View Full Version : TOMB RAIDER - LEGEND !
stefanos9
10-04-2006, 13:51
To παιχνιδι απλα @α@αει...!:D
Ισως το καλυτερο ΤR. Ειμαι στο 34%..
H Eidos to αναθεσε στη Crystal D, που το ξαναεγραψε απο το 0, με καινουργιο graphics engine και combat system, klp, επειδη η Core Design to ειχε @#@!@@, αφου εκανε moderate καινουργια παιχνιδια με extra levels.
30% Action, 70% Adventure = Modern Action Adventure
Super τζαματα graphics, movement, lighting, rendering...(Το Prince of Persia T2T δεν πιανει μια μπροστα του σε γραφικα..)
60FPS με Χ850XT στα 1280χ1024, 6ΑΑ, 16AF, max detail, next gen=off
Αρρρ αν δεν εχετε Χ1900ΧΤ/ 7900GTX ξεχαστε το Next Generation Content..!!
Ενας με 7800GTX βγαζει 20fps με 0 φιλτρα..:013:
:024:
ckdiablo555
10-04-2006, 14:56
Ναι το παιχνιδι ειναι φοβερο τα γραφικα του λενε πολυ και επιτελους ενα καλο TR γιατι μετα το 3 ειχανε γινει @@@@@@..............!!!
Παντως θελει πολυ γερη καρτα με 512ΜΒ και ανωτερη απο 6800 για να παιξει ικανοποιητικα.............!!!
Στεφανε τα φιλτρα ενεργοποιουνται νομιζω μονο μεσα απο το παιχνιδι.
stefanos9
10-04-2006, 15:08
To 512 δεν χρειαζεται με next gen=off.
Tωρα αν παιζεις με next gen = on (!), ....εχεις πιθανοτατα και 512ΜΒ video memory.
Ειμαι περιεργος να δω FPS σε 7900gt με SM3=on.
Darth Vader αν το βαλεις καποτε το game:026: πεs μας...
Αν εχει και καποιος Χ1800/1900 να μας πει επισης...
:031:
stefanos9
10-04-2006, 15:09
Στεφανε τα φιλτρα ενεργοποιουνται νομιζω μονο μεσα απο το παιχνιδι.
Lord Vader, aπο οτι ειδα το ΑΑ ναι, το ΑF νομιζω οχι (16χ απο Catalyst το εχω)...:040:
stefanos9
10-04-2006, 16:01
More feedback :
X1900XTX με next gen = on...
25-30FPS
More feedback :
X1900XTX με next gen = on...
25-30FPS
Unplayable με λίγα λόγια. (μιλάμε για 1280, αλλά και σε 1024 βάλτε 1-2 frames το πολύ καμιά άλλη διαφορά)
Εκτός κι αν αντέχετε μέχρι και 16 frames σε κάποιες φάσεις με μάχη.:011:
Περιμένω patch ή drivers, αλλιώς με βλέπω χωρίς next gen.
Αν εχει και καποιος Χ1800/1900 να μας πει επισης...
:031:
1680x1050, next gen=on, full detail, AA full, AF full, Vsync=on, Cat A.I. disabled, μεσο ορο 30fps (κυμαινονται απο 20 εως και 65, αλλα σε καποιες φασεις ειδα και 13!!! ).
Α και κατι αλλο το παιχνιδι στα 25-30 fps δεν ειναι unplayable,ουτε και στα 20 καν, μιας και η μηχανη γραφικων ειναι πραγματικα φοβερη.
stefanos9
10-04-2006, 16:53
Α και κατι αλλο το παιχνιδι στα 25-30 fps δεν ειναι unplayable,ουτε και στα 20 καν, μιας και η μηχανη γραφικων ειναι πραγματικα φοβερη.
Ναι, ετσι λενε.., αφου ειναι σαν να βλεπεις ταινια το επιπεδο των γραφικων με τα δικα σου settings
?AF to εχεις full απο Catalyst?
30FPS σε αυτα τα settings @α@ανε!
Ναι, ετσι λενε.., αφου ειναι σαν να βλεπεις ταινια το επιπεδο των γραφικων με τα δικα σου settings
Σιγά ρε παιδιά δεν είναι και τόοοσο καλά τα γραφικά.:019: :040:
Δεν εννοώ ότι είναι μέτρια αλλά δεν δικαιολογούν την τεράστια πτώση στο frame rate.
