View Full Version : Βοηθεια: Internet Sharing & Firewall
Καλησπερα.
Λοιπον εχουμε 2 πισι σε δικτυο και κανουν automatically obtain την ip. Ολα τα firewall ειναι κλειστα. Υπαρχει τροπος να συνεχιζει να ειναι συνδεδεμενο το ενα στο αλλο και να χρησιμοποιει το νετ του αλλα με firewall?
Και τα 2 φορανε Norton 2003
maddoctor
01-11-2004, 18:03
Καλησπερα.
Λοιπον εχουμε 2 πισι σε δικτυο και κανουν automatically obtain την ip. Ολα τα firewall ειναι κλειστα. Υπαρχει τροπος να συνεχιζει να ειναι συνδεδεμενο το ενα στο αλλο και να χρησιμοποιει το νετ του αλλα με firewall?
Και τα 2 φορανε Norton 2003
Θέλεις δηλαδή μέσω δικτύου, να μπαίνεις στον άλλο υπολογιστή και μέσω αυτού να μπαίνεις στο διαδίκτυο, αλλά με firewall!?Το firewall από που θα το βρει, αφού λες ότι όλα είναι κλειστά?Υποθέτω ότι το ένα μηχάνημα θα έχει περιορισμό από κάποιο admin να μην βλέπει διαδίκτυο και θέλεις να μπαίνεις από το άλλο, σωστά?Δοκίμασες να μπεις στο άλλο pc και να τρέξεις τον ΙΕ!?Μπορείς ακόμα σίγουρα και με remote control, αφού θα είναι σαν αν είσαι μπροστά στο pc εσύ ο ίδιος.
Μαλλον απλα θελει το desktop pc ναπερνει νετ απο το λαπι...και να εχει το λαπι firewall...
Γινεται φυσικα...απλα πρεπει να ψαχτεις με τις ρυθμισεις....
Το νορτον το εχω δουλεψει για λιγο ετσι να δω πως ειναι... και ετσι δεν μπορω να βοηθησω...
Αληθεια...γιατι δεν αλλαζεις firewall...??
Γιατρε οχι ακριβως. Θελω απ τον υπολογιστη μου και μεσω δικτυου να χρησιμοποιω τη συνδεση του 2ου και οχι να εχω πληρη ελεγχο. Απλα ψανω καποια ρυθμιση οπου το firewall να μην μπλοκαρει το lan σαν συνδεση
Από την στιγμή που είναι κλειστό δεν γίνεται τίποτα , εκτός και αν έχεις dialup /dsl ρουτεράκι και παίρνει απο εκεί το Ιντερνέτ.
maddoctor
01-11-2004, 18:30
Γιατρε οχι ακριβως. Θελω απ τον υπολογιστη μου και μεσω δικτυου να χρησιμοποιω τη συνδεση του 2ου και οχι να εχω πληρη ελεγχο. Απλα ψανω καποια ρυθμιση οπου το firewall να μην μπλοκαρει το lan σαν συνδεση
Πρέπει τότε να πεις στο firewall να μην μπλοκάρει τα δεδομένα που θα πηγαινοέρχονται στην ip του άλλου μηχανήματος.Αλλά ο Norton είναι λίγο δύστροπος.....
Ακριβως αυτη τη δυστροπια του ψαχνω. Μηπως ξερει καποιος πως γινεται?
Μαλον θα αλλαξω σε zone alarm.....
Ακριβως αυτη τη δυστροπια του ψαχνω. Μηπως ξερει καποιος πως γινεται?
Μαλον θα αλλαξω σε zone alarm.....
Zone alarm man!
Μακραν πιο ευκολο με ξεχωριστες επιλογες για lan kai internet...
Του λες οτι το lan ανηκει στην trustet zone και δουλευουν τα πισια σου κανονικα του λες οτι η συνδεση του νετ ανηκει στην Internet Zone και σε αφηνει μεν να βλεπεις εσυ ιντερνετ αλλα δεν αφηνει τους αλλους να σε βλεπουν.
Και φυσικα εχει και παρα πολες ρυθμισεις για ποιο ψαγμενους
:D :D :D
maddoctor
02-11-2004, 12:31
Zone alarm man!
Μακραν πιο ευκολο με ξεχωριστες επιλογες για lan kai internet...
Του λες οτι το lan ανηκει στην trustet zone και δουλευουν τα πισια σου κανονικα του λες οτι η συνδεση του νετ ανηκει στην Internet Zone και σε αφηνει μεν να βλεπεις εσυ ιντερνετ αλλα δεν αφηνει τους αλλους να σε βλεπουν.
Και φυσικα εχει και παρα πολες ρυθμισεις για ποιο ψαγμενους
:D :D :D
Συμφωνώ απόλυτα.Το Zone Alarm μου φαίνεται πιο συνεργάσιμο.Το Norton μου έχει κάτσει εμπόδιο πολλές φορές στο WinMX όταν θέλω να πάρω κάτι από τον άλλο και μας βγάζει και τους 2 ότι έχουμε firewall... :095:
Zone Alarm και πάλι Zone Alarm.
Eγω αντι για Zone Alarm...
Θα πω Zone Alarm pro και παλι zone alarm pro...
Αν και το zone alarm ειναι πολυ καλο...
Η εκδοση pro ειναι για μενα...αρκετα καλυτερη...
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.