PDA

View Full Version : ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ για ασύρματο δίκτυο 8 υπολογιστών με shared 512 aDSL

kagelar34
31-10-2004, 21:37
Καλησπέρα,

μπορείτε να μου πείτε τι router χρειάζομαι για να μοιράσουμε τη ΔΣΛ 512 του ενός υπολογιστή στου άλλους 7 σ'ένα ασύρματο δίκτυο ? Τι ρουτερς υπάρχουν είδα αυτά του ΠΛΑΙΣΙΟ και ε-σοπ αλλά δεν μπορώ να πω πως κατάλαβα και πολλά.

Μια 512 αδσλ είναι καλή για τόσα μηχανήματα?όλοι τώρα είμαστε με ΠΣΤΝ kai ISDN (οπότε δεν ψάχνουμε και τίποτα το εξωφρενικό)και δε νομίζω να χρησιμοποιούν όλοι το bandwidth ταυτόχρονα άντε μέχρι 6 άτομα.

Κανέναν μας δεν καλύπτει το δίκτυο της vivodi οπότε αν θα βάλουμε θα βάλουμε μέσω OTE! Για άλλες εταιρίες δεν σκεφτόμαστε καθώς νομίζουμε είναι όλα ίδια. Αν έχετε κάτι να προτείνετε κάντε το για΄τ από ΔΣΛ δεν ξέρουμε και πολλά.

Οπότε συμφέρει VIVODI μέσω ΟΤΕ ή σκέτο OTE?

Δεν κατάλαβα και πολλά από τις χρεώσεις οπότε θέλω να ρωτήσω.....

Έστω ότι βάζω ΟΤΕ αδσλ 512/128.
Αυτά που θα πληρώνω σύνολο σένα δίμηνο θα είναι.....?
Πάγιο PSTN +
2χ 35.90 +
τηλέφωνα που κάνω
+18%ΦΠΑ σε όλα τα παραπάνω.

Κάνω κάτι λάθος?Νομίζω πως ναι

apotsi
01-11-2004, 01:14
Όσο για την πληρωμή, ναι, σωστά τα λες.
Όσο για το δίκτυο είτε θα πάρεις κάποιο ADSL router που θα έχει και wireless access point επάνω, ή θα τα πάρεις ξεχωριστά.

ARJ
01-11-2004, 09:29
Όσο για την πληρωμή, ναι, σωστά τα λες.
Όσο για το δίκτυο είτε θα πάρεις κάποιο ADSL router που θα έχει και wireless access point επάνω, ή θα τα πάρεις ξεχωριστά.

Συμφωνω και εγω. Αυτο που εχω κανει εγω στη δουλεια μου ειναι ενα routeraki απο αυτο που προτεινει ο πΟΤΕ το zyxel συγκεκριμενα και ενα access point της smc που εχει αρκετα καλη εμβελεια.

trendy
01-11-2004, 12:12
Καλησπέρα,

μπορείτε να μου πείτε τι router χρειάζομαι για να μοιράσουμε τη ΔΣΛ 512 του ενός υπολογιστή στου άλλους 7 σ'ένα ασύρματο δίκτυο ? Τι ρουτερς υπάρχουν είδα αυτά του ΠΛΑΙΣΙΟ και ε-σοπ αλλά δεν μπορώ να πω πως κατάλαβα και πολλά.

Δεν αναφέρεις καθόλου την τοπολογία των υπολογιστών.Επιπλέον μιας και είστε 8 άτομα δε βάζετε καλύτερα μία 1024 adsl; Το κόστος θα είναι ούτως ή άλλως μικρό.

apotsi
01-11-2004, 12:41
Δεν αναφέρεις καθόλου την τοπολογία των υπολογιστών.Επιπλέον μιας και είστε 8 άτομα δε βάζετε καλύτερα μία 1024 adsl; Το κόστος θα είναι ούτως ή άλλως μικρό.
Συγγνώμη, αλλά τί σχέση έχει η τοπολογία των υπολογιστών;
Και αφού ήδη έχει αναφέρει ότι από PSTN ή ISDN θα πάνε σε 512ΚΒ, και δεν θα σερφάρουν όλοι ταυτόχρονα, γιατί να πάει σε 1024ΚΒ ???

trendy
01-11-2004, 18:41
Συγγνώμη, αλλά τί σχέση έχει η τοπολογία των υπολογιστών;
Άμα θα πρέπει να μοιράσει τη σύνδεση σε 8 διαφορετικά άτομα το κόβω δύσκολο έως αδύνατο να του φτάσει 1 μόνο access point.

