PDA

View Full Version : Νόμοι του Μέρφυ-->Όταν η γκαντεμιά δεν έχει όρια


Spirit_IN_Black
23-03-2006, 05:04
Οι νόμοι του Μέρφυ

Έχετε προσέξει ποτέ πως τα πράγματα μερικές φορές πάνε από το κακό στο χειρότερο; Και πάνω που νομίζατε ότι δεν μπορούν να γίνουν χειρότερα, αυτά απλά γίνονται χειρότερα;

Αυτά που ακολουθούν είναι το τι είδαν διάφοροι άνθρωποι (από τεχνοκράτες μέχρι ανθρωπιστές και αντικοινωνικοί παρατηρητές) όταν σε μια στιγμή τέλειας (αυτο)επίγνωσης συνέλαβαν την πραγματική αιτία του τι συμβαίνει γύρω μας.

Από το βιβλίο του Arthur Bloch και αφιερωμένο σε όλους αυτούς που, "αψηφώντας την οργή του Δημιουργού, εξερευνούν την άλλη πλευρά του χαλιού".
Ο νόμος του Μέρφυ:

Αν κάτι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει.
Συνεπακόλουθα:

Αν αισθάνεσαι καλά, μην ανησυχείς. Θα περάσει. (Boling)

Ανεξάρτητα από το αν κάτι πάει στραβά, όλα δείχνουν εντάξει. (Scott)

Αν κάποιο πείραμα πετύχει, κάτι έχει πάει στραβά. (Finagle)

Πάντα να ζωγραφίζεις μουντζούρες στα περιθώρια - σου δείχνουν μέχρι πού έχεις φτάσει. (Finagle)

1. Ο Καπιταλισμός βασίζεται στην ψευδαίσθηση ότι μπορείς να κερδίσεις.
2. Ο Σοσιαλισμός βασίζεται στην ψευδαίσθηση ότι μπορείς φέρεις ισοπαλία.
3. Ο Μυστικισμός βασίζεται στην ψευδαίσθηση ότι μπορείς να βγεις από το παιχνίδι.

(Freeman)

Αν ανοίξεις ένα κουτί με σκουλήκια, ο μόνος τρόπος για να τα βάλεις πάλι μέσα είναι να χρησιμοποιήσεις ένα μεγαλύτερο κουτί. (Zymurgy)

Ένα ηλεκτρικό κύκλωμα που προστατεύεται από ηλεκτρική ασφάλεια, θα καεί πρώτο προστατεύοντας την ασφάλεια. (Klipstein)

Πρώτος νόμος ποδηλασίας: Όποιον δρόμο και να πάρεις, είναι ανηφόρα και κόντρα στον άνεμο.

Η διπλανή ουρά κινείται πάντα πιο γρήγορα. Αν μετακινηθείς σ' αυτήν, θα κλείσει το ταμείο. (Etorre)

Οι υπολογιστές είναι αναξιόπιστοι, αλλά οι άνθρωποι είναι πιο αναξιόπιστοι. (Gilb)

Η πιθανότητα να πέσει μια φέτα από τη μεριά που είναι αλειμμένη με βούτυρο είναι ευθέως ανάλογη του ύψους της τιμής του χαλιού. (Jenning)

Όταν ένα εργαλείο πέσει, θα κυλήσει στην πιο απόμακρη γωνιά του εργαστηρίου. Πριν φτάσει εκεί, θα έχει χτυπήσει στα δάχτυλα του ποδιού σου. (Anthony)

Μην το πιέζεις, πάρε ένα μεγάλο σφυρί. (Anthony)

Κάτω από τις πιο αυστηρά μελετημένες συνθήκες πίεσης, θερμοκρασίας, μεγέθους, υγρασίας και άλλων μεταβλητών, ο κάθε οργανισμός θα κάνει αυτό που το ευχαριστεί περισσότερο. (Harvard)

Ο πρώτος μύθος του management είναι ότι υπάρχει. (Heller)

Η ανικανότητα είναι ευθέως ανάλογη της ψηλότερης θέσης στην ιεραρχία. (Godin)

Όσο πιο σημαντική είναι η θέση ενός ατόμου μέσα σε μια επιχείρηση, τόσο μεγαλύτερη είναι η τάση του να σπαταλάει όλο του το χρόνο σε επιτροπές και υπογραφές. (Oeser)

Όποιος γελάει όταν ο΄λα πάνε στραβά, έχει βρει κάποιον να "του τα φορτώσει". (Jones)

Αν δεν μπορείς να τους πείσεις, μπέρδεψέ τους. (Truman)

Νόμος του 90%: Το πρώτο 90% της εργασίας παίρνει το 90% του χρόνου. Το τελευταίο 10% παίρνει το άλλο 90% του χρόνου.