To Oblivion πιο πολλά δείχνει και πάλι πάει σχετικά αργά αλλά όχι και τόσο αργά.
Και επιμένω το frame rate είναι χάλια ειδικά σε μάχες.
Και η sig μου λέει τι μηχάνημα έχω. Όπως βλέπεται δεν υποθέτω τιποτα αλλά τα βλέπω. :112:
Για να παιξω σαν ανθρωπος με την 7900gt(default) στα 1680χ1050 δεν βαζω καθολου φιλτρα και next gen.Καταρραμενη 20αρα,με εκαψες με την αναλυση σου :p
Δεν εννοώ ότι είναι μέτρια αλλά δεν δικαιολογούν την τεράστια πτώση στο frame rate.
:112:
Σε πανοραμικα πλανα οπου δειχνει πολυ νερο (καταρρακτες κλπ) γονατιζει το συμπαν.Μην ξεχνας οτι τα γραφικα ειναι βελτιστοποιημενα με τη συμβολη της nvidia φιλε ΑΤΙακια και ναι, τα γραφικα ειναι σουπερ!Εχω καει τελειως λεμε. :033:
Tα γραφικα ειναι υπερσουπερ :p
Σε πανοραμικα πλανα οπου δειχνει πολυ νερο (καταρρακτες κλπ) γονατιζει το συμπαν.Μην ξεχνας οτι τα γραφικα ειναι βελτιστοποιημενα με τη συμβολη της nvidia φιλε ΑΤΙακια και ναι, τα γραφικα ειναι σουπερ!Εχω καει τελειως λεμε. :033:
ATiκάκιας, lol
Γελάω γιατί μέχρι τώρα nvidia είχα και αυτή είναι η πρώτη μου ATi. :083:
Αφου η nVidia έχει πρόβλημα σύμφωνα με το τελευταίο patch, που δε λύνει κάποια προβλήματα που έχουν οι nvidia κάρτες και μόνο με νέους drivers θα λυθούν.
Επίσης μην ξεχνάς ότι το παιχνίδι φτιάχτηκε να αποδίδει τα μέγιστα σε XBOX360 που είναι τεχνολογίας ATi και λίγο κατώτερο από 1900 (και αυτό με 48 shaders).
Αυτό που λέω είναι ότι το παιχνίδι σέρνεται ΧΩΡΙΣ λόγο.
Τα γραφικά του ΔΕΝ αξίζουν το αργομάρα του (να το πω έτσι).
Υπάρχουν παραπλήσια αν όχι και καλύτερα (που για μένα τα γραφικά του Legend σίγουρα δεν είναι απτα καλύτερα) που τρέχουν πολύ καλύτερα.
Αυτό λέω.
Και δε σέρνεται τόσο στο νερό όσο όταν βλέπεις πολύ βάθος (βουνά) στο background ή στις μάχες.
Και απ τα πολλούς shaders που βάλαν πάνω στην Lara (next gen on) δε φαίνεται όταν είναι βρεγμένη ή λερομένη. :p
Από πλευράς μηχανής με λίγα λόγια, "μάπα το καρπούζι" σε PC, ως τώρα τουλάχιστον. Θα μπορούσαν να βάλουν LOD στα normals οπότε όταν βλέπεις μακριά (που δεν φαίνονται άλλωστε) να μην πέφτει κάτω από 20 το frame rate.
Fergadis
11-04-2006, 01:37
[QUOTE=Zakkorn]ATiκάκιας, lol
Επίσης μην ξεχνάς ότι το παιχνίδι φτιάχτηκε να αποδίδει τα μέγιστα σε XBOX360 που είναι τεχνολογίας ATi και λίγο κατώτερο από 1900 (και αυτό με 48 shaders).
Φιλε μου η 1900 δεν εχει καμια σχεση με του χβοχ 360.Αν κοιταξεις λιγο τα τεχνικα χαρακτηριστικα του χβοχ θα δεις οτι ειναι τελειως αλλης φιλοσοφιας.Καταρχην εχει Memory Bandwith 256GB/s στα 10mb EDRAM. Αυτην τι στιγμη δεν υπαρχει καρτα στην αγορα με αυτην την τεχνολογια.
