PDA

View Full Version : Πρόγραμμα τηλεφωνίας από Ιντερνετ

Greek
04-10-2004, 11:01
Θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα πολύ ωραίο πρόγραμμα που χρησιμοποιώ τις τελευταίες μέρες , μετά την έλευση της dsl απο τον υπολογιστή μου. Ονομάζεται Skype και δίνει την δυνατότητα της τηλεφωνικής συνομιλίας μέσω Internet με άλλον χρήστη που έχει και αυτός το πρόγραμμα.Η Χρήση του είναι πολύ απλή , η εύρεση χρήστη γίνεται όπως περίπου στον MSN Messenger, υποστηρίζει Instant messaging, και έχει πολύ καλή ποιότητα.Για να είμαι ειλικρινής , δεν το έχω δοκιμάσει σε ISDN ή PSTN γραμμή αλλά στην dsl πάιζει άψογα και μάλιστα εν μέσω παιχνιδιού UT.

To πρόγραμμα είναι free για κλησεις μέσω Ιντερνετ απλά υπάρχει χρέωση αν θέλουμε να καλέσουμε σε σταθερό ή νούμερο εκτός Ιντερνετ .
Ορίστε και τα link
Officiak link (http://www.skype.com/)

Download (http://www.skype.com/download/redirect)

schumifer
04-10-2004, 19:31
Το χρησιμοποιώ καιρό τώρα-κλήσεις προς Αγγλία δεν πολυσυνέφεραν,if you know what i mean!Το instant messaging υποστηρίζει και ελληνικά.Σε isdn δουλεύει glass (τζάμι).Το μόνο που λέιπει είναι κάποιος τρόπος να μειώσεις την άριστη ποιότητα ήχουν σε αλά καλή ας πούμε για να μπορείς να το λειτουργήσεις και σε pstn

kagelar34
04-10-2004, 20:15
Το χρησιμοποιώ καιρό τώρα-κλήσεις προς Αγγλία δεν πολυσυνέφεραν,if you know what i mean!Το instant messaging υποστηρίζει και ελληνικά.Σε isdn δουλεύει glass (τζάμι).Το μόνο που λέιπει είναι κάποιος τρόπος να μειώσεις την άριστη ποιότητα ήχουν σε αλά καλή ας πούμε για να μπορείς να το λειτουργήσεις και σε pstn
σωστός αν είχε ρύθμιση της ποιότητας ήχου θα ήταν πολύ καλύτερο

σε isdn που έχω δεν ξέρω αν είναι τζάμι γιατί μερικές φορές ο ήχος φτάνει μετά από 5-6 λεπτά

τουλάχιστον με την beta έκδοση που είχε πριν κανα 2 μήνες

από ΔΣΛ και άνω

schumifer
21-10-2004, 17:22
@καγκελαρ.Μάλλον κάτι άλλο θα παίζει γιατί σε εμένα με απλή ΙΣΔΝ χαλαρά έχω άριστο ήχο.
Μήπως όμως έχει βρει κανείς το επόμενο ,το Skype Out?

kagelar34
22-10-2004, 03:25
το πρόβλημα είναι ότι ο ήχος είναι καλύτερος και από τηλεφωνο το skype out είναι και για σταθερά τηλ ε?

και να το βρεις δεν γίνεται τίποτα πρέπει να πληρώνεις συνδρομή στην εταιρία

schumifer
22-10-2004, 09:58
σίγουρα θέλει συνδρομή?Μήπως απλά το πληρώνεις μία φορά στην αρχή?

saxon_747
22-10-2004, 10:01
Kαι με pstn δουλευει μια χαρα το skype... Το χρησιμοποιω και εγω για κλησεις στην Αγγλια. Το skype out λειτουργει σαν καρτοκινητο. Προπληρωνεις χρονο ομιλιας ισο με 10,15,20,40€....

