PDA

View Full Version : Προβλημα με WinFast / Ποιοτητα εικονας -Παρασιτα...

takis 7
26-10-2004, 23:47
Εχω P4 στα 2,4 GHz.Εχω αγορασει μετα απο υποδειξη του Greek- που το κατεχει το αθλημα σ΄αυτα- την Win Fast Xp.
Το προβλημα ειναι οτι οταν γραφω σε mpeg2 (οποιαδηποτε μορφη - normal, good, optimal κτλ) η ποιοτητα της εικονας ειναι περιπου καλη, αλλα εμφανιζονται μικρα τετραγωνακια, αντι μιας ενιαιας εικονας (οσο περισσοτερο γινεται) και το κυριοτερο, εμφανιζονται στανταρ καθε φορα,ασπρες γραμμες, ανα διαστηματα - θα το εξηγησω οσο το δυνατον καλυτερα,οπως το βλεπω, σαν να καταλαβαινεις ότι "περναει" το σημα που φερνει την εικονα στο pc...

Εχω επιχειρησει πολλα - απειρα θα ελεγα με τα frames και τις ρυθμισεις, και δεν καταληγω πουθενα...Να πω την αληθεια μπερδευομαι και με τα codecs...κτλ.
Καταληγω οτι τα καλυτερα τα πετυχαινω με avi, αλλα ελεος, ασυμφορη χωρητικοτητα, σε σχεση με τον ογκο των βιντεοκασετων που θελω να κανω mpeg2 για να τα κανω burn σε dvd.

Δυο ερωτηματα με απασχολουν, και αν ξερει καποιος ας απαντησει...
1) Μπορει να φταιει οτι δεν εχω καρτα γραφικων xtra παρα μονο αυτη που εχει πανω στη μητρικη, και ετσι χανει την δυνατοτητα καλυτερης αναλυσης ο processorας? (Η' μήπως αυτό είναι αστοχο?????)
2) Εχω παρει και το DVD EZ Maker USB 2.0 , αλλα - εκτος αν κανω κατι λαθος, δεν εχω κανενα αποτελεσμα...Ασε που μου λεει μολις συνδεω το USB του εξαρτηματος οτι εβαλα High USb σε non High USB port...

Γενικως , καμμια βοηθεια, απο κανεναν, γιατι εχω μεγαλο ψωνιο να τα καταφερω αλλα και πολυ υλικο σε βιντεοκασετα που θελω να κανω dvd...
Αλλιως....οπως λεω...Καληνυχτα Θλιψη..

Υ.Γ.
Ειμαι φιλος με τον Greek, (αυτο το λεω για να το παιξω βυσμα, γιατι ξερω οτι γνωριζει αρκετους απο εσας που ασχολειστε με τετοια θεματα...)xexexexe...

ktm640
27-10-2004, 14:26
Βασικα το ιδιο προβλημα εχω και εγω. Νομιζω και ξαναγραφω νομιζω οτι φταιει το hardware που εχεις. Και εξηγω......

Παλιοτερα την καρτα που αναφερεις την ειχα σε ενα μηχανακι με AMD XP 1.8 με 512 μνημη και καρτα γραφικων geforce256 32 moubou memory. Εγραφα σχετικα καλα αλλα οχι οπως θα ηθελα, ειχα δηλαδη τετραγωνακια σε μερικα πλανα, ασυγχρονισμος ηχου και εικονας και πολλα αλλα. Στο τελος αφου ειδα και αποειδα και αφου δεν μπορουσα να κανω capture ουτε μια εικονα χωρις τετραγωνακια την εβγαλα και την εβαλα σε ενα μηχανακι με AMD DURON στα 900 με την ιδια περιπου καρτα γραφικων.

Εκει πλεον δεν μπορουσα να γραψω τιποτα. Ακομα και στην χαμηλοτερη ποιοτητα τα τετραγωνακια ειναι στανταρ.!!!!!!!! Οποτε επαψα να ασχολουμαι με το αθλημα. Ισως αργοτερα αν εχω τα λεφτα και παρω μια canopus καρτα.

