PDA

View Full Version : TES4: Oblivion συζήτηση (minor spoilers)

george28gt
29-03-2006, 13:52
Γειά χαρά, κάνω αυτό το thread για τους πωρομένους, ώστε να μπορούμε να λέμε όλα τα σχετικά με το Oblivion. Θα παρακαλούσα όσο το δυνατόν να το κρατήσουμε χωρίς σημαντικά spoilers. Γενικά κατα τ'άλλα, ευπρόσδεκτα όλα τα σχόλια, προβλήματα, ερωτήσεις, προτάσεις, κολπάκια που δεν είναι cheats ή χαζομάρες...

(π.χ. τελείως χαζά πράγματα, όπως το να πηγαίνεις παντού χωροπηδώντας για να ανεβεί το σχετικό skill, μπορεί όταν σπανίως βρίσκω την ευκαιρία να πηδάω από κάπου ψηλά για να ανεβεί λιγάκι και σιγά-σιγά το σχετικό skill και επειδή έχει πλάκα, αλλά δεν καταφεύγω σε χαζομάρες, αντι να πηγαίνει παντού κάποιος πηδώντας, μπορεί να χρησιμοποιήσει την κονσόλα να ανεβάσει το σχετικό skill και να γλιτώσει το ρεζιλίκι και τη φασαρία...)

Οπότε, ορμήστε... μπορούμε να ξεκινήσουμε κάνοντας post τη χαραχτήρα παίζουμε, πόσες ώρες έχουμε παίξει μέχρι τώρα (το λέει στο savegame), με 2 λόγια πόσο έχουμε προχωρήσει στο main quest, ποιά είναι τα πιο ωραία μαγικά πραγματάκια που έχουμε βρεί, πόσο υψηλά είναι τα σημαντικά attributes και skills μας, σε τι σύστημα παίζουμε και με τι details, ωραία performance/game related tweaks και mods που χρησιμοποιούμε, bugs, glitches, freezes (συγνώμη που χρησιμοποιώ μερικές ξένες λέξεις, αλλά μερικές φορές το προτιμώ, γιατί μπορώ με πολύ λίγες λέξεις να εκφράσω την ακριβή έννοια), και ότι άλλο θεωρείται σημαντικό.

Εγώ θα κάνω post αργότερα (μάλλον αύριο το πρωί) σχετικά με τα παραπάνω, διότι έχω δουλειά τώρα και μετά θα παίζω.... :D

Τέλος, ας τονίσω άλλη μια φορά το ότι είναι καλό να αποφεύγουμε πολλές πληροφορίες που είναι spoilers... π.χ. όταν θα κάνω post θα σας πω για το Umbra σπαθί που πήρα πολύ νωρίς, καθώς έτυχε να πέσω πάνω στον NPC που το είχε... δεν θα αναφέρω όμως ποιός είναι ο ρόλος του NPC, πού είναι, κλπ.... αν ρωτήσει κάποιος, τότε μπορώ να του πω με pm, κλπ... γενικά ξέρω ότι αυτό είναι λίγο κουραστικό, αλλά επειδή το παιχνίδι είναι τεράστιο και είναι πιθανό 2 άτομα που έχουν παίξει 30ώρες ο καθένας να έχουν κάνει, δει, βρεί διαφορετικά πράγματα κατά το 95%, καταλαβαίνεται ότι μερικά spoilers μπορούν να χαλάσουν τη διασκέδαση πολλών...

ορμάτε λοιπόν... ας γίνει το thread αυτό ένα μέρος που ο καθένας μας, θα μπορεί να ξαποστάσει λιγάκι και να πάρει μια ανάσα, πριν ταξιδέψει και πάλι στον κόσμο της Tamriel και ακόμα παραπέρα...

Zakkorn
29-03-2006, 14:00
Αντε καλή αρχή με το thread. :109:

Λοιπόν να κάνω μια αρχή.
Εδώ (http://www.atomicmpc.com.au/article.asp?SCID=27&CIID=36222&p=1) έχει ένα μικρό guide με κάποια ενδιαφέροντα tweaks.

Και σε αυτό (http://www.tessource.net/files/) και αυτό (http://www.oblivionsource.com/) τα links, έχουν διάφορα mods για να κάνουν τη ζωή μας πιο ευκολη πιο ενδιαφέρουσα ή πιο όμορφη. Αναλόγως τα mods φυσικά.

