PDA

View Full Version : Συμπίεση αρχείου mpeg για εγγραφή σε δισκάκι DVD

sa1901
14-10-2004, 00:39
Λοιπόν...

Έχω βάλει ρύθμιση στο WinDVR με το οποίο κάνω capture από την κάρτα TV, PAL DVD. Αυτό κόβει το αρχείο (MPEG-II) σε μέγεθος τέτοιο που να χωράει σε ένα δισκάκι. Έτσι αν είναι μεγάλο σε διάρκεια δημιουργούνται 2-3 αρχεία.

Χρησιμοποιώ το Ulead Video Studio 8 για να κάνω edit αυτά τα αρχεία. Κόβω δηλαδή τα σημεία που δεν θέλω και τα ενωνώ με τα υπόλοιπα, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα και μόνο αρχείο.

Αυτό που θέλω είναι ένα πρόγραμμα που να συμπιέζει αυτόματα αυτό το μεγάλο αρχείο, έτσι ώστε να χωράει σε ένα δισκάκι DVD. Γίνεται; :confused:

:100:

sa1901
04-12-2004, 02:06
Κανείς δεν μπόρεσε να βοηθήσει εδώ.... Τέλος πάντων.

Βρήκα μόνη μου την λύση.

Αντί να μετατρέψω το αρχείο σε ένα άλλο μεγαλύτερο, πάω στην επιλογή Create DVD folders. Στην συνέχεια με το DVD Shrink επιλέγω αυτόν τον κατάλογο και από κει και πέρα όλα γίνονται αυτόματα. :D
:023:

Tώρα θέλω να ρωτήσω κάτι άλλο και ελπίζω να βρεθεί κάποιος να δώσει μία απάντηση.

Μέσα στα Project settings -> Change mpeg settings -> Customize έχει στα Audio settings τις επιλογές MPEG Audio και LPCM Αudio.

Ξέρει κανείς πια είναι η διαφορά τους;

Όταν επιλέγω το MPEG Audio, η μετατροπή του αρχείου γίνεται σε 15 λεπτά και το αρχείο ήχου έχει μέγεθος μέχρι 200 ΜΒ, ενώ με το LPCM Αudio κάνει τουλάχιστον 4 ώρες και το αντίστοιχο αρχείο έχει μέγεθος 2.000 ΜΒ.

Είναι πολύ βολικό να χρησιμοποιώ το MPEG Audio λόγω του πολύ μικρού χρόνου επεξεργασίας. Μήπως όμως χάνω πολλά σε ποιότητα σε σχέση με το LPCM Audio;

:100:

schumifer
04-12-2004, 03:59
Ίσως η απάντηση να είναι το αυτί σου...Σου ακούγεται χειρότερος ο ήχος???(καλά μιλάμε τρομερές βοήθειες.Αν περιμένεις πάλι κανένα δίμηνο όλο και κάποος θα απαντήσει!!!

kagelar34
04-12-2004, 04:04
Στέλλα θα σου φέρω ένα παράδειγμα...

Τα αρχεία ήχου που ακούς στο pc σου και σ'αρέσουν τι είναι τα περισσότερα ?wave ή mp3?Πόσα wav εχεις ?

To pcm format το συναντούμε σε αρχεία όπως το wave *.wav ή τα μουσικά cd (CDDA αρχεία) ή τα .aif, .aiff τα οποία είναι για mAc.

Πρόκειται για εντελώς ασυμπίεστο ψηφιακό ήχο ο οποίος αναπαράγεται σε οτιδήποτε χωρίς να χρειάζεται ειδικό hardware είναι όπως π.χ τα text αρχεία. Κατά την δική μου γνώμη αν και είναι ψηφιακός ήχος δεν έχει να ζηλέψει σχεδόν τίποτα από τον αναλογικό....

Εσύ όμως τον υπολογιστή τον πήρες για να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη και απλή όχι την ζωή του υπολογιστή σαου αλλά τη δικη σου

οπότε άσε τον υπολογιστή να παιδεύεται με τα διάφορα φίλτρα και codecs και χρησιμοποίησε συμπιεσμένο ήχο , φαντάσου να έπαιρνες ένα cd Μουσκιής και να το έκανες image στον δίσκο για όλα τα cd Που σ'αρέσουν.

ΥΓ. Ο μικρός καλά είναι?Ευχομαι τα καλύτερα και μην του μάθεις τους υπολογιστές από νωρίς

sa1901
04-12-2004, 21:43
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση kagelar34. Ίσουν κατατοπιστικότατος :109:

Υ.Γ. Και τα δύο μου παιδιά, καλώς ή κακώς, θα μάθουν τους υπολογιστές πολύ γρήγορα.
Ο μεγάλος ήδη πατάει πλήκτρα από το πληκτρολόγιο, πιάνει το ποντίκι και κοιτάει διάφορα στην οθόνη.
Ο μικρός είναι στην αγκαλιά μου τις νυχτερινές ώρες μετά το τάϊσμα του, όσο εγώ κάθομαι στο PC. :003: