View Full Version : προβλημα με ubuntu και αρχειο bin.
tsallinia
14-12-2006, 11:09
παιδια βοηθεια. εχω το ubuntu και κατεβασα ενα παιχνιδι σε μορφη bin και δεν καταφερα να το εκτελεσω. μου λεει unknown format νομιζω. τι να πω. ξερει κανεις τι να κανω για να το εκτελεσω?
στο ream me λεει να το τρεξω μεσω terminal με την εντολη run. πατησα ./planeshift.cvb.bin.run και δεν εγινε τιποτε. δεν το ξερω γιατι με το λινουξ που δουλευα τα bin τα εκτελουσε αυτοματα.
masteroidz
14-12-2006, 11:18
.Bin μπορεί ναναι ακομα και image σαν το .iso ενα πράγμα. Δοκίμασε απο win μεσω alcohol/daemon tools να δεις αμα το ανοιγει.
tsallinia
14-12-2006, 11:42
μιλαμε για λινουξ τωρα.ειναι ενα παιχνιδι.εκτελεσιμο για λινουξ ειναι
Τί λάθος σου δίνει;
Αν δώσεις sh ./planeshift.cvb.bin.run τι έχει ως output;
tsallinia
14-12-2006, 12:14
sh: Can't open ./PlaneShift_CBV0.3.017.bin.run
αυτο μου βγαζει. τι να κανω βρε γιαννη?πω πω μου εσπασε τα νευρα
Το αρχείο πως λέγεται; Επίσης μπορείς να μου κάνεις copy/paste το readme κομμάτι με το run. Είναι και μεγάλο το πρόγραμμα 250mb για να το κατέβαζα.
Έχω μια υποψία πως βάζεις το .run στο τέλος χωρίς να το έχει το όνομα.
tsallinia
14-12-2006, 12:25
εκει ειναι οι οδηγιες εγκαταστασης.κατω κατω μετα τις οδηγιες για χρ
http://www.planeshift.it/download.html
tsallinia
14-12-2006, 12:35
οντως γιαννη.πηγα σε τερματικο. πατησα sudo -s εγινα root,πατησα ./blablabla.bin αλλα μου εβγαλε το εξης. permission denied. μα ημουν root λογικα. ειχε και την διεση στο bash . μηπως να αλλαξω runlevel?
runlevel; όχι δεν υπάρχει τέτοιος λόγος. Αν έχεις υπομονή να κατεβάσω το αρχείο να δω να σου πω.
tsallinia
14-12-2006, 12:56
ok. ευχαριστω. δεν θα χασεις. θα σου αρεσει πολυ κιολας σαν παιχνιδι. ειδικα αμα σου αρεσουν τα mmorpg. ειναι κ δωρεαn:)
ωραία τα mmorg, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει ο χρόνος που απαιτούν!
tsallinia
14-12-2006, 13:16
συμφωνω.αν και τα δωρεαν ειναι καλυτερα, δεν σε υποχρεωνουν να καιγεσαι, λογω του οτι πχ ληγει η χρονοκαρτα που πηρες με 20 ευρω! παιζεις οποτε το τραβαει η ορεξη σου.οταν το ψαξεις πες μου.ευχαριστω και παλι.
Λοιπόν το κατέβασα. Κάνε το εξής:
Ή πήγαινε στο αρχείο και πάτα δεξί click πάνω του και μετά permissions>allow executing file as a program
ή άνοιξε κονσόλα και δώσε chmod +x ./PlaneShift_CBV0.3.017.bin
Και τα δύο κάνουν το ίδιο.
Μετά το τρέχεις με διπλό click ή από κονσόλα.
Το λάθος είναι πως το αρχείο δεν είναι ορισμένο ως executable οπότε δεν έτρεχε.
tsallinia
14-12-2006, 18:35
οντως αυτο ηταν . τωρα γυρισα στο σπιτι και το δοκιμασα. ευχαριστω πολυ φιλε emnezia
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.