PDA

View Full Version : Αορατα Gbyte

Alarm
29-09-2004, 23:43
Καλησπερα, εχω το εξης προβλημα.
Ειχα εναν σκληρο δισκο 160gb της western digital, τον οποιο πειρα μαζι μου στην ελλαδα και τον φορτοσα με mp3 (σε συστημα με windows XP). Τωρα που γυρισα γερμανια ειπα να βαλω ξανα τον σκληρο στην θεση του, οπου και αντιμετοπησα τα πρωτα προβληματα.

Στην αρχει ο δισκος μου εδειχνε πως ειχε 65gb πιασμενα (το συστημα μου εχει win2000 prof.), απο τα οποια εγω εβλεπα μονο 2-3.

Εκανα μια επανεκινηση, και ξαφνικα τα μισα εμφανιστικαν. δηλ. τα 30gb περιπου. Σκευτηκα να κανω μια εξεταση δισκων, την οποια και εκανα, μαλλων ομως σε κακο μοθ καθως το scandisk αρχισε να σβηνει και καλα καποια corrupted ερχεια. Προλαβα και εσβησα τον υπολογιστη για να σοσο οσα μπορω.

Εκανα καποιο Disk Recovery και μαλλων επανεφερα ενα μερος αυτων των mp3 (μηπως γνωριζετε αν υπαρχει καποιο log αρχειο που να καταγραφει τι γινεται στο scandisk ?)

Το προβλημα εξακολουθει να υπαρχει, δηλαδη να βλεπω μονο τα 30gb απο τα mp3 μου και τα υπολοιπα 30gb οχι. Βλεπω μονο οτι καταλαμβανουν χορο αλλα δεν μπορεσα να τα βρω με καποιο recovery tool (ΟΧΙ δεν ειναι hidden.)

Εχετε να δωσετε καποια ιδεα ?

couveland
30-09-2004, 00:25
Ολα τα Windows 2000 που κυκλοφόρησαν πριν τον Ιανουάριο 2003, αναγνωρίζουν μόνο τα πρώτα 137GB του δίσκου (εκτός αν είναι SCSI). Ο περιορισμός διορθώνεται αφού βάλεις το SP3 των 2000, και αφού κάνεις μια αλλαγή στη registry. Μαντεύω ότι δεν τα έχεις κάνει αυτά, οπότε φταίει αυτό.

Για λεπτομέρεις δες στη Microsoft http://support.microsoft.com/?kbid=305098
αλλά και στο google αν ψάξεις για windows 2000 137GB limit.

Τώρα θα μου πεις γιατί αρχικά δεν είχες πρόβλημα ενώ τώρα έχεις. Αυτό εξηγείται. Αρχικά ο δίσκος δεν χρησιμοποιούνταν όλος, δεν είχε χρειαστεί να ξεπεραστούν τα 137GB. Τώρα που τον γέμισες mp3, τα win προσπαθούν να βγάλουν άκρη και έχεις data corruption. Λογικό και αναμενόμενο.

Στη θέση σου θα έβαζα το δίσκο σε άλλο PC που να τον βλέπει κανονικά, πχ. από κανένα φίλο (υπόψη ότι και τα XP μέχρι κάποιο SP είχαν το ίδιο πρόβλημα). Θα έπαιρνα backup τα σημαντικότερα data που είχα. Μετά βουρ ξανά στο δικό σου PC, βάζεις Windows 2000 SP3, αλλαγή στο registry όπως λέει το note της microsoft παραπάνω, και δώστου ελέγχους και healthcheck μέχρι να σιγουρευτείς ότι είσαι OK.΄

Πάντως φίλε μη το δουλεύεις άλλο χωρίς το SP3, θα πάθεις μεγαλύτερη ζημιά. Recovery όπως είσαι τώρα, ΔΕΝ μπορείς να κάνεις.

ΥΓ. Ελπίζω να είναι αυτό γιατί διαφορετικά τζάμπα έγραφα.
ΥΓ2 (edit). Μόλις είδα ότι έχεις και δεύτερο δίσκο, 80GB. Εάν αυτός είναι ο boot, και εκεί είναι το page file, τότε δε χρειάζεται να ψάχνεις για άλλο μηχανάκι, ξεκίνα για SP4 (αυτό είναι το τελευταίο για 2000 και σου κάνει).

