View Full Version : SUSE 10 & ADSL
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΕΧΩ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΗ ΤΟ SUSE 10 ΚΑΙ ΕΒΑΛΑ ADSL. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ. ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ OTENET ΚΑΙ ΕΧΩ MODEM ROUTER TO TELINDUS ΟΠΟΥ ΤΟ ΕΧΩ ΣΥΝΔΕΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ USB. ΣΤΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ SUSE ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΟΝΤΕΜ. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ:120:
Δυστυχώς είναι λίγο δύσκολο να δουλέψει σε linux usb modem adsl. Προτίμησε την εγκατάσταση μέσω ethernet και όλα θα παίξουν αμέσως. Αν δεν έχεις την δυνατότητα αυτή πρέπει αναγκαστικά να ψάξεις στο internet - mailing lists , forum.
Μην φωνάζεις καλέ ακούμε :)
Ο svizi έχει δίκιο, υπάρχει δυνατότητα για ethernet συνδεση?
WAntilles
09-06-2006, 02:28
Να στραβώσεις με κατσαβίδι την USB για να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
Ορίστε? Δεν το κατάλαβα αυτό Wantiles
cabrinha
09-06-2006, 02:42
Χαριτολογωντας το λεει dellman αναφερομενος στα μειονεκτηματα της χρησης usb αντι για ethernet.
Το ξέρω αλλά επειδή στη ζωή τίποτα δεν είναι αυτονοήτο, σκέψου ένα νέο χρήστη να μπει στο φόρουμ και να δει αυτό Να στραβώσεις με κατσαβίδι την USB για να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
Τι θα σκεφτεί?
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΤΗΕΡΝΕΤ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΑΛΛΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΔΥΚΤΙΟ.
Πάρε ένα switch και βάλε και το ruter και το pc πάνω
ΟΚ. ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΑΥΡΙΟ (ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΑΚΗΣ). ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΟΛΩΝ
WAntilles
11-06-2006, 18:39
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΤΗΕΡΝΕΤ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΑΛΛΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΔΥΚΤΙΟ.
Ένα switch κάνει €15.
ΕΛΕΟC !!!
WAntilles, παρακαλώ να μην γίνονται χαρακτηρισμοί όπως "EΛΕΟC".
Σωστά συμβουλεύεις για τα προβλήματα της usb, αλλά ο cosotas απλά ζητά αν υπάρχει τρόπος να δουλέψει σε usb σε SUSE για να χρησιμοποιήσει αλλού την ethernet.
cosotas Παρακαλώ μην γράφεις κεφαλαία.
WAntilles Δεν έχεις άδικο για το switch αλλά από την μία μπορεί ο άλλος να μην διαθέτει 15€ - ω ναι - από την άλλη μπορεί απλά να θέλει να χρησιμοποιήσει πλήρως το modem του και κάτω από Linux.
schumifer
11-06-2006, 23:06
Δηλαδή για να καταλάβω κι εγώ δεν υπάρχει κανένας τρόπος να δουλέψει οποιοδήποτε usb modem στο λίνουξ? ΟΚ συμφωνώ είναι το λιγότερο χαζομάρα το usb modem αλλά...
Δηλαδή για να καταλάβω κι εγώ δεν υπάρχει κανένας τρόπος να δουλέψει οποιοδήποτε usb modem στο λίνουξ? ΟΚ συμφωνώ είναι το λιγότερο χαζομάρα το usb modem αλλά...
Αναλογα το μοντέλο, παντως γενικά δεν υπάρχει καλή υποστήριξη.
WAntilles
12-06-2006, 16:20
WAntilles Δεν έχεις άδικο για το switch αλλά από την μία μπορεί ο άλλος να μην διαθέτει 15€ - ω ναι - από την άλλη μπορεί απλά να θέλει να χρησιμοποιήσει πλήρως το modem του και κάτω από Linux.
1. Ίσα-ίσα, χρησιμοποιώ "πλήρως", σημαίνει αποκλειστικά με ethernet γιατί τότε και μόνο τότε έχω προβλέψιμη και άψογη συμπεριφορά.
2. Η ψυχική οδύνη και οι αμέτρητες χαμένες ώρες που θα φάει με το USB και τα προβλήματά του (αναφέρονται μερικά στο 1), θα του κοστίσουν τουλάχιστο δεκαπλάσια από τα €15.
1) Χρησιμοποιώ πλήρως σημαίνει πλήρως. Όσο και να το αναλύσεις αλλιώς, το νόημα του δεν αλλάζει WAntilles. Έχει ΚΑΙ USB? Την θέλω για τον Α/Β λόγο.
2. USB προβλήματα λόγο υλοποίησης πάω πάσο, αν και προσωπικά όποτε χρησιμοποίησα την USB του δικού μου δεν αντιμετώπισα προβλήματα.
USB προβλήματα λόγο μη υποστήριξης σε περιβάλλον linux είναι άλλη ιστορία.
1) Χρησιμοποιώ πλήρως σημαίνει πλήρως. Όσο και να το αναλύσεις αλλιώς, το νόημα του δεν αλλάζει WAntilles. Έχει ΚΑΙ USB? Την θέλω για τον Α/Β λόγο.
2. USB προβλήματα λόγο υλοποίησης πάω πάσο, αν και προσωπικά όποτε χρησιμοποίησα την USB του δικού μου δεν αντιμετώπισα προβλήματα.
USB προβλήματα λόγο μη υποστήριξης σε περιβάλλον linux είναι άλλη ιστορία.
Έχουν custom χρήση της usb ο κάθε κατασκευαστής. Ουσιαστικά για usb modem πρώτα βλέπεις αν υποστηρίζεται και μετά αγοράζεις (βασικά αν κάνεις το "ψαξιμο" αγοράς θα πας κατευθείαν σε ethernet ανεξαρτήτως λειτουργικού). Ειχα το sagem το usb modem για 1 μήνα περιπου και έπαιξα και σε linux.
αφού έγγραφα κανονικά ελληνικά γιατί βγήκαν καλικατζούρες?
ok! ĵ»¹º¬ ´¿Å»µÍÉ ¼µ Ä·½ ethernet. µÅDZÁ¹ÃÄÎ À¿Í ³¹± Ä·½ Ãż²¿Å»® Μόνο να μην γράφεις σε greeklish σε παρακαλώ. Υπάρχει ο greeklish converter σε τέτοιες περιπτώσεις.
backgroundman
25-06-2006, 20:57
Επειδή δεν γνωρίζω και πολλά απο dsl (μιας και δεν έχω ακόμα), να ρωτήσω αν τα προβλήματα που έχετε με dsl router στη usb είναι παρόμοια με τα προβλήματα των win-modem στο linux, οπου μεγάλο κομμάτι του hardware (κυρίως το dsp) γινόταν σε software (στους drivers) για ελαχιστοποίηση του κόστους αλλα παρουσίαζε μείωση στη απόδοση και μη συμβατότητα με λειτουργικά εκτός M$ Windows?? Αν τα προβλήματα είναι τα ίδια, μιλάμε δηλαδή για win-routers τότε είναι πάρα πολύ δύσκολο να το σετάρει σε linux χωρίς την αντίστοιχη υποστήριξη απο τον κατασκευαστή (μέσω drivers/modules).
@cosotas : μπορείς να βάλεις και δεύτερη κάρτα δικτύου με 5-10ευρώ και να κάνεις internet proxy server το μηχάνημα που είναι συνδεδεμένο με το dsl router για να έχει όλο το δίκτυο internet.
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.