View Full Version : βοήθεια για ασύρματο δύκτιο
Θέλω να φτιάξω ένα ασύρματο δύκτιο στο σπίτι, που να ενώνεται με το ενσύρματο. Δηλ. Έχω τα 2 ΠΣ της υπογραφής μου με το ΠΣ2 να μοιράζει ίντερνετ. Ενώνονται σε 5port HUB. Exw και 2 φορητά το ένα έχει built-in WiFi και στο άλλο είχα πάρει παλαιότερα μια PCMCIA 3com WiFi card 802.11b.
Θέλω ένα access point ώστε τα pc στο ασύρματο να βλέπουν τα άλλα 2 και να πέρνουν ιντερνετ από το PC2
Αν υπάρχει και κάτι που να μπορώ να ενόνων το USB εξωτερικό δίσκο και να τον βλέπουν όλοι (και στο ασύρματο και στο ενσύρματο LAN) θα ήταν το ιδανικό!!
Της υπογραφής σου....; Ποιάς υπογραφής σου;
Δες κανένα wireless accesspoint από D-Link, Trust, κ.ά.
Εμμμμ..χμ.. sorry. Μαλλον διοφθώθηκε η παράληψη
ΔΕ διορθώθηκε :( Σιγά σιγά...
Τεςπα, αυτά που μου λές τα ίδα βέβαια, αλλά αξίζουν? θα κάνουν δουλειά ή μόλις αλλάξω δωμάτιο θα ψάχνει το ένα το άλλο?
Κοιτα, το ασυρματο ειναι λιγο "ιδιοτροπο", συνηθως οσοι το επιχειρησαν, συντομα γυρισαν σε ενσυρματη λυση εστω και αν ηταν μπελας (καλωδια).
Ειδικα οταν παρεμβαλονται τοιχοι τα πραγματα περιπλεκονται.
Μην περιμενεις την σταθεροτητα του ενσυρματου με το ασυρματο.
Αν εισαι σιγουρος οτι δεν μπορεις να κανεις κατι ωστε να τους συνδεσεις ενσυρματα, δοκιμαζεις το ασυρματο αναγκαστικα.
Αλλιως προτιμησε ενσυρματο εστω και αν ειναι λιγο μπελας (καλωδια).
Δυστοιχως δεν έχω επιλογή. Κυρίως για ιντερνετ το χρειάζομαι και λιγότερο file sharing.
Τοτε προτιμησε D-Link, εχουν καλη υποστηριξη.
Οταν λές καλή υποστήριξη?
Εχω ένα USB adaptor (στην αρχή ήθελα να τα κάνω ad-hoc αλλά είναι σκέτη δυστυχία έτσι. δουλεύει όποτε θέλει) Εστειλα στην εταιρεία 7 φορές e-mail και δεν πήρα καμία απάντηση.
Εννοω Drivers,Firmware κλπ
Για να συνδεσεις δισκο usb και να τον μοιρασεις ασυρματα εχει το πλαισιο ενα access point της netgear. Media router λεγεται.... Σιγουρα θα υπαρχουν και αλλα. Αν το χρειαζεσαι κυριως για το νετ θα πρεπει να προσεξεις ωστε να μη δωσεις σε ολη τη γειτονια.... Να βαλεις καποιο wep key.
Κοιτα, το ασυρματο ειναι λιγο "ιδιοτροπο", συνηθως οσοι το επιχειρησαν, συντομα γυρισαν σε ενσυρματη λυση εστω και αν ηταν μπελας (καλωδια).
Ειδικα οταν παρεμβαλονται τοιχοι τα πραγματα περιπλεκονται.
Μην περιμενεις την σταθεροτητα του ενσυρματου με το ασυρματο.
Αν εισαι σιγουρος οτι δεν μπορεις να κανεις κατι ωστε να τους συνδεσεις ενσυρματα, δοκιμαζεις το ασυρματο αναγκαστικα.
Αλλιως προτιμησε ενσυρματο εστω και αν ειναι λιγο μπελας (καλωδια).
