View Full Version : το σκεφτομαι σωστα; Γινεται;
princess
07-10-2004, 23:53
Λοιπον εχω το εξης προβλημα. Η γραμμη του τηλεφωνου ειναι στο σαλονι (dsl over isdn). Το pc ειναι επανω -σε μεζονετα- και περιφερεται κι ενα λαπτοπ. Και τα δυο εχουν καρτες δικτυου ασυρματες. Αν τωρα συνδεσω κατω -στο σαλονι- το σπλιτερ, το νετμοντ και το μοντεμ (speedtouch 530), μετα τι χρειαζομαι (ασυρματο router, access point, τι) για να δινει και στα δυο Pc προσβαση; (Εννοω να μη χρησιμοποιηθει κανενα καλωδιο για τη συνδεση με το pc). Γινεται ετσι οπως το σκεφτομαι; Εχετε να μου προτεινετε κατι; (Βαρεθηκα αυτο το καλωδιο που κρεμεται απο τη σκαλα τοσα χρονια, τα χριστουγεννα του βαζω και φωτακια, αμαν πια!)
στην περιπτωση σου χρειαζεσαι "ασυρματο router και access point" μπορεις να παρεις π.χ. το NETGEAR WG602 WIRELESS 54 ACCESS POINT η κατι αντιστοιχο π.χ. απο την linksys η D-LINK DWL-2000AP+ WIRELESS 54 ACCESS POINT που να εχει ομως ενα λαν πορτ να συνδεσεις το μοδεμ
απο εκει και περα αν ειναι και access point μπορεις να συνδεθεις ασυρματα και με με πανω απο 2 υπολογιστες (λιγο προσοχη με τις ρυθμησεις ωστε να μην εχει ολη η γειτονια dsl)
kagelar34
08-10-2004, 01:03
(λιγο προσοχη με τις ρυθμησεις ωστε να μην εχει ολη η γειτονια dsl)
Μ' άρεσε αυτό princess πού είπαμε ότι μένεις ?έχει κανα 2-άρι εκεί κοντά ?
princess
08-10-2004, 01:06
δε νομιζω να καταφερει να δωσει σε ολη τη γειτονια (τωρα δεν καταφερνει να δωσει στο διπλανο διαμερισμα παντως, που συνδεεται το modem πανω στο pc). Μολις βρω τη σωστη συσκευη θα επανελθω με ερωτησεις... το θεμα ειναι να τη βρω (που λεει και το τραγουδι) και να δουλευει χωρις καθολου καλωδια -υστερα ειμαι καλος ανθρωπος, δεν πειραζει ας παρουν κι οι γειτονες!
schumifer
08-10-2004, 02:56
Αν ενδιαφέρεσαι έχει φίλος μου ασύρματο ρούτερ που δεν το χρειάζεται.Αν θες μπορώ να του πω να σου στείλει τις λεπτομέρειες .Και αυτός έτσι δούλευε για ένα διάστημα,απλά από ό,τι μου είπε δεν το χρειάζεται πια
δε νομιζω να καταφερει να δωσει σε ολη τη γειτονια (τωρα δεν καταφερνει να δωσει στο διπλανο διαμερισμα παντως, που συνδεεται το modem πανω στο pc). Μολις βρω τη σωστη συσκευη θα επανελθω με ερωτησεις... το θεμα ειναι να τη βρω (που λεει και το τραγουδι) και να δουλευει χωρις καθολου καλωδια -υστερα ειμαι καλος ανθρωπος, δεν πειραζει ας παρουν κι οι γειτονες!
Τα λες αυτα γιατι ξερεις οτι εχουμε ηδη DSL...
Αν δεν ειχαμε και σου ρουφαγαμε ολο το bandwith σιγα μην μας ελεγες ετσι... :p
princess
08-10-2004, 19:41
τελικα μαλλον δεν γινεται... Οτι και να παρω λογικα θα πρεπει να συνδεθει πανω σε ενα pc ετσι; (αχ πειτε μου οτι κανω λαθος). Οποτε τζιφος η υποθεση! Το ζητουμενο ειναι η συσκευη η οποια θα εχει πανω της τη γραμμη του τηλεφωνου να ΜΗ χρειαζεται να συνδεθει με pc (και με καμμια αλλη συσκευη που να ειναι συνδεμενη σε pc), ενσυρματα. Εχω αρχισει να πιστευω οτι ζηταω τρελλα πραγματα;
Νομίζω ότι με κάτι τέτοιο http://www.trust.com/home/default.htm?viewpage=products/product.htm%3Fartnr%3D13783 θα είναι μιά χαρά και θα κάνει αυτό που θες. Το μόνο που θες είναι και κάτι τέτοιο http://www.trust.com/home/default.htm?viewpage=products/product.htm%3Fartnr%3D13645 για το PC σου και είσαι μιά χαρά....
princess
08-10-2004, 21:05
στο pc εχω ασυρματη wg σε Usb.... κατι αναλογο της netgear που ειδα (αλλα μονο router, access point) μαλλον δεν κανει δηλ; Αυτο της trust δεν πρεπει να συνδεθει πανω στο pc αλλα μονο στην τηλεφωνικη γραμμη;
Σ' αυτό ουσιαστικά απλά συνδέεις την γραμμή ADSL και μετά σου μοιράζει το Internet μέσω WiFi και μέσω του 4-port switch που έχει ενσωματομένο. Αν και το netgear κάνει το ίδιο, τότε παρ' το.
princess
09-10-2004, 16:54
http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=810&Nav_Section_Id=26&Catalog_Id=1&Product_Id=155514&Merchant_Id=1&sts_cid=3
http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=810&Nav_Section_Id=26&Catalog_Id=1&Product_Id=192247&Merchant_Id=1&sts_cid=3
αυτα τα δυο ας πουμε που βρηκα, κανουν για τη δουλεια που τα θελω η πρεπει να συνδεθουν επανω σε pc? Πολυς πονοκεφαλος ρε γ@@το για να ξεφορτωθεις ενα καλωδιο!