Νόμος των εταιρειών: Η πολυτέλεια της διακόσμησης του μπροστινού γραφείου είναι αντιστρόφως ανάλογη της αξιοπιστίας της εταιρείας.

Καλύτερα ένα εφιαλτικό τέλος παρά εφιάλτες δίχως τέλος. (Matsch)
Αν βάλεις μια μικρή ποσότητα κρασιού σ' ένα βαρέλι γεμάτο λάσπη, θα πιείς λάσπη. Αν βάλεις μια μικρή ποσότητα λάσπης σ' ένα βαρέλι γεμάτο κρασί, θα πιείς λάσπη. (Schopenhauer)

Οι λύσεις είναι η κύρια αιτία των προβλημάτων. (Sevareid)

Η μοναδική φορά που μπορείς να είσαι βέβαιος για κάτι, είναι όταν είσαι βέβαιος ότι έχεις κάνει λάθος. (Holten)

Αν οι άνθρωποι άκουγαν τον εαυτό τους συχνότερα, θα μίλαγαν λιγότερο. (Courtois)

Όσο πιο μακριά βρίσκεται το μέλλον, τόσο καλύτερο φαίνεται. (Finnigan)

Εάν δεν υπήρχε το τελευταίο λεπτό, δεν θα είχε επιτευχθεί τίποτα.

Η διαφορά μεταξύ των Νόμων της Φύσης και του Νόμου του Μέρφυ έγκυται στο ότι με τους Νόμους της Φύσης μπορείς να είσαι σίγουρος ότι τα πράγματα κάθε φορά θα πηγαίνουν στραβά με τον ίδιο τρόπο.

Το να κλέβεις τις ιδέες ενός είναι "λογοκλοπή", το να κλέβεις τις ιδέες πολλών είναι "επιστημονική έρευνα". (Felson)

Μόλις καθίσεις να πιείς ένα φλιτζάνι ζεστό καφέ, το αφεντικό θα σου ζητήσεις να κάνεις κάτι, που θα πέρει τόσο χρόνο, όσο χρειάζεται για να κρυώσει ο καφές σου. (Owen)

Απ' όποια μεριά κι αν γυρίσεις μπαίνοντας στο ασανσέρ, τα κουμπιά θα βρίσκονται στην απέναντι πλευρά. (Gluck)

Μια καθαρή γραβάτα ελκύει πάντα τις σάλτσες. (Diner)

Η προσπάθεια να πιάσεις ένα εύθραυστο αντικείμενο που πέφτει, προξενεί πειρσσότερες ζημιές απ' όσες αν το αφήσεις να πέσει. (Fulton)

Η ένταση της φαγούρας είναι αντιστρόφως ανάλογη της απόστασης του σημείου που "σε τρώει". (Zadra)

info:http://bigfoot.cs.utt.ro/~luci/funny/murphy.html

Spirit_IN_Black
23-03-2006, 05:06
Για τους προγραμματιστές...

*
Η δουλειά που απομένει για την ολοκλήρωση μιας εφαρμογής, αυξάνει όσο πλησιάζει η λήξη της προθεσμίας αποπεράτωσης της.(No comments :p)
*
Αύξηση απασχολουμένων σε ένα ήδη καθυστερημένο πρόγραμμα το επιβραδύνει περισσότερο.(Ξέρετε η παροιμία 'Όπου λαλούν πολλοί @%@^%^ αργεί να ξημέρωσει' ταιριάζει γάντι εδώ!).
*
Κάθε έργο χρειάζεται διπλάσιο χρόνο από αυτό που υπολογίζεις ότι θα πάρει.Αν διπλασιάσεις το χρόνο που υπολογίζεις, τότε θα πάρει τετραπλάσιο(!). (Μην υπολογίζεις βρε αδερφάκι μου το καλό που σου θέλω!).
*
Τα λάθη που δεν μπορούν να εντοπιστούν είναι άπειρα σε ποικιλία σε αντίθεση με τα εντοπίσιμα που εξ ορισμού είναι πεπερασμένα.(Και τα εντοπίσημα τελικά δεν είναι λάθη αλλά μιας και αποκλείεται να μην έχεις κάνει λάθος (έτσι λες)κάποια λάθη θα πρέπει να εντοπίσεις και εσύ για να μη νοιώθεις άχρηστος.
*
Ένα πρόγραμμα χρήσιμο απαιτεί πάντα τροποποιήσεις, αντίθετα με ένα άχρηστο το οποίο απαιτεί απλά τεκμηρίωση.
*
Το πρόγραμμα του υπολογιστή κάνει αυτά που θα του πεις και όχι αυτό που θες!(Άρα το ...Πρόσεχε τι εύχεσαι μπορεί να πραγματοποιηθεί... δεν ισχύει το αντίθετο συμβένει κατα κανόνα!)
*
Ένα γραμμάριο image αξίζει ένα κιλό λειτουργικότητας.

