View Full Version : FSX και hardware - πονεμενη ιστορια
Ώντας παλιός flight simmer και νυν driving simmer αν μη τι άλλο τον καταλαβαίνω τον Lamdlover... Έχω κάνει αιματηρές οικονομίες για το σύστημά μου και ποτέ δεν είναι αρκετό. Οπότε αρχικά επέστρεψα στο FS2004 για online πτήσεις στη VATSIM και εν τέλει το παράτησα εντελώς μερικούς μήνες πριν, με 1000+ ώρες πτήσης online...
Landlover πετάς καθόλου online; Ίσως να έχω ξαναδεί το callsign σου, ειδικά αν πετάς εντός LGGG FIR όπως εγώ :D
Υ.Γ. Τις λέτε θηρία τις 8800 και τι να τις κάνεις κλπ, αλλά εγώ τώρα ετοιμάζομαι για GTX μπας και δω άσπρη μέρα. Καλή παντού η GTS, αλλά στο GT Legends όταν πέφτει η νύχτα και είμαι στο πίσω μέρος του grid αρχίζουν τα 24άρια- 20άρια frame rates και τρελαίνομαι.
landlover
14-02-2007, 00:26
και εν τέλει το παράτησα εντελώς μερικούς μήνες πριν, με 1000+ ώρες πτήσης online...
Landlover πετάς καθόλου online; Ίσως να έχω ξαναδεί το callsign σου, ειδικά αν πετάς εντός LGGG FIR όπως εγώ :D
Με τόσες ώρες που έχεις βάλει φιλε μου δεν τα παρατάνε.
Δυστυχώς είσαι στο βόλο απ' ότι βλέπω.
πάντως αν βρεθείς αθηνα ριγέ pm. Σου διαθέτω το σύστημα μου για προπόνηση.
σίγουρα θα μάθω πολλά από σένα.
On line όχι δεν έχω βγει ακόμη
.
και εγω αναβαθμιζω αναβαθμιζω και τελειωμο δεν εχει σε βαθμο που αναβαθμιζω πιο συχνα πλεον απο οτι προλαβαινω να πεταξω ή να οδηγησω! :022: αλλα το καλυτερο που καταφερα απο αναβαθμιση μεχρι στιγμης ειναι το συστημα της υπογραφης μου (πολυ ομορφο ομως εξωτερικα με τα CH Hotas του και τα TrackIR του) ...
Θυμαμαι ομως οτι ημουνα καλα στο FS2004, στο LockOn, στο ΙL2, στο ΤΟCA2 και το Richard Burns με τον ΧP 2700+ την 6600GT και τις 2x512 DDR 333, μου λετε τωρα οτι με το μηχανημα που ιδρωσα σταγονα σταγονα και υπομονη να στησω δεν θα εχω 30fps min στο FSX ?? :( :(
Nα παρηγοριεμαι μηπως απο τη φημη οτι η υποστηριξη για Ελληνικο scenery υπολειπεται πολυ του FS2004? (και να πω την αληθεια το FS2004 προσωπικα ακομη μου φαινεται πολυ μαματο)
Yπαρχει καποια εξελιξη επι του θεματος μηπως απο μερια MS ?
.
.
και εγω αναβαθμιζω αναβαθμιζω και τελειωμο δεν εχει σε βαθμο που αναβαθμιζω πιο συχνα πλεον απο οτι προλαβαινω να πεταξω ή να οδηγησω! :022: αλλα το καλυτερο που καταφερα απο αναβαθμιση μεχρι στιγμης ειναι το συστημα της υπογραφης μου (πολυ ομορφο ομως εξωτερικα με τα CH Hotas του και τα TrackIR του) ...
Θυμαμαι ομως οτι ημουνα καλα στο FS2004, στο LockOn, στο ΙL2, στο ΤΟCA2 και το Richard Burns με τον ΧP 2700+ την 6600GT και τις 2x512 DDR 333, μου λετε τωρα οτι με το μηχανημα που ιδρωσα σταγονα σταγονα και υπομονη να στησω δεν θα εχω 30 min στο FSX ?? :( :(
Nα παρηγοριεμαι μηπως απο τη φημη οτι η υποστηριξη για Ελληνικο scenery υπολειπεται πολυ του FS2004? (και να πω την αληθεια το FS2004 προσωπικα ακομη μου φαινεται πολυ μαματο)
Yπαρχει καποια εξελιξη επι του θεματος μηπως απο μερια MS ?
.
Καλώς τονα το συνάδελφο simmer :006: Τι λέει το TrackIR; Ποια έκδοση έχεις συγκεκριμένα; Τώρα που έχω μπει με τα μπούνια σε GT Legends και Live for Speed και GTR2 αρχίζω κι εγώ να το σκέφτομαι, αλλά ανησυχώ για το πώς θα λειτουργεί. Το site δεν είναι και πολύ διαφωτιστικό.
Πολύ χαίρομαι όταν μαζευόμαστε πολλοί μαζί και φαινόμαστε, γιατί μας έχουν καταπιεί οι "gamers" που παίζουν fps κλπ και για μας τίποτα, κανένα θέμα, καμιά είδηση. Είμαστε μειονότητα, κακά τα ψέμματα, κι ας πληρώνουμε τα περισσότερα λεφτά απ'όλους μακράν σε hardware.
