View Full Version : συνδεση 2 υπολογιστων..
giorgos th.
03-10-2004, 23:45
θελω πληροφοριες για την συνδεση 2 υπολογιστων με ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ καλωδιο μονο.απο LPT1 θυρα.μην ξεφευγουμε με lan κλπ.
αν δεν κάνω λάθος LPT1 είναι παράλληλη και όχι σειριακή....
giorgos th.
04-10-2004, 00:04
ναι εχεις δικιο.λαθος μου.γνωριζεις τιποτα πανω σ`αυτο?
θελω πληροφοριες για την συνδεση 2 υπολογιστων με ΣΕΙΡΙΑΚΟ καλωδιο μονο.απο LPT1 θυρα.μην ξεφευγουμε με lan κλπ.
H LPT1 θύρα είναι παράλληλη και όχι σειριακή.
Γιατί θέλεις να υποβάλεις τον εαυτό σου σε ένα τέτοιο μαρτύριο, όταν υπάρχουν τα LANάκια; Το κόστος είναι ελάχιστο (2 κάρτες δικτύου αν δεν έχουν οι μητρικές = 14€ και ένα cross καλώδιο = 2€ ).
Ταχύτητες δε μπαίνω καν στον κόπο να συγκρίνω...
Κατ'αρχήν πες τι μηχανήματα έχεις. Αν έχεις παλιά τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις dos-αδικα προγράμματα τύπου telix. Σε windows xp αν πας εκεί που φτιάχνεις τις συνδέσεις internet και πατήσεις για νέα σύνδεση, επέλεξε κάτω κάτω την επιλογή για προχωρημένους/advanced. Εκεί ορίζεις τον υπολογιστή αν θα δέχεται ή θα δίνει σήμα.
giorgos th.
04-10-2004, 01:15
τα μηχανηματα ειναι της υπογραφης μου.και τα 2 ειναι με xp home πανω.βρηκα ενα παραλληλο καλωδιακι και μου εχει κολλησει τωρα να τα συνδεσω.που θα μου παει...αν δεν τα καταφερω 1ον δεν θα κοιμηθω και 2ον θα παρω ενα cross αυριο να ξεμπερδευω.
Kοίτα τότε στην δημιουργία της σύνδεσης, εκεί που σου είπα και όρισε τον ένα υπολογιστή να δίνει και τον άλλο να παίρνει δεδομένα.
Αν το καλώδιο δεν είναι cross (http://www.nullmodem.com/LapLink.htm) πέσε καλύτερα για ύπνο :015: και αύριο κάνεις τη δουλειά σου με ένα cross ethernet.
giorgos th.
04-10-2004, 01:37
ωραια.συνδεθηκαν.βγηκαν τα εικονιδια και στους 2.δεν μπορω να κανω τιποτα ομως.ουτε μεταφορα αρχειων ουτε τιποτα..
Δοκίμασε να κάνεις shared μερικούς φακέλους.
giorgos th.
04-10-2004, 02:55
τιποτα ρε ****το..στις θεσεις δικτυου δεν εχω προσβαση στο workgroup λεει.πως γινεται να μην εχω προσβαση?????αφου εγω το εφτιαξα!!!!!!τα`χω παρει τωρα.
schumifer
04-10-2004, 03:59
pc anywhere
Υπάρχει πρόγραμμα μεταφοράς αρχείων που χρησιμοποιει όλες τις θύρες , ακόμα και usb.Δεν θυμάμαι το όνομα αυτή την στιγμή αλλά μια μικρή αναζήτηση στο google θα το αποκαλύψει. ΚΑι αν το βρώ θα το αναφέρω...
Άμα δεν είναι cross το καλώδιο τσάμπα καίει η λάμπα...
giorgos th.
04-10-2004, 12:53
Άμα δεν είναι cross το καλώδιο τσάμπα καίει η λάμπα...
βρε μανια με το cross.το πηρα κι αυτο σημερα αλλα μου εχει κατσει να δουλεψω το παραλληλο.αλλωστε το ειπα και στο 1ο post.για παραλληλο θελω βοηθεια..
Cross πρέπει να είναι και το παράλληλο!
Το link που πόσταρα πιο πάνω το είδες καθόλου;
giorgos th.
05-10-2004, 21:06
λοιπον το πρηξιμο συνεχιζεται.με το cross ethernet καλωδιο καταφερα να κανω την συνδεση.οταν παω να αντιγραψω ενα αρχειο,βγαινει το κουτακι με την λιστα,φτανω στο workgroup,εχει και τους 2 υπολογιστες αλλα δεν μου ανοιγει τον εναν στον οποιο θελω να κανω την αντιγραφη.μηπως εκτος απο ip και subnet πρεπει να βαλω και dns?
