PDA

View Full Version : overclocking

papatzoulas
07-06-2006, 18:30
Εκανα τον επεξεργαστη μου απο 1.5GHz 1.8 ανεβαζοντας τη συχνοτητα διαυλου απο 100 σε 120MHz και λειτουργει καλυτερα ο υπολογιστης..Μηπως πρεπει να πειραξω και την ταση της CPU?Φοβαμαι μηπως υπερθερμανθει ο επεξεργαστης και η μητρικη...Τι λετε;

apotsi
07-06-2006, 18:39
Καλησπέρα και καλωσήρθες στο site μας.

Μετέφερα το θέμα σου στην κατάλληλη κατηγορία (ΑΡΘΡΑ ?!?!?).

Τώρα όσο για το ερώτημά σου... Αν δείς ότι ο Η/Υ σου είναι σταθερός, όχι να μην το ανεβάσεις, γιατί θα έχεις άνοδο και στην θερμοκρασία. Και αν είναι με ψύκτρα αέρος (μαμήσια), δεν θα το πρότεινα...

deadlock7
07-06-2006, 18:44
Εκανα τον επεξεργαστη μου απο 1.5GHz 1.8 ανεβαζοντας τη συχνοτητα διαυλου απο 100 σε 120MHz και λειτουργει καλυτερα ο υπολογιστης..Μηπως πρεπει να πειραξω και την ταση της CPU?Φοβαμαι μηπως υπερθερμανθει ο επεξεργαστης και η μητρικη...Τι λετε;

Γειά σου φίλε μου..καλώς ήρθες!
Η τάση βοηθάει στην σταθερότητα του επεξεργαστή,αλλά ανεβάζει τη θερμοκρασία του ίδιου,επομένως και του συστήματος.Τι θερμοκρασίες έχεις..και ποιο είναι το υπόλοιπο σύστημά σου για να σε βοηθήσουμε?

panoc
07-06-2006, 20:55
καλο ειναι να τρεξεις και καποια προγραμματα σταθερότητας όπως το spi http://www.xtremesystems.com/pi/super_pi_mod-1.5.zip το οποια θα φανερωσει αμεσως αν υπαρχει καποια ασταθεια.
εαν σου παρουσιαστεί προβλημα τοτε μπορείς να δοκιμασεις να ανεβασεις τη ταση στο επόμενο βημα (εαν ο επεξεργαστης σου ειναι willemete από 1.75 το πας σε 1.775, +0,025 καθε φορα - δε θυμαμαι να εχει βγει northwood στα 1.5).

Sayan
15-06-2006, 12:19
αν ψαξεις και λιγο στο forum πιστευω θα βρεις χρησιμες πληροφοριες