Για τους χρήστες...

*
Ο δίσκος θα χαλάσει μόνο μετά από ώρες δουλειάς και χωρίς να έχει προηγηθεί λήψη αντιγράφου εφεδρείας.(Το γνωστό backup.Αποκλείεται να μη το έχετε πάθει έστω και 10 φορές!)
*
Όταν όλα αποτύχουν, καλό θα ήταν να αρχίσεις να διαβάζεις τις οδηγίες!
*
Ευλογημένος ο χρήστης που δε περιμένει τίποτα μιας και δεν θα απογοητευθεί.
*
Μετά από μήνες εκπαίδευσης και αφού έμαθες όλες τις εντολές ενός προγράμματος φτάνει μια αναθεωρημένη έκδοση με τελείως νέα δομή εντολών.

Γενικώς...
Οι έξι φάσεις ενός έργου στην Πληροφορική (και όχι μόνο).

1. Η φάση του ενθουσιασμού.
2. Η φάση της απογοήτευσης.
3. Η φάση του πανικού.
4. Η φάση του εντοπισμού των ενόχων.
5. Η φάση της παραδειγματικής τιμωρίας των αθώων.
6. Η φάση της επιβράβευσης αυτών που δεν έκαναν τίποτε για το έργο.

cabrinha
23-03-2006, 11:16
Πολυ ωραιο τα γνωμικα (ή οτι τελοσπαντων ειναι). :)
Με το που ανοιξα τη δημοσιευση αυτη εφαγα μπλε οθονη (κατι irq_not_less_not_equal καπως ετσι). :(

Skinny13
23-03-2006, 12:19
καλα εγω την τρωω συνεχεια αυτη την οθονη ,καπως διορθωθηκε με αλλο bios. (nf4 εχεις?)

NGF
23-03-2006, 15:58
Α ενταξει ο δικος μου υπολογιστης ζει ακομα. Ποιος ξερει ποτε θα τον πιασουν τα δικα του.

Ακομα ο Μερφυ επρεπε να πει πως γκαντεμια ειναι παντα να ετοιμαζεις το τελειο σχεδιο για κατι που θες να κανεις και παντα κατι απιστευτα παραξενο να στο χαλαει. Η γενικη μου εμπειρια απο καθε μερα που περναει σχετικα με γκαντεμια με κανουν ειδικο. Επρεπε να βγαλω εγω τετοιους νομους

KMPcTec
23-03-2006, 18:40
@ Spirit_IN_Black
πολύ ωραία posts man συγχαρητήρια!!!

Να Αγαπατε Αλληλους
23-03-2006, 18:58
εαν αποδεχτεις τη θεωρια της μεγαλης εκρηξης που ισχυει στα διαφορα επίπεδα υπαρξης του γιγνεσθαι τοτε αποδεχεσαι την υπαρξη του κατι μεσα στο τιποτα .εαν ισχυει η παραπανω παραδοχη τοτε ισχυουν ολες οι χαοτικες πιθανοτητες ταυτοχρονα σε ολα τα επιπεδα . ειναι το μονο λογικο ενδεχομενο το οποιο μπορει να ισχυει στη τομη των επιπεδων αναμεσα στο τιποτα και στο κατι .ο κοσμος αποτελειται απο ενα συνολο απο μπαμπουσκες οι οποιες συνδεονται με συνδεσμους που ακομα εμεις δεν εχουμε ανακαλυψει . ειναι κατι σαν ενα συνολο απο ομοκεντρους κυκλους τους οποιους συνδεει κατι που ακομα δεν εχουμε ανακαλυψει. η μεγαλη συνεκτικη θεωρια της υπαρξης . το πρ2 ισχυει σε ολους τους κυκλους. ετσι και αντιστροφα μπορουμε να εφαρμοσουμε σχεσεις και συνδεσεις απο το πολυ μικρο στο πολυ μεγαλο . απο τα quarks ->atoma ->συμπλοκα ->..->κοινωνια->συμπαν . ο κυριος μερφυ ισως κατανοησε το πρ2 που βρισκεται παντου και το μεταγλωτισε στη γλωσσα των πιθανοτητων . αντιστοιχες εφαρμογες μπορουν να βρεθουν παντου .και κατι αλλο πιθανο. ισως οι νομοι δεν ανηκουν στον μερφυ .καλο ειναι να μεταγλωτιζουμε τα πορισματα της μιας επιστημης στην αλλη. παντα με προσοχη βεβαια .συγχαρητηρια για το ποστ. για την τολμη της ενεργειας πραγματοποιησης του πρωτου ποστ.

