View Full Version : Freespire 1.0
nfostiras
18-08-2006, 16:16
κυκλοφόρησε επιτέλους η πρώτη κανονική έκδοση του freespire.Για όσους δε ξέρουν είναι τα μοναδικά (από όσο ξέρω) Linux που υποστηρίζουν άμεσα αρχεία μουσικής και βίντεο(mp3,wma,wmv,avi κτλπ) χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να κατεβάσει τίποτα.Επίσης περιέχουν drivers και για άλλα καλούδια όπως κάρτες γραφικών nvidia,wifi support με το ndiswapper κτλπ...Εγώ πάντως τα κατεβάζω τώρα.Κανείς άλλος τα έχει βάλει?εντυπώσεις?
http://www.freespire.org/
μολις κάνετε καμιά εγκατάσταση πέστε μας και έμας ρε παιδία.. διαβάζω οτι έχει και ati drivers..για να δούμε
nfostiras
01-09-2006, 13:21
οκ το έβαλα και οι εντυπώσεις μου είναι πάρα πολυ καλές
η εγκατάσταση πολύ απλή(πιο απλή και από τα ubuntu) και ότι πιο γρήγορο έχω δει ,μέσα σε εννιάμιση με το ρολόι λεπτά ήταν εγκατεστημένα, και να φανταστείτε ότι τα εγκατέστησα στο λαπτοπ που έχει σχετικά πιο αργό driver από τα desktops
Σε ταχύτητα εγώ το ένιωσα σε φόρτωμα πολύ πιο γρήγορο από τα ubuntu (μη πω για suse...) αλλά λίγο πιο αργά από τα win.Μεσά στο λειτουργικό ταχύτητα ίδια με των win και πολύ καλύτερα από ubuntu kai suse.
επίσης ότι υπόσχετε σε υποστήριξη multimedia το κάνει και παίζει τα πάντα(εκτός από dvd ταινίες) μανίσια χωρίς εξτρα εγκαταστάσεις !
από γραφικά σκίζει και τα πιο πολλά προγράμματα όπως ο firefox έχουν πειραχτεί στο γραφικό τομέα για ταιριάζουν καλύτερα
στο φορουμ τα παιδιά είναι πολύ εξηπηρετικά και θα σας λύσουν κάθε απορία
Γενικά πιστεύω ότι είναι το πρώτο πραγματικά λινουξ που ένας που δε ξέρει πολλά πολλά και ούτε γουστάρει να ψάχνει θα μπορέσει να χειριστεί...
Καμία σχέση με το ubuntu που υποτίθεται ότι είναι απλό και "linux for human beings" και δε μπορεί να παίξει ούτε ένα mp3 χωρίς extra installations....
το συνιστώ ανεπιφύλακτα :023:
assasine
01-09-2006, 13:40
Καλά, εδώ που τα λέμε δεν είναι και κάτι τραγικό να κατεβάσει κάποιος το VLC για να έχει πλήρη υποστήριξη σε πολυμέσα (και σε DVD).
DarthMoul
01-09-2006, 14:36
Από σήμερα είναι δωρεάν και το CNR, το support του Linspire. Η εταιρία ανακοίνωσε πως δεν έχει πλέον ανάγκη να χρεώνει $60 για πρόσβαση στο CNR Warehouse αφού οι πωλήσεις και το support του StarOffice υπερκαλύπτουν τα έξοδα.
Εξεραιτική δουλειά από τους εκεί developers. Κατευθείαν μου αναγνώρισε κάρτες γραφικών, wifi τόσο στο destop όσο και στο λαπτοπ που διαθέτω.
Και έχει αποβάλλει τις "παιδικές ασθένειες" των Linspire-Lindows (χρήση λογαριασμού root κλπ).
Το ίδιο cd λειτουργεί και ως live διανομή.
[quote=Prowler]Και έχει αποβάλλει τις "παιδικές ασθένειες" των Linspire-Lindows (χρήση λογαριασμού root κλπ)./quote]
Δεν κατάλαβα, δεν έχει root λογαριασμό;;;;!!!
Αυτό είναι έγκλημα για ένα linux λειτουργικό!
[quote=Prowler]Και έχει αποβάλλει τις "παιδικές ασθένειες" των Linspire-Lindows (χρήση λογαριασμού root κλπ)./quote]
Δεν κατάλαβα, δεν έχει root λογαριασμό;;;;!!!
Αυτό είναι έγκλημα για ένα linux λειτουργικό!
Όχι δεν ισχύει αυτό :)
Απλά αυτό που γινόταν παλιά σ'αυτή τη διανομή είναι να μην εγκαθίσταται ο user σαν default μετά από την εγκατάσταση αλλά εμπαινες κατευθείαν στο γραφικό περιβάλλον σαν root!!!
Και εκτός από αυτό για να "τρέξουν" ορισμένες εφαρμογές ΕΠΡΕΠΕ να κάνεις login σαν root...
Δες κι εδώ:
http://wiki.freespire.org/index.php/FAQ_Category:_About_Freespire_and_The_Freespire_Pr oject#Does_Freespire_run_as_root.3F
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.