View Full Version : Xmpeg και AutoGK
BloodyHeaven
13-10-2004, 21:02
Παιδιά για όσους τα έχουν χρησιμοποιήσει η ξέρουν... Είναι το AutoGK πολύ πιο αργό απο το Xmpeg ή μήπως εγώ κάνω κάποιο λάθος στις ρυθμίσεις του? Γιατί για την ίδια ταινία το πρώτο μου πήρε κοντα 4 ώρες! ενώ το δεύτερο μόλις 2.20' χρησιμοποιώντας και για τα δύο divx codec...
Παει αρκετος καιρος που επαψα να φταιχνω divx (αφου εχω στραφει πλεον σε DVD) αλλα χρησιμοποιουσα το XMPEG.Το αλλο δεν το εχω δοκιμασει.Παρολαυτα,αν κρινω απο τα λεγομενα σου, ή το ενα χρησιποιποιει καποια φιλτρα παραπανω ή βασιζεται σε πιο αργο αλγοριθμο συμπιεσης με αποτελεσμα να καθυστερει παρα το γεγονος οτι χρησιμοποιεις τον ιδιο codec.
Αν το αποτελεσμα ειναι της ιδιας ποιοτητας, τοτε φανταζομαι ειναι περιττο να σου πω ποιον απο τους 2 να επιλεξεις... ;)
BloodyHeaven
14-10-2004, 00:03
Lino να σου πω την αλήθεια μπορεί να συνεχίσω να χρησιμοποιώ το AutoGK απλά και μόνο γιατι κάνει την δουλειά μου δίχως προβλήματα. Το λέω αυτό γιατι σε άλλη ταινία που προσπάθησα να συμπιέσω το Xmpeg μου κράσαρε δίχως να γνερίζω το λόγο ενώ το AutoGK έκανε την δουλειά μου δίχως πρόβλημα. Απλά ρωτάω αυτό γιατί αν μπορέσω εν τέλη να μειώσω τον χρόνο συμπίεσης απλά θα απεγκαταστήσω το Xmpeg διότι προς το παρόν μου κάνει την δουλειά μου πιο γρήγορα τπτ περισσότερο.
Αν δεν υπάρχει ιδαίτερος λόγος χρήσης του DivX ( συμβατότητα με συγκεκριμμένο επιτραπέζιο player ) θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά και στο Recoder της Ahead. Mpeg4 συμπίεση και πολύ καλή ποιότητα. Δεν ξέρω μόνο αν κάνει πολύ καλή δουλειά σε low bitrate αλλά η διαδικασία συμπίεσης είναι εξαιρετικά ποιο απλή από οποιοδήποτε πρόγραμμα για DivX.
To GK κάνει διπλό πέρασμα στις ταινίες. Μήπως στο xmpeg κάνεις μονό;
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.