PDA

View Full Version : Βοηθεια για βαψιμο

tyxeros
13-10-2004, 14:36
Λοιπον θελω κανα δυο μαντραχαλαδες να ερθουν να μου βαψουν το σπιτι tsampe.. :116: .........

Πλάκα κανω... βασικα ψαχνω να βρω καποιον οδηγο στα ελληνικα που να περιεχει οδηγιες πως να βαψω το κουτι μου. Εχω την εντυπωση οτι καπου ειχε γινει καποτε sticky (μαλλον στο pctech) αλλα αμα εχετε καποιο αλλο λινκ giveme giveme :039:

soler
13-10-2004, 14:56
Εγω λινκ δεν εχω αλλα μπορω να σου πω αμα θες...

Alarm
13-10-2004, 15:56
tyxeros τι ενοιεις πως να βαψεις το κουτι σου ? Τι θα μπορουσε να ειναι δυσκολο σε αυτο ?

soler
13-10-2004, 15:58
Ειναι καπως δυσκολο ρε friend alarm...
Θελει πολυ σταθερο χερι...συγκεκριμενη αποσταση και κλιση που θα ψεκαζει με το σπραι...για να μην κανει νερα...κλπ-κλπ...

tyxeros
13-10-2004, 17:00
Βασικα διαβαζα σε καποια ξενα site κατι τριψιματα που κανανε και κατι αλλα κολπα που καναν , και το αποτελεσμα ηταν να εβγαινε ενα κουτι με χρωμα μεταλικο καθρεπτιζε σαν του αυτοκινητου. Οποιαδηποτε βοηθεια δεκτη.

Alarm
13-10-2004, 17:10
γιατι πρεπει να ειναι sprey ? εγω εχω κανει 2 με λαδομπογια και εχουν βγει τρομερα, τα χρωματα ειναι πολυ γυαλιστερα... Οσο για την αποσταση που λετε και σταθεροτητα χεριου, απλα θα χρηαστει εναν οδηγο. Πχ ενα ξυλο οστε να κραταει σταθερες αποστασης απο την επιφανεια

soler
13-10-2004, 20:29
Διοτι σπραι βρισκεις πολλες και καλυτερες αποχρωσεις...παω πασο γινεται και με λαδομπογια αλλα προσωπικα καλυτερα αποτελεσματα εχω με σπραι...Οσο γιατο ξυλο δεν καταλαβα τι ακριβως ενοεις...

tyxeros
13-10-2004, 23:17
Λοιπον αυτο που θα βαφτει ειναι αυτο που βλεπετε. Μπογια δεν εχει απανω αρα δεν θελει (φανταζομαι) τριψιμο. Πηρα απο Πρακτικερ ενα μαυρο glossy ενα βερνικι γυαλιστερο και 2 χρωματα UV reactive ετσι για πειραματισμο. Πως λετε να το ξεκινησω το πραμα?

soler
13-10-2004, 23:27
Πρωτα τα uv...πρωτο χερι...δευτερο χερι...και μετα απο πανω βερνικι...

emnezia
14-10-2004, 00:13
UV? Λίγο υπερβολικό δεν είναι; Θα λάμπει σαν πυγολαμπίδα!!
Τεσπα.
Με λαδομπογιά δεν ξέρω δεν έχω κάνει. Η διαδικασία που κάνω είναι η εξής:
Πρώτα το ξύνεις όλο με γυαλόχαρτο και το σκουπίζεις για να φύγει κάθε βρώμα και να κάτσει καλά η μπογιά. Μετά θα κάνεις πρώτο χέρι από απόσταση περίπου 30cm, με γρήγορες κινήσεις (μην κάνεις πολύ αργές για να μην σου κάνει νερά και στάζει παντού). Περιμένεις περίπου ένα 30λεπτο (προτείνω να το κάνεις στον ήλιο για πιο γρήγορα) κάνεις ένα δεύτερο χέρι, άλλο ένα 30λεπτο και μετά περνάς το βερνίκι με τον ίδιο τρόπο.
(κάνε δοκιμή σε ένα πχ ξύλο για να βρεις την ταχύτητα - στο πρώτο χέρι ίσως να έχει κάποια κενά δεν πειράζει θα φύγουν με το δεύτερο. Μην τσιγκουνευτείς τον χρόνο στεγνώματος για να γίνει καλό. Επίσης μην πιάσεις για να δεις αν στέγνωσε σημείο που θα φαίνεται άσχημο μετά και μείνουν δαχτυλιές και τέλος ΜΗΝ έχει αέρα εκεί που το βάφεις για να μην γίνει σκ@τ@ το κουτί)

