PDA

View Full Version : Πρόβλημα με Restarts (Ιός ή Worm;)

Crazy Coder
02-11-2004, 21:25
Παιδία εδώ και μερικές μέρες έχω πρόβλημα με τον υπολογιστή μου.

Παίζω κανονικά παιχνίδια , σερφάρω μια χαρά αλλά όταν κάνω antivirus scan το pc θα κολλήσει σε κάποιο συγκεκριμένο φάκελο ή θα κάνει restart. Μετά βέβαια στα windows βγαίνει το μήνυμα πως το σύστημα επανήλθε μετά από ένα σοβαρό σφάλμα, στείλτε error report κ.τ.λ.

Εκτός από το Norton 2003 που έχω δοκίμασα , το ίδιο γίνετε με το Panda Online Scan αλλά και με το Kaspersky. Επιπλέον το κάνει πάντα όταν εκτελώ full scan disk (κάνει restart στο verifying file data 4/5) , και κάποιες φορές με το Ad-Aware και το windows defrag.

Προσπάθησα να σβήσω τα αρχεία που προκαλούσαν πρόβλημα. Στην αρχή υπήρχε ένα cab αρχείο στο φάκελο C:\WINDOWS\PCHEALTH\HELPCTR\PackageStore . Έκανα λοιπόν το αρχείο wipe με το Norton και ξεκίνησα το scan. To Norton έψαξε το φάκελο κανονικά και συνέχισε το scan σε άλλους φακέλους. Όμως αυτή τη φορά κόλλησε στο φάκελο του winamp. Κάνω Uninstall το winamp , αλλά κόλλησε σε άλλο αρχείο…. κτλ.

Επιπλέον προσπάθησα να βάλω το windows XP SP2 αλλά την ώρα που έψαξε το δίσκο έκανε Restart.Κοίταξα και τις θερμοκρασίες του pc αλλά όλα είναι στα ίδια επίπεδα.

Πάντως αν θυμάμαι καλά όλα ξεκινήσανε όταν πήγα να κατεβάσω το Windows Media Player 10 από το Windows Update Site. Όταν το pc έκανε restart μια υπηρεσία του Norton Antivirus κόλλησε και τα windows ζήτησαν να σταλεί error report. Στη συνέχεια σκέφτηκα να κάνω update τα virus definitions.Λίγο πριν τελειώσει το update το pc έκανε restart. Δεν έδωσα σημασία και όταν ξεκίνησαν τα windows έκανα κανονικά το update του Norton. Μετά από 1-2 μέρες όταν πήγα να κάνω full system scan το pc έκανε restart….

Χρησιμοποιώ μόνιμα το Norton Antivirus 2003 Professional και το Zone Alarm και δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Αν έχει κανείς καμιά ιδέα, θα ήθελα να ακούσω την άποψη του. Το σύστημα θα φάει format , αλλά θα ήθελα να ξέρω τι συμβαίνει.
Ελπίζω με το format να λυθεί…

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

tefra
02-11-2004, 21:31
πωπω δυσκολα πραγματα . μπορει να ειναι ο δισκος (να πεθαινει δηλαδη)
Η μονη σιγουρη λυση για να βεβαιωθεις τι συμβαινει πραγματικα πιστευω ειναι να κανεις ενα format και να φορτωσεις την τελευταια καλη συνθεση προγραμματων που δεν σου εκανε προβληματα . Τοτε θα καταλαβεις κατα την αποψη μου εαν ειναι δισκος ή καποια ανωμαλια software ή ιος .

soler
02-11-2004, 22:08
Δοκιμασε να εκτελεσεις και κατι αλλο που να κανει scan τον δισκο...πχ αναζητηση....
Και πες μας...Αν δεν υπαρχει προβλημα,...τοτε δεν φτεει ο σκληρος...Αν υπαρξει...τοτε φτεει...

KTM
02-11-2004, 22:17
Και προυποθεση οτι το pc σου δουλευει στην κανονικη συχνοτητα.
Αν ειναι υπερχρονισμενο,γυρισε το στα default.

Crazy Coder
03-11-2004, 02:01
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Καταρχάς για το hardware , το μόνο που έχω παρατηρήσει μέσω του Asus Probe είναι πως στο voltage monitor η 12αρα έχει μερικές μικρές αυξομειώσεις (από 12,224 πάει στα 12,288 και αντίστροφα).

Όπως είπα πριν όταν κάνω full scan disk το σύστημα κάνει restart στο 4ο στάδιο ( verifying file data ) . Όταν έψαξα για ένα μη υπαρκτό αρχείο μέσα στο δίσκο μου με την επιλογή search , η αναζήτηση τελείωσε κανονικά.

Στη συνέχεια έψαξα στο site της Western Digital για κάποια εργαλεία.
Από τη σελίδα http://support.wdc.com/download/index.asp εγκατέστησα το Western Digital Data LifeGuard Diagnostics - DLGDIAG for Windows και έκανα κάποια test.

Στο Extended Test το σύστημα μετά από λίγο κολλάει / «παγώνει» και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι reset με το κουμπάκι του πύργου.

Στο Quick Test παίρνω το παρακάτω μήνυμα:
SMART Status: FAIL
Test Result: FAIL
Test Error Code: 06-Quick Test on drive 1 did not complete! Status code = 07 (Failed read test element), Failure Checkpoint = 65 (Error Log Test) SMART self-test did not complete on drive 1!

Όμως στο site υπάρχουν και τα DLG Diagnostics για DOS (DLGDiagv504c.zip) . Το πρόγραμμα αυτό τρέχει στα windows και δημιουργεί μια δισκέτα εκκίνησης.
Οπότε δημιούργησα μια δισκέτα και «bootαρα» το pc από το floppy.

Ξεκινάει το αγαπητό σε όλους DR-DOS και αυτόματα ξεκινάει το πρόγραμμα της Western Digital Data LifeGuard Diagnostics για DOS.

Αποτέλεσμα: Το Quick αλλά και το Extended test δεν βρίσκουν κανένα error στο δίσκο! :104:

Πάντως τα τελευταία προγράμματα που έβαλα στο δίσκο μου είναι ο media player 10 και ο Mozilla Firefox , τα οποία δεν νομίζω να προκαλέσανε κάποιο conflict αφού για την ώρα τα έχω κάνει uninstall.

Σε λίγες μέρες θα κάνω format και θα σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα.

Πάντως αυτή τη φορά θα δημιουργήσω το σύστημά μου, με τον ίδιο τρόπο που το κάνει ένας φίλος μου ‘ για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Θα χωρίσω το δίσκο με το partition magic σε δυο μέρη ( c: 20GB , d: 60GB ) όπου στον c: θα εγκαταστήσω τα windows και στο d: προγράμματα / παιχνίδια μου. Στη συνέχεια με το Norton Ghost θα κάνω ένα Image του συστήματος c: και το αρχείο αυτό θα το αποθηκεύσω στο d: ή σε κάποια cd-rw. Παιδιά δεν γίνεται αλλιώς με τα windows/internet που έχουμε μπλέξει…. :067:

Να ‘στε καλά!

tefra
03-11-2004, 03:06
Partitions ruleZzZz . Mακαρι να μην εχεις καποιο Hardware προβλημα και να ειναι κατι ακυρο .

benhour
03-11-2004, 03:44
νομιζο ειναι worm!ειχα παθει κατι παρομιο παλεοτερα!κανε μια ανασυγκροτοση και αν δεν ολοκλιροσι εχει προβλυμα ο σκιρος!