Όχι κάνουν μια χαρά για τη δουλειά σου. Συνδέονται πάνω στο μόντεμ του κρόκους και μετά δουλεύουν ως access points για συνδέονται τα pc σου. Φυσικά έχουν και μερικές ethernet θύρες αν κάποιο pc θέλεις να συνδεθεί σε LAN.
princess
09-10-2004, 17:57
να βρασω τον πωλητη στο πλαισιο τοτε που μου ειπε οτι οπωσδηποτε πρεπει να συνδεθουν ενσυρματα σε ενα pc τουλαχιστον! Thanks trendy!
Οι πωλητές του Πλαισίου δε διαφέρουν στις γνώσεις σχετικά με υπολογιστές με ένα υπάλληλο στα καταστήματα Κωτσόβολος.
Είναι σαν τα γκαρσόνια της Πλάκας... λίγο Αγγλικά, λίγο Γαλλικά, λίγο Γερμανικά ίσα ίσα να μπορεί να κάνουν το κονέ με τον πελάτη.
να βρασω τον πωλητη στο πλαισιο τοτε που μου ειπε οτι οπωσδηποτε πρεπει να συνδεθουν ενσυρματα σε ενα pc τουλαχιστον! Thanks trendy!
Δεν χρειαζεται συνδεση με θπολογιστη παρα μονο στην αρχη που θα κανεις το configuration απο κει και περα no pc!!! :D
Δεν χρειαζεται συνδεση με θπολογιστη παρα μονο στην αρχη που θα κανεις το configuration απο κει και περα no pc!!! :D
Και το configuration μπορεί να γίνει ασύρματα. Αν και τα πιο πολλά από αυτά είναι plug 'n' play και οι αλλαγές πρέπει να γίνουν κυρίως στους clients.
princess
13-10-2004, 00:37
σχεδον ολα καλα... αλλα:
εβαλα εκεινο το encryption το wpa και ενω ολα πηγαιναν καλα με το Laptop, το desktop δεν μπορουσε να συνδεθει καθολου (εχει usb ng111)... Αν βαλω wep τα συνδεει και τα δυο αλλα το ενα μου βγαζει περιορισμενη προσβαση -και δεν βλεπει συνδεση... Εχω βαλει το ip και των δυο στο αυτοματο.... πρεπει να το αλλαξω; (μαλλον γιατι αυτο που βγαζει περιορισμενη προσβαση μου βγαζει προβλημα στην ip....) Αει σιχτιρι νυσταξα κι ακρη δεν βγαζω (μα τι ανακατευομαι με τετοια πραματα και δεν παω να κανω κανα μουσακα;)
Βγάλε το wep - wpa και ότι άλλη μπούρδα βάζουν για ασφάλεια.
Overhead στα πακέτα σου προσθέτουν εσένα.
Λογικά οι ρυθμίσεις έχουν δωθεί με dhcp.
Δοκίμασε τα εξής... στο router: IP 192.168.0.1 netmask 255.255.255.0
PC1 IP 192.168.0.2 netmask 255.255.255.0 gateway 192.168.0.1 DNS ρώτα τον πάροχό σου
PC2 IP 192.168.0.3 netmask 255.255.255.0 gateway 192.168.0.1 DNS ρώτα τον πάροχό σου.
... και δεν παω να κανω κανα μουσακα;)
Πού μένεις είπαμε;
:003:
Βάζω το δίκτυο, βάζεις το μουσακά;
(κατά το: βάζω το στρώμα, βάζεις το σώμα; )
ασε τα ασυρματα μεχρι να αποκτησεις την καταλληλη εμπειρια,εκτος και αν θες να κανεις κοινωνικη λειτουργια και δεις το επομενο πρωι που ξυπνας μερικες δεκαδες κεραιες να σε κοιταζουν και να ερχονται τα παιδια απο το φορουμ ως τεχνικοι του οτε
για δηθεν <<επισκευες!!>>Μετα θα εχεις απανωτες κλησεις στον οτε,και θα λες γιατι ο οτε εχει προβλημα στη συνδεση!!!!!
princess
13-10-2004, 18:49
πρωτον που αν δεν ασχοληθω πως θα αποκτησω εμπειρια; (σαν και κεινο το ζητειτε νεαρη για πωλητρια,με πειρα!)
Δευτερον οι τεχνικοι του ΟΤΕ αποφευγουν το σπιτι μου γιατι βριζω ασχημα, οποτε οποιος ερθει θα ξερω οτι ειναι φορουμτζης και ηρθε για το μουσακα.
Τριτον το χειροτερο της ταλαιπωριας ειναι οτι το ενα pc ειναι πανω και το αλλο κατω και με φαγανε οι σκαλες... Μαλλον ολο το προβλημα ειναι το usb του desktop (και ειναι κι αυτο της Netgear παναθεμα το!)
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.