View Full Version : μπορώ να σώσω τα αρχεία από ένα %^**CD?
kagelar34
17-10-2004, 04:17
Λοιπόν έχω όρεξη τλευταία και κάνω κάτι τεστάκια στα CD μου τα παλιά....αρκετά από αυτά στο τεστ του ΝΕΡΟ βγαίνουν με 33% κίτρινο αλλά τα δισκάκια (όλα έχουν MP3s Μέσα ) ακούγονται και στην φέτα (DVD mp3-player)
Και λέω εγώ τώρα αν τα αφήσω και άλλο έτσι αυτά θα καταστραφούν τελείως ....οπότε σκέφτηκα :115: αν πάρω τα αρχεία του CD και τα περάσω στο δίσκο και μετά τα ξαναγράψω σε CD θα είναι όπως πριν ?
δλδ έστω ότι σε κάποια κομμάτια όταν τα ακούς κάνουν κάτι κρατς-κρουτς ίσα ίσα που τα ακούς πριν αν τα περάσεις στο δίσκο και τα ξαναγράψεις σε CD κάνει πάλι κρατς-κρουτς στα ίδια μέρη?
με λίγα λόγια η αντιγραφή των αρχείων από το CD στο δίσκο θα γίνει κανονικά ή θα είναι μούφα και περιλαμβάνει και τα λαθάκια που έγιναν με το καιρό στο CD ?
Tι λέτε παίδες ?
Αν τα αντιγραψεις πρωτα στο δισκο ισως να βελτιωθει...
Αλλα αν πας για κατευθιαν αντιγραφη...το ιδιο θα ειναι...
Απο τη στιγμη που τα cd σου εχουν προβληματα, δυστυχως ειτε τα μεταφερεις στο δισκο ειτε τα κανεις on the fly αντιγραφη σε καινουρια cd θα περιεχουν τα υπαρχοντα σφαλματα.
Τουλαχιστον δοκιμασε να τα περασεις στο σκληρο πρωτα και να τα ακουσεις απο εκει ωστε να διαπιστωσεις αν αλλαξε κατι και στη συνεχεια τα περνας σε cd.
varelasj
17-10-2004, 13:20
Δοκιμασε με clone εχει κατι για error correction νομιζω! Δεν ξερω ακριβως το εχω ακουσει!
JimmyFox
17-10-2004, 13:25
πάρε ένα LG DVD-RW και θα στα διαβάσει σχεδον όλα...
couveland
17-10-2004, 14:36
Κάνε αυτό που σου λέει ο Linos80 με ένα καλό ripper. Ρύθμισε τις επιλογές στο πιό αργό και ασφαλές που γίνεται (πχ. λίγα sectors per read, overlap, jitter correction, κλπ). Ετσι θα ξημερώνει το rip αλλά θα έχεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Εννοείται ότι rippάρεις από το Writer. Αν αυτό που κατέβει στο δίσκο έχει πάλι κλικς, κρατς, κλπ, η μόνη σου ελπίδα είναι το αναλογικό read, όπου ανάλογα με το reader που έχεις, έχει και error-correction για audio. Εγώ έχω πάρει καλά αποτελέσματα με αναλογικό rip όταν το ψηφιακό μου έβγαζε χάλια. Αν όμως και στη φέτα που το παίζεις σου κάνει κρατς, τότε μην έχεις πολλές ελπίδες ούτε για το αναλογικό rip.
Μετά από αυτά, πληρώνεις για επισκευή CD σε αντίστοιχες εταιρίες.
από τη στιγμή που τα CD έχουν Mp3 δηλαδή είναι data cd ένα απλό copy paste στο σκληρό δεν αρκεί? αν έχει unrecoverable errors που δεν διορθώνονται με το ecc του cd δεν θα ολοκληρωθεί η αντιγραφή, οπότε πρέπει να δοκιμάσεις ειδικά προγράμματα αν και δεν πιστεύω να γίνει τίποτα. μόνο ίσως να δοκιμάσεις σε διαφορετικό drive
κοίταξε και οπτικά τους δίσκους. μερικές μάρκες μετά από χρόνια αποκτούν εμφανείς τρύπες πάνω στην επίστρωση οπότε έχουν καταστραφεί εντελώς τα δεδομένα σε εκείνα τα σημεία απλώς σώσε τα υπόλοιπα
couveland
17-10-2004, 16:26
από τη στιγμή που τα CD έχουν Mp3 δηλαδή είναι data cd ένα απλό copy paste στο σκληρό δεν αρκεί?
Νόμίζω ότι μιλάει για CD-Audio, για αυτό και είπα για αναλογικά κλπ.
Αν πρόκειται για mp3, βέβαια, copy paste ή iso rip.
Έχει δίκιο ο Piratis. Το παιδί αναφέρει MP3. Από τη στιγμή που μιλαμε για data και όχι audio, αν γραφτούν με επιτυχία στο σκληρό τότε δεν έχουν χάσει ούτε ένα bit. Αν δεν μπορέις να τα περάσεις στο σκληρό (χτυπάει error στο copy) δοκίμασε τo ISO Buster, είναι πολύ καλό για αυτή τη δουλειά.
kagelar34
17-10-2004, 17:15
MP3 Είναι όχι δεν χτυπάει error στο copy εκτός σ'ενα κομμάτι από ένα CD το οποίο δεν το γράφει με τίποτα (κάνει CRC error σ'εκείνο αλλά σκασίλα είναι ένα κομμάτι από 15 CD) τεσπα άστο αυτό .... πήγα να δω το μέγεθος και είναι ακριβώς το ίδιο και στο CD kai στο δίσκο οπότε μάλλον τα έσωσα?τα έβαλα και στην φέτα αλλπά δεν θυμάμαι που κολλούσε ...θα το ξανακοιτάξω και θα σας πω
Άλλη ερώτηση : Να τα περνάω στο δίσκο από το LITEON LTR52327S ή από το Pioneer DVD 121?
maddoctor
17-10-2004, 18:15
MP3 Είναι όχι δεν χτυπάει error στο copy εκτός σ'ενα κομμάτι από ένα CD το οποίο δεν το γράφει με τίποτα (κάνει CRC error σ'εκείνο αλλά σκασίλα είναι ένα κομμάτι από 15 CD) τεσπα άστο αυτό .... πήγα να δω το μέγεθος και είναι ακριβώς το ίδιο και στο CD kai στο δίσκο οπότε μάλλον τα έσωσα?τα έβαλα και στην φέτα αλλπά δεν θυμάμαι που κολλούσε ...θα το ξανακοιτάξω και θα σας πω
Άλλη ερώτηση : Να τα περνάω στο δίσκο από το LITEON LTR52327S ή από το Pioneer DVD 121?
Ο recorder είναι πιο ευαίσθητος στην ανάγνωση, οπότε θα μπορεί πιο εύκολα να διαβάσει προβληματικά cd, άρα να προτιμάς αυτόν.:002:
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.