View Full Version : Μπορώ να περιορίσω τις λειτουργίες ενός χρήστη; (solved)
smurf1gr
25-03-2006, 17:39
Έχω δημιουργήσει λογαριασμούς χρηστών στον Η/Υ που χρησιμοποιώ στην εργασία μου και ψάχνω τρόπο να περιορίσω τις λειτουργίες που επιτρέπονται γι'αυτούς.
Συγκεκριμένα, θέλω να έχουν τη δυνατότητα να "δουν" συγκεκριμένα μόνο directories και να μπορούν να τρέξουν συγκεκριμένες μόνο εφαρμογές (πρακτικά τα Word, Excel και 2-3 άλλα).
Υπάρχει τρόπος να το κάνω αυτό μέσα από τα Windows? Αν όχι, υπάρχει κάποιο ανάλογο πρόγραμμα;
Ο συκεκριμένος υπολογιστής έχει την Home έκδοση των XP
Οταν λες να δουν σιγκεκριμενα dir εννοεις να μην ειναι ορατα ή να μην εχουν προσβαση. Σχετικα με το να μην ειναι ορατα δεν ξερω κατι αλλα να τα βλεπουν και να μην εχουν προσβαση υπαρχει κατι. Βεβαια τα παντα εξαρτωνται απο το ποσο καλο επιπεδο ασφαλειας θελεις.
Πχ. Θελεις απλή αρνηση προσβασης ή ολοκληρη κρυπτογραφηση?
Από Home όχι. Απο xp pro μέσω του Group Policy. Αλλιώς μέσω προγράμματος όπως το folder guard
smurf1gr
25-03-2006, 19:19
Ας γίνω πιο συγκεκριμένος:
Θέλω όποιος άλλος χρησιμοποιεί τον Η/Υ μου (σαν απλός χρήστης - στο δικό μου account έχω βάλει κωδικό), να μπορεί να δει μόνο τους φακέλους που έχουν υπηρεσιακά έγγραφα και όχι άλλους, όπως π.χ. το φάκελο με τα mp3.
To ιδανικό θα ήταν να μπορούσα να ορίσω "κοινόχρηστους" φακέλους, όπως γίνεται στα δίκτυα.
Mε Ηome δεν μπορείς. Mε το folder Guard μπορείς να το κάνεις
smurf1gr
25-03-2006, 19:56
ΟΚ, θα κοιτάξω το Folder Guard. Ευχαριστώ :)
smurf1gr
27-03-2006, 20:39
Τελικά το Folder Guard λειτούργησε άψογα!
Ευχαριστώ.
Πάντα στη διάθεση των σωμάτων ασφαλείας :p
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.