Και αφού ήδη έχει αναφέρει ότι από PSTN ή ISDN θα πάνε σε 512ΚΒ, και δεν θα σερφάρουν όλοι ταυτόχρονα, γιατί να πάει σε 1024ΚΒ ???
Το ότι δε θα σερφάρουν όλοι ταυτόχρονα δεν το ξέρουμε, ούτε είναι κάτι που μπορεί να προβλεφτεί.
Αλλά ένας να ανοίξει p2p χωρίς να ρυθμίσουν όρια downloads να δεις με πόσο θα κατεβάζουν οι υπόλοιποι.
Τέσπα εγώ μια πρόταση έκανα μιας και μόνο στην ιδανική (=ιδεατή) περίπτωση θα έχουν τα 64kb που υπολογίζουν ότι τους αναλογούν.

apotsi
01-11-2004, 21:13
Άμα θα πρέπει να μοιράσει τη σύνδεση σε 8 διαφορετικά άτομα το κόβω δύσκολο έως αδύνατο να του φτάσει 1 μόνο access point.
Επαναλαμβάνω... Τί σχέση έχει αυτό με την τοπολογία των υπολογιστών....; Ξέρεις τί είναι η τοπολογία;
Το ότι δε θα σερφάρουν όλοι ταυτόχρονα δεν το ξέρουμε, ούτε είναι κάτι που μπορεί να προβλεφτεί.
...και δε νομίζω να χρησιμοποιούν όλοι το bandwidth ταυτόχρονα άντε μέχρι 6 άτομα.
Αλλά ένας να ανοίξει p2p χωρίς να ρυθμίσουν όρια downloads να δεις με πόσο θα κατεβάζουν οι υπόλοιποι.
P2P ==//== ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ με 8 άτομα και χωρίς bandwidth manager

DVD_GR
02-11-2004, 01:03
p2p ξεχνα το...μονο οι 30+ συνδεσεις του καθενος + overheads του καθενος θα τη γονατισουν τη γραμμη...

trendy
02-11-2004, 03:59
Επαναλαμβάνω... Τί σχέση έχει αυτό με την τοπολογία των υπολογιστών....; Ξέρεις τί είναι η τοπολογία;
Ρε συ apotsi δεν περιμένω να μου πει ότι τα έχουν σε star, bus ή ring, αλλά ότι τα 2 είναι στο ίδιο διαμέρισμα, το άλλο στον κάτω όροφο, τα 2 σε 200μ , το άλλο στα 2χλμ και τα υπόλοιπα σε 1χλμ με ή χωρίς οπτική επαφή μεταξύ τους.

Επίσης επαναλαμβάνω πως ΔΕΝ μπορείς να προβλέψεις πότε θα κάνει κίνηση ο κάθε χρήστης, άσχετα με αυτό που υποθέτει ο kagelar. Μπορεί κάποια στιγμή να κατεβάσει κάποιος μόνος του, μπορεί την άλλη στιγμή να πλακώσουν όλοι ή μπορεί να αφήσουν κάτι να κατεβαίνει όλο το βράδυ.

apotsi
02-11-2004, 10:30
Έτσι ναι. Τώρα το είπες καλύτερα.
Τώρα συμφωνούμε.

kagelar34
02-11-2004, 17:13
παιδιά το δίκτυο θα καλύπτει μια πόλη ολόκληρη υπάρχει κεραία για αυτό τον σκοποό και κεραίες σις ταράτσες μας κάθεμια απέχει από την κεντρική το μέγιστο 4 χλμ

Το δίκτυο θα γίνει για εκπαιδευτικούς σκοπούς των μελών και αποκλείεται να είναι όλοι σε ένα p2p και να κατεβάζουν.
Συνήθως ένας θα κατεβάζει βαριά πράγματα και οι άλλοι τα μοιράζονται μέσω δικτύου.
Απλώς σε περίπτωση που είμαστε όλοι μέσα θέλω να σερφάρουμε με άνεση.
ο ένας υπολογιστής θα είναι συνδεμένος στον ιντερνετ και μέσω αυτού και οι υυπόλοιποι
ο εξοπλισμός υπάρχει ήδη ...εγώ θέλω να μου πείτε τι πρέπει να βάλω στον υπολογιστή που θα είναι στο ιντερνετ για να έχω μοίρασμα της σύνδεσης ως ξεχωριστές συνδέσεις και όταν κάποιος δεν χρησιμοποιεί την σύνδεση να μπορεί ένας άλλος να χρησιμοποιεί το bandwidth ...γιατί από αυτά δεν ξέρω!

Επίσης ρε παιδιά μου φαίνονται λίγια τα χρήματα που θα πληρώνω είναι σίγουρα έτσι ,δεν χρειάζεται και ένας provider ?%^$^ ΔΣΛ όλο πάγια !

trendy
03-11-2004, 02:09
Έτσι από περιέργεια σε ποια πόλη το κάνετε αυτό;
4 χλμ είναι αρκετά μεγάλη απόσταση και θέλει καλό εξοπλισμό για να δουλέψει στα νόμιμα όρια και να μη δημιουργεί πρόβλημα σε άλλους ούτε να δέχεται θόρυβο από άλλους.
Το pc να τρέχει ένα linux, που είναι ειδικό σε θέματα δικτύων. Μετά μπορείς να υλοποιήσεις πολλά και διάφορα, όπως squid proxy, traffic shaping κλπ για να κάνεις πιο γρήγορη και δίκαιη τη χρήση του δικτύου.

trendy
06-11-2004, 04:51
Καλύτερα να μιλήσετε με το www.patraswireless.net
Αφού το δίκτυο το φτιάχνετε για εκπαιδευτικούς λόγους, μπορείτε να μάθετε να στήνετε και ένα router σε linux και να σας βγει φθηνότερα από κάποια έτοιμη λύση.