View Full Version : Καμία ιδέα για το modem?
Χαιρετώ.
Έχω το U.S.Robotics 56k faxmodem USB και XP Pro En.Τελευταία κάνωντας κλήση,κατα την διάρκεια του dailing ο χαρακτηριστικός ήχος του modem διακόπτεται απότομα και κολαέι στο dailing.Έχω βγάλει την εντολή "wait for dial tone before dialing" έχω κάνει επαναγκατάστασει των drivers, εγκατέστησα νέους drivers, δοκίμασα δυο διαφορετικούς providers και συνεχίζει τα ίδια.Καμία ιδέα;;;;
Φιλικά :045:
maddoctor
29-09-2004, 00:53
Χαιρετώ.
Έχω το U.S.Robotics 56k faxmodem USB και XP Pro En.Τελευταία κάνωντας κλήση,κατα την διάρκεια του dailing ο χαρακτηριστικός ήχος του modem διακόπτεται απότομα και κολαέι στο dailing.Έχω βγάλει την εντολή "wait for dial tone before dialing" έχω κάνει επαναγκατάστασει των drivers, εγκατέστησα νέους drivers, δοκίμασα δυο διαφορετικούς providers και συνεχίζει τα ίδια.Καμία ιδέα;;;;
Φιλικά :045:
Δοκίμασε με το hyperterminal να πάρεις τηλέφωνο σε κάποιο σταθερό και δες εάν δουλεύει.Ακόμα στο system δες το log που σου βγάζει για το μόντεμ.Δοκίμασε αυτά για αρχή και πες μου
Μάλλον κλαφ το.
Αυτό έκανε και σε μένα. Καμιά φορά έμπαινε, αλλά το σούταρα.
γενικα οσα usb modem δοκιμασα ειχανε προβλημα με την κληση και την συνδεση... οποτε και κατεληξα στο παλιο αλλα καλο σειριακο....
Είναι το δεύτερο modem με usb που μου παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα. Έχω κάνει κλήση στο κινητό μου και καλεί κανονικά.Maddoctor αν κατάλαβα καλά εννοείς στο φάκελο system,στο control panel;;
maddoctor
30-09-2004, 09:58
Είναι το δεύτερο modem με usb που μου παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα. Έχω κάνει κλήση στο κινητό μου και καλεί κανονικά.Maddoctor αν κατάλαβα καλά εννοείς στο φάκελο system,στο control panel;;
Ναι αυτό εννοώ.Δες τι παίζει με το log από εκεί (ή μπορείς να πας και κατευθείαν από το control panel => phone and modem settings).Αλλά εφόσον τηλεφωνείς κανονικά στο κινητό σου τότε, δες εάν έχεις τίποτα περίεργες ρυθμίσεις στο μόντεμ (είναι στο tab advance).Ακόμα δοκίμασε το μόντεμ σε άλλο Η/Υ, άλλη γραμμή άλλη σύνδεση.Δοκίμασε την σύνδεση με άλλο μόντεμ.Σίγουρα κάτι παίζει μεταξύ τους.Δες και πες μου
Τα ιδια σκηνικα εκανε και στον κουνιαδο μου που ειναι προγραμματιστης και το εχει πεταξει.
Παρε ενα σειριακο να ησυχασεις.
Αν θες εχω ενα για πουλημα π.μ
nicksoti
30-09-2004, 16:49
Στην εσχάτη βάλε standard 33600 modem driver. Η έστω βρες AT command που του περιορίζει τη μέγιστη ταχύτητα. Έτσι το δουλεύω εγώ, διότι πριν είχα συχνές αποσυνδέσεις λόγω κακής γραμμής.
Για τσεκαρε και τα καλωδια σου...υπαρχει περιπτωση να ειναι κατι απο εκει...το εχω παθει...
Εγω παντως οταν το ειχα το τσεκαρα και σε αλλον Η/Υ, να δω αν το προβλημα το δημιουργείται μονο σε μενα, και το αποτελεσμα ηταν πως πουθενα δεν δουλευε καλα....
To modem ηταν ενα US Robotics USB...
Μείωσα την ταχύτητα σε 9600,μήπως βοηθούσε αλλά πάλι τα ίδια.Στο log τα μόνα παράξενα που μπορώ να δω είναι οι εντολές error-control on και DSR is low while initializing the modem. Verify modem is turned on.Στο properties της σύνδεσης πάντα βγάζει erros 4.Το τελεταίο που θα κάνω είναι να το ελέγξω σε άλλον υπολογιστή με άλλον isp.Διαφορετικά το αλλάζω με σειριακό
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.