Επλιζω να βοηθησα. Μην περιμενεις τρελλα πραγματα. Για να κανεις αυτην την δουλεια (με ποιοτητα οσο το δυνατον κοντα στο πρωτοτυπο) θελεις καμια 300αρα εβρα και θα σταματησεις να ασχολησε με hardware αφου ολη την δουλεια θα την κανει η καρτα. (Βλεπε canopus, επισης βλεπε ακριβη)

Αυτο που θελω να ρωτησω εγω και αν θες μου λες (ενδιαφερομαι πολυ) ειναι αν εχεις παλιες ελληνικες ταινιες σε βιντεοκασετες δεκαετια 80. Τσακαλια, κλεφτρονι και τζεντλεμαν, ελα να αγαπηθουμε νταρλινγ, ροδα τσαντα και κοπανα και ολα αυτα τα ωραια.

KTM
27-10-2004, 14:34
Υ.Γ.
Ειμαι φιλος με τον Greek, (αυτο το λεω για να το παιξω βυσμα, γιατι ξερω οτι γνωριζει αρκετους απο εσας που ασχολειστε με τετοια θεματα...)xexexexe...

Kαλως ηρθες στο site/forum.
Θα διαπιστωσεις και μονος σου σιγα σιγα οτι δεν χρειαζεται να εχεις βυσμα εδω για να παρεις βοηθεια. ;)
Ολα τα παιδια ειναι προθυμα και οταν μπορουν και ξερουν, βοηθανε.
Καλη συνεχεια. :023:

apotsi
27-10-2004, 14:39
Δες επίσης και εδώ (http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=118&highlight=winfast).
Θα βρείς και εδώ αρκετές πληροφορίες....

Καλως ήρθες... (αν και Ολυμπιακός...)

Greek
27-10-2004, 15:18
Βασικα το ιδιο προβλημα εχω και εγω. Νομιζω και ξαναγραφω νομιζω οτι φταιει το hardware που εχεις. Και εξηγω......

Παλιοτερα την καρτα που αναφερεις την ειχα σε ενα μηχανακι με AMD XP 1.8 με 512 μνημη και καρτα γραφικων geforce256 32 moubou memory. Εγραφα σχετικα καλα αλλα οχι οπως θα ηθελα, ειχα δηλαδη τετραγωνακια σε μερικα πλανα, ασυγχρονισμος ηχου και εικονας και πολλα αλλα. Στο τελος αφου ειδα και αποειδα και αφου δεν μπορουσα να κανω capture ουτε μια εικονα χωρις τετραγωνακια την εβγαλα και την εβαλα σε ενα μηχανακι με AMD DURON στα 900 με την ιδια περιπου καρτα γραφικων.

Εκει πλεον δεν μπορουσα να γραψω τιποτα. Ακομα και στην χαμηλοτερη ποιοτητα τα τετραγωνακια ειναι στανταρ.!!!!!!!! Οποτε επαψα να ασχολουμαι με το αθλημα. Ισως αργοτερα αν εχω τα λεφτα και παρω μια canopus καρτα.

Επλιζω να βοηθησα. Μην περιμενεις τρελλα πραγματα. Για να κανεις αυτην την δουλεια (με ποιοτητα οσο το δυνατον κοντα στο πρωτοτυπο) θελεις καμια 300αρα εβρα και θα σταματησεις να ασχολησε με hardware αφου ολη την δουλεια θα την κανει η καρτα. (Βλεπε canopus, επισης βλεπε ακριβη)

Αυτο που θελω να ρωτησω εγω και αν θες μου λες (ενδιαφερομαι πολυ) ειναι αν εχεις παλιες ελληνικες ταινιες σε βιντεοκασετες δεκαετια 80. Τσακαλια, κλεφτρονι και τζεντλεμαν, ελα να αγαπηθουμε νταρλινγ, ροδα τσαντα και κοπανα και ολα αυτα τα ωραια.
Είχα την κάρτα σε πολύ πιο ασθενές σύστημα από αυτό που είχες εσύ και από αυτό που έχει ό Τάκης ( T-Bird 1,4 256MB RAM ) να κάνω mpeg απλά τα frame ήταν πιο λίγα λόγω αργού επεξεργαστή και δίσκου.

