PDA

View Full Version : debian και προβλημα με bootloader

tsallinia
06-02-2007, 10:28
γεια σας παιδια. εχω ενα pc με δυο σκληρους δισκους εναν seagate που εχω μεσα τα xp και εναν maxtor που μεχρι χθες τον ειχα αδειο. οποτε αποφασισα να του βαλω το debian. εκανα κανονικα την εγκατασταση και εγκατεστησα τον grub στο mbr.ολα ωραια και καλα, μολις ομως παω κατα την εκιννηση να επιλεξω τα windows ο bootloader δεν το αναγνωριζει!τι πρεπει να κανω για να ξεκιναω και τα windows?

backgroundman
06-02-2007, 12:03
γεια σας παιδια. εχω ενα pc με δυο σκληρους δισκους εναν seagate που εχω μεσα τα xp και εναν maxtor που μεχρι χθες τον ειχα αδειο. οποτε αποφασισα να του βαλω το debian. εκανα κανονικα την εγκατασταση και εγκατεστησα τον grub στο mbr.ολα ωραια και καλα, μολις ομως παω κατα την εκιννηση να επιλεξω τα windows ο bootloader δεν το αναγνωριζει!τι πρεπει να κανω για να ξεκιναω και τα windows?

Τρέξε ένα fdisk -l στο linux και γράψε την έξοδο μαζί με το τι λέει το αρχείο /boot/grub/menu.lst κάτω απο το Title Windows για να σου πούμε τι να κάνεις.

schumifer
06-02-2007, 21:51
Ή αν δε θέλεις να μπλέξεις με τεχνικά θέματα που μπορεί ακόμη να μην κατέχεις, κατέβασε και γράψε σε ένα σιντάκι το super grub disk