Και εγω ετσι πιστευα... Ομως πριν λιγο καιρο εβαλα dsl kai wireless στη δουλεια μου που ειναι ισογειο καταστημα και το boss που μενει στο 2ο οροφο δουλευει πολυ καλα με μια ασυρματη καρτουλα :D
princess
24-10-2004, 02:18
ακομα και γω τα καταφερα με το ασυρματο... και θεωρω οτι δεν εδωσα σε ολη τη γειτονια, (εδωσα ρε Lino?), χωρις να πολυμπλεξω με encryption... απλα του εδωσα μονο δυο mac adresses να δεχεται (αυτες που εχουν οι καρτες μου) και τιποτα αλλο. Στην περιπτωση μου δεν παρεμβαλονται ακριβως τοιχοι απλα ο χωρος ειναι μεζονετα με το ενα pc και το access point κατω και το αλλο πανω... Αλλα για να βλεπουν το δικτυο και παραπερα παει να πει οτι το netgear εχει αρκετα δυνατο σημα.... Καλωδια επιτελους δεν εχω πουθενα και το ολο πραμα δειχνει να δουλευει αψογα!
ακομα και γω τα καταφερα με το ασυρματο... και θεωρω οτι δεν εδωσα σε ολη τη γειτονια, (εδωσα ρε Lino?), χωρις να πολυμπλεξω με encryption... απλα του εδωσα μονο δυο mac adresses να δεχεται (αυτες που εχουν οι καρτες μου) και τιποτα αλλο. Στην περιπτωση μου δεν παρεμβαλονται ακριβως τοιχοι απλα ο χωρος ειναι μεζονετα με το ενα pc και το access point κατω και το αλλο πανω... Αλλα για να βλεπουν το δικτυο και παραπερα παει να πει οτι το netgear εχει αρκετα δυνατο σημα.... Καλωδια επιτελους δεν εχω πουθενα και το ολο πραμα δειχνει να δουλευει αψογα!
Με το TOSHIBA POCKET PC που εχω φερει απο την δουλεια ειμαι συνδεμενος πανω σου και σερφαρω απο το μπαλκονι στη δροσια... :D
princess
24-10-2004, 02:38
θα το πω στον γειτονα που δεν μπορει να μπει και θαρθει να σε βασανισει να του πεις το μυστικο!
:110: χαχαχαχαχα....
:D :D :D :D :D :D
@Morph,
τα d-link δεν θεωρουνται οι καλυτερες συσκευες,κανουν πολλα κουλα..πρεπει να ψαξεις αρκετα για να βρεις την καταλληλη και το καταλληλο revision που χρειαζεσαι,
προτεινω κατι σε cisco ή linksys αδιαπραγματευτα.απο κει και περα βαζεις το αναλογο firmware,χαμηλωνεις την ισχυ και παιζει μονο μεσα στο σπιτι σου και οχι σε ολη τη γειτονια...
@Morph,
τα d-link δεν θεωρουνται οι καλυτερες συσκευες,κανουν πολλα κουλα..πρεπει να ψαξεις αρκετα για να βρεις την καταλληλη και το καταλληλο revision που χρειαζεσαι,
προτεινω κατι σε cisco ή linksys αδιαπραγματευτα.απο κει και περα βαζεις το αναλογο firmware,χαμηλωνεις την ισχυ και παιζει μονο μεσα στο σπιτι σου και οχι σε ολη τη γειτονια...Κι εγώ συμφωνώ. Μάλιστα η linksys έχει κάτι ωραία για USB drives. Αλλά πού τα βρήσκεις εν Ελλάδι αυτά? κανα μαγαζί, κανα τηλ.?
Η netgear που έχει το πλαίσιο αξίζει τίποτα ή θα κάνει κόλπα?
Το Linksys μοιάζει ιδανική λύση. Μακριά από dlink... το συνιστούν 29 ασύρματα communities... αυτοί ξέρουν! Το wep είναι εντελώς άχρηστο και σα να μη φτάνει αυτό προσθέτει επιπλεόν overhead στο πακέτο. Αν δε θες να βάλεις κάποιον άλλο στο δίκτυό σου, βάλε απλώς ένα mac filter (όχι πως αυτό δε σπάει εύκολα) και κλείσε το SSID transmission. Επίσης δοκίμασε να εκπέμπεις όσο το δυνατόν πιο λίγο, ίσα να κάνεις τη δουλειά σου.
To SSID transmission πώς κλείνει?
Linksys που θα βρώ?
Καλωδια επιτελους δεν εχω πουθενα και το ολο πραμα δειχνει να δουλευει αψογα!
Και τα Χριστούγεννα τί θα στολίσεις; :110:
To SSID transmission πώς κλείνει?
Linksys που θα βρώ?
Ανάλογα με το μοντέλο του access point υπάρχει κάπου και μία επιλογή να στέλνει ή όχι το SSID.
