View Full Version : Πρόβλημα Suse 10.1 & πρόβλημα στο internet connect
Vediovis
07-12-2006, 19:31
Καλησπέρα σας
Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα με τα Suse 10.1 τα έκανα install ρύθμισα static IP,gateway αλλα για κάποιο λόγο το suse δεν βλέπει το δίκτυο δεν κάνει ούτε ping σε κάποιο άλλο τερματικό ούτε καν στον router στον εαυτό του όμως μπορεί να κάνει..κατά πασα πιθανότητα internal, by the way το λειτουργικό βλέπει κανονικά την κάρτα δικτύου και επίσης με το που βάλω το καλώδιο βλέπει activity, δοκίμασα να κάνω disable το firewall αλλα και πάλι τίποτα..τι μπορεί να φταίει ??
tsallinia
12-12-2006, 02:05
ειναι συνδεδεμενο με ethernet θυρα?στο suse μου κανε το εξης... επρεπε να παω στο network cards μεσω yast, και απο εκει διαλεγε αυτοματα μεσω ethernet το ip και εμπαινα στο ιντερνετ. για δοκιμασε. κατι σε εκεινη την καρτελα ρυθμισεων παιζει
Vediovis
12-12-2006, 15:06
ok man. θα το δοκιμάσω... thx :D
ααα βγηκε και 10.2 οποτε μηπως θα πρεπει να περασεις κατευθειαν εκει.... σαφως βελτιωμενο σε σχεση με την προηγουμενη.... μολις αρχισα να το δοκιμαζω και εγω...
tsallinia
13-12-2006, 09:57
αυτη ειναι η φιλοσοφια τω windows. δεν μπορω να κανω κατι, αλλαζω διανομη. ασε το παιδι να παλαιψει για να μαθει. αλλωστε για δυο κλικ ποντικιου μιλαμε
Vediovis
14-12-2006, 04:12
χμμμμ.. ούτε έτσι δούλεψε.. :-\ το DCHP στον router το έχω κλειστό..και δίνω static IP'σ στο intrAnet, το μονο πράγμα που μου περνάει από το μυαλό είναι ότι μήπως πίνει μπύρες η κάρτα δικτύου..(δουλεύει 100) αλλα μήπως παίζει κανένα πανηγύρι με τους drivers... :074:
Vediovis
14-12-2006, 04:42
Εύρηκα!!!...μπορώ να πω ότι είναι κάτι που με στράβωσε στο Suse, του έφταιγε η κάρτα δικτύου$^#$(%$%$)...!:011: Η πρώτη που δοκίμασα ήταν μια no name...η δεύτερη ήταν μια Intel και ούτε αυτή του έκανε...τελικά με μια 3Com δουλεύει...τουλάχιστον προς το παρόν κάνει ping...για internet θα το δούμε αργότερα...
Ξέρεις τι chipset φορούν;
Δοκίμασε σε κονσόλα να γράψεις lspci για να δεις τι κάρτες εντοπίζει στο σύστημα και μετά με dmesg | less να δεις πληροφορίες για τον χειρισμό του λειτουργικού με τις κάρτες. (πατώντας / και δίνοντας μια λέξη κάνει search).
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.