Μια ιδέα είναι να κάνεις το εξής. Κάνε με το UV κάποια επιφάνεια πάνω στην οποία θα γίνει ένα σχέδιο. Μετά αφού στεγνώσει καλά κόψε με χαρτοταινία ένα σχέδιο που θες και κόλα το πάνω στο UV. Μετά βάψε όπως σου είπα παραπάνω το υπόλοιπο με μαύρο και στο τέλος βγάλε την χαρτοταινία και πέρνα το όλο με βερνίκι. έτσι πιστεύω θα κάνεις κι ένα ωραίο UV σχέδιο. (δεν ξέρω αν το UV πιάνει κάτω από βερνίκι οπότε δοκίμασέ το κάπου)

soler
14-10-2004, 00:18
To 30λεπτο καντο 1ωρα....ειναι καλυτερα...

tyxeros
14-10-2004, 08:42
Σκεφτομουν να το κανω πρωτο χερι μαυρο , δευτερο χερι μαυρο , και μετα να κολλησω χαρτοταινια και να κανω το σχεδιο με UV και μετα να βαλω το βερνικι.
1ον φοβαμαι μηπως οταν βγαλω την χαρτοταινια μηπως βγει και το μαυρο χρωμα μαζι,
2ον φοβαμαι μηπως αναμιχτει το UV με το μαυρο και γινει σκ@τ@. Αλλα αυτο υποθετω αμα το αφησω το μαυρο αρκετη ωρα να στεγνωσει δεν θα υπαρχει προβλημα ε? Με τι να τριψω το κουτι ? Ντουκοχαρτο , γυαλοχαρτο ? και τι σκληροτητας?

emnezia
14-10-2004, 10:57
Πιστεύω καλύτερα να τα βάψεις πρώτα ανάποδα, δηλαδή πρώτα UV και μετά μαύρο. Νομίζω θα είναι πιο εύκολο. Με την χαρτοταινία έτσι θα καλήψεις το σχέδιο (οπότε μπορείς να κολήσεις ένα τετράγωνο μεγάλο και να αφαιρέσεις το περίγραμμα και πέρα με κοπίδι, άρα κάνεις και πιο πολύπλοκα σχέδια με γωνίες και αιχμές) ενώ αν κάνεις πρώτα μαύρο θα πρέπει να καλήψεις το περίγραμμα.
Τα χρώμματα αν στεγνώσουν πολύ καλά δεν θα έχεις πρόβλημα ούτε με την χαρτοταινία ούτε με το να αναμιχτούν.
Το δικό μου το είχα τρίψει με γυαλόχαρτο νούμερο δεν ξέρω. Κάτι στην μέση πρέπει να είναι. Όχι πολύ λεπτό όχι πολύ σκληρό.

emnezia
14-10-2004, 12:21
Μετα βαλε ασταρι(αυτο δεν το ειχα βαλει εγω αρα δεν ξερω).

Το είχα ξεχάσει αυτό! Ένας φίλος που το έβαψε με αστάρι πρώτα μου είπε πως πιάνει πολύ καλύτερα το χρώμα μετά

MADKiller7
15-10-2004, 16:09
το τριβεις καλα ωστε να γινει παντου θαμπο απο το τριψιμο και για να φυγουν οι ατελειες,το ασταρι δεν ειναι υποχρεωτικο,το σκουπιζεις με στεγνο καθαρο πανι η με ενα λιγο υγρο με νερο αλλα μετα θα το αφησεις να στεγνωσει καλα.θα το τριψεις με 400αρι νερογυαλοχαρτο,η συμβουλη μου,απο δοκιμες.βαφεις ενα χερι χρωμα(με σπρευ) αλλα χωρις να εχεις καλυψει καλα την επιφανεια με χρωμα,μετα κανεις ενα δευτερο σε 10-15 λεπτα και αν χρειαστει ενα τριτο μετα απο κανα 10λεπτο,αφησε το να στερνωσει οσες πιο πολλες ωρες γινεται,το ελαχιστο ενα 5ωρο (αν το αφησεις τοσο προσεκτικα και χωρις να το πιεσεις πολυ το χρωμα),εγω το αφησα μια μερα.απο αποσταση 20-30 εκατοστα,σε μερος που να μην φυσαει και να μην εχει σκονες.μην το βαψεις στον ηλιο ισως σκασει αργοτερα η μπογια,σκιερο μερος με θερμοκρασια γυρω στους 25c ειναι οτι καλυτερο.ελπιζω να βοηθησα αν και δεν τα ειπα με σειρα.