PDA

View Full Version : HTPC - POWERDVD 5 - ffdshow - Post processing

alexst
27-10-2004, 17:52
Έχω φτιάξει ένα HTPC και εικόνα παίρνω από μία 32άρα Sony widescreen στα 100Hz. Η κάρτα γραφικών είναι μια ATI RADEON 9000 PRO και το POWERDVD 5 είναι το πρόγραμμα για dvd player. Γενικά είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τα χρώματα και την ποιότητα της εικόνας, υπάρχει όμως μία διαφορά σε σχέση με ένα stand alone dvd player: ενώ η εικόνα από το stand alone είναι crystal clear, από το POWERDVD είναι κάτι μεταξύ αχνής, ψιλοθαμπής και όχι πολύ sharp. Η συνδεση της τηλεόρασης με τον Η/Υ όπως και του stand alone με την τηλεόραση ειναι με s-video (επιτηδες δοκιμασα με την ιδια).Τυχαία βρήκα σε ένα forum (http://htpcnews.com/main.php?id=ffdshowdvd_1) πληροφορίες, και είδα το αποτέλεσμα σε εικόνα που είχαν χρησιμοποιήσει το ffdshow. Είδα εικόνα πριν και μετά την επεξεργασία. Είναι αυτό ακριβώς που χρειάζομαι. Η ερώτησή μου είναι η εξής:

Μπορώ να χρησιμοποιήσω με το POWERDVD το ffdshow;

Επιμενω στο PowerDVD γιατι με καλυπτει απολυτα ως προς τον ηχο.Το ηχητικο μου συστημα δεν ειναι και πολυ "ευελικτο" και με το PowerDVD εχω βρει την υγεια μου...

Επίσης θα ήθελα μερικές πληροφορίες σχετικά με το vmr9 και το overlay. Τι ακριβώς είναι και πως τα αξιοποιούμε;...Αυτά για την ώρα... Ευχαριστω.

emnezia
27-10-2004, 18:31
Για να χρησιμοποιήσεις πλήρως το ffdshow με dvd, θα σου πρότεινα το zoom player. Για τον ήχο μπορείς να χρησιμοποιήσεις το AC3Filter με το οποίο θα μπορέσεις να τον στείλεις και να τον παραμετροποιήσεις όπου και όπως θέλεις. Στο htpcnews έχει αναλυτικές πληροφορίες πως να τα χρησιμοποιήσεις.