Το πιο πιθανό είναι ότι πρόκειται για θέμα ρυθμίσεων παρά για hardware.
:087:

john_dr
27-10-2004, 18:05
Μάλλον θέμα ρυθμίσεων. Εγώ από την στιγμή που είχα πάει σε Duron 800 και πάνω δεν είχα πρόβλημα με εγγραφή Mpeg2 σε ανάλυση τουλάχιστον 640Χ480.
Κάτι πρέπει να κάνεις λάθος. Ίσως βέβαια να φταίει και η onboard που λες κάρτα γραφικών. Επειδή η μνήμη μοιράζεται ανάμεσα στο σύστημα και την κάρτα γραφικών.... δεν ξέρω. Τι να σου πω. Το κλασικό είναι να σου προτείνω να δοκιμάσεις άλλο PCI για την κάρτα. Δοκίμασε να παίξεις με το μέγεθος της μνήμης που δεσμεύει η onboard κάρτα γραφικών σου.

Τώρα το άλλο με το USB. Για κάποιο λόγο - μη εγκατάσταση SP1 ή ίσως όχι σωστής εγκατάστασης των οδηγών ή μη ενεργοποίησης από το BIOS και πάει λέγοντας η κάρτα σου δουλεύει ως USB 1.1 και όχι ώς USB 2.0. Μπορεί αν ενεργοποιήσεις το USB 2.0 με αυτή τη κάρτα να έχεις καλύτερη τύχη από ότι με την Leadtek.
Πάντως αν μπορείς θα σου πρότεινα να δανειστείς μια κάρτα γραφικών έστω και 9200SE που λέει ο λόγος για να δοκίμαζες να δεις αν θα σου δουλέψει σωστά η Leadtek.....

takis 7
27-10-2004, 21:27
Παιδια, για αρχη, σας ευχαριστω ολους για οτιδηποτε προτασεις - λυσεις δωσατε.
Θα προσπαθησω παλι, και θα επανελθω.

Thanks guys....

takis 7
01-11-2004, 01:01
Λοιπον, επανερχομαι...
καλως η κακως, δεν εβγαλα ακρη τελικα με την winfast xp, οποτε (τσαντισμενος γαρ), αγορασα της pinnacle, την εξειδικευμενη καρτα για εγγραφη απο video(VHS) mp20, και εγενετο θαυμα..απολυτη ποιοτητα, κανενα προβλημα, τελειος ηχος...και λειτουργει και για εγγραφες απο καμερα...Προσοχη, για οποιον αγορασει κατι τετοιο τυχον, ειναι καρτα για αναλογικο σημα...(κοινως δεν ανακατευτηκα με firewire, DV...κτλ).
Το μονο κουλο, δε ξερω ποιον μπορω να βοηθησω με αυτο, ειναι οτι οταν τα εγκατεστησα ολα, σημα απο s video, δε καταλαβαινε με τιποτα, παρα μονο με jack.......
Ακολουθωντας και τον "μαστορα" τον Greek, αγορασα και μια καρτα γραφικων GeForce FX 5500 και ειναι ολα κρυσταλλο...

Παντως, για οποιον τη ψαχνει τρελλα για θεματα authoring, editing, vhs to dvd και οτι τετοιο φανταζεστε...σας προτεινω το site, το οποιο δινει απιστευτη βοηθεια...δειτε το αξιζει...

http://www.videohelp.com
Για την ιστορια, και πριν βαλω την pinnacle, και επειδη εχω κατεβασει και εχω δοκιμασει σχεδον το συμπαν απο sofrtware απο το internet σας προτεινω ανεπιφυλακτα σχεδον ολα τα προιοντα της Honestech και το Powervcr II...Ιδιως το τελευταιο δινει ρεστα...και σε συνδυασμο με πληροφοριες απο το παραπανω site που βρηκα, (οι τυποι σε καθοδηγουν να κανεις αλλαγες στη registry εκει που ειναι το προγραμμα για να εχεις καλυτερα αποτελεσματα και πολλα αλλα)...πετυχαινεις (και μαθαινεις) πολλα....

Οποιος θελει τα προγραμματα μπορω να του τα γραψω και να του τα δωσω αντι να τα κατεβαζει απο το ιντερνετ....(τζαμπα εννοειται, για να μην παρεξηγηθω....)