Alarm
30-09-2004, 04:14
Εχω SP4 και εχω ειδη εγκατεστημενο το utility για υποστιριξη για παραπανω α[π 137gb

couveland
30-09-2004, 12:46
Τζάμπα έγραφα. Μόνο στα jumperάκια πάει το μυαλό μου. Καλή τύχη :(

Alarm
30-09-2004, 13:07
Εγκατεστησα τα Windows XP μιας και το μηχανημα απο οπου τα αντεγραψα ηταν με XP, αλλα και εκει βλεπω μονο τον χορο αλλα οχι τα mp3, το ιδιο και απο το linux

Orthodox
30-09-2004, 16:22
Τότε μάλλον στο bios είναι το limitation. Βάλε το ποιο καινούριο μήπως και γίνει κάτι ή αλλιώς αν έχεις κάποιον controller βάλε τον δίσκο από εκεί. Επίσης τον δίσκο να τον έχεις στο auto, ίσως να γίνει κάτι…

Alarm
30-09-2004, 17:05
Αδελφε Orthodox , το bios δεν εχει να κανει, τον σκληρο τον ειχα στο συστημα αυτο χωρις κανενα προβλημα. ειναι σεταρησμενος στο auto, εκτος αυτου δεν αλλαξα τιποτα εκει.

Ακομα δοκιμασα τον σκληρο σε αλλο μηχανημα, αλλα παλι ακριβως το ιδιο, βλεπει οτι κατι πιανει χωρο (προφανος τα αρχεια που σβηνει το scandisk , υποπτευομαι μη αναγνωρισημο filesystem , η κατι παρομοιο.)

Ακομα δοκιμασα με linux mandra kai knoppix αλλα και εκει ακριβως το ιδιο.
καποια αλλη προταση ?

Greek
30-09-2004, 17:28
Δοκίμασε τα File Scavenger και Cia Unerase μπας και καταφέρεις τίποτα...

Alarm
30-09-2004, 19:45
τιποτα ουτε με αυτα... αν κανο το NTFS -> Fat32 ,τι θα γινει ? ισως ετσι να φυγουν τα permittions

emnezia
30-09-2004, 21:13
Ώπα για κάτσε. Πια permissions; Στο linux βλέπεις τους φακέλους και σου λέει οτι δεν μπορείς να έχεις πρόσβαση; Αν ναι τότε δοκίμασε το ntfsdos και κόπιαρε τα αρχεία αλλού. (Ψάξε στο site κάπου έχει αναφερθεί αυτό).

schumifer
30-09-2004, 23:36
partition magic.???Αn υπάρχει κάποιο άλλο filesystem θα το βρει

ERMOULIS
01-10-2004, 19:40
Πιστευω οτι ειναι σε κάποιο άλλο filesystem.Χρησιμοποιησε linux έστω και καποιο live cd του για να τα δεις και να τα αντιγραψεις κάπου αλλου (dvd,cd...) και μόλις σιγουρευτεις τραβα του ένα format και ησυχασε...

maddoctor
02-10-2004, 10:15
Ώπα για κάτσε. Πια permissions; Στο linux βλέπεις τους φακέλους και σου λέει οτι δεν μπορείς να έχεις πρόσβαση; Αν ναι τότε δοκίμασε το ntfsdos και κόπιαρε τα αρχεία αλλού. (Ψάξε στο site κάπου έχει αναφερθεί αυτό).Το NTFSDos μπορείς να το βρεις σε αυτήν την σελίδα: http://www.sysinternals.com/ntw2k/freeware/ntfsdos.shtml

Greek
02-10-2004, 10:39
Η τελευταία και πιο δραστική λύση είναι να κάνεις φορματ και μετά να προσπαθπησεις να ανακτήσεις τα στοιχεία με κάποιο πρόγραμμα ανάκτησης.

soler
02-10-2004, 11:40
Πριν μερικους μηνες ειχα ακριβος το ιδιο προβλημα....
Οσοι βοηθησαν θα θυμουνται....
Εβλεπα τα 60gb αλλα μου ελεγε οτι δεν εχω προσβαση στον σκληρο...
Αυτο συμβαινει κατα 95% οπως σου ειπα και στο mirc...απο τα permitions των win. τα win. κωδικοποιουν τα εγγραφα του admin αφου εσυ το εχεις επιλεξει...ετσι ο μονος τροπος που μπορεις να διαβασεις τα αρχεια σου ειναι απο το λειτουργικο το οποιο εκανε την κωδικοποιηση η με κανενα προγραμμα οπως σου λενε και τα παιδια παραπανω...
Εγω τελικα βαριομουνα να ψαχνω παραπανω...αφου ειχα κανει φορματ και ειχε χαθει το λειτουργικο που εκανε την κωδικοποιηση...και εστηλα τα 60gb αρχεια στο διαολο...

