View Full Version : slackware αποριες
σε πολλα thread εχει γινει συζητηση για το slackware
οποτε ειπα να το περασω
ολα οκ μπαινω και στο kde αν και προτιμαω gnome
αλλα εχω ενα προβλημα το Mouse δεν δουλευει
πως μπορω να τρεξω το setup προγραμμα που ετρεξα
κατα την δειαρκεια του install ? γραφω setup
αλλα δεν
δοκιμασα xorgconfig και δοκιμασα ολα τα ποντικια αλλα δεν
Tι ποντίκι έχεις και που το έχεις συνδεμένο;
μάλλον εννοείς usb σε ps/2
Η εντολή είναι
mouseconfig σαν root
ευχαριστω emnezia (ειναι ps2)
για το setup ?
Λογικά πρέπει να διαλέξεις ή την πρώτη επιλογή (ps/2) ή την δεύτερη (imps/2).
Πριν ποια είχες περάσει;
deadlock7
08-06-2006, 14:52
Όταν λές δε δουλεύει..εννοείς οτι δε φαίνεται o cursor ή εντελώς?
Εμένα η πρωτη περίπτωση μου συνέβη και διορθώθηκε όταν μπήκα σε recovery mode στο ubuntu.Δεν ξέρω αν βοηθάει καθόλου..
microsoft mouse αλλα παλι δεν δουλευει
θα κανω ρεβοοτ αρε βιλλακο και τα Mouse soy
ξερω ειναι ιεροσυλια ms mouse σε linux αλλα αυτο εχω προχειρο
(φενεται ο κερσορας αλλα δεν κινηται)
Mπα κι εγώ ms mouse έχω (απ´τις λίγες περιπτώσεις που θα πω πως είναι καλά τα ms mouse + keyboard).
Δοκίμασες να υποθέσω και ps/2 και imps/2;
Aν δώσεις από console
dmesg | less έχει αναφορά για το mouse;
ναι δοκιμασα και ps2 kai imps2 και genious αλλα τιποτα?
πολυ μυστηριο
εβαλα το συγκεκριμενο ποντικι σε windows και δουλευει κανονικα
δοκίμασε κάτι
Άνοιξε σαν root με ένα κειμενογράφο το /etc/X11/xorg.conf
(πχ με mcedit /etc/X11/xorg.conf)
και βρες το
Option "Device" "/dev/mouse"
άλλαξέ το σε :
Option "Device" "/dev/input/mice"
Κανονικά είναι για usb mouse, αλλά μου δούλεψε και με PS/2
(δεν χρειάζεται restart το μηχάνημα, απλά ο X server να επανεκκινηθεί.
παλι τιποτα, ευχαριστω emnezia
θα παω να δοκιμασω και στο σπιτι τι γινεται αν και δεν εχω spare pc και μαλλον θα το κανω με "virtual pc" εκει τι mouse να επιλεξω?
Δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να είναι. Τσέκαρε πάντως στο dmesg μπας και δεις καμιά χρήσιμη πληροφορία για το Mouse (ίσως να έχει κάτι διαφορετικό στο κύκλωμα το mouse, κάτι αντίστοιχο είχε συναντήσει ο Darthmoul με microsoft keyb. σε HPUX).
Σε virtualPC αν δεν κάνω λάθος μπορείς να ορίσεις πως θα περνά το mouse (PS/2, imps/2 κλπ). Οπότε δεν πρέπει να έχεις πρόβλημα.
απο οτι φενεται google is not my friend παρα πολλοι εχουν το ιδιο ακριβως προβλημα
αν περασει καποιος τον Kernel 2.6 απο το cd της εγκαταστασης οπως εγω δεν παιζει καθολου το mouse ps2, usb, serial ειναι broken to compile του κερνελ
αν περασει κανεις ομως το 2.4 και μετα κανει install Με το pkgtool
τον κερνελ 2.6 τοτε ολα οκ
καλα πως του ξεφυγε του κυριου Patrick Volkerding ενα τετοιο προβλημα?
στο slackware πως κανει καποιος bug report?
DarthMoul
13-07-2006, 07:34
Η πολιτική του slack είναι το bug report να συνοδεύεται από patch ή από link στο patch. Αν πιστεύεις ότι πρέπει να κάνεις το report ούτως ή άλλως, το mail του Pat είναι volkerdi@slackware.com. Το πιθανότερο είναι πως δεν θα σου απαντήσει. Αν είσαι ο πρώτος που κάνει report το bug, θα δεις το όνομα σου μαζί με τις ευχαριστίες στο changelog του current ή της επόμενης stable έκδοσης.
Το install που λες με το pkgtool εννοείς τον πυρήνα από το cd ή από το net;
απο το νετ
http://slackware.it/en/pb/search.php?v=current&t=1&q=kernel
παντως ο Patrick Volkerding απαντησε αν και δεν καταλαβα τι πρεπει να κανω
I have .24 packages that are ready to put out, but have other updates that are causing things to stall. However, I must note that I have not had any mouse related problems on either 2.4 or the 2.6 kernel that have been shipped in Slackware, and I'm not getting other bug reports. In the 2.6 kernel, a module needs to be loaded from rc.modules (if the kernel is compiled like Slackware's) or there will be no mouse support. In such a case, running gpm (via mouseconfig) will not fix the issue.
I hope these hints are of some use to you.
Pat
DarthMoul
14-07-2006, 17:15
Στο Linux για να ανέβει ένα device driver module στην μνήμη υπάρχουν δύο τρόποι:
1. Απευθείας με modprobe. Στο slackware αυτή την διαιδικασία την αυτοματοποιείς μέσω του αρχείου /etc/rc.d/rc.modules. Αλλιώς θα πρέπει κάθε φορά που χρειάζεσαι ένα module μετά το boot να δίνεις την εντολή με το χέρι από κονσόλα ως root.
2. Με την χρήση του udev. Το udev είναι ένα σύστημα το οποίο με την χρήση ενός δαίμονα, του udevd, κάνει poll σε τακτά χρονικά διαστήματα όλα τα usb interfaces (usb, pci, firewire κλπ) και ανεβάζει αυτόματα με modprobe το αντίστοιχο module που του υποδηλώνει το PnP signature της συσκευής μόλις αυτή γίνει ή βρεθεί plugged.
Και στις δύο περιπτώσεις εννοείται πως θα πρέπει να έχεις κάνει compiled σαν module τον αντίστοιχο driver στον πυρήνα. Αλλιώς δεν θα δουλέψει τίποτα από τα παραπάνω.
Στο slackware η χρήση udev δεν ακυρώνει την χρήση του rc.modules. Αν χρησιμοποιείς udev, η δήλωση modules για pnp συσκευές μέσα στο rc.modules είναι πλεονασμός.
Νομίζω πως ο Pat σου είπε πως το module ήταν εκεί, αλλά δεν το είχες φορτώσει. Έβγαλες και είδηση. Από σεπτέμβρη θα έχουμε νέα έκδοση του Slack :)
ευχαριστω darthmoul θα το δοκιμασω μολις παω σπιτι
A. Ελπίζω όταν κάνεις config για το X, να δίνεις για device του mouse το /dev/psaux και όχι το /dev/mouse .
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.