Μια τελευταια ερωτηση, αν τυχον ξερει κανεις...σε οποια μορφη φυσικα και να ειναι το αρχειο, mpeg2 η vob (convert απο mpeg2 σε vob), το dvd του pc τα παιζει αψογα, το dvd player που εχω ομως στο σπιτι ειναι της sony 1 -2 χρονια μοντελο τωρα,με το που βαζω το dvd που εκαψα, και στις 2 περιπτωσεις μου γραφει "ng disc"
Απο μια μερια δε τρεχει τιποτα, τα βλεπω ολα στο pc, αλλα οταν κατι ειναι οικογενειακο, θα ηθελα να το βλεπω στο home dvd player...
Γιατι, στη τελικη, αν θελω καποια dvd να τα δω σε dvd καποιου φιλου μου για παραδειγμα, θελω να ειμαι σιγουρος οτι δε θα την πατησω και θα του βγαλει το ιδιο μηνυμα ( αν και πιστευω οτι απλα ειναι θεμα δυνατοτητων dvd player)...

Καμμια ιδεα?

spybol
01-11-2004, 02:50
Takis 7 ποσο και απο που πηρες την mp20;

john_dr
01-11-2004, 10:27
Την Leadtek την δοκίμασες με την FX? Ποτέ δεν ξέρεις....
Καλορίζικη η Pinnacle.
Φαντάζομαι τα προγράμματα που αναφέρεις ότι θα αντιγράψεις ποιο πάνω εννοείς ότι είναι freeware ή Trial εκδόσεις έτσι? Διότι συζητήσεις για cracks και warez δεν επιτρέπονται με βάση και τους κανόνες του forum.

Τώρα για τα DVD που δεν παίζουν. Μπορεί να φταίει και η διαδικασία εγγραφής τους αλλά μάλλον εκεί τα κάνεις όλα σωστά ή μπορεί να φταίνε και τα δισκάκια που χρησιμοποιείς. Γενικά τα -R αν δεν κάνω λάθος έχουν καλύτερη συμβατότητα με τις επιτραπέζιες συσκευές και επίσης θα πρέπει να βρεις ιδιαίτερα ποιοτικά δισκάκια για να γράφεις τις ταινίες σου.
Υπάρχει βέβαια περίπτωση να μην παίζει DVD-R έτσι και αλλιώς το επιτραπέζιό σου....

takis 7
01-11-2004, 22:33
Takis 7 ποσο και απο που πηρες την mp20;

Την πηρα απο το "πλαισιο" στον Πειραια, 109€ + ΦΠΑ = 130 €...
Βασικα, δε σκεφτηκα τα χρηματα, γιατι θελω να φτιαξω το αρχειο μου...

takis 7
01-11-2004, 22:41
Την Leadtek την δοκίμασες με την FX? Ποτέ δεν ξέρεις....
Καλορίζικη η Pinnacle.
Φαντάζομαι τα προγράμματα που αναφέρεις ότι θα αντιγράψεις ποιο πάνω εννοείς ότι είναι freeware ή Trial εκδόσεις έτσι? Διότι συζητήσεις για cracks και warez δεν επιτρέπονται με βάση και τους κανόνες του forum.

Τώρα για τα DVD που δεν παίζουν. Μπορεί να φταίει και η διαδικασία εγγραφής τους αλλά μάλλον εκεί τα κάνεις όλα σωστά ή μπορεί να φταίνε και τα δισκάκια που χρησιμοποιείς. Γενικά τα -R αν δεν κάνω λάθος έχουν καλύτερη συμβατότητα με τις επιτραπέζιες συσκευές και επίσης θα πρέπει να βρεις ιδιαίτερα ποιοτικά δισκάκια για να γράφεις τις ταινίες σου.
Υπάρχει βέβαια περίπτωση να μην παίζει DVD-R έτσι και αλλιώς το επιτραπέζιό σου....

Ξερεις τι με παραξενευει..οποτε εκανα copy με οποιοδηποτε προγραμμα μια ταινια απο ενα περιοδικο ας πουμε, το εκανα σε dvd - r και ηταν ολα μια χαρα, και ειτε στο pc , ειτε στο home dvd player, επαιζε μια χαρα. Τωρα γιατι αραγε?
Εκει που καταληγω ειναι οτι τα αρχεια πρεπει να ειναι σωνει και καλα .vob , γιατι μου φαινεται οτι αν καψω το mpeg2, το pc θα το παιζει ετσι κι αλλιως, αλλα το home dvd player...δε νομιζω....

Οποιος νομιζει οτι ξερει κατι, ας το πει...
Thanx εκ των προτερων....

john_dr
01-11-2004, 23:17
.vob μόνο. Και εγώ αυτό νομίζω.