sonichaos_8088
23-03-2006, 22:06
xexexe!Kαλοοοο Spirit_IN_Black!

Nemesis
23-03-2006, 23:50
Καλό!!! Έγραψες!!!

jfx
24-03-2006, 02:10
εαν αποδεχτεις τη θεωρια της μεγαλης εκρηξης που ισχυει στα διαφορα επίπεδα υπαρξης του γιγνεσθαι τοτε αποδεχεσαι την υπαρξη του κατι μεσα στο τιποτα .εαν ισχυει η παραπανω παραδοχη τοτε ισχυουν ολες οι χαοτικες πιθανοτητες ταυτοχρονα σε ολα τα επιπεδα . ειναι το μονο λογικο ενδεχομενο το οποιο μπορει να ισχυει στη τομη των επιπεδων αναμεσα στο τιποτα και στο κατι .ο κοσμος αποτελειται απο ενα συνολο απο μπαμπουσκες οι οποιες με συνδεονται με συνδεσμους που ακομα εμεις δεν εχουμε ανακαλυψει . ειναι κατι σαν ενα συνολο απο ομοκεντρους κυκλους τους οποιους συνδεει κατι που ακομα δεν εχουμε ανακαλυψει. η μεγαλη συνεκτικη θεωρια της υπαρξης . το πρ2 ισχυει σε ολους τους κυκλους. ετσι και αντιστροφα μπορουμε να εφαρμοσουμε σχεσεις και συνδεσεις απο το πολυ μικρο στο πολυ μεγαλο . απο τα quarks ->atoma ->συμπλοκα ->..->κοινωνια->συμπαν . ο κυριος μερφυ ισως κατανοησε το πρ2 που βρισκεται παντου και το μεταγλωτισε στη γλωσσα των πιθανοτητων . αντιστοιχες εφαρμογες μπορουν να βρεθουν παντου .και κατι αλλο πιθανο. ισως οι νομοι δεν ανηκουν στον μερφυ .καλο ειναι να μεταγλωτιζουμε τα πορισματα της μιας επιστημης στην αλλη. παντα με προσοχη βεβαια .συγχαρητηρια για το ποστ. για την τολμη της ενεργειας πραγματοποιησης του πρωτου ποστ.


ίσως και απλά να ισχυει το παρακάτω και όχι το δικό σου.

-------------------------------------------------
The following article was excerpted from The Desert Wings
March 3, 1978

Murphy's Law ("If anything can go wrong, it will") was born at Edwards Air Force Base in 1949 at North Base.

It was named after Capt. Edward A. Murphy, an engineer working on Air Force Project MX981, (a project) designed to see how much sudden deceleration a person can stand in a crash.

One day, after finding that a transducer was wired wrong, he cursed the technician responsible and said, "If there is any way to do it wrong, he'll find it."

The contractor's project manager kept a list of "laws" and added this one, which he called Murphy's Law.

Actually, what he did was take an old law that had been around for years in a more basic form and give it a name.

Πηγή: http://www.murphys-laws.com/
------------------------------------------------------


τι ειναι το πρ2;
τι ειναι τα σύμπλοκα;
Όσον αφορά τη θεωρία της μεγάλης εκρηξης, γιατι αποδεχόμενος αυτή, αποδεχομαι και την υπαρξη του "κάτι" μέσα στο τίποτα?? τι ξέρεις ότι λέει η θεωρία αυτή;κάτι όμορφο ακομα:

Silberman's Paradox
If Murphy's Law can go wrong it will.