Alarm
06-10-2004, 11:17
Με linux το δοκιμασα, ειναι ακριβως το ιδιο. Βλεπω δηλαδη τα μισα απο τα αρχεια ενω χωρητηκοτητα πιανουν ολα. Οσο για το ntfsdos θα το δοκιμασο τωρα. Για να κανω format και να κοιταξω να τα ανακτησω δεν το γινεται καν θεμα. Θα το εκανα να βαλω τον σκληρο στο παλιο μηχανημα αλλα δυστηχως αυτο βρησκετε στην Ελλαδα.

Οσο για το filesystem, ειναι ntfs, δεν νομιζω οτι μπορει ενα partition na exei 2 filesystem. Οσο για αυτη την κωδικοποιηση, δεν θυμαμε να εκανα κατι τετοι σε εκεινο το συστμα.

tyxeros
06-10-2004, 12:16
Πριν μερικους μηνες ειχα ακριβος το ιδιο προβλημα....
Οσοι βοηθησαν θα θυμουνται....
Εβλεπα τα 60gb αλλα μου ελεγε οτι δεν εχω προσβαση στον σκληρο...
Αυτο συμβαινει κατα 95% οπως σου ειπα και στο mirc...απο τα permitions των win. τα win. κωδικοποιουν τα εγγραφα του admin αφου εσυ το εχεις επιλεξει...ετσι ο μονος τροπος που μπορεις να διαβασεις τα αρχεια σου ειναι απο το λειτουργικο το οποιο εκανε την κωδικοποιηση η με κανενα προγραμμα οπως σου λενε και τα παιδια παραπανω...
Εγω τελικα βαριομουνα να ψαχνω παραπανω...αφου ειχα κανει φορματ και ειχε χαθει το λειτουργικο που εκανε την κωδικοποιηση...και εστηλα τα 60gb αρχεια στο διαολο...

Ειχα ακριβος το ιδιο προβλημα , και τα αρχεια μπορεις να διαβασεις εφοσον πας στο security του φακελου και αναλαβεις παλι τα δικαιωματα , εφοσον μπαινεις με Δικαιωματα administrator. Ειναι υποθεση δευτερολεπτων.

soler
06-10-2004, 16:08
Αυτο γινεται μονο αν ειναι το ιδιο λειτουργικο...αλλιως δεν μπορεις...

Alarm
06-10-2004, 17:22
αυτο ειναι αληθεια. πρεπει να ειναι το ιδιο λειτουργηκο, κατι το οποιο ειναι αδυνατο να βρεθει τωρα... ισως χριστουγεννα αν τυχη και κατεβω ελλαδα και υπαρχει αυτο το συστημα ακομα. για αυτο ρωτησα αν υπαρχει καποιο προγραμμα που να σβηνει τα permissions

Greek
06-10-2004, 17:55
http://bigblueroom.net/FileSystem.html

Τσέκαρε την παραπάνω διεύθυνση μήπως είναι κάτι που σε ενδιαφέρει. Δνε πόλαβα να την διαβάσω ενδελεχώς αλλά πρέπει να είναι σχετική με το προβλημά σου...

tyxeros
06-10-2004, 18:43
Αυτο γινεται μονο αν ειναι το ιδιο λειτουργικο...αλλιως δεν μπορεις...

