View Full Version : relative shortcut path?
Nikolas_A
05-07-2006, 20:27
Πως μπορώ να κάνω το path ενός shortcut να είναι relative; Έστω ότι έχω το αρχείο "File.txt" σε έναν φάκελο ονόματι "Folder" σε ένα usb flash disk. Θέλω ένα shortcut στο root του. Αν όμως στον υπολογιστή μου το path είναι Ι:\Folder\File.txt, σε έναν άλλο υπολογιστή μπορεί το flash να είναι Κ: οπότε το shortcut δεν δουλεύει.
Δοκίμασα ..\Folder, .\Folder, \Folder, Folder και ένα σορό άλλα αλλά μου λέει ότι δεν είναι έγκυρα. Υπάρχει κάποιος τρόπος;
Νικόλας
maddoctor
05-07-2006, 22:18
Δεν γνωρίζω να γίνεται κάτι τέτοιο.Θα πρέπει να έχεις διαφορετική έκδοση του αρχείου, ανάλογα με το τι γράμμα θα έχει στο κάθε σύστημα και ανάλογα να την τρέχει ο χρήστης.Από όσο ξέρω είναι η μόνη λύση...
Nikolas_A
05-07-2006, 22:59
Δεν γνωρίζω να γίνεται κάτι τέτοιο.Θα πρέπει να έχεις διαφορετική έκδοση του αρχείου, ανάλογα με το τι γράμμα θα έχει στο κάθε σύστημα και ανάλογα να την τρέχει ο χρήστης.Από όσο ξέρω είναι η μόνη λύση...
Χμμμ... κρίμα. Πίστευα ότι θα μπορούσε να γίνει κάτι αντίστοιχο με την HTML. Ψάχνοντας κι άλλο βρήκα μια αναφορά ότι τα path των συντομεύσεων είναι απόλυτα.
Όμως εδώ (http://pipin.tmd.ns.ac.yu/extra/fileformat/windows/lnk/shortcut.pdf) υπάρχει ένα relative string, δεν ξέρω αν αυτό λέει κάτι...
Τέλος πάντων, δεν θα κάτσω να σκάσω αλλά θα ήταν ωραίο αν μπορούσα να το κάνω έτσι.
Ευχαριστώ,
Νικόλας
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.