταν ήδη έτοιμα και προορίζονταν για το αποτυχημένο URU Live (mmrpg URU).
* Η Cyan Worlds 20 περίπου μέρες πριν την έκδοση του Myst V, ανακοίνωσε περικοπές προσωπικού (στα όρια διάλυσης καθώς μείναν μόνο 3 άτομα στην εταιρεία στο τέλος). 3 μέρες μετά την έκδοση του Myst V, η Cyan ανακοίνωσε επαναπρόσληψη προσωπικου... Χμ...

_daemon_
02-10-2005, 14:23
Πρώτα απ'όλα με το καλό να σου έρθει το Myst!
Λόγια όπως το τάδε παιχνίδι θα είναι το τελευταίο της σειράς έχουμε ακούσει πολλές φορές και ακόμα περισσότερες έχουν διαψευστεί. Ειδικά όταν μια εταιρεία δε τα πηγαίνει πολύ καλά φροντίζει να κυκλοφορεί κανά "θρυλικό" παιχνίδι για να έχει και κανά κέρδος.
Είδομεν :)

Υ.Σ. Καλωσήρθες στο GamePlanet :)