Φιλε μου η 1900 δεν εχει καμια σχεση με του χβοχ 360.Αν κοιταξεις λιγο τα τεχνικα χαρακτηριστικα του χβοχ θα δεις οτι ειναι τελειως αλλης φιλοσοφιας.Καταρχην εχει Memory Bandwith 256GB/s στα 10mb EDRAM. Αυτην τι στιγμη δεν υπαρχει καρτα στην αγορα με αυτην την τεχνολογια.
Μάλλον παρεξήγησες τη έγραψα. Και δυστυχώς θα μιλήσω και γι αυτό. :110:
Οτι και να έχει το μόνο πλεονέκτημα που έχει είναι ότι οι προγραματιστές έχουν να κάνουν με αυτό και μόνο αυτό και όχι με δεκάδες συνδυασμούς μνήμης, cpu, gpu κλπ. Αυτό του δίνει το μεγαλύτερο πλεονέκτημα και τίποτα άλλο.
Καταρχήν και η 1900 έχει 256 memory bus, μην ξεχνάς ότι είναι ίδιου επιπέδου /τεχνολογίας με το 360. Δηλαδή το ότι η 1900 έχει 512ΜΒ μνήμη αποκλειστικά και μόνο γι αυτή σου φαίνεται κατώτερο απτα 10MB embedded ram (που είναι μόνο και μόνο για να έχει πάντα antialiasing χωρίς αντικτυπο στην ταχύτητα) συν ότι ένα PC (μιλώντας πάντα για HighEnd PC) μπορεί να έχει 2GB μνήμης και επεξεργαστή πολύ καλύτερο απτόν powerPC του 360.
Δεν θα το κάνουμε flame wars για PC και XBOX360.:062: :019: :081:
Αυτό που έλεγα και λέω και επιμένω είναι ότι το Tomb Raider Legend δεν δικαιολογει την μεγάλη πτώση στην ταχύτητα με τα γραφικά που δείχνει.
Ακόμα και με SLI ή CrossFire σέρνεται. Δεν έχει γίνει καλή μεταφορά του engine σε PC.
Ρε παιδιά σκεφτείτε λίγο, 20 fps είτε το βάλεις 1024 είτε 1600 σε κάποια σημεία, πράγμα φανερό ότι δεν εκμεταλεύεται τις δυνατότητες των δυνατών καρτών. :102:
lordelesar
11-04-2006, 11:20
Για να ξεφύγουμε λίγο από τα τεχνικά και να πάμε στο παιχνιδάκι. Δεν μπορώ με τίποτα να στρώσω το χειρισμό. Αλλάζω το invert y axis (on/off) αλλά μέσα στο παιχνίδι δεν κάνει καμία διαφορά. Είναι ακριβώς τα ίδια. Το ίδιο και στο camera axis...Με αποτέλεσμα να είναι unplayable για μένα το παιχνίδι και να απεγκατασταθεί στο 0% μέχρι να βγει patch...
Το έχει κανείς άλλος αυτό το πρόβλημα?
Το παιχνιδι ειναι καταπληκτικο!Ωραιο σεναριο και φοβερη αναλογια δρασης/εξερευνησης/γριφων.Φοβερα γραφικα επισης.
Δεν εχω προβλημα με τον default χειρισμο και ουτε δοκιμασα να αλλαξω κατι.
Για να ξεφύγουμε λίγο από τα τεχνικά και να πάμε στο παιχνιδάκι. Δεν μπορώ με τίποτα να στρώσω το χειρισμό. Αλλάζω το invert y axis (on/off) αλλά μέσα στο παιχνίδι δεν κάνει καμία διαφορά. Είναι ακριβώς τα ίδια. Το ίδιο και στο camera axis...Με αποτέλεσμα να είναι unplayable για μένα το παιχνίδι και να απεγκατασταθεί στο 0% μέχρι να βγει patch...
Το έχει κανείς άλλος αυτό το πρόβλημα?
Αν το παίζεις με ποντίκι, όντως δεν κάνει invert.
