View Full Version : Lan για 5 ! Πως
καλησπερα :026: :026: . Σε λιγες μερες εγω με τα κολληταρια μου θα οργανωσουμε ενα lan party για 5 ατομα ! Μεχρι εδω ολα τελεια το θεμα ειναι στον εξωπλισμο που θα χρειαστουμε . Ενταξει για δυο pc θες καρτες δικτυου και στα δυο και ενα καλωδιο αλλα για 5 ? Ξερω οτι αυτην την δουλεια την κανεις με hub + καρτες δικτυου + τα καλωδια που ειναι διαφορετικου τυπου απο οτι να συνδεσεις pc με pc ! Eαν μεχρι τωρα εχω καποιο λαθος διορθωστε με . Σημερα ομως που πηγα για καφεδακι ενας γνωστος μου ειπε οτι την ιδια δουλεια την κανω και με switch και με το κανονικο καλωδιο που συνδεουμε pc με pc ! Εγω αυτο δεν το εχω ξανακουσει για πειτε ρε παιδες αυτο το ατομο ελεγε καλα ή το παιζε ξερολας και ποιες τελικα ειναι οι διαφορες hub Με switch ? για να δω τι με συμφερει ! Απλα πραγματα για να βλεπω απαντησεις γιατι αυριο εφυγα στουρναρη για τον εξοπλισμο :040: :040:
Με τον κολλητό μου όποτε κάνουμε λανάκια χρησιμοποιούμε ένα switch που έχει. Τα καλώδια δεν ξέρω σίγουρα αλλά νομίζω οτι έχει απλά crossed. Του τα έδωσαν στο μαγαζί που πήγε (ρώτα κι εκεί να σου πουν). Πάντως με το switch παίζει απροβλημάτιστα. Ενώνεις όλα τα PCs πάνω και βλέπονται μεταξύ τους χωρίς πρόβλημα.
Οι διαφορές switch και hub είναι κυρίως στην ταχύτητα δεδομένων.
Για σχετικά δες http://www.duxcw.com/faq/network/hubsw.htm
Πάρε switch
οκ λεμε οτι παιρνω switch τι αλλο χρειαζομαι σιγουρα για το Lan ? καρτες δικτυου καλωδια τι καλωδια δεν εβγαλα συμπερασμα απο το site emnezia ? ευχαριστω , παντως καταλαβα στο περιπου οτι καλυτερα ειναι switch για να μην εχουμε κοληματα εχετε να προτεινετε καποιο switch ?
Κοίτα θα χρειαστείς
μία κάρτα δικτύου για κάθε PC
ένα καλώδιο για κάθε PC
και ένα switch με τόσες θύρες για να φτάνουν για όλα τα PCs
Το switch είναι της DLINK, αλλά δεν νομίζω να έχεις κανένα πρόβλημα με άλλα. Απλά το ενώνεις με όλα τα καλώδια απ'τα PC, χωρίς εγκαταστάσεις software κλπ και δουλεύει σαν να είχες συνδέσει PC-PC.
Καλώδια δεν θυμάμαι να σου πω αλλά νομίζω οτι ήταν όλα crossed.
alexandrosss
17-07-2004, 15:00
καλώδια και κάρτες δικτύου για ολούς τους υπολογιστές.
και ενα hub η switch στο οποιο θα συνδεθούν επάνω η υπολογιστές.
ΤΑ καλώδια pc είναι τυποποιημένα , όποιοα και να πάρεις είναι το ίδιο πλήν αυτά που είναι για σύνδεση PC με PC όπου είναι αντεστραμμένα. Τώρα , με πολύ απλά λόγια ή διαφορά HUB με Switch είναι η παρακάτω..
Αν έχεις HUB και το PCX στην πόρτα 1 θέλει να στείλει πακέτο δεδομένων στο PC στην πόρτα 3 το στέλνει σε όλες τις πόρτες και μόνο το PC sthn πόρτα 3 Τ απόδέχεται. Αντίθετα το Switch ξέροντας εκ των προτέρων τις διευθύνσεις των συνδεδεμένων θα έστελωε μόνο από την πόρτα 1 στην πόρτα 3 μειώνοντας έτσι την κίνηση δεδομένων μέσα στο δόκτυο.
Με δεδομένο ότι έχουν πέσει οι τιμές στα switchaκια καλύτερο είναι να πάρεις ένα τέτοιο , περίπου με 40 ευρώ.Κάρτες δικτύου φυσικά για όλα τα μηχανάκια και ρυθμισμένες στο Auto για να πάρου μόνες τους IP.
μονες τους IP θα παρουν σε περιπτωση που ειναι ενεργοποιημενος καποιος DHCP server. για να εισαι σιγουρος οτι θα δουν ολα τα pc το ενα με το αλλο καλο ειναι να τους βαλεισ εσυ ip π.χ.
ip adress 192.168.0.1
submet mask 255.255.255.0
αλλαζωντας μονο το τελευταιο νουμερο τις ιπ στο καθε pc δηλ. το 1 θα γινει 2
tsompanos
18-07-2004, 01:18
τα καλώδια με switch pρέπει να είναι crossover
JimmyFox
18-07-2004, 01:47
Crossover είναι απαραίτητα μόνο για σύνδεση NIC με NIC σε 2 μόνο υπολογιστές. Α! και αν συνδέσεις router με PC (serial).
Aν και νομίζω οτι τα σύγχρονα switches παίζουν και με crossover αντί για straight. Αλλά δεν το προτείνω....
Είπα και εγώ , πρέπει να ξυλώσω όλη την εταιρεία και βαριέμαι....
Τα καλώδια κανονικά πρέπει να είναι τα κλασσικά και όχι crossed. Crossed είναι για PC με PC απ'ευθείας. Τώρα αν δουλεύουν και crossed δεν το ξέρω (Τελικά το κοίταξα κι εμείς δεν χρησιμοποιούσαμε crossed).
Καλό lan-άκι! Θέλουμε αποτελέσματα- νίκες κλπ!!
Οταν φτιαχνεις καλωδιο για lan η συνδεσμολογια απο pc σε pc και απο pc σε hub η switch ειναι διαφορετικα..θα πρεπει στο καταστημα που θα πας να αγορασεις το υλικο να προσδιορισεις τον τυπο συνδεσης των pc μεταξυ τους.γιατι αν παρεις καλωδια αντιθετα απο αυτα που θες ξεχασε τη συνδεση του lan. αρα θα παρεις καλωδια που συνδεουν pc σε switch..
Είμαι σίγουρος ότι μετά από 1,5 χρόνο σίγουρα θα έχει βρεί λύση.
Μα πού πάτε και τα ξεθάβετε αυτά τα threads???
Dark_Son20
18-02-2006, 22:40
τα καλά switch περνούν και crossed και κανονικά..η κινή λογική λέει κανονικά αλλα τα 2 καλώδια που έχεις ήδη δεν νομίζω να έχουν prob ;) επίσης αν θες να συνδέσει και router τον adsl router πάνω θα προτιμήσεις την uplink πόρτα ;)
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.