Λοιπόν:
Για το FSX πρώτα: Με την 7800 δυστυχώς θα πρέπει να κάνεις πάρα μα πάρα πολλές θυσίες στα γραφικά για να τρέχει με το ζόρι 25 fps σταθερά, και να εύχεσαι να μην πέσεις σε καταιγίδα με πολλά στρώματα νεφώσεων σε διαφορετικά υψόμετρα, γιατί τότε το slideshow θα πάει σύννεφο. Επίσης για τη γκάφα της MS που έβαλε τα δεδομένα που είχε για το GPS στα γραφικά και των γραφικών στο GPS με αποτέλεσμα οι ακτές να είναι τετράγωνες σε πάρα πολλά μέρη, και ειδικά στην Ελλάδα απλά απαράδεκτες (τα νησιά είναι τετράγωνα κομμάτια καφέ πάνω στη θάλασσα, το FS98 είχε καλύτερες ακτές!!) την ξέρουν πλέον όλοι. Έχει βγει διορθωτικό σκηνικό από τους ελληνάρες μας για το πρόβλημα αυτό και προσθέτει μάλιστα και κάποια μικρά νησάκια, όπως το base scenery που είχε κυκλοφορήσει η Hellas Scenery Team, πάντα freeware βέβαια. Παρόλα αυτά, αυτό είναι και το μοναδικό add-on για FSX, πράγμα που το κάνει απλά άχρηστο στο μέσο flightsimmer, που ασχολείται έστω με add-on αεροσκάφη για μεγαλύτερο ρεαλισμό (PMDG 737 και 747, Flight One ATR, Level-D 767 κλπ), αλλά και για σκηνικά για καλύτερη εικόνα. Με λίγα λόγια, όλοι μένουμε FS9 για την ώρα, που με όλα τα add-ons που κυκλοφορούν μοιάζει αρκετά με FSX, αλλά είναι πολύ πιο ελαφρύ, και σίγουρα πολύ πιο διασκεδαστικό. Αυτή την ώρα γενικά δεν υπάρχει τίποτα για FSX, και θα αργήσει να υπάρξει αφού η MS για άλλη μια φορά έγραψε την κοινότητα των flight simmers που ουσιαστικά τη στηρίζει, στα ... παλιά της τα παπούτσια και άλλαξε όλα τα εργαλεία δημιουργίας σκηνικών και αεροσκαφών, με αποτέλεσμα να πάρει τουλάχιστο ένα χρόνο για να ξαναδημιουργήσεις μια αξιόλογη συλλογή.
Από κει και πέρα, η MS με τα Vista θα κυκλοφορήσει patch που θα μετατρέπει το FSX σε DirectX10 και αναμένεται εκτός από μικρή βελτίωση στην ποιότητα των γραφικών, να απογειωθεί σε επιδόσεις σε σχέση με τώρα που σέρνεται. Βέβαια αυτό από την άλλη επιβάλλει να βάλεις Vista και DirectX10 κάρτα (και hi-end μάλιστα, Nvidia 8800 ή Ati R600 που έρχεται). Αν θα φτιάξει και τις ακτές στο ίδιο patch, αυτό δεν το ξέρουμε ακόμα. Άρα πάνε πάλι τα λεφτουδάκια μας... Εγώ προσωπικά με κάτι τέτοια τα παράτησα.
@ Landlover: Και που να ξερες πόσες ώρες έχω σύνολο. 1000+ είναι οι καταγεγραμμένες Online στη VATSIM, συνολικά έχω πάνω από 6.000 ώρες σε εξομοιωτές πολιτικής αεροπορίας. Αλλά μετά τόσους μήνες αποχής έχω σκουριάσει τόσο, που θα θέλω να κάνω VOR/DME προσέγγιση και θα βγαίνω σε άλλη χώρα...
Επίσης, αν θες να νιώσεις πραγματικά την πτήση, και να ασχοληθείς εξελισσόμενος, κάποια στιγμή απλά ΠΡΕΠΕΙ να πάρεις το yoke και τα πεντάλ της CH products. Απλά άπαιχτα, σε βάζουν στο κλίμα όσο τίποτε άλλο σε joystick. Εκτός αν πετάς μόνο μαχητικά, οπότε πάσο.
Μεταφέρθηκαν εδώ τα σχετικά με το FSX πόστ...από το θέμα του landlover με την EVGA 680i
Καλή συνέχεια.
landlover
14-02-2007, 18:00
Αντε να βρουμε επιτέλους στέγη του αέρα οι πονεμένοι!!
Thx tasos.
Σήμερα πάω plaisio Συντάγματος για να προσθέσω τους δυό πυρήνες που μου λείπουν.
makinen ψάχνωντας πηγή για τα yoke-pedals βρήκα αυτό
http://www.aviationmegastore.com/?shopid=LM45d30110c62261205435039541&parent_id=276
οπου έχει
Special offer: CH Flight Sim Yoke USB and Pro Pedals USB με 299Ε.
Ξέρεις κάτι άλλο φθηνότερο??
Δες λίγο το site πουλάνε απιστευτα πράγματα. Δες ειδικά τα yoke του 737 και το έτοιμο cockpit (8300 euro Παναγία μου θα με χωρίσει η γυναίκα μου)
ναι Τασο καλα ειμαστε εδω ευχαριστουμε :053:
Landlover, θα μιλήσουμε τηλεφωνικά. Μέχρι τότε, δες αυτό: www.pilotshop.gr
landlover
14-02-2007, 18:33
Ρε παιδιά μια στιγμή.
Μήπως θα μας στοίχιζε φθηνότερα να πάμε να πάρουμε PPL.
Λέω μήπως.