LinkSys βρίσκεις σε καλή τιμή στο priveshop (http://www.priveshop.gr/) .
Το Netgear του Πλαισιου ειναι εξαιρετικο συγκεκριμενα τα 2 ΑΡ που εχει των 108 MBPS. Η εμβελεια τους σε 108mbps mode ειναι φοβερη αφου σε αποσταση indoor 40 μετρα με 2 χοντρους τοιχους , πορτες κλειστες και αρκετες παρεμβολες απο σαυρματα τηλεφωνα η ποιοτητα επικοινωνιας ειναι αψογη. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ οταν λειτουργεις με αλλο πρωτοκολο 802,11b αν η εμβελεια ειναι μικροτερη γιατι συμφωνα με ενα σχεδιαγραμμα που ειχε απο πισω του κουτι εδειχνε οτι η εμβελεια ηταν η μιση!!! Βεβαια κανεις δεν σου εγγυαται για τιποτα.
Ευχαριστώ.
Τώρα, δεν έχω ακόμη DSL αλλά σκέφτομαι να βάλω. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζομαι τα μοντέλα με Bradband Internet routing ή μπορώ να συνδέσω το
modem του πΟΤΕ σε μια ethernet port και είναι ΟΚ? Γιατι ιντερνετ θα πρέπει να βλέπουν και τα 2 ΠΣ που θα είναι συνδεδεμένα μόνο με καλώδιο.
Κοιτάω το Linksys WRT54G που έχει 2 εκδόσεις μια φθινότερη, που δε λέει για ιντερνετ και μια λίγο ακριβότερη που λέει.
Τα μοντέλα που λένε ότι πιάνουν 108Mbps θέλουν κοντινή εμβέλεια, ανεμπόδιστη εκπομπή και λήψη και σε καμία περίπτωση δεν ξεπερνάνε το 60% που πιάνουν όλες οι ασύρματες συσκεύες.
Αν απομακρυνθείς από το access point φυσικά και συνεχίζουν να παίζουν, αλλά ρίχνουν την ταχύτητά τους (auto fallback). Σε σχέση με το 802.11b το g χάνει λόγω της διαμόρφωσης του σήματος, που το κάνει πιο ευαίσθητο σε παρεμβολές.
Τα ασύρματα τηλέφωνα λίγο δύσκολο να επηρεάζουν το wireless μιας και παίζουν σε διαφορετικές συχνότητες (1880-1900MHz το dect).
Επανέρχομαι στην ερώτηση για το ιντερνετ, χρειάζεται απαραιτήτως router ή μπαίνει το modem σε ένα ethernet port του switch και βλέπουν όλα τα PC internet (ενσύρματα και ασύρματα)?
Επανέρχομαι στην ερώτηση για το ιντερνετ, χρειάζεται απαραιτήτως router ή μπαίνει το modem σε ένα ethernet port του switch και βλέπουν όλα τα PC internet (ενσύρματα και ασύρματα)?
Όχι. Θέλεις router για δύο η παραπάνω PC.
Βασικα μπορεις να συνδεσεις το modem του πΟΤΕ στο switch και να μοιραζεις internet σε ολα τα pc σου. Tο εν λογω modem δεν ειναι του ιδιου του πΟΤΕ οπως τοτε με το Netmod που ηταν αυτο και τιποτα αλλο. Τωρα σου δινει επιλογες. Τα 2 καλυτερα για μενα ειναι το Speedtouch και το Zyxel. Μαλιστα μια εκδοση του speedtouch εχει και ενσωματωμενο switch 4-port οποτε αν σου φτανουν οι 4 μπορεις να καταργησεις το υπαρχον switch σου.
Παιδιά, μην το παρακάνετε με τα ασύρματα αν δεν ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ......... Μιλάμε για συνεχή ακτινοβολία σε όλο το σπίτι...... Θα ψηθείτε αργά ή γρήγορα. :)
Εχεις στοιχεια για αυτο που λες φιλε spooker? ρωταω γιατι με ενδιαφερει αμεσα...
Παιδιά, μην το παρακάνετε με τα ασύρματα αν δεν ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ......... Μιλάμε για συνεχή ακτινοβολία σε όλο το σπίτι...... Θα ψηθείτε αργά ή γρήγορα. :)
Χαλάρωσε... η ακτινοβολία που τρως με το κινητάκι σου είναι πολύ πιο μεγάλη, καθώς επίσης την έχεις δίπλα στον εγκέφαλό σου.