Οταν λετε το ιδιο λειτουργικο τι εννοειτε? Το ιδιο που ειναι εγκατεστημενο οταν εγινε το encryption , η γενικα η ιδια εκδοση windows? πχ XP Pro--> XP Pro , WIndows 2000--->Windows 2000?

soler
06-10-2004, 18:46
To ιδιο οταν εγινε το encryption...φυσικα...

schumifer
06-10-2004, 20:19
Επειδή διάβασα κάτι για φορμάτ.Το φορμάτ δε θα σβήσει το άλλο filesystem αν υπάρχει όντως.Αλλά να μην ο βλέπει ούτε το λίνουξ?Παρτίσιον μάτζικ έβαλες?

Alarm
07-10-2004, 00:25
ουτε το linux τα βλεπει. την λυση με το partition magic δεν την καταλαβα. Δεν ειπα πως δεν βλεπω καποιο partition αλλα καποια αρχεια, δεν ξερω που μπορει να βοηθησει εκει το partition magic

Alarm
07-10-2004, 00:42
http://bigblueroom.net/FileSystem.html

Τσέκαρε την παραπάνω διεύθυνση μήπως είναι κάτι που σε ενδιαφέρει. Δνε πόλαβα να την διαβάσω ενδελεχώς αλλά πρέπει να είναι σχετική με το προβλημά σου...

το link δεν δουλευει αδελφε...

Alarm
14-10-2004, 21:31
ξαναδιαβασα αυτα που ειπατε, αλλα οπως εγραψα ειπαρχουν 30gb αρχεια τα οποια δεν βλεπω καν (ενω κρατουν χωρο και συγουρα υπαρχουν).

Μερικοι ειπατε πως εγιναν encrypted απο το λειτουργηκο που τα αντεγραψα. Δοκιμασα to encryption σε 2 διαφορετικα σηστυματα. Το αποτελεσμα ηταν να ΒΛΕΠΩ τα αρχεια μεν, αλλα να μην εχω προσβαση σε αυτα. Αρα δεν ειναι απλα encrypted τα αρχεια , κατι αλλο ειναι...

emnezia
15-10-2004, 12:45
Εφόσον τα βλέπεις αλλά δεν έχεις πρόσβαση λογικά είναι κλειδωμένα στον χρήστη που τα είχε πριν.
Σαν γρήγορη λύση - δεν πιάνει πάντα όμως - δοκίμασε το εξής:
Εφόσον βλέπεις τα αρχεία αυτά κάνε ένα backup των αρχείων (με το backup των ΧΡ) και μετά κάνε restore σε άλλο σημείο του σκληρού, στο advanced που θα σου βγάλει ξετσέκαρε το "Restore security settings".
Mε αυτόν τον τρόπο είχα γλιτώσει κάποια αρχεία.

Το ntfsdos θυμάμαι που είχε γλυτώσει όλα τα αρχεία (υπάρχει κάποιο thread νομίζω). Το δοκίμασες;

Alarm
15-10-2004, 17:15
αδελφε emnezia προφανως δεν διαβασες καλα τι γραφω. Τα αρχεια ΔΕΝ τα βλεπω.
Στην δοκιμη που εκανα εγω με encryption αναμεσα σε δυο OS προσεξα πως τα αρχεια μπορω να τα δω αλλα δεν εχω προσβαση σε αυτα.

Για αυτο τον λογο απεκλησα πως μπορει να ειναι ενα απλο encryption. Γιατι αν ηταν απλ encryption θα τα εβλεπα αλλα... no access . Αντιλαβου ?

emnezia
16-10-2004, 01:34
Nόμιζα πως έκανες δοκιμή στα αρχεία που ψάχνεις και τελικά τα είδες!
Φοβάμαι μήπως έχουν μπερδευτεί τα αρχεία και γι'αυτό τα σβήνει το chkdsk
Μήπως (λίγο ανέλπιστο βέβαια) αν έκανες δοκιμή με το ghost να κάνεις στο partition με το πρόβλημα; Λογικά αν είναι χαλασμένα τα αρχεία θα στα ξαναβγάλει χαλασμένα, αλλά και πάλι ίσως και να τα δεις μετά

maddoctor
27-10-2004, 13:36
Για δοκίμασε και αυτό που γράφω παρακάτω.Τo βρήκα σε ένα άρθρο της MS ....

How to Take Ownership of a Folder
NOTE: You must be logged on to the computer using an account that has administrative privileges. If you are running Windows XP Home Edition, in order to have access to the Security tab, you must first start in Safe Mode and log on with an account that has Administrative rights.