Nα ρωτησω τωρα και εγω, προσπα8ωντας να υπολογισω το νουμερο του 13ου αυτου μισθου, βρε Landlover, εισαι μηπως διευθυντικο στελεχος σε καμμια δημοσια υπηρεσια? Συμβουλος σε υπουργειο? Βουλευτης? :120: Τι σοι 13ος μισθος ειναι αυτος, και με οικογενεια (!) lol
Μηπως καλυτερα να τα εδινες στην αερολεσχη, ή για διπλωμα πιλοτου, ή να αγοραζες με λιγα ακομη δικο σου αεροπλάνο ?
- Με τι FPS σου παει τωρα το FSX πανω απο πολεις, στο αεροδρομιο ?
- Eιναι σε sVista ή ΧΡ?
.
landlover
15-02-2007, 18:28
Μηπως καλυτερα να τα εδινες στην αερολεσχη, ή για διπλωμα πιλοτου, ή να αγοραζες με λιγα ακομη δικο σου αεροπλάνο ?
- Eιναι σε sVista ή ΧΡ?
.
Mάλλον δεν διάβασες το ακριβώς προηγούμενο post μου όπου έθετα φιλοσοφικό μάλλον ερώτημα στον εαυτό μου και σε κάποιους άλλους τρελαμένους.
PPL = Private Pilot Licence
ΧΡ - νωρίς ακόμη για Vista. Να κάνουν τα εμβόλια της παιδικής ηλικίας και μετά
landlover
15-02-2007, 18:36
Nα ρωτησω τωρα και εγω, προσπα8ωντας να υπολογισω το νουμερο του 13ου αυτου μισθου, βρε Landlover, εισαι μηπως διευθυντικο στελεχος σε καμμια δημοσια υπηρεσια? Συμβουλος σε υπουργειο? Βουλευτης? :120: Τι σοι 13ος μισθος ειναι αυτος, και με οικογενεια (!) lol
.
Kανένα από τα παραπάνω. Στον ιδιωτικό τομέα εργάζομαι.
Πάντως εσύ από τις ερωτήσεις που κανεις για εφοριακός μου φαίνεσαι.
:111: :111: :042: :042:
.
oops μου ξεφυγε το PPL post :083:
Mη μασας, απο τη ζηλεια μου τα λεω, οσα δε φτανει ο αλλος ιδιωτικος υπαλληλος (και ανυπαντρος κιολας lol ) πρεπει κατι να βρει να τα κανει κρεμασταρια :P
μπραβο (σας) παντως που βρισκεις (εκτος απο τα χρηματα :D) και το χρονο και την ορεξη και το dedication παρα τις υποχρεωσεις :098:
πες μας πες μας framerates :D
.
landlover
15-02-2007, 18:53
- Με τι FPS σου παει τωρα το FSX πανω απο πολεις, στο αεροδρομιο ?
.
Fps με τον 6600 έχω ποστάρει στο άλλο thread.
Ο "τετραπυρινος" θα "σεταριστει" το σαββατοκύριακο. Από τον γνωστό γιατρό βεβαια. Aμέσως μετά θα ποστάρω μετρήσεις FSX me ton QX.
Καλο είναι πάντως όλοι εμείς που ασχολούμαστε με αυτό το βίτσιο να βρισκόμαστε online πετώντας προκειμενου να βελτιωνόμαστε στο σπορ
.
Πάντως και για επιστροφή στο PPL, επειδή και στις λίστες της HvACC (της online κοινότητας εικονικών πιλότων στην Ελλάδα) έχει γίνει πολλές φορές η συζήτηση σούπερ simulation ή PPL.
Το PPL αν θυμάμαι καλά βγαίνει γύρω στα 15.000 ευρώ. Κάντε τους υπολογισμούς σας και αποφασίστε. Με 3.000 - (το ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ) 4.000 ευρώ αγοράζετε PC και χειριστήρια και λογισμικό για την καλύτερη δυνατή εξομοίωση, και τα οποία κρατάτε τουλάχιστο 2-3 χρόνια. Οπότε νομίζω δεν τίθεται θέμα κόστους. Έχω βάλει σχέδιο πάντως, το πρώτο δώρο στον εαυτό μου όταν τελειώσω τη σχολή και πιάσω δουλειά, με δικά μου λεφτά δηλαδή θα είναι PPL. Μέχρι τότε όμως, θα κοιτάμε οθόνες δυστυχώς :090:
Το ιδανικό για μένα είναι εξομοίωση, αλλά μέχρι ενός σημείου. Ξεφεύγοντας από το παραπάνω κόστος για μένα (το όριο είναι διαφορετικό για τον καθένα) είναι πεταμένα λεφτά, και καλύτερα να μαζεύεις τα υπόλοιπα για PPL. Είναι υποκειμενικό εν τέλει.
landlover
16-02-2007, 10:25
Πάντως και για επιστροφή στο PPL, επειδή και στις λίστες της HvACC (της online κοινότητας εικονικών πιλότων στην Ελλάδα)
Ooops bravo Μάκινεν αυτό το site δεν το ήξερα.
Iσως το πιο χρήσιμο σχετικά με το flight sim.
Ooops bravo Μάκινεν αυτό το site δεν το ήξερα.
Iσως το πιο χρήσιμο σχετικά με το flight sim.
Ήλπιζα να τα συγκεντρώναμε αυτά σε ένα θέμα σχετικό με τις online πτήσεις. Αφού μπήκες στο τρυπάκι, δες κι εδώ: www.vatsim.net
www.precisionmanuals.com
www.avsim.net
www.hifisim.com
Εδώ έχει τα βασικά για να ξεκινήσεις, αλλά και τα πρώτα εργαλεία που θα χρειαστείς.
