View Full Version : Τα παίξανε τα Windows ή το hardware.
Green Dragon
18-09-2006, 18:50
Παιδιά εκεί που νόμιζα ότι όλα πάνε καλά με το σύστημά μου,
εδώ και 2 μέρες αρχίσανε τα τσάμικα.
Το πρώτο που πρόσεξα ήταν το εξής: Έχω συντομεύσεις στην επιφάνεια εργασίας για το "My computer" και το "control panel". Όταν τα πατάω για να ανοίξουνε, πάπαλα δεν ανοίγει τίποτα.
Επίσης δεν μπορώ να τα ανοίξω ούτε μέσα από το κουμπί "Έναρξη" . Δεν έχω καμμία πρόσβαση ούτε στον υπολογιστή, ούτε στον πίνακα ελέγχου
Μου βγάζει ένα μήνυμα ότι η εφαρμογή explorer.exe αντιμετώπισε πρόβλημα και ότι χρειάζεται αποστολή αναφοράς σφάλματος στη Microsoft.
Μετά αρχίσανε κάτι περίεργα κολήμματα.
Γενικά κάτι δεν πάει καλά. Από που να αρχίσω;
από μερικα anti-spyware και μερικα antivirus.
τα συμπ΄τωματα που περιγραφεις τα εμφανιζοθν καποια παρασιτα.
Nα αρχισεις απο το να παρεις backup οτι θες και μετα να του ριξεις ενα format. Φυσικα θα βρεθουν καποιοι να σου πουν "μην κανεις format κτλ ψαξτο κτλ κτλ...". Μην τους ακους.... Κανε format και μετα κοιτα να δεις αν εχεις τα ιδια.
Εγω παλι προτεινω οπως και ο panoc antispyware,antivirus ενημερωμενα και deep σκαναρισμα. Βαλε και ενα απλο δωρεαν firewall αν δεν εχεις για να παρακολουθεις τα προγραμματα που μπαινουν στο net και να κοψεις τα πιθανα παρασιτα.
navigator
18-09-2006, 20:24
Δεν κανεις μετα το back-up και τα υπολοιπα που σου προτειναν τα παιδια και κανενα system restore.
Green Dragon
18-09-2006, 20:45
Παιδιά δοκίμασα Adware SE, Ewido, a2-squared και spyboot search & destroy. όλα είναι οκ.
Έκανα backup.
θα δοκιμάσω ένα scanning με το nod32 και θα ανεβάσω ένα screenshoot, να δούμε τι μπορεί να παίζει.
Έκανα ένα Restore αλλά μου τα συνέχισαν και μετά. Τώρα πάντως παίζει κανονικά αλλά αυτό το έχει ξανακάνει αρκετές φορές.
Ένα άλλο που πρόσεξα είναι ότι ορισμένες φορές αρχίζει να τρίζει ο ήχος είτε παίζω κάποια μουσική ή ένα ραδιοφωνικό σταθμό. Αυτό παρουσιάζεται κάμποση ώρα και μετά αποκαθίσταται. Ότι νάναι δηλαδή.
Μήπως είναι τίποτα mobo;
Green Dragon
18-09-2006, 21:32
Το nod32 μου έβγαλε αυτό: http://img75.imageshack.us/my.php?image=tas12qk2.jpg.
Δεν καταλαβαίνω τι είναι όλα αυτά τα locked files. Υπάρχει πρόβλημα με αυτά;
Πάντως δεν βρήκε κανένα ιό.
Mooger_Fooger
18-09-2006, 21:38
δοκιμασε τα ολα αυτα ξανα σε safe mode..
Εμ πως να βρει πιθανο ιο αν ολα τα αρχεια που σκαναρισε ηταν locked. Η αληθεια ειναι οτι παντα θα σου βγαλει καποια αρχεια locked και δεν πρεπει να δινεις σημασια σε αυτο-ειναι φυσιολογικο. Στην περιπτωση σου ομως το μη φυσιολογικο ειναι οτι ειναι πολλα τα locked αρχεια (ολα) οπως δειχνει η οθονη
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.