Πολλοί περιμένουν patch γι αυτό τον λόγο.
kallileo
11-04-2006, 11:35
Τα περισσοτερα παιχνιδια που βγαινουν πρωτα σε κονσολες εχουν προβληματα σε PC. Αν θυμαστε και το Dark Angel δεν παιζονταν στην αρχη. Δεν μπορουσες να ξεπερασεις τα 30fps με τιποτα ισως το ποιο βαρυ παιχνιδι της εποχης του. Καταρανενα emulators. Καντε και κανα optimization.:067:
Εγω δεν το κοβω σαν μεταφορα απο κονσολα.
stefanos9
11-04-2006, 13:35
Παντως βγηκε ενα patch που βελτιωνει τα πραγματα στο Next Generation Content.
Eγω παντως τα γραφικα τα βρισκω super duper :082: :110: σε 1280χ1024, μαχ φιλτρα.., και ας μην εχω sm3 με 30FPS !
Συμφωνω απολυτα για την καλη αναλογια γριφων/elxploration/δρασης.
Τελειωνει μεσα σε 8/9 ωρες λενε παντως. Ε αυτο δεν ειναι απαραιτητως κακο.! We have a life aslo..:080:
για δωσε λινκ για το patch.Υποτιθεται βελτιωνει την αποδοση?
stefanos9
11-04-2006, 13:57
16MB
http://www.3dgamers.com/dlselect/games/tombraider7/trlegendpatch1_1.exe.html
http://www.vgpro.com/file/13622_trlegendpatch1_1.exe.html
"This patch addresses various performance problems, stability problems, and controller problems"
Δυστυχώς δεν βελτιώνει σχεδόν τίποτα.
Το έβαλα και δεν είδα καμιά διαφορά από πλευράς frame rate αυξησης.
Αν και δεν το πολυέπαιξα το παιχνίδι ακόμα λόγω Oblivion. :050:
Braveheart1980
11-04-2006, 18:41
Το αγορασα χθες το παιχνιδι για xbox360 και εχω να πω οτι ειναι κλασεις ανωτερο απο τα γραφικα του πισιου μου σε περιπου ιδια fps!
Εκτος απο αυτα ειναι μακραν το καλυτερο μετα το tr1&2 επι psx εποχης!
Long live Lara!
Τελειωνει μεσα σε 8/9 ωρες λενε παντως. Ε αυτο δεν ειναι απαραιτητως κακο.! We have a life aslo..:080:
Ετσι λενε.Για προσπαθησε να το παιξεις χωρις καποιο cheat/trainer κι αν το τελειωσεις σε 9 ωρες τα ξαναλεμε.Εκτοςκαι μιλαμε για τιποτα game freaks που εχουν σαν σκοπο ζωης το gaming οποτε κραταω μια πισινη.
lordelesar
11-04-2006, 23:42
16MB
http://www.3dgamers.com/dlselect/games/tombraider7/trlegendpatch1_1.exe.html
http://www.vgpro.com/file/13622_trlegendpatch1_1.exe.html
"This patch addresses various performance problems, stability problems, and controller problems"
Μπορεί κάποιος να το επιβεβαιώσει αυτό?
Το πρόβλημα με το ποντίκι και το invert λύθηκε?
Αν είναι να το ξαναβάλω το παιχνίδι! :D
stefanos9
12-04-2006, 10:51
Quote:
Ετσι λενε.Για προσπαθησε να το παιξεις χωρις καποιο cheat/trainer κι αν το τελειωσεις σε 9 ωρες τα ξαναλεμε.Εκτοςκαι μιλαμε για τιποτα game freaks που εχουν σαν σκοπο ζωης το gaming οποτε κραταω μια πισινη.
@a@ακιες λενε, εχεις δικιο.
Ειμαι στο 45% (Καζακσταν - just started) και στο play-time εχω 08:30:xx !!
Και δεν εψαχνα και τα παντα, προχωρουσα νορμαλ/ προς γρηγορα. Σε medium δυσκολια..
stefanos9
12-04-2006, 10:55
Το αγορασα χθες το παιχνιδι για xbox360 και εχω να πω οτι ειναι κλασεις ανωτερο απο τα γραφικα του πισιου μου σε περιπου ιδια fps!
Το PC με Next Generation Content OFF or ON ??
PlanetManos
16-04-2006, 15:31
Κι εγώ το ξεκίνησα σήμερα και το παιχνίδι φαίνεται κορυφή. Αλλά έχω πρόβλημα με τον ήχο, έχω παράσιτα. Ξέρει κανείς τί φταίει; Κάρτα ήχου έχει την live πάνω η μητρική.