Πετάω on-line από το 2001.
VATSIM ή IVAO; Callsign; Ίσως γνωριζόμαστε :D
lordelesar
16-02-2007, 14:07
Να ρωτήσω κάτι τεχνικό επ'ι του θέματος? Μήπως οι κακές επιδόσεις και οι τρελές απαιτήσεις που φαίνεται να έχει το παιχνίδι δεν οφείλονται σε έλειψη πυρήνων και shaders αλλά σε έλλειψη drivers και API? Τι εννοώ: το FSX ήταν από ότι θυμάμαι κράχτης της MS για το dx10. Μαζί με το Alan Wake ήταν τα πρώτα και πιο πολυαναμενόμενα παιχνίδια next gen για τα pcάκια μας...Και όμως εσείς το τρέχετε μέσω κάποιου είδους emulation (απλοεικά μιλώντας) αφού προφανώς δεν μπήκαν στον κόπο να το γράψουν και για dx9c.
Γενικά έχω μια εντύπωση ότι ο φίλος landlover το μάιο θα βλέπει 100fps με τα πάντα στο full/max μόλις βάλει τους drivers και το API. Μαζί με τις 2 8950GX2, τους άλλους 4 raptors και τα 8g ram που θα έχει βάλει μέχρι τότε αν συνεχίσει έτσι...:D:D:D:D:D:D:D
landlover RESPECT πάντως από εμένα...να χαίρεσαι πάντα το Pcάκι και το χόμπυ σου και φυσικά την οικογένειά σου φίλε...
landlover
16-02-2007, 14:46
Αντε να μαζευόμαστε και κάποια στιγμή στο μελλον να συναντηθούμε κιολας.
Ηδη ψάχνω χώρο στο σπίτι (μια και πιανουν στα μαστορέματα τα χερια μου) για να φτιάξω εστω κάποιο μικρο στην αρχή flying deck.
Το κρεβάτι του παιδιού ρε γυναίκα το χρειαζόμαστε ή τσαμπα μας πιάνει το χώρο??
Μια χαρά δε θα μπορούσε να κοιμάται στο πάτωμα??
Η απεικόνιση είναι ήδη σε προβολέα (102 ιντσες οθόνη).
.
Να ρωτήσω κάτι τεχνικό επ'ι του θέματος? Μήπως οι κακές επιδόσεις και οι τρελές απαιτήσεις που φαίνεται να έχει το παιχνίδι δεν οφείλονται σε έλειψη πυρήνων και shaders αλλά σε έλλειψη drivers και API? Τι εννοώ: το FSX ήταν από ότι θυμάμαι κράχτης της MS για το dx10. Μαζί με το Alan Wake ήταν τα πρώτα και πιο πολυαναμενόμενα παιχνίδια next gen για τα pcάκια μας...Και όμως εσείς το τρέχετε μέσω κάποιου είδους emulation (απλοεικά μιλώντας) αφού προφανώς δεν μπήκαν στον κόπο να το γράψουν και για dx9c.
Γενικά έχω μια εντύπωση ότι ο φίλος landlover το μάιο θα βλέπει 100fps με τα πάντα στο full/max μόλις βάλει τους drivers και το API. Μαζί με τις 2 8950GX2, τους άλλους 4 raptors και τα 8g ram που θα έχει βάλει μέχρι τότε αν συνεχίσει έτσι...:D:D:D:D:D:D:D
Σιγουρα
Yπαρχει ομως και το θεμα των αλλων οπως εμου, που παιζει περιπτωση να μεινω με τον Κ8 Χ2 και τα 24 pixel shaders και 8 vertex shaders της 7800GTX μου και τα XP που ΕΧΟΥΝ OpenGL (τα Vista - αν ειναι δυνατον- δεν εχουν) και μoυ επιτρεπουν να παιζω ΙL2 / Pacific Fighters, για κα'να-δυο χρονια ακομη .....
και εμεις που δεν μπορουμε (ή δεν θελουμε) να αναβαθμιστουμε σε αυτο το επιπεδο και με αυτο το ρυθμο αλλα πληρωνουμε και για το hardware και για το software οπως πληρωνουν ολοι δεν θα επρεπε σαν αγορα να υποστηριζομαστε καλυτερα καπως και εμεις μεχρι να αναβαθμιστουμε ? Να υπαρχουν βελτιστοποιημενα API και drivers και γιατι οχι και διαμορφωση του FSX για XP και Dx9 καρτες ? (ερωτημα προς τη microsoft και την nvidia ειναι αυτο)
Αυτος ο "φασισμος" (στην πραξη) "θελεις FSX? παρε 9800GTX και QX9700 και Vista, αλλιως sorry κατσε στη γωνια σου με το FS9" δεν ξερω αν μπορει να σταματησει αλλα αν μη τι αλλο φερνει τον καταναλωτη σε μια θεση περιπου ερμαιου ... Οχι οτι ειναι αθεμιτο που οι hardware και software βιομηχανια λειτουργουν χερι χερι προωθωντας η μια τα συμφεροντα της αλλης, το software ετοιμαζεται με δεδομενα επερχομενων γενιων hardware, αλλά να προστεθει και σεβασμος στους κατοχους υπαρχουσων τεχνολογιων, και αυτοι αποτελουν αγορα, δεν ειναι μονο η εξελιξη που ειναι προσοδοφορα, ουτε θα χαθει η εξελιξη αν καθυστερησει λιγακι, η εξελιξη εκει θα ειναι παντα, και μαλλον σεβαστο ποσοστο καταναλωτων θα ειναι πιο ικανοποιημενο αν επεκταθει το χρονικο διαστημα οικειοτητας με την εκαστοτε παρουσα τεχνολογια και η αξια της αγορας τους.
just my 2c
landlover
16-02-2007, 16:33
Δίκηο έχεις αλλά που να τό ΄βρεις
landlover
18-02-2007, 01:46
να χαίρεσαι πάντα το Pcάκι και το χόμπυ σου και φυσικά την οικογένειά σου φίλε...
