View Full Version : ρυθμίσεις για azoreus ή bitornado
tsompanos
16-10-2004, 16:35
μέχρι τώρα χρησιμοποιώ το emule καλό δεν λέω αλλά είναι της υπομονής. Σκέφτηκα να δοκιμάσω τα torrents clients και συγκεκριμένα δοκίμασα τα bitornado και azoreus. Το bitornado μου φάνηκε αργό έκανε 5 ώρες για να κατεβάσει ένα αρχείο 60mb. Το azoreus από την άλλη όποτε το χρησιμοποιούσα δεν έβλεπα ιντερνετ με τον firefox και δεν δεν έβλεπα και τρομερές ταχήτητες αν και ποιο γρήγορο από το bitorent. Βέβαια ήθελε και κάποιοες ψιλορυθμίσεις τις οποίες εκτός από το άνοιγμα port 6881 δεν τις πολυκαταλαβαίνω. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει με το τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω για να έχω αξιοπρεπες download αλλά και να σερφάρω άνετα στο ιντερνετ. Υπάρχει περίπτωση να έχω και το emule ταυτόχρονα με το azoreus????Μήπως να χρησιμοποιήσω κάποιο άλλο πρόγραμμα για torrents??
Βαλε το BitComet.Ειναι πολυ ωραιο προγραμματακι για torrents αρχεια.Εγω αυτο χρησιμοποιω και ειμαι ευχαριστημενος.
Οσο για την ταχυτητα παιζει ρολο με ποσους συνδεεσαι.Και εμενα εκανε 3 ωρες για 50MB αλλα μετα τελειωσε 1.5GB σε 8 ωρες.Ειναι αναλογα.
Πρεπει να ανοιξεις και πορτες για ποιο γρηγορο download.
για αρχη μπραβο για την επιλογη σου . Πιστευω οτι ειναι το καλυτερο για torrents ή ενα απο τα top το azureus .
Οι ρυθμισεις για να μεγιστοποιησεις το download σου ειναι
transfer-->
1) max upload 5 (εαν βαλεις μικροτερο μπαινει καποιο οριο στο download)
2) max download 0 χωρις οριο δηλαδη
3) max upload slots 2 ειναι το μικροτερο
Αυτα ειναι τα βασικα που κανεις για max download αλλα βασικα το 1,3 καλο ειναι να βαλεις λιγο πιο πολυ για χαρη το ρ2ρ πχ 7 στο πρωτο 4 στο τριτο
forwardS
16-10-2004, 19:21
Πρεπει να ανοιξεις και πορτες για ποιο γρηγορο download.
πόσες περίπου πόρτες?? Από το ΝΑΤ το ρυθμίζεις αυτό?
tsompanos
16-10-2004, 20:22
ναι ρυθμίζεις από το ΝΑΤ ανοίγεις την 4882 για TCP & UDP
tsompanos
16-10-2004, 20:24
για αρχη μπραβο για την επιλογη σου . Πιστευω οτι ειναι το καλυτερο για torrents ή ενα απο τα top το azureus .
Οι ρυθμισεις για να μεγιστοποιησεις το download σου ειναι
transfer-->
1) max upload 5 (εαν βαλεις μικροτερο μπαινει καποιο οριο στο download)
2) max download 0 χωρις οριο δηλαδη
3) max upload slots 2 ειναι το μικροτερο
Αυτα ειναι τα βασικα που κανεις για max download αλλα βασικα το 1,3 καλο ειναι να βαλεις λιγο πιο πολυ για χαρη το ρ2ρ πχ 7 στο πρωτο 4 στο τριτο
ευχαριστώ tefra αλλά που υπάρχουν αυτές οι επιλογές??
forwardS
16-10-2004, 20:25
azoreus
view-configuration-transfer
Aν θυμαμαι καλα απο το ΝΑΤ το ρυθμιζεις αυτο.
Πρεπει να συμβουλευτεις τα manuals για τον τροπο που ανοιγουν οι πορτες.
ακριβως forwards .
αν θελεις λιγη βοηθεια με τα torrents (sites) pm me !
tsompanos
16-10-2004, 20:34
1)Όταν το τρέχετε με αυτές τις ρυθμίσεις σερφάρετε και στο ιντερνετ άνετα ή το κόβετε ταχύτητα με το netlimiter ή κάποιο άλλο πρόγραμμα??