Greek
22-10-2004, 10:09
Για κλήσεις προς σταθερό τηλέφωνο πρέπει να πλήρώσεις στην εταιρεία για να κάνει την διαμεταγωγή. Αν όμως είναι μεταξύ υπολογιστών είναι δωρεάν ( αρκεί να το έχουν και οι 2 βέββαια.....)

Όσον αφορά την καθυστέρηση σε απλή γραμμή , το πιο πιθανό είναι ότι κάποιο πρόγραμμα τρέχει στο παρασκήνιο και χρησιομοποιεί μέρος από την γραμμή γιαυτό και εξού η καθυστέρηση. Πρέπει να φροντίσεις ότι δεν κατεβαίνει τίποτα άλλο κατά την διάρκεια.

Μοτ έχει τύχει και εμένα με την DSL να έχω καθυστέρηση αλλά κατέβαζα με 40 κ αναβάθμιση των Windows ..... :110:

maddoctor
22-10-2004, 14:17
Κατεβάζω και εγώ την v1.0.0.94. Release date: Oct 21, 2004 να την δοκιμάσω.Θέλω να την δω και σπίτι στην pstn, μιας και Τ1 θα έχω για λίγο ακόμα (πρέπει να φύγω για αγροτικό με το νέο έτος :086: :086: )

22-10-2004, 16:50
Το ειχα δοκιμασει παλιοτερα με την pstn μου και μπορουσες να εχεις μια στοιχειωδη επικοινωνια, αν δεν εκανες τιποτα αλλο ταυτοχρονα στο διαδικτυο. Μικρες διακοπες ομως υπηρχαν. Τωρα που περιμενω την dsl να δουμε. Εχω ομως καποιες αποριες :

-Λεει στις χρεωσεις :
The fine print: Rates mentioned are per minute and calls are rounded up to next minute. If your billing address is in the EU, you will be charged 15% VAT when you buy SkypeOut Credit. However, your account will be credited and your calls charged without VAT. Rates shown in brackets below are inclusive of VAT

Προφανως και εμεις το πληρωνουμε,αλλα τι ειναι αυτο ακριβως? Κατι σαν ΦΠΑ?

-Τι πιστωτικες δεχεται και πως εχετε επιλεξει καποιον "ασφαλη" τροπο αυτων των συναλλαγων?

Greek
22-10-2004, 17:08
Αν σε ενδιαφέρει να πάρεις σταθερή τηλεφωνία χρεώνεσαι μόνο. Αν όμως είναι μεταξύ υπολογιαστών δεν υπάρχει χρέωση.

schumifer
22-10-2004, 18:18
Συμφέρει καθόλου η σταθερή τηλεφωνία που προσφέρει ?
Το έχει ψάξει κανένας?

opelcorsagr
13-01-2005, 01:12
-Λεει στις χρεωσεις :
The fine print: Rates mentioned are per minute and calls are rounded up to next minute. If your billing address is in the EU, you will be charged 15% VAT when you buy SkypeOut Credit. However, your account will be credited and your calls charged without VAT. Rates shown in brackets below are inclusive of VAT

Προφανως και εμεις το πληρωνουμε,αλλα τι ειναι αυτο ακριβως? Κατι σαν ΦΠΑ?

-Τι πιστωτικες δεχεται και πως εχετε επιλεξει καποιον "ασφαλη" τροπο αυτων των συναλλαγων?

value added tax = ΦΠΑ εκεί είναι 15% και σε μας 18%.....
Σε γενικές γραμμές καλό προγραμματάκι και το βασικό χρησιμοποιεί την θύρα 80 για να μην έχουμε και τρύπες στο firewall

jfx
13-01-2005, 20:30
Πληροφοριακα να πω ότι οι δημιουργοί του ειναι οι ιδιοι που εφτιαξαν το kazaa!

ARJ
14-01-2005, 00:22
Καλο μου ακουγεται
Και ποσο σε χρεωνει για να χρησιμοποιεις σταθερη τηλεφωνια?