Τα χαίρομαι οσο μπορώ και σ' ευχαριστώ. ιδιαίτερα οταν βλέπω το γιό μου (πεντέμισυ χρονών) να προσπαθεί (ανεπιτυχώς είναι η αλήθεια) να ευθυγραμμίσει για τελική το 737. (αυτό που χαίρομαι ειναι οτι προσπαθεί και καμαρώνω ο χαζομπαμπάς - του καημένου τα ποδαράκια δεν φτάνουν στα pedals οπότε του το ρυθμίζω σε autoruder)
Το Pc είναι ήδη στο doctor και σετάρεται με τον QX. Λογικά τώρα οι simulators της Ικάρων θα πάψουν να μας κοιτάνε υπεροπτικά.
.
landlover
25-04-2007, 23:24
Επιτέλους καλά νέα για FSX και δυπύρηνους και τετραπύρηνους.
FSX SP1 και θα κάνει ορθή χρήση των επιπλέον πυρήνων.
The latest version of Microsoft Flight Simulator* X, Service Pack One (SP1), due out later this month, is a great match for the extreme multi-core processing delivered by the new Intel Core 2 Extreme quad-core processor”
and
“Flight Sim X SP1 greatly increases multicore utilization and will scale as more threads are available leading to reduced load times as well as frame rate improvements and greater visual complexity during flight. The Flight Simulator team at Microsoft is pleased to work with Intel to provide our end users with a great gaming experience."
Ξέρει κάποιος ημερομηνία που κυκλοφορεί ή αν έχει ήδη κυκλοφορήσει ??
landlover
01-06-2007, 17:49
To FSX SP1 κυκλοφόρησε μπορείτε να το κατεβάσετε (περίπου 200 ΜΒ). Αν θυμάμαι καλά αφορά την Deluxe edition.
Ερώτηση
Πώς μπορώ στο FSX να χρησιμοποιήσω περισότερες οθόνες ώστε πχ σε μια μικρή να έχω τα όργανα μόνο και σε μια μεγάλη ή το προβολέα τον εξωτερικό χώρο?? και αν ναι υπάρχει δυνατότητα και για παραπάνω από δύο???
MadCatMk2
01-06-2007, 18:32
To FSX SP1 κυκλοφόρησε μπορείτε να το κατεβάσετε (περίπου 200 ΜΒ). Αν θυμάμαι καλά αφορά την Deluxe edition.
Ερώτηση
Πώς μπορώ στο FSX να χρησιμοποιήσω περισότερες οθόνες ώστε πχ σε μια μικρή να έχω τα όργανα μόνο και σε μια μεγάλη ή το προβολέα τον εξωτερικό χώρο?? και αν ναι υπάρχει δυνατότητα και για παραπάνω από δύο???
Γίνεται με όσες οθόνες μπορείς, απλά κάνεις drag&drop αυτό που θες, όπου θες
http://www.pibmug.com/files/wideview.jpg
http://www.maxivista.com/pics/testimonials/jims_setup.jpg
http://www.flyit.com/flyitImages/SV400692.JPG
landlover
01-06-2007, 21:51
Γίνεται με όσες οθόνες μπορείς, απλά κάνεις drag&drop αυτό που θες, όπου θες
Ευχαριστώ Mad.
Η αλήθεια είναι οτι αυτές τις φωτό είδα και γω σε κάποιο site γι αυτό ρώτησα.
Λίγες περισσότερες πληροφορίες γι αυτό το drag & drop?
MadCatMk2
01-06-2007, 21:58
Ευχαριστώ Mad.
Η αλήθεια είναι οτι αυτές τις φωτό είδα και γω σε κάποιο site γι αυτό ρώτησα.
Λίγες περισσότερες πληροφορίες γι αυτό το drag & drop?
Κοιτά, εγώ παλιά που έπαιζα λίγο, απλά μπορείς με το ποντίκι να τραβήξει το κάθε panel όπου θες στην οθόνη και αφού υποστηρίζει multiple screens, αρά έτσι θα είναι και εκεί.. googlise το λίγο..
landlover
01-06-2007, 23:28
Κοιτά, εγώ παλιά που έπαιζα λίγο, απλά μπορείς με το ποντίκι να τραβήξει το κάθε panel όπου θες στην οθόνη και αφού υποστηρίζει multiple screens, αρά έτσι θα είναι και εκεί.. googlise το λίγο..
Σωστός!!!!!
Εκτελώ και ενημερώνω.
Thx
MadCatMk2
02-06-2007, 10:40
Σωστός!!!!!
Εκτελώ και ενημερώνω.