2) υπάρχει περίπτωση να τρέχω ανεκτα και το emule μαζί?? ή θα κόβει το ένα την ταχύτητα από το άλλο
κατεβαζω και σερφαρω ανετα με adsl 384 . Δεν χρησιμοποιω torrents ταυτοχρονα με τα κοινα προγραμματα p2p γιατι η ταχυτητα και στα δυο πηγαινει πολυ Low χωρις να ξερω τον λογο . ετσι και αλλιως το azureus με καλυπτει απολυτα με ελαχιστες εξαιρεσεις !!!
tsompanos
16-10-2004, 20:58
ευχαριστώ παιδιά Αν κάποιος θέλει μπορεί να προσθέσει κάτι ακόμα.
tsompanos
16-10-2004, 21:29
εχμ να ρωτήσω και κάτι που θυμήθηκα τώρα seeder, leesher, Reseed. Τι συμαίνου και κυρίως το seeder τι είναι και πως γίνεται?
seeder ειναι αυτοι που μοιραζονται το αρχειο
leecher ειναι αυτοι που κατεβαζουν το αρχειο
maddoctor
17-10-2004, 18:27
Να πω και εγώ....τρέχω ταυτόχρονα WinMx και Bitcomet.Παναγιώτη στο συστήνω για καλύτερα, αφού τρέχει όπως ένας download manager.Εγώ πάντως το έχω βρει πολύ χρηστικό.Όσο για ταχύτητες, εξαρτάται με ποιους συνδέεσαι.Μου έχει τύχει και εμένα να μου κατεβάζει αρχεία με φοβερές ταχύτες και σε άλλα να σέρνεται ή να μην βρίσκει και κανένα seeder.
tsompanos
17-10-2004, 19:04
Ευτύχιε εσύ δεν χρησιμοποιούσες το emule και bitornado. Το είχες κόψει το winmxή εγώ θυμάμαι λάθος?.Τέλος πάντων μια ακόμα ερώτηση κατέβασα 1 ταδε αρχείο. Πώς το κάνω seed?? Και τι ακριβώς πρέπει να κάνω για να φτιάξω κι εγώ ένα τορρεντ αρχείο???
Chris2004
17-10-2004, 21:07
Και τα 2 προγράμματα(Azureus, Emule) θέλουν ένα 8αρι Upload για να κατεβάζεις φυσιολογικά. Απο τη στιγμή που το μέγιστο U/L σε 128 είναι 12 και θέλεις και να σερφάρεις υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Εγώ που έχω VoDSL της Vivodi έχω upload 384. Που σημαίνει ότι ανεβάζω σύνολο 25κ και στα 2 και σερφάρω κι όλας και πάνε όλα μια χαρά.
Συμπέρασμα - η βάζεις Vivodi και DSLphone, ή περιορίζεσαι μόνο στο 1 για να μπορείς να ανεβάζεις με 8κ αλλά και να σερφάρεις κιόλας.
tsompanos
17-10-2004, 22:50
δυστηχώς κόψημο του ΟΤΕ δεν είναι δυνατό αφού δεν εχει καλυψη ακόμα η vivodi. Μόνο telepasport η οποία καλή για τηλέφωνο αλλά δεν νομίζω πως έχει τα φόντα για ιντερνετ ακόμα.
Πάντως εχω το μουλάρι με 8 upload κομένο με netlimiter στα 6.
maddoctor
18-10-2004, 10:17
Ευτύχιε εσύ δεν χρησιμοποιούσες το emule και bitornado. Το είχες κόψει το winmxή εγώ θυμάμαι λάθος?.Τέλος πάντων μια ακόμα ερώτηση κατέβασα 1 ταδε αρχείο. Πώς το κάνω seed?? Και τι ακριβώς πρέπει να κάνω για να φτιάξω κι εγώ ένα τορρεντ αρχείο???