If you are using Windows XP Professional, you must disable Simple File Sharing. By default, Windows XP Professional uses Simple File sharing when not joined to a domain. For additional information about how to do this, click the article number below to view the article in the Microsoft Knowledge Base:
307874 (http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;307874) HOW TO: Disable Simplified Sharing and Password-Protect a Shared Folder in Windows XP

To take ownership of a folder:
Right-click the folder you want to take ownership of, and then click Properties.
Click the Security tab, and then click OK on the Security message (if one appears).
Click Advanced, and then click the Owner tab.
In the Name list, click your user name, Administrator if you are logged in as Administrator, or click the Administrators group. If you want to take ownership of the contents of that folder, click to select the Replace owner on subcontainers and objects check box.
Click OK. The following message appears, where folder name is the name of the folder that you want to take ownership of:
You do not have permission to read the contents of directory folder name. Do you want to replace the directory permissions with permissions granting you Full Control?

All permissions will be replaced if you press Yes.

Click Yes.
Click OK, and then reapply the permissions and security settings that you want for the folder and its contents.

How to Take Ownership of a File
NOTE: You must be logged on to the computer using an account that has administrative privileges.

To take ownership of a file, follow these steps:
Right-click the file you want to take ownership of, and then click Properties.
Click the Security tab, and then click OK on the Security message (if one appears).
Click Advanced, and then click the Owner tab.
In the Name list click Administrator, or click the Administrators group, and then click OK.

The Administrator or Administrators group now owns the file. To change the permissions on the files and folders under this folder, continue to step 5.
Click Add.
In the Enter the object names to select (examples) list, type the user or group account to which you want to give access to the file. For example, Administrator.
Click OK.
In the Group or user names list, click the account that you want (for example, Administrator), and then click to select the check boxes of the permissions that you want to assign that user. For example, Full Control [Allow]. When you are finished assigning permissions, click OK.

REFERENCES
For additional information about file and folder permissions, click the article number below to view the article in the Microsoft Knowledge Base:
161275 Interaction of File and Folder Security on NTFS Volumes

Alarm
15-11-2004, 02:16
λιπον εχω νεοτερα. τα αρχεια υπαρχουν το μονο προβλημα ειναι πως δεν εχουν file system structure.
Ετσι αφησα λιγο το chkdsk να δω τι γινεται. Ειδα πως οντως πιγενε καλα και εκανα recover μερικα αρχεια (αφου μπηκα στα windows, γιατι δεν το αφησα εως το τελος , γιατι ηθελα να συγουρευτω οτι ειναι ok.) . Ετσι δοκιμασα να ξανακανω chkdsk αλλα αυτη την φορα δεν εβλεπε κανενα αρχειο με λαθος η καθολου υπαρχον file system . Τι μπορω να δοκιμασω ?

Alarm
18-11-2004, 06:44
καταφερα να δω τα αρχεια με το partition-recovery αλλα οχι να τα επαναφερω.δεν το επιτρεπει η demo εκδοση. επισης το data lifeguart utility μου λεει ξαφνικα οτι δεν υποστιριζονται 100% τα 137gb και αν θελω να το ενεργοποιησω. δεν ξερω αν η ενεργοποιηση θα κανει και κατι στα αρχεια.

πιστευα οτι τα SP2 δεν εχουν αυτο το προβλημα.

Επισησ ειδα πως τα σκαν ολα σταματανε στο 62% για καποιο περιεργο λογο...

Alarm
18-11-2004, 18:26
δεν μπορω να κανω τιποτα. εκανα enable to 137gb support οπως μου ειπε η WD . ολα πηγαν καλα. τα αρχεια τα βλεπω ακομα με το partition-recovery αλλα δεν βοηθαει και πολυ. χριαζομε ενα λογισμικο που να μπορω να τα επαναφερω κιολας.

Το θεμα ειναι πως σε οτι λογισμικο και αν εχω κολαει στο 62% .
αυτο που σκευτηκα ειναι να κανο ενα scan στα συγκεκριμενα sectors .
δεν ξερω ποσο επικινδυνο ειναι. Αν ειναι τα αρχεια που μπορω να διαβασω πανω σε αυτα τα σεκτορσ τοτε ειναι ενταξει πιστευω. αλλιως..

καμια ιδεα κανεις ?