View Full Version : Εφαρμογες exe και games στo Linux
Εδω και καιρο προσπαθω να ξεκινησω προγραμματα (exe) και games (συγκεκριμενα το WOW, και θα ενδιαφερομουν και για COD2) για windows στα Linux (Suse 10 στον acer5024). To wine δουλεψε άψογα με πολλα προγραμματα για win, αλλα δεν καταφερα τιποτα οσο αφορα τα games. Επισης δοκιμασα και το cendega, αλλα τα τιποτα. Η εγκατασταση γινεται κανονικα αλλα τα games δεν ξεκινουν. Ελπιζω καποιος να εχει ασχοληθει με το θέμα...
Το WOW το έπαιζα με cedega πριν από 2-3 μήνες.
Μου έτρεχε κανονικά με μόνο πρόβλημα το mouse που δεν έβλεπε αλλά λύθηκε με μία μικρή παρέμβαση σε ένα .ini του παιχνιδιού.
Η έκδοση που το έτρεχα και δεν είχε προβλήματα ήταν η 4.4.1
Τι λάθος σου δίνει ο cedega;
MADKiller7
28-03-2006, 13:13
Nομιζω οτι για παιχνιδια ειναι o winex,βασιζεται πανω στον emulator που ειπατε απλα ειναι για παιχνιδια.
Παλιότερα ήταν winex (ουσιαστικά ο wine με conf για να παίζει directx). Πλέον αν δεν κάνω λάθος είναι cedega κι έχεις σταματήσει να κυκλοφορεί τον winex. (και τα 2 project αν δεν σφάλω είναι της transgaming).
Το WOW το έπαιζα με cedega πριν από 2-3 μήνες.
Μου έτρεχε κανονικά με μόνο πρόβλημα το mouse που δεν έβλεπε αλλά λύθηκε με μία μικρή παρέμβαση σε ένα .ini του παιχνιδιού.
Η έκδοση που το έτρεχα και δεν είχε προβλήματα ήταν η 4.4.1
Τι λάθος σου δίνει ο cedega;
Δεν μου πεταει σφαλμα, απλα δεν ξεκιναει καν το παιχνιδι. Το cendega το βρηκες καπου full edition?? εγω μονο το demo του εχω δοκιμασει.
με cedega πεζw άψογα FarCry ;)
Δεν μου πεταει σφαλμα, απλα δεν ξεκιναει καν το παιχνιδι. Το cendega το βρηκες καπου full edition?? εγω μονο το demo του εχω δοκιμασει.
Τον έχω αγοράσει. Είχε μικρή συνδρομή.
Δοκίμασε να το τρέξεις από console για να δούμε αν πετάει κάποιο σφάλμα.
Με cedega και εγώ έπαιζα. Αν είχες gentoo θα σε παρέπεμπα στα forums, έχει ολόκληρο how-to (το οποίο συχνά ανανεώνουν) για το τρέξιμο του WoW με wine. Με cedega όμως είναι σαφέστατα πιο εύκολο. Αν θέλεις ρίξε μια ματιά στο http://transgaming.org/forum/viewforum.php?f=51 , forum της transgaming (cedega) ειδικά για το WoW..
nickthegreek21
16-10-2006, 19:48
Εγώ παιδιά χρειάζομαι ένα emulator για μικρά exe σε Ubuntu, έχετε τίποτα υπόψιν σας?
tsallinia
16-10-2006, 20:44
το winex αν και παλιο μπορω να το βρω καπου δωρεαν?γενικα θελω να παιξω παιχνιδια στο λινουξ αλλα....
@nickthegreek Κοίτα τον wine. Στο επίσημο site του θα βρεις εφαρμογές που υποστηρίζει.
@tsallinia ο winex έχει αποσυρθεί απ'όσο ξέρω και δεν διατίθεται πλέον λόγο του ότι έγινε cedega. Στο site του cedega πρέπει να έχει ένα time demo
nickthegreek21
17-10-2006, 00:17
@nickthegreek Κοίτα τον wine. Στο επίσημο site του θα βρεις εφαρμογές που υποστηρίζει.
Είναι προεγκατεστημένο ? διότι στο live cd για παράδειγμα δεν υπάρχει.
Όχι πρέπει να το περάσεις με τον synaptic. Ποιό πρόγραμμα θες να τρέξεις;
tsallinia
17-10-2006, 14:07
παντως κατ εμε ειναι απαραδεκτο να μην ειναι ελευθερος ο cedega η κατι αντιστοιχο.ο μονος λογος που εχω xp ειναι τα παιχνιδια.τι να πω...
Απαράδεκτο δεν θα το έλεγα. Υπάρχουν πολλά από πίσω.
Αρχικά δεν μπορείς να περιορίσεις κάποιον να βγάλει χρήματα στο linux με αυτό τον τρόπο. Αντίστοιχο είναι ο wine αλλά θέλει αρκετή παραμετροποίηση και πειραματισμούς. Αυτό είναι ένα απ'τα + του cedega. Επίσης παίζουν και χίλια-δυο κλειδώματα στα παιχνίδια windows που κυκλοφορούν στην αγορά. Η transgaming έχει κάνει κάποιες συμφωνίες για να τα διαβάζει.
Κώδικας αν θυμάμαι καλά υπάρχει για το cedega ελεύθερος αλλά δεν θα σου παίζει κλειδωμένα παιχνίδια. Άσε που σου βγάζει το λάδι να τον κάνεις compile.
Τι παιχνίδια θες να παίζεις;
nickthegreek21
17-10-2006, 18:42
Θέλω να τρέξω μικρά applications, γίνεται να κατεβάσω τον wine και να τον τρέξω μέσο live cd ?
Δεν θα μπορέσεις να τον κάνεις install όμως. Το knoppix απ'όσο ξέρω τον έχει ενσωματωμένο, καθώς και το slax ver. kill bill
nickthegreek21
17-10-2006, 20:54
Δεν θα μπορέσεις να τον κάνεις install όμως. Το knoppix απ'όσο ξέρω τον έχει ενσωματωμένο, καθώς και το slax ver. kill bill
ευχαριστω man
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.