Πράγματι τα χρησιμοποιούσα...αλλά άλλαξα.Εξάλου το winmx δεν το έκοψα ποτέ.Μπορεί να είναι αργό, αλλά είναι σταθερό.Στο emule έβρισκα μόνο συλλογές από εικόνες, και εγώ δεν τις ήθελα.Το bitcomet το έβαλα τελευταία.Μάλιστα έχει την δυνατότητα να σου φτιάξει και torrent αρχείο.Μετά αρκεί να το ανεβάσεις κάπου και να έχεις βέβαια και το αρχείο που θέλεις να μοιραστείς πρόχειρο στον φάκελο που κατεβάζεις τα torrent καλύτερα.Ελπίζω μόνο να μην κάνω λάθος...αλλιώς ας με διορθώσει κάποιος :102:
tsompanos
18-10-2004, 13:12
οι ρυθμίσεις για το bitcomet βοηθείστε και σε αυτό αν μπορείται (ευτύχιε για σένα χτυπάει η καμπάνα)
tsompanos
18-10-2004, 13:14
και δυο ακόμα απορείες ας πούμε πως κατεβάζω μια ταινία σε 2 * 650mb.Επειδή πρόσφατα αγόρασα και πρόσφατα το nec 3500 Μπορώ να της κάνω 1 αρχείο και αν ναι πως??? Μιλάω για την ταινία Σκοτεινό Χωριό την οποία την κατέβασα αλλά φυσικά δεν έχει υπότιτλους μπορώ να προσθέσω υπότιτλους σε αυτό το αρχειοι??
maddoctor
18-10-2004, 13:35
οι ρυθμίσεις για το bitcomet βοηθείστε και σε αυτό αν μπορείται (ευτύχιε για σένα χτυπάει η καμπάνα)
Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα το σπουδαίο.Εγώ το τρέχω σε full ταχύτητα (upload/download) και να μου κατεβάζει 6 tasks ταυτόχρονα.Έτσι έχω την καλύτερη δυνατή ταχύτητα.Επίσης εάν πρόσέξεις, αριστερά έχει και sites από τα οποία μπορείς να βρεις και torrent links.Δυστυχώς όμως δεν δουλεύουν όλα :012:
Για την δημιουργία torrent πας File -> Create torrent (πολύ απλό) και κάνεις ότι σοιυ λέει.Βέβαια στο background τρέχει το netlimiter, δίνοντας άπειρο download και μόλις 2 upload.Το πρόγραμμα όμως δεν το καταλαβαίνει και σου δίνει φοβερές ταχύτητες στο download (το upload δεν σε ενδιαφέρει άλλωστε...είναι για τους άλλους).Αυτά για τώρα.Πες μου εάν θέλεις κάτι άλλο... :040:
tsompanos
18-10-2004, 14:17
εμένα μου έβγαλε να βάλω το SP2 ή να βγάλω το νετλιμιτερ γιατι θα κρασάρει λεει αλλά σιγά μην το βγάλω. Βέβαια δεν σκοπεύεω να το κόβω τόσο πολύ την ταχύτητα αφού από ότι έχω ακούσει το δίκτυο τιμωρεί.Δεν μου απάντησες πως να κάνω ένα τελειωμενω αρχείο seed ή μήπως μου το είπες???
maddoctor
18-10-2004, 14:21
εμένα μου έβγαλε να βάλω το SP2 ή να βγάλω το νετλιμιτερ γιατι θα κρασάρει λεει αλλά σιγά μην το βγάλω. Βέβαια δεν σκοπεύεω να το κόβω τόσο πολύ την ταχύτητα αφού από ότι έχω ακούσει το δίκτυο τιμωρεί.Δεν μου απάντησες πως να κάνω ένα τελειωμενω αρχείο seed ή μήπως μου το είπες???
Για το μήνυμα, κάνε ότι δεν υπάρχει.Το τρέχω έτσι αρκετό καιρό και ποτέ δεν είχα ρπόβλημα.Τώρα έαν αφήσεις το αρχείο και δεν επιλέξεις Remove task only , το αρχείο αυτό γίνεται seed, δηλαδή σπόρος που μπορούνε να το παίρνουνε και οι άλλοι.
Το μονο που μπορω να σου πω απο ρυθμισεις ειναι να μην βαλεις πολυ upload.
Kυριολεκτικα σερνεται η γραμμη.Ειχα βαλει 15up και δεν ελεγε με τιποτα να κατεβασει τα αρχεια.Δεν ξερω το λογο.Οταν το εβαλα στο 5 κατευθειαν η γραμμη βαραγε 45/s
tsompanos
20-10-2004, 00:06
ευχαριστώ παιδιά θα το δοκιμάσω και θα δώσω περισσότερες πληροφορίες η απορείες
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.