PDA

View Full Version : αποριες UNIX

pinelopi
05-09-2006, 16:15
έχω πολλές ερωτήσεις μισές και απαντήσεις δεν μπορώ να βρω πουθενά καθώς σε Ι.Ε.Κ. δεν υπάρχουν βιβλία γι’ αυτό βοηθήστε όσοι ξέρετε γιατί χάνομαι :120:

Πως δημιουργουμε ενα αρχειο στο vi στο UNIX; Πως αποθηκευουμε ένα αρχειο χωρίς να εγκαταλείψουμε το vi και πως εγκαταλείπουμε τον vi χωρίς να αποθηκευσουμε;

DarthMoul
05-09-2006, 16:38
έχω πολλές ερωτήσεις μισές και απαντήσεις δεν μπορώ να βρω πουθενά καθώς σε Ι.Ε.Κ. δεν υπάρχουν βιβλία γιΆ αυτό βοηθήστε όσοι ξέρετε γιατί χάνομαι :120:

Πως δημιουργουμε ενα αρχειο στο vi στο UNIX; Πως αποθηκευουμε ένα αρχειο χωρίς να εγκαταλείψουμε το vi και πως εγκαταλείπουμε τον vi χωρίς να αποθηκευσουμε; 1. vi <όνομα αρχείου>
2. Esc:w
3. Esc:q!

Vi for Windows εδώ. (ftp://ftp.vim.org/pub/vim/pc/gvim70.exe) Και το manual page εδώ. (http://www.scit.wlv.ac.uk/cgi-bin/mansec?1+vi)

pinelopi
05-09-2006, 20:12
συγνωμη αλλα αυτο με το esc δεν το καταλαβα, παταμε esc και w μαζι η ασχετο;

DarthMoul
05-09-2006, 20:22
συγνωμη αλλα αυτο με το esc δεν το καταλαβα, παταμε esc και w μαζι η ασχετο;
Πατάς πρώτα το Esc, μετά το : για να μπεις σε command mode. Μετά πατάς w και enter για να κάνεις write. Μετά ξαναπατάς Esc για να γυρίσεις σε edit mode.

pinelopi
05-09-2006, 20:49
ευχαριστω πολυ DarthMoul
επίσης όποιος ξέρει κάποιο καλό site όπως πχ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ας μου το δώσει μήπως βρω κάτι και από κει