PDA

View Full Version : Μνήμη και pagefile

Morph
25-10-2004, 02:20
Αληθεύει οτι η microsoft συστήνει αν έχεις πάνω από 512ΜΒ μνήμη να απενεργοποιείες το pagefile? δηλ. Εγώ που έχω 1bg να το απενεργοποιήσω? Συμφέρει σε ταχύτητα/απόδοση?

Να σημειώσουμε οτι στο pc1 δουλεύω με μεγάλα αρχεία (στο άλλο όμως όχι).
Στο φορητό που έχει centrino kai 768mb μνήμη το απενεργοποιώ και εκεί?

DarthMoul
25-10-2004, 07:45
Αληθεύει οτι η microsoft συστήνει αν έχεις πάνω από 512ΜΒ μνήμη να απενεργοποιείες το pagefile? δηλ. Εγώ που έχω 1bg να το απενεργοποιήσω? Συμφέρει σε ταχύτητα/απόδοση?

Να σημειώσουμε οτι στο pc1 δουλεύω με μεγάλα αρχεία (στο άλλο όμως όχι).
Στο φορητό που έχει centrino kai 768mb μνήμη το απενεργοποιώ και εκεί?Παρατήρησε στον taskmanager την συμπεριφορά του συστήματος σου. Αν δεις ότι δεν χρησιμοποιεί το pagefile όταν βρίσκεται υπο φορτίο κάνε μια δοκιμή να το απενεργοποιήσεις. Αν δεν σου βγάζει προβλήματα, κράτησε το έτσι.

volanis1980
25-10-2004, 23:25
Το έχω κι εγώ απορία το pagefile. Έχω 1GB Ram και τα Windows έχουν ορίσει αυτόματα το max pagefile στο 1,5GB. Σε idle κατάσταση (πχ τώρα που γράφω αυτά) έχω 200ΜΒ pf usage! Δεν είναι παράλογο αυτό; Δε θα έπρεπε δηλαδή να είναι περίπου μηδέν;

benhour
26-10-2004, 00:44
παιδες συμφονα παντα με την microsoft οταν το συστημα σου εχει πανω απο 512 ram πρεπει να απενε... το page!!!εγω εχω 1GB και το εχω κλησει!!

Γιάννης
26-10-2004, 04:27
Benhour, μήπως μπορείς να μας πεις τις διαφορές μετά την απενεργοποίηση; Τί λειτουργικό έχεις;

Morph
26-10-2004, 11:02
Λοιπόν, θα δοκιμάσω, τότε και θα σας πώ τι γίνεται. (αλλά λίγο αργότερα σήμερα)

volanis1980
26-10-2004, 23:18
παιδες συμφονα παντα με την microsoft οταν το συστημα σου εχει πανω απο 512 ram πρεπει να απενε... το page
Υπάρχει κανένα link από microsoft.com γι'αυτό; Γιατί με λίγο ψάξιμο δε βρήκα κάτι τέτοιο, το αντίθετο μάλιστα. Η Microsoft επιμένει να μη γίνεται απενεργοποίηση του pagefile.
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;308417#31

Stelaras
27-10-2004, 00:13
Το pagefile παντα χρειαζεται . Και με ενα γιγα μνημη , υπαρχουν πολλες φορες που χρειαζεται και απαιτειται η υπαρξη του.
Εγω το εχω στο 1.5 γιγα μονιμως ρυθμισμενο . Οταν εκανα πειραματα να το απενεργοποιησω και ετρεχα καποιες εφαρμογες απαιτητικες , αυτοματως τα windows το ξαναδημιουργουσαν (Πχ με cinemacraft encoder και μεγαλες φωτο στο photoshop)

Εξαλλου με τα σημερινα δεδομενα και 2 γιγα pagefile να εχεις , δεν υπαρχει και προβλημα χωρου...

soler
27-10-2004, 00:52
Σωστα....και γω συμφωνω με τον Στελιο...πρεπει παντα να ειναι enabled...

Morph
27-10-2004, 00:54
Το θέμα έγκειται περισσότερο στη ταχύτητα και στο πώς τα windows εκμεταλλεύονται τη μνήμη. Αν π.χ. αφήνει τη μνήμη απείραχτη και γραφει/σβήνει στο δίσκο τότε καθυστερεί το μηχάνημα αφήνοντας την ταχύτατη μνήμη ανεκμετάλλευτη. Το θέμα του χώρου είναι μάλλον δευτερεύον, στη προκειμένη περίπτωση.

bourlas
27-10-2004, 00:59
σε ενα π4 2800@3700 με 1gb ram ο τασκ μανατζερ λεει 393μβ swap file
με 2 f@h winap και μοζιλλα

τωρα βλακια του μπιλακου και της παρεας του που δεν εχει κανει optimise
to memory management η κατι αλλο

εγω προσωπικα κανω τα παρακατω φτιαχνω ενα παρτιτιον μονο για swap file ala linux
αλλα κοντα στην αρχη του δισκου (τα εξωτερικα αυλακια μπορουν να διαβαστουν γρηγοροτερα) και με cluster size οσο μεγαλυτερο γινεται 64κβ

π.χ. σε 80gb 8gb winxp και 2gb μονο swap file και δεν γινεται και fragmented

Morph
27-10-2004, 01:36
φτιαχνω ενα παρτιτιον μονο για swap file ala linux
αλλα κοντα στην αρχη του δισκου (τα εξωτερικα αυλακια μπορουν να διαβαστουν γρηγοροτερα) και με cluster size οσο μεγαλυτερο γινεται 64κβ

π.χ. σε 80gb 8gb winxp και 2gb μονο swap file και δεν γινεται και fragmented
Πώς καθορίζεις σε ποιό σημείο του δίσκου θα φτιαχτεί το partition?!!!

apotsi
27-10-2004, 08:19
Αυτό δυστυχώς δεν το καθορίζεις. Το καλύτερο είναι μετά από ένα φρέσκο φορματάκι και επανεγκατάσταση, το απενεργοποιείς εντελώς, κάνεις defrag και το βάζεις πάλι, αλλά αυτή τη φορά σταθερό, δηλ. custom size και στα δύο σημεία το ίδιο νούμερο.

Morph
29-10-2004, 12:06
Είναι καλύτερα να είναι σταθερό size to pagefile?

DarthMoul
29-10-2004, 12:32
Είναι καλύτερα να είναι σταθερό size to pagefile?Τα filesystems της microsoft υποφέρουν από fragmentation. Όσο μεγαλώνει ένα αρχείο και γεμίζει ο δίσκος σου και από αλλά αρχεία, η κατάτμηση που προκαλείται αυξάνει το average seek time και το σύστημα πέφτει πάρα πολύ. Συνεπώς σταθερό size και αν είναι δυνατόν μόνο του σε κάποιο partition στην αρχή του δίσκου.