PDA

View Full Version : LOG ON με σβυσμένο χρήστη!!???

viper
20-05-2006, 10:46
Αυτες τις μερες παλευα με το δικτυο απο 2 pc που εχω στο σπιτι, γιατι δε δουλευε καλα το LAN και το αποτελεσμα ηταν να κανω το ακατορθωτο.
Οταν ξεκινανε τα widows βγαζουν οχι τη κλασσικη Wellcome οθονη, αλλα 1 μακροστενο τετραγωνακι που γραφει παω αριστερα Log on.Οκ θα μου πειτε γνωστα ολα μεχρι εδω...Ελα ομως που στο πεδιο username εχει 1 παλιο user που το ειχα φτιαξει για 2 μερες και μετα το εσβησα!!:108: :108: Μαζι σκαει και 1 μηνυμα που λεει να τσεκαρω οτι το username kai to domain οτι ειναι σωστο. Για να μπω στα windows, πρεπει να βαλω το δικο μου username και μετα Enter.
Τωρα αρχιζουν τα κουφα..Αυτος ο χρηστης που βγαινει στο Log On, δεν παιζει πουθενα μεσα στα windows.Κοιταξα αρχικα στο USERS menu.Εκει εχει μονο 1 user, το δικο μου και το guest account sto off. Δοκιμασα και με Welocome screen, αλλα εκει δεν εβγαζε καν το ονομα του σβυσμενου User.Απενεργοποιησα το option που λεει για εμφαιση του log on παραθυρου, αλλα και παλι τιποτα.Εψαξα παντου, τιποτα.
Πως στο καλο το αφαιρω εντελως αυτο το αρχικο παραθυρο, ωστε να μπαινω οπως πριν κατευθειαν στα Win χωρις καθυστερησεις??

AquaSonic
22-05-2006, 16:50
δοκιμασε απο command promt αυτο

NET USER username [/DELETE] [/DOMAIN]

λογικα θα το διαγραψει

viper
24-05-2006, 08:17
Ευχαριστω για τη βοηθεια.Βασικα πριν προλαβω να κανω αυτο που ειπες, κατι εκανα και αλλαηε λιγο η κατασταση.Το pc τωρα bootarei και βγαινει με χρηστη "Administrator" .Πρεπει να κανω log out για να διαλεξω τον δικο μου user και να φορτωσει τα κανονικα windows.Το περιεργο παλι ειναι, οτι αν πασ στο Users δεν υπαρχει χρηστης Administrator.Να δοκιμασω να τον σβησω με την εντολη που προτεινεις ή ειναι κατι βασικο και δεν πρεπει να το πειραξω.

emnezia
24-05-2006, 09:42
ο Administrator δημιουργείται αυτόματα κατά την εγκατάσταση. Μάλιστα σου ζητά και κωδικό (αν και οι περισσότεροι απλά πατάν ΕΝΤΕΡ με κενό κωδικό).
Υποτίθεται ότι χρησιμεύει για να φτιάξεις το PC αν χαλάσει.
(στην login screen που επιλέγεις χρήστη αν πατήσεις 2 x CTRL+ALT+DEL θα σου βγάλει να γράψεις το όνομα οπότε δίνεις administrator).
Καλό είναι να μην τον σβήσεις - μάλιστα δεν ξέρω αν σβήνεται.

viper
25-05-2006, 21:43
ο Administrator δημιουργείται αυτόματα κατά την εγκατάσταση. Μάλιστα σου ζητά και κωδικό (αν και οι περισσότεροι απλά πατάν ΕΝΤΕΡ με κενό κωδικό).
Υποτίθεται ότι χρησιμεύει για να φτιάξεις το PC αν χαλάσει.
(στην login screen που επιλέγεις χρήστη αν πατήσεις 2 x CTRL+ALT+DEL θα σου βγάλει να γράψεις το όνομα οπότε δίνεις administrator).
Καλό είναι να μην τον σβήσεις - μάλιστα δεν ξέρω αν σβήνεται.

Οκ αλλα ποτε το pc δεν μπουταρε με πρωτο user ton administrator.Τωρα γιατι βαζει αυτο πρωτο?Πως γινεται να φορτωνει κατευθειαν τα δικα μου windows??

emnezia
25-05-2006, 23:38
Δεν έχω windows για να σου πω ακριβώς που να πας. Πάντως αν θυμάμαι καλά αν πας στο administrator tools από το control panel (Κάπως έτσι πρέπει να λέγεται) έχει ένα πεδίο με Users. Εκεί θα δεις όλους τους users του συστήματος σου (μαζί και τους δύο του backdoor της microsoft για support).
Τώρα απ'το users στο control panel θυμάμαι πως είχε μία επιλογή logon this user.

εδιτ
---
Από το site της microsoft
http://www.microsoft.com/windowsxp/using/setup/learnmore/tips/knox2.mspx

Auto Logon to Windows XP

You can configure Windows XP to automate the logon process if your computer is not part of a domain.
1.
Click Start, click Run, and type control userpasswords2.
2.
Clear the Users must enter a username and password to use this computer check box.
3.
Click Apply.
4.
Enter the user name and password you wish to automatically log on with, and then click OK.
5.
Click OK again and you're all done.

viper
27-05-2006, 03:44
Δεν έχω windows για να σου πω ακριβώς που να πας. Πάντως αν θυμάμαι καλά αν πας στο administrator tools από το control panel (Κάπως έτσι πρέπει να λέγεται) έχει ένα πεδίο με Users. Εκεί θα δεις όλους τους users του συστήματος σου (μαζί και τους δύο του backdoor της microsoft για support).
Τώρα απ'το users στο control panel θυμάμαι πως είχε μία επιλογή logon this user.

εδιτ
---
Από το site της microsoft
http://www.microsoft.com/windowsxp/using/setup/learnmore/tips/knox2.mspx

Και αυτο το εχω δοκιμασει εδω και καιρο αλλα τιποτα.Παλι μπαινει με τον administrator πρωτα.