:039:

cakrit
29-03-2006, 14:12
lol στο morrowind πηγαινα παντού πηδόντας... σαν λαγουδάκι :P

soulclaimer
29-03-2006, 16:17
lol στο morrowind πηγαινα παντού πηδόντας... σαν λαγουδάκι :P

κι εγω! Σαν πασχαλινό!:117:

_daemon_
29-03-2006, 16:38
Tweaks με το .ini:
http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=66785

Valouris
29-03-2006, 21:39
Και εγώ πάσχω από το σύνδρομο του λαγουδακίου...επίσης επιδίδομαι στα επαγγελματικά ξαφρίσματα! Για τις υπηρεσίες μου αφήστε μήνυμα κάτω απτο σπίτι μου στο Anvil :D

george28gt
29-03-2006, 23:24
Και εγώ πάσχω από το σύνδρομο του λαγουδακίου...επίσης επιδίδομαι στα επαγγελματικά ξαφρίσματα! Για τις υπηρεσίες μου αφήστε μήνυμα κάτω απτο σπίτι μου στο Anvil :D

χαχαχα, ελάτε ρε παιδιά, χρησιμοποιήστε την κονσόλα και σταματήστε το χωροπηδητό... Εκτός αν το έχετε συνηθίσει πλέον και δεν μπορείτε να παίξετε Elder Scrolls χωρίς να χωροπηδάτε από δω και από κει... :)

cakrit
30-03-2006, 07:23
χαχαχα, ελάτε ρε παιδιά, χρησιμοποιήστε την κονσόλα και σταματήστε το χωροπηδητό... Εκτός αν το έχετε συνηθίσει πλέον και δεν μπορείτε να παίξετε Elder Scrolls χωρίς να χωροπηδάτε από δω και από κει... :)
Κοίτα κατα την γνώμη μου είναι spoiler το παραμικρό cheat... Εχθές πήρα το oblivion collectors αλλά δεν είχα χρόνο για να το παίξω.. Μάλλος ΣΚ θα καταφέρω να το δω:076: .
Πάντος πιστεύω οτι τέτοια παιχνίδια αξίζει να τα παίξεις χωρίς την παραμικρή αλλαγή είτε θεωρείτε spoiler είτε cheat είτε οτιδήποτε.. ναι δεν λέω είναι λίγο κουραστικό το να πηδάς σαν βλάκας, αλλά.........

cakrit
03-04-2006, 08:29
Όπως ανέφερα και πιο πάνω δεν μου αρέσουν τα spoilers, αλλά έχω να δώσω ένα μικρό hint σε όποιους παίζουν χαρακτήρες με μεγάλο lvl athletics .. Το οποίο σου δίνει την δυνατότητα να πηδάς από ψηλά σημεία χωρίς να παθαίνεις μεγάλη ζημιά...
Σε περίπτωση που κάνατε το λάθος και μπουκάρατε κάπου που σας κυνηγάνε τερατάκια πολύ μεγαλύτερα από εσάς και δεν υπάρχει περίπτωση να τα σκοτώσετε με τον κλασσικό τρόπο, δοκιμάστε να τα ρίξετε στον γκρεμό.... απλά πηδόντας από ένα ψηλό σημείο πηδάνε και αυτά μαζι... μην χαίρεστε πολύ όμως γιατί μετά από δοκιμές κατάλαβα πόσο καλή δουλειά έχουν κάνει οι άνθρωπο στο ΑΙ... Μπορεί να πηδάει από πίσω σας ένα goblin πχ, αλλά ποτέ ένας άνθρωπος.. θα ψάξει εναλλακτικό δρόμο να σας φτάσει, και αν δεν βρει θα σας παρατήσει.
Επίσης σε περίπτωση που έχετε τοξότη, δοκιμάστε να κάνετε sniping σε δύσκολα τέρατα... τρέχετε κοντά σε ένα ψηλό σημείο στο οποίο μπορείτε να ανέβεται και από εκεί κάνετε sniping... και πάλι όμως, δεν είναι το ίδιο απέναντι σε "έξυπνους" αντιπάλους και σε αντιπάλους με ranged attacks(mages, archers etc)
Γενικά μπορώ να πω οτι έχω μείνει άφωνος με το συγκεκριμένο και ακόμα είναι πάρα πολύ νωρις, καθώς έχω εξερευνήσει λιγότερο από το 1/50 του χάρτη και έχω κάνει ελάχιστα quest...

DidicolA
15-12-2006, 16:44
μπορει να μου πει καποιος τι παταω να να δω τα fps στο παιχνιδι?
Ευχαριστω

Vediovis
05-01-2007, 16:13
μετά από 9 μήνες αξιώθηκα να το τερματίσω! :p μάλλον να ξανά ασχοληθώ μαζί του...κόλλησα άσχημα το τερμάτισα σε 4 μέρες laughing out loud και τώρα έχω κατεβάσει και τα expansion quest (official)
Μια απορία έχω δεν έχω καταλάβει πως λειτουργούνε τα soul gems, πως γεμίζουνε και σε τι χρησιμεύουνε...???