Thx
Νο prblem dude, ίσως να καταφέρω να πείσω τον πατέρα μου να το βάλει στο PC στο εργαστήριο του, αλλά λίγο σκούρο.. (έχει dual screen εκεί)
παντως παιδια εγω που εβαλα το SP1 ειδα αρκετη διαφορα στα FPS. Το μεγαλο + ειναι η υποστήριξη πολλαπλων πυρηνων η οποια φαινετε να δουλευει στον διπυρηνο 6600 μου (καποιος με 4πυρηνο καλο θα ηταν να μας ελεγε εντυπωσεις και διαφορες με το SP1 και πριν απο αυτο). Φυσικα επειδη η καρτα γραφικων δεν μπορει να ανταπεξελθει με ολα στο Full εκανα καποιες παραχωρισεις αλλα το καλο ειναι οτι το οπτικο αποτελεσμα δεν αλλαζει τοσο ωστε να με χαλαει. Οταν αναβαθμισω και την 7800GTX πιστευω να μπορω να παιζω σe Full Quality. Οσοι λοιπον ειστε fan το παιχνιδιου το SP1 ειναι must.
landlover
02-06-2007, 16:32
παντως παιδια εγω που εβαλα το SP1 ειδα αρκετη διαφορα στα FPS. Το μεγαλο + ειναι η υποστήριξη πολλαπλων πυρηνων η οποια φαινετε να δουλευει στον διπυρηνο 6600 μου (καποιος με 4πυρηνο καλο θα ηταν να μας ελεγε εντυπωσεις και διαφορες με το SP1 και πριν απο αυτο).
Εγώ για να είμαι ειλικρινής δεν είδα ιδιαίτερη στον τετραπύρηνο. Θα τσεκάρω πάλι την εγκατάσταση.
Αφού το εγκατέστησες στο αναφέρει πουθενα οτι είναι πλέον FSX SP1??
Γιατί εγώ δεν το είδα πουθενά.
Νο prblem dude, ίσως να καταφέρω να πείσω τον πατέρα μου να το βάλει στο PC στο εργαστήριο του, αλλά λίγο σκούρο.. (έχει dual screen εκεί)
Βρές έναν τρόπο να τον << πείσεις >>. Εγώ τον δικό μου πχ όταν ήμουν στην ηλικία σου +2, προκειμένου να τον <<πείσω>> να μου πάρει αυτοκίνητο τον <<απειλούσα>> οτι θα πάρω μηχανάκι. (ασχετα αν δεν τα συμπάθησα ποτέ ούτε επρόκειτο να τα καβαλήσω) Η μπλόφα αν είναι πιστευτή είναι πάντοτε αποτελεσματική...
Χμμ μαλλον οι 2x8800GTX που εχεις κανουν την διαφορα να φαινετε ασημαντη. Ετσι και αλλιως αν παιζεις με πανω απο 40 FPS στο FS δεν καταλαβαινεις διαφορα αν πχ παιζεις με 50 ή 60 μετα. Εκει που φαινετε ειναι οταν εχεις 8-15 και ξαφνικα πας στα 25+ οσον αφορα για το αν πηρε το SP1 να σου πω την αληθεια μου δεν ειδα κατι που να λεει την εκδοση αλλα δεν το εψαξα κιολας. Παντως οταν εβαλα στο SP1 μου εγραψε οτι το πηρε κανονικα και φυσικα μετα τσεκαρα αν δουλευουν και οι 2 πυρηνες γιατι πριν το SP1 δουλευε μονο ο ενας. Θεωρω λοιπον οτι το πηρε και ειπε και ενα τραγουδι.
landlover
02-06-2007, 17:55
και φυσικα μετα τσεκαρα αν δουλευουν και οι 2 πυρηνες γιατι πριν το SP1 δουλευε μονο ο ενας. Θεωρω λοιπον οτι το πηρε και ειπε και ενα τραγουδι.
Αυτό το τσέκαρες μέσω θερμοκρασιών των πυρήνων ή κάπως αλλιώς???
ο ποιο σιγουρος τροπος ειναι απο το γραφημα που βγαζει στο performance οταν πατας alt-ctrl-del. Η μεθοδος ειναι απλη πριν ξεκινησεις το παιχνιδι πατας alt-ctrl-del και πας στη καρτελα performance εκει βλεπεις σε γραφημα το ποσο χρησιμοποιουνται οι πυρηνες του επεξεργαστη. Το αφηνεις οπως ειναι το παραθυρο και τρεχεις το παιχνιδι ξεκινας μια πτηση και οταν εισαι πλεον στον αερα πατας το Alt και Tab στο πληκτρολογιο και σε γυριζει στο desktop οπου βλεπεις στο παραθυρο με το performance ποσο χρησιμοποιηθηκε ο καθε πυρηνας πριν απο λιγο. Εφοσον δεις ολους τους πυρηνες να εχουν κατι σαν καρδιογραφημα και να μην ειναι η πρασινη γραμμη συναιχεια κατω τοτε εισαι ενταξει.
landlover
02-06-2007, 19:31
Σωστός θα το δοκιμάσω και θα ενημερώσω.
Πάντως από το coretemp πριν την εγκατάσταση έβλεπα παραπλήσια θερμοκρασία στους 2 πυρήνες και αισθητά χαμηλότερη στους άλους 2. (περίπου 12 βαθμούς αν θυμάμαι καλά) Αυτός βέβαια ήταν έμεσος τρόπος (μέσω του αποτελέσματος) για να συμπεράνω οτι δουλεύαν μόνο οι δύο οπότε θα δοκιμάσω τον δικό σου.
landlover
03-06-2007, 18:32
ο ποιο σιγουρος τροπος ειναι απο το γραφημα που βγαζει στο performance οταν πατας alt-ctrl-del. Η μεθοδος ειναι απλη πριν ξεκινησεις το παιχνιδι πατας alt-ctrl-del και πας στη καρτελα performance εκει βλεπεις σε γραφημα το ποσο χρησιμοποιουνται οι πυρηνες του επεξεργαστη. Το αφηνεις οπως ειναι το παραθυρο και τρεχεις το παιχνιδι ξεκινας μια πτηση και οταν εισαι πλεον στον αερα πατας το Alt και Tab στο πληκτρολογιο και σε γυριζει στο desktop οπου βλεπεις στο παραθυρο με το performance ποσο χρησιμοποιηθηκε ο καθε πυρηνας πριν απο λιγο. Εφοσον δεις ολους τους πυρηνες να εχουν κατι σαν καρδιογραφημα και να μην ειναι η πρασινη γραμμη συναιχεια κατω τοτε εισαι ενταξει.