Captain_Archer
16-04-2006, 16:39
Το βάλαμε χθες με τον Simon να δούμε τα "Next Gen Graphics" στην 7900gtx και δεν παίζει με "Next Gen Graphics" καθόλου. Ξεκινάει και παίζει ήχο κανονικά αλλά η οθόνη μαύρη:mad: Μoυ αρέσει που στο installation λέει σας συνιστούμε να έχετε την τελευταία κάρτα της nvidia για το καλύτερο gaming experience, έλεος. Τα 7.5gigs installation πως σας φαίνονται? Κοτζάμ oblivion που είναι χαοτικό και είναι μόνο 4.5, όχι ότι υπάρχει πρόβλημα χώρου αλλά μήπως το παρακάνουν?
Πιθανον καποιο bug με τους drivers να παιζει.Δοκιμασες χωρις ngc?
Captain_Archer
16-04-2006, 18:24
Ναι, και παίζει κανονικότατα. Με το next gen τρώει το κόλημα.:017:
Ετσι και το τελειωσει κανεις αμοιβεται με rewards σαν αυτο :040:
http://img60.imageshack.us/img60/5655/lara1a6kr.th.png (http://img60.imageshack.us/my.php?image=lara1a6kr.png)
http://img76.imageshack.us/img76/936/lara2a3jx.th.png (http://img76.imageshack.us/my.php?image=lara2a3jx.png)
Captain_Archer
16-04-2006, 22:21
Άντε να δούμε και πότε θα αρχίσουν και τα nude patch.:077:
Necro{Demon}
17-04-2006, 00:11
Άντε να δούμε και πότε θα αρχίσουν και τα nude patch.:077:
Hardcore Lara fun με τα παλιά εξώφυλλα του GAMES να υποθέσω???:080: :080: :080:
Captain_Archer
17-04-2006, 02:20
Μπα, αλλά θυμάμαι επί εποχής tr1 και 2 που όλοι σκύλιαζαν να γδύσουν τη Lara. Σκέψου τώρα που με το facelift είναι πιο αληθοφανής από ποτέ.give us give us :033:
stefanos9
17-04-2006, 09:06
To τελειωσα... Τελικα τελειωνει μεσα σε 15-20 ωρες...
Ειναι καλυτερο απο τα αλλα λογω graphics/movement/control, αλλα μικροτερο, και χωρις σοβαρο challenge στα puzzle...
(δεν υπαρχει και κανα σοβαρο puzzle)..εκτως απο Croft Manor και 2 boss fights..
Ghana, Nepal απιστευτες πιστες...:039:
θελετε να σας κουφανω ολους τωρα????
λοιπον το παιχνιδι το επαιξα σε fx 60 2gb ram και 4 7900gts παραλληλα συνδεδεμενες σε quad sli.τα ρυθμιστικα ολα στο φουλ και next gen και καπου καπου το παιχνιδι εκανε σπασμωδικες κινησεις. το pc που ειχα την τιμη να δω σε λειτουργια ειναι αυτο που ειχαν σε επιδηξη στο helexpo στην κηφισιας.ενα πραγματικο κτηνος δυναμης το οποιο το τεσταραμε σε ολα τα βαρια παιχνιδια.
να φανταστειτε πως ειχε 950 τροφοδοτικο.
:066:
Δεν ξερω τι μα@@@α εχουν κανει οι προγραμματιστες{αν εκαναν κακη μεταφορα η επιτηδες βαρυ για να αγορασουμε δυνατες καρτες} παντως το παιχνιδι ειναι απαγορευτικο για οσους θελουν να ανοιξουν ολα τα ρυθμιστικα και να παιξουν σε μεγαλη αναλυση κτλ, και επειδη ειμαι ενας απο αυτους δεν υπαρχει πιθανοτητα να το πλησιασω αυτο το παιχνιδι.
