View Full Version : Ζyxel 630 + Lan 2 pc = Κατι βρωμαει και δεν ειμαι εγω !
Problem μεγαλο παιδες και δεν ξερω τι να κανω ! Προσφατα εχει 20 μερες το adsl μου χτυπησε την πορτα και εγω του χτυπαω το bandwitch ! Εγω απο πριν ειχα ενα ωραιο lanακι με ακομα ενα pc .(τοτε ολα δουλευαν αψογα) Κανοντας το Instal του Modem zyxel 630 (ptsn) ειναι usb προσοχη μην γινουν παρεγηξησεις του παρελθοντος και τραβαμε ολοι τα μαλια μας , στα network connections εμφανιστηκε εκτος απο το κανονικο εικονιδιο της adsl ενα ακομα εικονιδιο με τιτλο ATM Connection δεν εχω ιδεα τι ακριβως ειναι αυτο και δεν με πολυ ενοιαζε αυτο μεχρι τωρα μαλλον . Ετσι τωρα υπαρχουν 3 εικονιδια εκει
1)ATM Connection
2)Local Area Connection
3)Ζyxel adsl
Ομως εδω αρχιζουν τα δυσκολα τωρα με την adsl που πρωτη φορα πηγα να λειτουργησω το Lan σε Internet sharing . μεταξυ αυτων των δυο υπολογιστων ουτε με τον wizard ουτε manual δηλαδη ενω ολα φαινονται να πηγαινουν καλα το Internet στο δευτερο Pc ειναι dead ενω κατα τον wizard η διαδικασια δεν μπορει να ολοκληρωθει οσες φορες και εαν προσπαθησα οσα restart και εαν εκανα. Το δικτυο αυτο περιεχει τα παντα και file + internet sharing .
Τι μου διαφευγει ?
ουσιαστικα το μονο που θελω ειναι με το usb modem Μου 630 zyxel και την ενσωματωμενη καρτα δικτυου της μαμας abit nf7-s rev2 να κανω δικτυο με ενα αλλο Pc που θα υποστηριζει internet sharing !
Πιστεύω ότι αρκεί στις ρυθμίσεις της κάρτας δικτύου του 2ου να βάλεις σαν gateway την ΙΡ του 1ου.
το εχω δοκιμασει αλλα τιποτα
Το modem το έχεις εγκαταστήσει μόνο στο 1ο PC, έτσι;
Τετριμένο αλλά.......κανένα firewall?
το panda is με ειδοποιει και εγω του λεω απλα να το επιτρεψει !
sa1901 εννοειτε στο πρωτο pc , τι δουλεια εχει στο δευτερο ?
δοκιμασα να κανω γεφυρωση στα ATM Connection kai Local Area Connection επειδη φαινονται (στα windows ) να ειναι δυο καρτες δικτυου αλλα μετα απο αυτο δεν μπορουσα να μπω net μου εβγαζε μηνυμα λαθους οτι χρησιμοποιειται απο αλλου το Ζyxel adsl (ειναι το dial-up για το adsl)
Καμια αλλη ιδεα ?
το panda is με ειδοποιει και εγω του λεω απλα να το επιτρεψει !
αφού το Panda εντοπίζει IP πάει να πεί οτι το δίκτυο δουλεύει. Κλείσε την αρκούδα προσωρινά και δές.
Δοκίμασε να κάνεις disable το ATM Connection.
η αρκουδα δεν παιζει ρολο την αρκουδα την ειχα παντα και πριν την adsl το δικτυο δουλευε ρολοϊ . apotsi καλη ιδεα δεν την ειχα σκεφτει αλλα μολις το κανω αυτο πεφτει η γραμμη της adsl .
Ωπ...τώρα το είδα....την DSL την έχεις με VPN...για δοκίμασε με απλή LAN.
για βοηθα λιγο τι εννοεις ? (το modem ειναι το zyxel 630 και ειναι για usb)
Μην κάνεις την σύνδεση μέσω vpn...φτιάξε μια απλή LAN απο τα Win με IP+Gataway και μετά σέταρε απο τον Explorer τον router...δές το manual του. Σέταρέ το για PPP over Ethernet...
μα σας ειπα οτι εχω απλο modem usb οχι router .
μα σας ειπα οτι εχω απλο modem usb οχι router .
Ok my mistake....αλλά PPPoE υποστηρίζει.....σεταρέ το έτσι και κάνε share αυτήν την σύνδεση στο δίκτυό σου.
χμμ ναι τωρα το εχω setαρει με pppoa , αλλα ετσι μου ειπαν ποια η διαφορα τους γιατι καλο ειναι να κανουμε κατι αλλα να ξερουμε κι ολας τι ακριβως κανει αυτο (ειμαι λιγακι τριχας αλλα για πες , thanks anyway για την προθυμια σου )
Με το VPN έχεις επιλογή να ενεργοποιείς εσύ όποτε γουστάρεις την σύνδεσή σου (PPPoA) ενώ με απλή ethernet (PPPoE) με το welcome των windows είσαι in da net...απλά πιστεύω οτι με την PPPoE θα μπορέσεις πιο εύκολα να κάνεις το sharing σου.
θα το δοκιμασω πιο μετα μολις κατεβηκαν τα επεισοδεια 1-10 Dragonball Gt Και λεω να κατσω να τα δω !
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.