PDA

View Full Version : Προβληματικά DVD κουτιού;

Maynard
27-10-2004, 17:33
Πήρα ενα πακετάκι άγραφα Ritek (RiDisc 4x) πυργάκι κλειστό των 25 τεμαχ.
και απο αυτά μου γράφτηκαν μόνο τα 8..
Στα υπόλοιπα 17(!) μου βγάζει power calibration error στο Nero ενώ στο
CloneDVD2 Σφάλμα εγγραφής (WriteDVD 9).

Τα συγκεκριμένα δισκάκια στο πυργάκι των 25 χρησιμοποιώ εδώ και πολύ
καιρό χωρίς πρόβλημα. Πώς γίνεται έτσι ξαφνικά να μην τα δέχεται..
Ελλατωματική παρτίδα μήπως; Θα δεχτούν επιστροφή πιστεύετε;
Ή μήπως τρέχει κάτι με το dvd-rw μου;

Το Νec 1300A έχω με firmware 1.0B του Herrie. Flashαρα και σε ενα 1.0C
που βρήκα αλλά πάλι error μου βγάζει.

Maynard
01-11-2004, 14:15
Πήγα πίσω το πυργάκι και πήρα άλλο ίδιο απο άλλο μαγαζί κιόλας
και ήδη στα 2 πρώτα έχω το ίδιο πρόβλημα με πρίν.

Πείτε καμιά ιδέα ρε παιδιά τι μπορεί να φταίει... παρέδωσε πνεύμα
μήπως το μηχάνημα; Ξαναφλάσαρα και σε παλιότερο firmware που
χρησιμοποιούσα παλιότερα απροβλημάτιστα αλλα τα ίδια.
Βοηθήστε λίγο :100:

lefterhs
01-11-2004, 14:25
και εγω ειχα παθει το ιδιο me to sony dru500a που ειχα.
Ενω εγραφε μια χαρα τα sentinel που επαιρνα απο το πλαισιο και τα philips +R, ξαφνικα αποφασισε οτι δεν του αρεσαν και τα εκαιγε.
Mαλιστα τα sentinel τα εκαιγε στην κυριολεξια! Ελιωνε την μωβ επιφανεια εγγραφης αναμεσα στα δυο πλαστικα μερη του DVD.
Τι αλλα firmware του περνουσα, τι καθαριστικα dvd του εβαλα, σιγα σιγα γινοταν ολο και πιο εκλεκτικο στα δισκακια που εγραφε.
Τελικα κατεληξε τα μονα που εγραφε απροβληματιστα να ειναι τα ΤΥ.

varelasj
01-11-2004, 15:53
Ισως παιζει καποια ασυμβατοτητα! Δοκιμασε να τα γραψεις σε αλλο recorder απο κανενα φιλο να δεις θα τα γραψει...?

Maynard
01-11-2004, 17:37
Δοκίμασα σε ένα απο αυτά με το σφάλμα κ κατέβασα την ταχύτητα
στο 2-2,4χ και το έγραψε...
Δε ξέρω τι φταίει με τα συγκεκριμένα (παρτίδες; ) αλλά δε θα πληρώνω-
παίρνω 4χ για να γράφω στη μισή ταχύτητα... θα κινηθώ για άλλη μάρκα.
Κρίμα και τα είχα αγαπήσει.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις :006:

maddoctor
01-11-2004, 18:06
Σίγουρα το πρόβλημα είναι ασυμβατότητα με το υλικό.Καλύτερα άλλαξε dvd.Σίγουρα και στο μέλλον αν ξαναπάρεις, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να σου ξαναπαρουσιάσει το ίδιο πρόβλημα. :017:

Einstain
03-12-2004, 14:59
Το δικό μου dvd-rw toshiba sd5112 με firmware 1033 ενώ έγραφε κανονικά τα budget χωρίς να μου έχει κάψει κανένα ξαφνικά δεν τα βλέπει καν!!!!! :009: Ξέρετε μήπως τι συμβαίνει?

maddoctor
03-12-2004, 15:32
Το δικό μου dvd-rw toshiba sd5112 με firmware 1033 ενώ έγραφε κανονικά τα budget χωρίς να μου έχει κάψει κανένα ξαφνικά δεν τα βλέπει καν!!!!! :009: Ξέρετε μήπως τι συμβαίνει?
Δεν βλέπει data ή dvdvideo!?

ARJ
03-12-2004, 15:36
Με αλλη μαρκα δισκακια στο δικο σου recorder δοκιμασες?
Μου κανει εντυπωση παντως που και σε αλλα παιδια συνεβη το ιδιο με καποια δισκακια

JimmyFox
03-12-2004, 16:36
Και τι περίμενες? Τα Ridisk είναι αποτυχημένες παραγωγές της Ritek που τα δίνει σχεδόν τσάμπα σε τρίτους.

Δώσε 10 λεπτά παραπάνω και πάρε κάνα αξιοπρεπές δισκάκι.