δεν ειναι δυνατο να κολλαει σε μερικα σημεια ενα παιχνιδι που τρεχει σε ενα συστημα που κοστολογειται 6500 ευρω και να εχουν την απαιτηση να το παιξουμε εμεις οι κοινοι θνητοι των 1500+ ευρω
Φυσικα το ολο προβλημα ειναι στο next generation αλλα δεν καταλαβαινω για ποιο λογο το βαλανε αφου κανεις δεν μπορει να το ενεργοποιησει χωρις κολληματα. Μας κοροιδευουνε?
Ξερω τι θα μου πειτε, -θα αξιοποιθει απο τις καρτες επομενης γενιας πιο πολυ.
μονο που ρε φιλε τοτε θα παιζουμε αλλα παιχνιδια και ωσπου να βγει η επομενη γενια....
ΤΟΜΒ RAIDER LEGEND: το παιχνιδι που εκανε ψιλλοκολληματα και στον καλυτερο δυνατο υπολογιστη 6500 ευρω.-
Εγώ το έπαιξα με το μηχάνημα τις υπογραφής..
Σε 1280x1024 FSAA και όλα on είχα περίπου 70-80fps χωρίς φυσικά next gen
Με όλα on και next gen on είχα 15-20fps αλλά μερικές φορές έπεφτε ακόμα και στα 8fps!
Τώρα για να κάνει κολλήματα ακόμα και σε μηχάνημα με 4 κορυφαίες κάρτες γραφικών… μάλλον πρόκειται για bug.. οπότε.. ελπίζουμε να το φτιάξουν..
forwardS
21-04-2006, 14:54
so what? Τα γραφικά και χωρίς το next generation είναι πάρα πολύ καλά και το παιχνίδι είναι το καλύτερο της σειράς - το μόνο μείον για εμένα είναι ότι πράγματι είναι μικρό σε διάρκεια.
οντως ειναι πολυ μικρο αλλα τα γραφικα του κ ο ηχος σκιζουν αλλα κ ο χειρισμος που ειναι ο καλυτερος που εχω δει μεχρι τωρα
superduke
06-05-2006, 13:30
Μια ερώτηση γιατί έχω κολλήσει κάπου.Είμαι στο περού στο 11% και είμαι σε μια αίθουσα που προσπαθείς να ανοίξεις μία πύλη.Δεν μπορώ να κατεβάσω ένα βράχο που είναι πάνω σε μια κολλόνα.Μπορεί να βοηθήσει κανείς?
Κι εγώ το ξεκίνησα σήμερα και το παιχνίδι φαίνεται κορυφή. Αλλά έχω πρόβλημα με τον ήχο, έχω παράσιτα. Ξέρει κανείς τί φταίει; Κάρτα ήχου έχει την live πάνω η μητρική.
Και εμένα το ίδιο με audigy 2 nx αλλά επίσης και σε ένα φίλο μου με live 5,1 και στο demo και στο full.Kανείς άλλος?
underachiever
13-05-2006, 23:33
το εγκατεστησα σημερα με το συστημα της υπογραφης και μπορω να πω πως με 4χΑΑ 16χΑF High Quality mode και next gen on εχω μ.ο. στα 30 fps (κυμαινεται απο 20-60). με AFR2 παιζει αρκετα καλυτερα απ'οτι με σκετο AFR. To κακο ειναι οτι που και που κανει κατι τρελα stuttering στιγμιαια μεν αλλα παει για 1 δευτερολεπτο πχ στα 3 fps και με ξενερωνει.
giorgos th.
19-05-2006, 18:01
το`βαλα κι εγω.ηταν στο bundle Της καρτας.ειναι ΦΟΒΕΡΟ...τωρα απο επιδοσεις..με φουλ ρυθμισεις και next gen on,στα 1024*768 παιζω απο 20 εως 78 fps.τα 78 σε κλειστο χωρο ε.αλλα κυριως αυτα που βλεπω απο fraps ειναι ειναι γυρω στα 36-40 fps.δε βαριεσαι..
Tassadar
23-05-2006, 13:22
Originally Posted by manolis
Και εμένα το ίδιο με audigy 2 nx αλλά επίσης και σε ένα φίλο μου με live 5,1 και στο demo και στο full.Kανείς άλλος?
Και εγώ έχω πρόβλημα με τον ήχο. Απ'ότι φαίνεται περιμένουμε patch για να λυθεί.
http://www.hauppauge.co.uk/board/showthread.php?t=7637
Αναμενουμε καποια διορθωση λοιπον
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.