Να Αγαπατε Αλληλους
24-03-2006, 02:36
@gfx δικο μου δεν ειναι τιποτα . για το πρ2 διαβασε μαθηματικα και θα καταλαβεις,για τα συμπλοκα διαβασε χημεια και θα καταλαβεις . για το κατι μεσα στο τιποτα ειναι μια διαδικασια συζευξης λογικης και ευρεσης αντιστοιχου λογικου συνδεσμου. πριν το μπιγκ μπανκ υπηρχε το τιποτα οπως τα πορισματα της φυσικης διαπιστωνουν μεχρι στιγμης . αρα λογικα συμπεραινεις οτι το ΚΑΤΙ αρχιζει να μεταβαλλεται μεσα στο ΤΙΠΟΤΑ . ειναι μια φιλοσοφικη γλωσσικη απεικονιση του μπιγκ μπανγκ αντι της αντιστοιχης μαθηματικης του ερμηνειας με συμβολα στη γλωσσα των μαθηματικων .

pokemon640
24-03-2006, 12:01
Όποιος γελάει όταν ο΄λα πάνε στραβά, έχει βρει κάποιον να "του τα φορτώσει". (Jones)
Αυτό είναι πραγματικότητα !
Χθες στον αυτοματισμό γραφείου ήταν να φτιάξουμε μια εργασία στο PowerPoint με θέμα της αρέσκειας μας. Εγώ επέλεξα να παρουσιάσω την Nintendo(Λογικό :D) Αλλά το ίδιο θέλανε και άλλοι 3! Τότε άρχισε ένας ανταγωνισμός για το ποιος θα κάνει καλύτερο + 2 παιδία μου έκαναν διάφορα για να καθυστερήσω και να μην ολοκληρώσω την εργασία π.χ.(Restart, αποσύνδεση καλωδίων, Κλείσιμο υπολογιστή κ.α.) Στο σχόλασμα ακολούθησε ξυλοδαρμός μεγάλος ! και τα 4 παιδιά με δέρνον αλύπητα.. μετά πλάκωσαν άλλοι 10 φίλοι μου να με προστατέψουν:098: . Την στιγμή που δέρνον οι 10 τους 4 τότε γέλαγα..
Ευτυχώς που δεν ήρθε η αστυνομία:033: !

jfx
24-03-2006, 17:02
για το κατι μεσα στο τιποτα ειναι μια διαδικασια συζευξης λογικης και ευρεσης αντιστοιχου λογικου συνδεσμου. πριν το μπιγκ μπανκ υπηρχε το τιποτα οπως τα πορισματα της φυσικης διαπιστωνουν μεχρι στιγμης .


Εδώ κάνεις λάθος. Η φυσική μιλάει για αρχή διατήρησης ενέργειας και μάζας.
Η θεωρία της μεγάλης έκρηξης υποστηρίζει ότι όλη η μαζα- ενέργεια (όπως θελεις πες το, το ίδιο ειναι) ήταν συγκεντρωμένη σε ένα πολύ μικρό χώρο, όχι όμως ότι δεν προϋπήρχε.

Να Αγαπατε Αλληλους
24-03-2006, 18:19
μαθηματικα πριν τη εναρξη της αρχης των αξονων σε πολλαπλες διαστασεις δεν υπαρχει τιποτα γιατι πολυ απλα δεν υπαρχει τιποτα .στιγμιαια σε κατασταση υπερβατικης μορφης που εμεις δεν καταλαβαινουμε τα παντα αρχισαν να απορρεουν απο το κατι .τα παντα χρονος υλη χωρος μηκος πλατος υψος η διασταση ψ , η διασταση χ, η διασταση ω που εμεις ακομα δεν εχουμε ανακαλυψει αρχισαν να απορεουν απο το τιποτα .στη θεολογια ισως αυτο το φαινομενο μεταφραστηκε ως η εκρηξη της αγαπης του Θεου , στην φυσικη ως το bing bang ,στη χημεια εως ... ...και τα επομενα και τα επομενα και τα επομενα .και κατι αλλο . Η εννοια χωρος σαν φιλοσοφικη αντιληψη, ή ο χωρος σαν μια μαθηματικη εννοια πριν την αρχη της εναρξης των αξονων δεν προυπηρχε γιατι πολυ απλα δεν υπηρχε τιποτα .ακομα και αυτα που γραφω η εννοιες που περιγραφω δεν μπορουν να περιγραφουν γιατι δεν υφισταται τιποτα στην υπερβατικη κατασταση του τιποτα.