View Full Version : Πως θα καταφερω να κανω stand by στα WinXP
krisiun82
18-10-2004, 05:45
Βασικα θελω να μου πειτε αν ξερεται πως να κανω stand by τετοιο ωστε το pc να ειναι σαν να εχει κανει turn off (να κλεινουν οι ανεμηστηρες και να μπορω να κλεισω την αντλια)αλλα πατωντας ενα κουμπι(το κεντρικο στο tower ισως ) να με βγαζει στην προηγουμενη κατασταση.....
Βασικα δουλευω με ριπαρισμα ταινιων και δημιουργια Dvd τιτλων και μερικες φορες οι μετατροπες παιρνουν ωρες ολοκληρες...Κοιμαμαι διπλα στο pc και το εχω με νερο οποτε δεν αισθανομαι ανετα να φευγω και να μην το κλεινω ή να κοιμαμαι και να δουλευει....
Αν το κλεισω ομως χανω την δουλεια που εχω κανει....
Ελπιζω α εγινε κατανοητο το προβλημα....
Εχω την Abit IC7..Υπαρχει τροπος να γινει αυτο απο το bios ή με το hybernate των win???
O καλυτερος τροποσ???Τωρα οταν κανω stand by απλα κλεινει οθονη και HDD αλλα τα fan δουλευουν και αρα εχω και θορυβο και επισης φοβαμαι να κλεισω την αντλια....
Αυτό που λες -αν κατάλαβα καλά τι ζητάς- γίνεται είτε με το Hibernate είτε ενεργοποιώντας το S3 στην μητρική ( http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=648&highlight=s3 )-αν έχει βέβαια- (είναι στο energy settings στο bios έχει κατάσταση S1 ή S3 δες στo manual της μητρική αν το υποστηρίζει).
Στο hibernate θα σβήνει ο υπολογιστής τελείως σώζοντας πιο πριν όλες τις πληροφορίες της μνήμης στο σκληρό και στο επόμενο power-on θα συνεχίζει εκεί που τον είχες αφήσει.
Με το S3 το PC πέφτει σε stand by, αλλά δουλεύουν μόνο οι μνήμες και τίποτα άλλο (προσωπικά αυτό χρησιμοποιώ)
Βέβαια και οι 2 τρόποι δεν ξέρω αν δουλεύουν κατά την διάρκεια encoding κλπ των ταινιών σου, αλλά απλά δοκίμασέ το.
BloodyHeaven
18-10-2004, 13:47
Δοκίμασε αυτό που σου προτείνει ο emnezia αλλά πριν να μπείς σε hibernate φρόντισε να κάνεις παύση στο encoding γιατι αλλίως πιστευω θα έχεις πρόβλημα με κοψίματα και παγώματα μετά στην ταινία...
krisiun82
18-10-2004, 16:19
Το Hιbernate δεν καταφερα να το κανω να δουλεψει..Μου βγαζει ενα μηνυμα που λεει "the process cannot access the file because it is uses by another process"...
Mεσα απο το bios της Αbit IC7 υπαρχει μια επολογη που λεγεται ACPI Susped Type και εχει σαν επιλογες το S1 (PowerOn Suspend) και S3(Suspend To RAm)...
Η προεπιλογη ειναι το S1. Oταν το πηγα στο S3 εκανα Stand by στα winxp το pc εκλεισε τελειως...Σταματησαν fans,εκλεισε το κοκκινο λαμπακι της Abit ....
Το cpu σιγουρα δεν παιρνει ρευμα σε αυτην την κατασταση ομως????Ειναι ασφαλες να κλεισω την αντλια???
Επισης στο Bios της Abit υπαρχει και μια αλλη επιλογη που λεγεται Cpu THRM-Throttling
και σαν επεξηγηση λεει " This item controls the CPU speed by cutting down its regular power to a percentage durig the Suspend To Ram state" ...
Δηλαδη το CPU εχει ρευμα οταν κανω Stand By????
Δεν ξέρω 100% αλλά σκέψου οτι η m/b κλείνει τον ανεμιστήρα της CPU όταν πέφτει σε S3, οπότε θεωρητικά δεν έχει κίνδυνο. To thermal throttling απ'όσο ξέρω κάνει underclock την CPU όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία κατά την λειτουργία και όχι κατά το standby
krisiun82
19-10-2004, 03:22
Nαι και εγω αυτο σκεφτηκα..Αν δεν ειχα w/c και ειχα ανεμηστηρα η μητρικη κοβει την ταση στον ανεμηστηρα Cpufan οποτε.......
kagelar34
19-10-2004, 06:13
Αυτό ακριβώς το πρόβλημα έχω τώρα και παρατήρησα ότι γίνεται όταν εγκαταστήσω WIN πάνω από WIN στο ίδιο partition
the process cannot access the file because it is uses by another process"...
έχω την ίδια μητρική
σε κάποια forums ξένα που λένε για το ίδιο λάθος, μιλάνε οτι το έβγαζε όταν ενεργοποιούσαν Virtual Drives πχ μέσω του Nero, Alolcohol κλπ.
Δεν ξέρω μήπως φταίει αυτό.
ποιος μπορεί να είναι o λόγος όταν το s3 δεν δουλεύει? το ρίχνω σε s3 και μετά δεν επανέρχεται. το pc δουλεύει κανονικά αλλα η οθόνη δεν επανέρχεται.οποτε παο για restart.
είμαι με nf4 ultra και nvidia 77.72.οι 77.72 είναι WHQL certified .
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.