View Full Version : Προβλημα με Media Player + Cold Reset
Εδω και παλι. Πριν λιγο καιρο εγκατεστητα τα winXP Prof. (SP2). Εως τωρα δεν μπορω να πω οτι ειχα καποιο μεγαλο προβλημα, ενα πραγμα ομως ειναι που με εκνεβρυζει και δεν μπορω να βρω ακρη.
Μεχρι εχθες ειχα Media Player 9, καθε φορα που ανοιγα καμια 5-6 αρχεια στην σειρα (θα μπορουσαν να ηταν και 10, η και 2 η και καθολοθ) πριν ανοιξει το αρχειο εκανε ρεσετ. Στην αρχει πιστεψα πως ισως θα ηταν το αρχειο. Το ξαναδοκιμαζω με την ιδια λιστα των αρχειων που ειχα μεσα στον Media Player , αλλα αυτη την φορα ολα ηταν ενταξη. Πιανω αλλη παρτιδα αρχειων βιντεο , τρωει ξανα ρεσετ.
Σκευτηκα πως θα μπορουσε να ηταν καποιο conflict στους οδηγους της Winfast tv με τον Media Player. Κανω επανεγκατασταση οδηγους και Media Player, το προβλημα ακομα εδω. Κατεβαζω την εκδοση Media Player 10, το προβλημα ακομα εδω. Να πω επισης πως το προβλημα αυτο δεν το ειχα ουτε 1 φορα κατω απο τα win 2000 prof. και ειχα ακριβως τους ιδιους οδηγους εγκατεστημενους και Media Player 9 παλι.
Το να φορμαρμο τον δισκο και να κανω μια νεα εγκατασταση λειτουργηκου για αυτο το πραγματα το βρησκο λιγο χαζο, αλλα δεν βρησκο και καμια λυση. Δεν βλεπω καποιο error/warning . Απλα αυτη η κρυα επανεκκινηση.
Φιλε μου και εγω εχω ενα παρομοιο ας το πουμε προβλημα.
Εκει που βαζω ενα παιχνιδι μετα απο λιγο κανει επαννεκινηση απο μονο του.
Στο λεω αυτο γιατι μου το παρουσιασε μετα απο την εγκατασταση του Media Player.
Πιστευω οτι κατι γινεται με τους drivers της καρτας γραφικων και του MP.
Kαι format να του κανεις παλι τα ιδια θα κανει.Πιστεψε με .Μπηκα σε αυτη τι διαδικασια και δεν εγινε τιποτα.
μα τους αυτους τους οδηγους ειχα και με τα win2k και το ιδιο΅Windows media player . γιατι ξαφνικα να φταει αυτο ?
Δεν ξερω φιλε μου τι γινεται αλλα οταν βαζω τον 9 και μετα τον 10 ΜΡ αρχιζει τα κουλα.Καποιο καινουργιο codec να φταιει.Κατι.
Μπορει να παρεμβαινει καποιο προγραμμα ππου εχεις και να σου τα κανει αυτα.
Εγω παντως αυτο που ειπα ποιο πανω εχω παρατηρησει.
Θα ελεγα πως θα μπορουσε να ηταν καποιο codec, αν οντως ομως ηταν θα εκανε ρεσετ καθε φορα που θα ετρεχα το συγκεκριμενο αρχειο καθως θα ειχε προβλημα με το ανοιγμα του codec. Ελα ομως που μπορει να τρεξω ενα συγκεκριμενο αρχειο 100 φορες και στην 101 να κανε επανεκ.
Κατι το οποιο μολις ειδα και δοκιμασα.
Εκανα επανεγκατασταση του SP2 , το αποτελεσμα το ιδιο.
Επισης προσεξα οτι δεν γινεται μονο με τον Windows media player αλλα και με αλλους media players , power dvd για παραδειγμα.
Δεν μπορω να καταλαβω τι μπορει να φτεει και τι αλλο να δοκιμασω
Το προβλημα δυστηχως δεν εχει λυθει ακομα, αλλα εχω να προσθαισω μερικα πραγματα.
Εκανα επανεγκατασταση των audio drivers και παλι τιποτα. Ειδα ομως πως κανοντας disable τα audio τοτε δεν κανει reset (ισως και να ειναι θεμα τυχης) Με το που το ενεργοποιησα παλι εγινε το κακο. Εβαλα επισης στο συστημα αντι να κανει reset να βγαζει μπλε οθονη. Τοτε ειδα το error:
DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL , ετσι καταλαβα πως εχει να κανει με software και μονο. Προσεξα τους οδηγους καρτασ tv και ηχου και ειδα πως ειχαν και οι δυο το ιδιο IRQ. (δηλ. το 21) . Δεν ξερω αν αυτο δημιουργει προβληματα η οχι.
Εφοσον ειδα πως με εγκαταστασεις, επανεγκαταστασεις οδηγων δεν βγενει ακρη, ειπα να κανω ενα ωραιο φορματ και να περασο καθαρα winXP ξανα. Το εκανα λοιπον, περναω τους οδηγους οπως παντα με την εξης σειρα (σειρα που τους περνουσα και σε win2k και δεν ειχα προβλημα)
1) Chipset
2) Audio
3) Usb 2
4) Vga
5) Tv tuner
Δεν ξερω ποια τι να δοκιμασω, πως να εγκαταστησω τους οδηγους, την σειρα... ολα τα εχω δοκιμασει οσο αναφορα αυτους τους 2 οδηγους (ηχου , καρτα tv)
Κατι το οποιο θα μπορουσα να προσθεσω ειναι στο σφαλμα της μπλε οθονης καμια φορα εμφανιζεται και αυτο
Address BFD73AC9 base at BFD4F000 Datestamp 3ba1edfe - cmaudio.sys
Beginning dump of physical memory
Εχει να κανει με τους οδηγους της καρτας ηχου. Περασα τους πιο καινουριους , εβαλα της καρτες σε διαφορετικα PCI , εβαλα εναλαξ τις μνημες σε διαφορετικα slot . Περασα και τους πιο καινουριους οδηγους για το chipset moy ,αλλα τιποτα... Συμερα ξανα τα ιδια. Καμια ιδεα που μπορω να δοκιμασω ? αρχιζει να με ενοχλει...
Ακομα εβγαλα DVD-RW , TV Tuner και εναν σκληρο δισκο και αφαιρεσα ολους τους οδηγους. Το προβλημα εξακολουθει να υπαρχει.
Εβγαλα το SP2 , αλλα δεν αλλαξε τιποτα. Το προβλημα (ελπιζω να μην ειναι θεμα τυχης και να ειναι παντα η περιπτωση) λυνεται οταν κανο disable την καρτα ηχου.
Δεν ξερω ποια τι αλλο θα μπορουσα να δοκιμασο.
Η καρτα ηχου το απόκλειο να εχει κατι, ειναι on board και εως τωρα δεν ειχα προβλημα με τους Drivers.
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.