View Full Version : Debian & Γραφικό περιβάλλον (πχ kde )
Κατέβασα από εδώ http://cdimage.debian.org/debian-cd/3.1_r4/i386/bt-dvd/ μια διανομή debian ( 2 dvd ) γιατί μια φίλη μου θέλει να την εγκαταστήσει για να χρησιμοποιεί μια βιβλιοθήκη (sigal λέγεται ή κάπως έτσι ) γιατί τρέχει καλύτερα σε debian (και είναι γραμμένη και σε debian ) . Μετά από το σωστό partitioning και install ξεκινάει σε γραμμή εντολών . Όταν σχετικός μόνο με suse μήπως μπορείτε να μου πείτε πως μπορώ να φορτώσω το kde για παράδειγμα ( το έχει μέσα ή πρέπει να το κάνω εγώ install )…
:087: :115: :087:
Κατέβασα από εδώ http://cdimage.debian.org/debian-cd/3.1_r4/i386/bt-dvd/ μια διανομή debian ( 2 dvd ) γιατί μια φίλη μου θέλει να την εγκαταστήσει για να χρησιμοποιεί μια βιβλιοθήκη (sigal λέγεται ή κάπως έτσι ) γιατί τρέχει καλύτερα σε debian (και είναι γραμμένη και σε debian ) . Μετά από το σωστό partitioning και install ξεκινάει σε γραμμή εντολών . Όταν σχετικός μόνο με suse μήπως μπορείτε να μου πείτε πως μπορώ να φορτώσω το kde για παράδειγμα ( το έχει μέσα ή πρέπει να το κάνω εγώ install )…
:087: :115: :087:
apt-get update ; apt-get install kde
Υπάρχει πιθανότητα να υπάρχει στο 2ο DVD που έχω?? ( Αν οχι θα πρέπει να το κατεβάσω και μετά να το γράψω στο CD Ε??για να γινει εγκατάσταση απο CD ειναι η ίδια εντολή??)
slaughterer
03-01-2007, 16:40
Παρε την διανομη kanotix ειναι debian unstable και μαμαει....
Απλή συμβουλή για να μη παιδεύεσαι: Κατέβασε και το 2ο dvd και κάνε full install. Δε θα σου λείπει τίποτα.
οκ..θα το κοιτάξω ..Ευχαριστώ
WAntilles
04-01-2007, 13:09
Απλή συμβουλή για να μη παιδεύεσαι: Κατέβασε και το 2ο dvd και κάνε full install. Δε θα σου λείπει τίποτα.
Προς θεού όχι.
Είναι μεγάλη κουταμάρα να κατεβάζετε ο,τιδήποτε άλλο εκτός από minimal net-install CDs αφού σε μερικές ώρες (ούτε καν μέρα) τα πακέτα τους έχουν παλιώσει.
Τέλος, ποτέ μα ποτέ full install. Να βγαίνετε σε τελείως plain περιβάλλον και να βάζετε μόνο τα προγράμματα που χρειάζεστε.
matersci
04-01-2007, 15:38
λύσεις dvd και full install καλό είναι να προτιμούνται μόνο σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει συνεχής και γρήγορη πρόσβαση στο δίκτυο και αν δεν υπάρχει άλλη λύση (πχ κατέβασμα πακέτων από άλλο PC).
Προς θεού όχι.
Είναι μεγάλη κουταμάρα να κατεβάζετε ο,τιδήποτε άλλο εκτός από minimal net-install CDs αφού σε μερικές ώρες (ούτε καν μέρα) τα πακέτα τους έχουν παλιώσει.
Τέλος, ποτέ μα ποτέ full install. Να βγαίνετε σε τελείως plain περιβάλλον και να βάζετε μόνο τα προγράμματα που χρειάζεστε.
Καλά μην τρελαίνεσαι κιόλας :)
Και το sarge μια χαρά δουλεύει σε γενικές γραμμές, ειδικά για τη χρήση που αναφέρει ο φίλος.
Άλλωστε καλό χρυσό το unstable, αλλά όλο και κάτι θα χάσεις στο εκάστοτε update. Προσωπικά έχω αρχίσει και προτιμώ το testing.
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.