Εχεις στοιχεια για αυτο που λες φιλε spooker? ρωταω γιατι με ενδιαφερει αμεσα...
Εδώ δεν υπάρχουν στοιχεία για άλλες περιπτώσεις, όπως κινητή τηλεφωνία, και περιμένετε για το 802.11; Κομματάκι βιάζεστε μου φαίνεται.
Και σιγά μην υπάρξουν... Οταν βγούν τα στοιχεία και κατλάβουμε τι "αυτοκτονία" είναι τα κινητά... πάλι θα τα χρησιμοποιούμε αλλά σίγουρα λιγότερο (πιστεύω)
chrismasgr
05-11-2004, 23:48
Γιατί ρε παιδιά το D-LINK access point δεν είναι καλό; Τι δεν κάνει καλά που κάνουν τα άλλα; Το έχω αλλά δεν έχω δει κατί κακό. Το έχω συνδέσει ασύρματα με το laptop μου και είναι μια χαρά. Μέχρι και στην αδελφή μου το πήγα που είναι στο απο πάνω όροφο από το access point και δεν είχα κανένα πρόβλημα.
Γιατί ρε παιδιά το D-LINK access point δεν είναι καλό; Τι δεν κάνει καλά που κάνουν τα άλλα; Το έχω αλλά δεν έχω δει κατί κακό. Το έχω συνδέσει ασύρματα με το laptop μου και είναι μια χαρά. Μέχρι και στην αδελφή μου το πήγα που είναι στο απο πάνω όροφο από το access point και δεν είχα κανένα πρόβλημα.
Τι να πρωτοθυμηθώ...
Κολάει σχετικά εύκολα, τόσο που του βάζαμε μπρίζα με χρονοδιακόπτη για reset 2 φορές τη μέρα.
Τα firmware του είναι άθλια, τόσο πολύ που αναπολείς το 2.50 στο revision B, ενώ στο C διορθώνουν ένα πρόβλημα και δημιουργούν άλλο.
Τα 5 modes λειτουργίας που διαφημίζει είναι μουφιά, ουσιαστικά μόνο ως access point παίζει υποφερτά.
Η revision C έχει πρόβλημα με την ισχύ που δε ρυθμίζεται και κανένα fw ως τώρα δεν το διορθώνει.
Έχει κακή ευαισθησία στη λήψη.
Όλα αυτά για κάποιον οικιακό χρήστη μπορεί να μην κάνουν ιδιαίτερη εντύπωση, αλλά σε metropolitan network (όπου και φαίνεται ποιο Access Point διαθέτει καρύδια) είναι το παν.
chrismasgr
06-11-2004, 20:46
Για πες μου trendy καλά όλα αυτά που λες και δεν διαφωνώ αν και εγώ όπως λες και πιο πάνω για οικιακή χρήση να μην φαίνονται. Θέλω να αγοράσω κάρτα δικτύου ασύρματη πια κατα την γνώμη σου να αγοράσω; Την γνώμη σου για αυτήν http://www.e-shop.gr/Index1024.html. Και όποιος άλλος μπορεί και θέλει να πει την γνώμη του δεκτή.
Η διεύθυνση που έχεις βάλει για το e-shop είναι για την αρχική μόνο σελίδα. Πες μου επίσης για πού προορίζεται (τοπολογία υπολογιστών) και σε τι λειτουργικό σύστημα θα τη χρησιμοποιείς.
chrismasgr
08-11-2004, 16:38
Συγνώμη γιαυτό. Η περιγραφή σύμφωνα με το e-shop είναι : LEVEL ONE WIRELESS PCI/LAN ADAPTER 108Mbps είναι για 1 pc τα άλλα 2 τα έχω καλύψει ασύρματα και μένει το ένα. Λειτουργικό windows xp pro. Ευχαριστώ
Σε εσωτερικό χώρο και χωρίς εξωτερική κεραία δε θα κάνει πρόβλημα. Έχε υπόψη σου την κακή ευαισθησία που έχουν οι κάρτες σε modes των 108Mbps, που σημαίνει ότι ίσως έχεις πρόβλημα αν παρεμβάλονται τοίχοι. Κασθώς επίσης ότι το πραγματικό throughput που πετυχαίνουν οι ασύρματες κάρτες κυμαίνεται στο 50-60% της θεωρητικής τιμής τους.
chrismasgr
08-11-2004, 19:22
Πάντως να συμλπηρώσω στο τελευταίο που έγραψες ότι παρόλο που το laptop μου είναι 802.11b μπορώ να πω ότι είναι αρκετά γρήγορο και όχι εντός του ίδιου δωματίου με το access point. Το μόνο μου πρόβλημα είναι δεν μπρορώ να βάλω encryption στο πρόγραμμα που το συνοδεύει το apply είναι απενεργοποιημένο.
