PDA

View Full Version : Πρόβλημα με format...

georgep800
17-08-2006, 02:15
Προσπαθώ να κάνω format στο pc και αντιμετοπίζω το εξής. Κάνω κανονικά όλη την διαδικασία και όταν φτάνω στο σημείο όπου μου ζητάει να επιλέξω το partition στο οποίο θέλω να κάνω εγκατάσταση, δεν με αφήνει να διαγράψω τον δίσκο c.
Πιο συγκεκριμένα. Αρχικά ο σκληρός ήταν χωρισμένος σε δύο τμήματα, στον c και σε ένα πολύ μικρό τμήμα. Όταν δοκίμασα να κάνω format, με άφησε να διαγράψω μόνο το μικρό τμήμα. Τον δίσκο c δεν με άφησε να τον διαγράψω και μου εμφάνιζε μήνυμα ότι έχει στοιχεία απαραίτητα για την εγκατάσταση. Συνέχισα και ολοκλήρωσα την διαδικασία της εγκατάστασης επιλέγοντας να εγατασταθεί στον δίσκο c. Τώρα όμως κάθε φορά που ανοιγω το pc, μου ζητάει να επιλέξω ανάμεσα σε δύο ίδια λειτουργικά. Απο τα οποία το ένα υποθέτω ότι είναι το αρχικό και το άλλο αυτό που εγκατέστησα. Το αρχικό δεν ανοίγει, ίσως γιατί διέγραψα το μικρό τμήμα του δίσκου, ενώ το άλλο ανοίγει κανονικά. Έχω την εντύπωση ότι το προϊγούμενο λειτουργικό δεν διαγράφθηκε...
Υπάρχει μήπως κάποιος τρόπος, να κάνω format σε όλα τον σκληρό και να εγκαταστήσω το λειτουργικό;

BoNito
17-08-2006, 03:37
κατεβασε το particion magic μηπως μπορεσεις να διαγραψεις το 2ο παρτισιον με το λειτουργικο που δεν χρειαζεσαι!

Hemispasm
17-08-2006, 03:40
startup disk (98,Me)

A:/format C:

και εγκατασταση :)

Θα επρεπε βεβαια να το μπορεις να κανεις τη διαδικασια και μεσα απο την εγκατασταση απο το CD but anyways

komos
17-08-2006, 04:47
αν καταλαβα καλα το ενα απο τα δυο σου λειτουργικα λειτουργει σωστα ε???
αν θες να αποφυγεις το format "δεν το προτεινω" ανοιξε το c:\boot.ini θα ειναι καπως ετσι

default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOW S
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect /usepmtimer
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP

αν σου λειτουργει η πρωτη εγκατασταση σβηνεις την δευτερη γραμμη η το αντιστροφο

georgep800
17-08-2006, 23:44
Τελικά το πρόβλημα ήταν ότι ξεκινούσα την διαδικασία της εγκατάστασης απο τα windows. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα κάποιες απαραίτητες πληροφορίες για το format να αποθηκεύοντε στο c...