Πρέπει να κάνεις share ένα φάκελο ή ένα δίσκο στο σύστημα που θέλεις να στήλεις τα αρχεία και μην ξεχάσεις να δώσεις full access (allow other network users to change my files), διαφορετικά μόλις "μπαίνεις" στο άλλο Pc μέσο workgroup είτε θα βλέπεις κενό, είτε θα "τρως πόρτα"!!
giorgos th.
05-10-2004, 21:40
ωραια ολα αυτα.οτι εχουνε πει ολα τα παιδια και σε αλλα posts τα εχω κανει.οταν εκανα ping ομως απο τον φορητο στον σταθερο ειχα 100% απωλεια πακετων.το καλωδιο που χρησιμοποιω ειναι ενα κοκκινο rj45 και οπως μου ειπαν ειναι cross.αλλα...
Orthodox
06-10-2004, 04:13
Κάνε αποσύνδεση, τρέξε τον οδηγό setup a home / small office network, δώσε τα σωστά IP (0.1 & 0.2 – TCP/IP Protocol) στους υπολογιστές και ξανακάνε σύνδεση…
1. Κάνε αποσύνδεση και πάμε πάλι απο την αρχή.
2. Βεβαιώσου ότι και οι δυο κάρτες είναι ενεργοποιημένες απο το Bios(για onboard) και κάθε υπολογιστής βλέπει την δικιά του. Έλεγξε το καλώδια είναι σωστά?
3. Απενεργοποίησε τα firewalls αν έχεις
4. Πάνε στο 1o pc και τρέξε το wizard setup a home / small office network ακολούθα τα βήματα, δήλωσε workgroup klp
5. Κάνε ένα φάκελο ή δισκο shared και δώσε δικαιώματα allow other network users to change my files
6. Πάνε στο άλλο pc και τρέξε τον ίδιο wizard και δήλωσε το ίδιο workgroup
7. Κανε και δω ένα φάκελο δίσκο shared αι δώσε δικαιώματα allow other network users to change my files
8. Κάνε reset και στους δύο
9. Δες αν δουλέυει(κανονικά πρέπει)
10. Ενεργοποίήσε τα firewalls δίνοντας όμως πρόσβαση στο workgroup του τοπικού δικτύου που έφτιαξες.
Ελπίζω να βοήθησα ε? :108:
giorgos th.
06-10-2004, 13:31
τα`χω κανει ολα αυτα απο 30 φορες..τελικα αρχιζω να πιστευω πως το καλωδιακι που πηρα δεν ειναι cross.και θα σπασω κανα κεφαλι.. :067:
Λοιπον...πηγαινε στα properties του δικτιου σου και δωσε TCP/IP Address 168.92.100.1 στον εναν και 168.92.100.2 στον αλλον.Βαλε SUBNET MASK 255.255.255.0 και στους δυο και δοκιμασε να κανεις ping απο τον εναν στον αλλον...
Βασικο ειναι στις ιδιοτητες δικτιου στο My Computer - Properties να εχεις και το ιδιο WORKGROUP..π.χ HOME.
ΑΥΤΑ!
Δοκίμασε και το εξής. Στον κάθε υπολογιστή φτιάξε χρήστη με το username του άλλου Pcιου. Ουσιαστικά δηλαδή να έχουν το 2 χρήστες ίδιους. Πχ
PC1-> user1 user2
PC2->user1 user2
Επίσης να ορίσεις και password στο καθένα.
Κατόπιν μπες στο καθένα με το άλλο username (πχ user1 στο PC1, user2 στο PC2)
Με αυτό τον τρόπο έλυσα πρόβλημα σε δίκτυο 3ων PCιών.
Πάντως IPs δοκίμασε να έχουν σταθερές όπως σου είπαν παραπάνω
Για να είναι cross το καλώδιο πρέπει το ζευγάρι 1-2 στο ένα άκρο να γίνεται 3-6 στο άλλο και τούμπαλιν.(κοιτώντας τα με τα πινάκια προς τα πάνω από αριστερά προς τα δεξιά)
Το μήκος απ' ότι καταλαβαίνω είναι μικρό άρα δε σε απασχολεί αν αυτός που το έφτιαξε ήξερε την τυποποίηση.
giorgos th.
26-10-2004, 02:24
και ναι!!!!!!!!!!χωρις να κανω τιποτα την εκανα την συνδεση.μου ηρθε να κανω format στον φορητο και περασα τα ιδια win με το pc.μολις τελειωσε η δουλεια εκανα ενα ping απο το ενα στο αλλο και ολα κομπλε.οταν σβησω το zone alarm ολα οκ.οταν το εχω ανοιχτο ομως...δεν υπαρχει τροπος να το παρακαμψω?
Να του δηλώσεις ότι το δίκτυο στο οποίο είναι οι 2 υπολογιστές είναι trusted.
giorgos th.
26-10-2004, 14:36
και ετσι και εγινε..επιτελους εχω το δικτυακι μου.thanx ολους για την βοηθεια.. :060:
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.