Hemispasm
03-12-2004, 17:07
Τα συγκεκριμένα δισκάκια στο πυργάκι των 25 χρησιμοποιώ εδώ και πολύ
καιρό χωρίς πρόβλημα. Πώς γίνεται έτσι ξαφνικά να μην τα δέχεται..Το οτι ειναι η ιδια "μαρκα" δεν σημαινει οτι ειναι τα ιδια δισκακια - μπορει στη πορεια να αλλαξαν dye και να προκειται για διαφορετικα. Κανε ποστ με το dvd identifier το MID και συγκρινε το με τα παλιοτερα μεσα που χρησιμοποιουσες απροβληματιστα

paxman
03-12-2004, 17:18
Εγώ πήρα μια 25άδα από το ΠΛΑΙΣΙΟ, νομίζω ARCO ή κάπως έτσι τελωσπάντων, και σε 2 DVDR που δοκίμασα (του ACER 1524 & ένα Sony DW-U14A) έβγαζα power calibration error. Τα άλλαξα με τα ίδια αλλά και η δεύτερη παρτίδα τα ίδια σκ**α. Το αναφέρω προς γνώση και συμμόρφωση για να μην την πατήσει κανείς άλλος.

Einstain
07-12-2004, 13:52
Τελικά αγόρασα άλλα dvd δισκάκια και είναι μια χαρά
Αλλά το NEC 3500 θα το πάρω το ζήτησα δώρο από τον Αϊ Βασίλη

benhour
07-12-2004, 14:08
ρε παιδια τι μαρκες ειναι αυτεσ που περνετε!!εγω περνω αυτα τα "αχριστα" τα verbatim και δεν ειχα ποτε προβλημα αν και τα βαζω σε ταχυτητες μεγαλυτερεσ τησ ονομαστικης! :110:

loner
07-12-2004, 21:40
ρε παιδια τι μαρκες ειναι αυτεσ που περνετε!!εγω περνω αυτα τα "αχριστα" τα verbatim και δεν ειχα ποτε προβλημα αν και τα βαζω σε ταχυτητες μεγαλυτερεσ τησ ονομαστικης! :110:

Συμφωνω και επαυξανω με τον φιλο. Οτι πληρωνεις παιρνεις. Εδω εγω πηρα ΤΥ (καραbulk βεβαια και τα πιο φτηνα αλλα ΤΥ!!!!) απο e-shop και ηδη 1 (το πρωτο) μετα την μια ωρα ρεταρει, κοβει,κολλαει κτλ..... Βεβαια αν επαιρνα στην διπλη τιμη βεβαια τα "κανονικα" ΤΥ η καποια Verbatim η ΤDK θα σου ελεγα αν ειχα προβληματα....... Παντως προς το παρων κατεβασα το τελευταιο firmware (official παντα! Μην κανετε πειραματα!!!) απο την lite on (εχω το 832) και δειχνει οτι τα βλεπει πολυ καλυτερα.........

maddoctor
07-12-2004, 22:14
τώ πολύΣυμφωνω και επαυξανω με τον φιλο. Οτι πληρωνεις παιρνεις. Εδω εγω πηρα ΤΥ (καραbulk βεβαια και τα πιο φτηνα αλλα ΤΥ!!!!) απο e-shop και ηδη 1 (το πρωτο) μετα την μια ωρα ρεταρει, κοβει,κολλαει κτλ..... Βεβαια αν επαιρνα στην διπλη τιμη βεβαια τα "κανονικα" ΤΥ η καποια Verbatim η ΤDK θα σου ελεγα αν ειχα προβληματα....... Παντως προς το παρων κατεβασα το τελευταιο firmware (official παντα! Μην κανετε πειραματα!!!) απο την lite on (εχω το 832) και δειχνει οτι τα βλεπει πολυ καλυτερα......... Να σας πω και εγώ την πείρα μου. Σημασία έχει βέβαια και το dvd πάνω στο οποίο θα γράψεις μία ταινία, αλλά επίσης πολύ σημαντικό είναι και η ταχύττα με το οποίο θα σιγοκαίεται! Παλιά είχα αγοράσει Princo, αρκετά μάλιστα. Τα μισά και παραπάνω πριν κανένα μήνα αναγκάστηκα να τα ξαναγράψω σε ΤΥ γιατί δε διαβάζονταν καν από το επιτραπέζιο dvd player που έχω. Με τα ΤΥ είδα μεγάλη διαφορά στην ποιότητα. Πρόσεξα ακόμα ότι η καλύτερη ταχύτητα για ταινία πάντα είναι η 2x. Ταινία που έχει γραφτεί σε πιο μεγάλη ταχύτητα, μετά από κάποιο καιρό αρχίζει τα προβλήματα. Το firmware έχει σημασία, αλλά συνήθως τα modded είναι καλύτερα μιας και έχουν επιλογές που επίτηδες λείπουν από τα official.Εγώ στο Liteon 832S που έχω, του έχω βάλει το τελευταίο modded firmware, και δεν έχω κανένα πρόβλημα.