Δοκίμασα το τρόπο που πρότεινες και έδειξε γράφημα μόνο στον .....ένα πυρήνα.
Οοοοοουυυυυστ παλιοτεμπέληδες οι άλλοι τρείς.
Κηφήνες σου λέω. Τώρα τι κάνουμε????
.
χμμμ κατι δεν πηγε καλα με την εγκατασταση του SP1. Δοκιμασε να το ξαναπερασεις και δες τι γινετε. Στην χειροτερη ισως χρειαστει να κανεις απεγκατασταση ολο το παιχνιδι και να το ξαναεγκαταστησεις και μετα να βαλεις το SP1. Επισης να πω οτι εγω το τρεχω σε Windows XP SP2 και οχι σε VISTA (δεν ξερω βεβαια αν εσυ τρεχεις VISTA απλα το αναφαιρω). Απο εκει και περα ισως χρειαστει να στειλεις καποιο mail στη Microsoft μπας και ξερουν κατι παραπανω για το θεμα. Καλη επιτυχια ευχομαι.
landlover
03-06-2007, 23:00
χμμμ κατι δεν πηγε καλα με την εγκατασταση του SP1. Δοκιμασε να το ξαναπερασεις και δες τι γινετε. Στην χειροτερη ισως χρειαστει να κανεις απεγκατασταση ολο το παιχνιδι και να το ξαναεγκαταστησεις και μετα να βαλεις το SP1. Επισης να πω οτι εγω το τρεχω σε Windows XP SP2 και οχι σε VISTA (δεν ξερω βεβαια αν εσυ τρεχεις VISTA απλα το αναφαιρω). Απο εκει και περα ισως χρειαστει να στειλεις καποιο mail στη Microsoft μπας και ξερουν κατι παραπανω για το θεμα. Καλη επιτυχια ευχομαι.
To SP1 του FSX το έχω εγκαταστήσει πάνω από 3 φορές από το μεσημέρι.
Επίσης δοκίμασα να κάνω repair την εγκατάσταση του FSX και αυτή η διαδικασία ολοκληρώθηκε κανονικά.
Λειτουργικό XP SP2.
Λες να πάω σε επανεγκατάσταση του FSX???
Βρε τι τραβάμε και μεις οι κυβερνήτες.....
Βρε τι τραβάμε και μεις οι κυβερνήτες.....
Αυτο ξαναπες το... τωρα για το τι συμβαινει στην περιτωση σου τι να πω βρε παλικαρι θα σε γελασω. Λες να παιζει καμια ******* με το SP1 σε 4πυρηνο? Δεν ξερω τι να σκεφτω αν εχει καποιος αλλος 4πυρηνο ας κανει μια δοκιμουλα να μας πει. Παντως σε καταλαβαινω να εχεις παρει 4πυρηνο και στο προγραμμα που θελεις να μην μπορεις να το αξιοποιησεις ειναι σπασιμο (και να φανταστεις οτι γιαυτο βγηκε στο SP1 κυριως).
landlover
04-06-2007, 00:40
Ξυπνήσαν και οι υπόλοιποι!!
(Πυρήνες εννοώ γιατί είναι και περασμένη η ώρα)
Απαιτήθηκε επανεγκατάσταση του FSX εξ αρχής (όπως προείπες) και ξαναπέρασμα του FSX SP1 (όπως επίσης προείπες)
μπραβο αγορι μου, πολυ χαιρομαι που τελικα πηγαν ολα καλα. Πες μας ομως και αν ειδες διαφορες σε σχεση με πριν στην αποδοση, μην μας αφηνεις με την απορια. (οχι τιποτα αλλο δηλαδη να δουλεψουν και οι υπολοιποι 3 τεμπεληδες που τους εδωσες τα ωραια σου λεφτακια και αυτοι οι αχαριστοι τοσο καιρο κολοβαραγανε)
slaughterer
04-06-2007, 19:25
Παιδια μια nob ερωτηση.Το sp1 που το βρισκω?
Edit:Eιμαι θεοστραβος το βρηκα.
Ευχαριστω για την πληροφορια.
landlover
04-06-2007, 22:50
Παιδιά όσον αφορά τα FPS όντως υπάρχει βελτίωση με το FSX SP1.
Σε minimum settings στο έδαφος ή πάνω από αεροδρόμια παίζει στα 60 και στον αέρα και πχ στα 8000 ft δίνει 90 με 100 ή και παραπάνω.
Τωρα στα full settings που είναι και το ζητούμενο στα αεροδρόμια (είτε στο έδαφος είτε πάνω από αυτά ή στις πόλεις) δίνει 25 με 30 FPS και στον αέρα πχ στα 8000 ft παίζει περίπου στα 55 με 60.
Δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρώ που είχα ποστάρει επιδόσεις με τον 6600 στα 3600 (νομίζω ήταν κάποιο thread του makinen) και χωρίς το SP1 αλλά αν θυμάμαι καλά ήταν κάπου στο μισό ίσως λίγο παραπάνω.