Το b έχει άλλη διαμόρφωση στο σήμα από το g, για αυτό και είναι πιο "ανθεκτικό" σε κακουχίες. Τώρα ότι σου φαίνεται γρήγορο μάλλον είναι απόρροια του pstn effect. :)
chrismasgr
10-11-2004, 18:50
trendy σ'ευχαριστώ για τις συμβουλές σου.
Το Linksys μοιάζει ιδανική λύση. Μακριά από dlink... το συνιστούν 29 ασύρματα communities... αυτοί ξέρουν! Το wep είναι εντελώς άχρηστο και σα να μη φτάνει αυτό προσθέτει επιπλεόν overhead στο πακέτο. Αν δε θες να βάλεις κάποιον άλλο στο δίκτυό σου, βάλε απλώς ένα mac filter (όχι πως αυτό δε σπάει εύκολα) και κλείσε το SSID transmission. Επίσης δοκίμασε να εκπέμπεις όσο το δυνατόν πιο λίγο, ίσα να κάνεις τη δουλειά σου.
Αν παρω το linksys , το μοντέλο που είναι kai ADSL router χρειάζεται και το ADSL modem ή θα λειτουργεί το access point σαν modem?
To usrobotics είναι καλό?
http://www.usr-emea.com/products/p-...b-9106&loc=unkg για ασύρματο?
Αν παρω το linksys , το μοντέλο που είναι kai ADSL router χρειάζεται και το ADSL modem ή θα λειτουργεί το access point σαν modem?
Το linksys παίρνει μία είσοδο UTP από κάποιο modem προφανώς που βγάζει UTP. Είναι router, κοινώς σου κάνει ένα NAT για να μπορείς να βάλεις όλες τις συσκευές σου πάνω του. Επίσης είναι και ένα access point για να συνδέεις ασύρματα συσκευές πάνω του, εκτός από τα 4 ports που έχει πάνω του για UTP.
To USR δε δουλεύεται σε wireless communitites στην Ελλάδα γιατί δεν κατεβάζει την ισχύ του. Σε σπίτι δε σε ενδιαφέρει και πολύ αυτό.
Υπάρχει και αυτό το linksys που είναι και modem.
http://www.linksys.com/international/product.asp?coid=61&ipid=371
(όπως το usrobotics). Είμαι σε δίλλημμα μιας και εσύ μου είπες οτι τα linksys είναι τα καλύτερα. Οπότε, τι να διαλέξω:
us robotics 9106 h linksys WAG54G? (βέβαια πάιζει και η τιμή, δεν ξέρω πόσο είναι το linksys, αλλά ας βρούμε ΄πρώτα ποιό είναι καλύτερο)
Δε θυμάμαι αν το είπα πιο πάνω, κάποιος στο adslgr.com ανέφερε οτι το linksys ειχε "τρύπρες" στο firewall του. Από την άλλη, στα + του linksys είναι οτι έχει αντιπροσωπεία στην Ελλάδα (cisco hellas, αν δεν κάνω λάθος) οπότε και καλύτερη υποστήριξη, πιστεύω.
Τα linksys αν δεν κανω λαθως ειναι η οικονομικη κατηγορια της cisco. Αυτο πιστευω ειναι ενα αρκετα μεγαλο + μιας και μιλαμε για τη cisco που ειναι ηγετης στο χωρο της δικτυωσης. Αν επισης υπαρχει υποστηριξη απο την cisco hellas (αυτο δεν το ξερω) τοτε STANDAR παρε LInksys.
Οικοομική κατηγορία, ναι... αλλα κάνει 156€ ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ ενώ το usrobotics περι τα 100€ ΜΕ ΦΠΑ. [...] Θα πρέπει να έχει σ η μ α ν τ ι κ α προτερήματα για να το προτιμήσω.
Τη Τρίτη θα κάνω την αίτηση...
Να καταργήσω την ISDN? παλαιότερα έλεγαν οτι οι ISDN είναι καθαρότερες. Ισχύει το ίδιο για ADSL? Επηρεάζει τη ποιότητα της ADSL αν είναι πάνω σε ISDN η PSTN?
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.