τωρα πλεον ειναι playble δηλαδη ακομα και στα ποιο δυσκολα. Ευχομαι καλες πτησεις σε ολους.
landlover
05-06-2007, 00:15
Μια και πιάσαμε τα FPS που θέλουμε μήπως το επόμενο βήμα αναβάθμισης είναι αυτό????
http://www.egnatia-aviation.com/Prices.htm
http://www.egnatia-aviation.com/About.htm
http://www.egnatia-aviation.com/Fleet.htm
MadCatMk2
05-06-2007, 07:53
Ναι, εδώ σίγουρα θα έχεις καλύτερα fps και οι ποιότητα ήχου είναι αξεπέραστη... :098:
Έχω ένα πορωμένο φίλο, που 3 την ώρα νοικοιάζει πιλότους και αεροπλάνα (σχετικά φθηνά ειναι) και κάνει βόλτες..
Ok, back to topic
πλησιαζει η ωρα της αναβαθμισης με γνωμονα παντα τα sims και "ψαχνοντας την" βρηκα και αυτο
From all the testing I have done, FSX really likes the following:
1:Fast processer - at least dual core, Intel Core2 Duo performs very well,
especially after SP1 update. Plus, these chips overclock very well, for
those that like to do this.
Not having purchased or tested the quad core, cannot really comment on if
there would be any improvement, it certainly shouldn't hurt, and undoubtedly
when I upgrade my cpu again, it will most likely be a quad core.
2: Fast Ram. ( at least 2 gb). This item often gets overlooked, and I have
talked of this several times on the forum. Get the fastest ram your mb will
support, whether that is pc6400 ( 800 mhz), or pc8500 ( 1066 mhz). I have
done extensive testing, running my ram first at 800 mhz, and then slowly
bumping up to 1066 mhz, and there is quite a difference, mainly in
smoothness. With autogen on " very dense ", I get minor suttering at 800
mhz, at 1066 I get no stuttering, very fluid.
3: Video Card - the more ram , the better. Not so much the speed of the
video card, as FSX relies more on the cpu rather than the gpu , but having
more ram certainly helps. My 800 GTS has 640 mb of ram, and made quite a
difference coming from a 256 mb ATI card. Perhaps the sp2 update forthcoming
may load more on the gpu than currently does, remains to be seen...
------------------------
Another thing to do, if you don't intend to overclock, is check your
RAM timings. Some motherboards tend to be a bit more conservative
than the RAM's internal spec table. The spec for my RAM at 800Mhz
is 4-5-4-15, but the MB was using 5-5-5-15. I manually set my RAM to
spec and achieved an FPS gain of about 20% overall, but the big change
was in stutters, small stutters practically gone and the occassional big
stutters reduced in freqency and length.
It seems we've reached the point where small improvements in up to date
hardware are making significant gains in FSX performance.
(http://groups.google.com/group/alt.games.microsoft.flight-sim/browse_thread/thread/ee1745be37e30ff4/cd01c0b981b2d2b7%23cd01c0b981b2d2b7)
Ειμαι αναμεσα σε E6750 και Q6600 κλοκαρισμενους στα 3, και σκεφτομουνα τον Q6600 με 667 ram ή τον E6750 με 800αρα ram (375x8=3000), μια που θεωρητικα τουλαχιστο δειχνει ο Q6600 να ανεβαινει 3 χωρις να χρειαστει οι 667 να τρεξουν OC (333x9=3000 η CPU, 333 default η Ram) και αυτο για να μεινω μεσα στο budget, Μια που η υποψηφιοτητα του Q6600 δεν προβλεποταν αρχικα και ηδη το εχει υπερβει
Οι παραπανω πληροφοριες ομως με βαζουν σε σκεψεις, μηπως θα εχω καλυτερες επιδοσεις στο FSX (και αλλους εξομοιωτες) με Ε6750 και τις γρηγοροτερες μνημες παρα με τον τετραπυρηνο και τις 667?
Επισης δεν ηξερα οτι μπορεις να τρεχεις τις μνημες με αλλο FSB clock απο οτι ο επεξεργαστης ... (?) Mπορει δηλαδη να τρεχει ο επεξεργαστης με 266 FSB και οι μνημες με 533?
.
πλησιαζει η ωρα της αναβαθμισης με γνωμονα παντα τα sims και "ψαχνοντας την" βρηκα και αυτο
....................
Ειμαι αναμεσα σε E6750 και Q6600 κλοκαρισμενους στα 3, και σκεφτομουνα τον Q6600 με 667 ram ή τον E6750 με 800αρα ram (375x8=3000), μια που θεωρητικα τουλαχιστο δειχνει ο Q6600 να ανεβαινει 3 χωρις να χρειαστει οι 667 να τρεξουν OC (333x9=3000 η CPU, 333 default η Ram) και αυτο για να μεινω μεσα στο budget, Μια που η υποψηφιοτητα του Q6600 δεν προβλεποταν αρχικα και ηδη το εχει υπερβει
Οι παραπανω πληροφοριες ομως με βαζουν σε σκεψεις, μηπως θα εχω καλυτερες επιδοσεις στο FSX (και αλλους εξομοιωτες) με Ε6750 και τις γρηγοροτερες μνημες παρα με τον τετραπυρηνο και τις 667?
Επισης δεν ηξερα οτι μπορεις να τρεχεις τις μνημες με αλλο FSB clock απο οτι ο επεξεργαστης ... (?) Mπορει δηλαδη να τρεχει ο επεξεργαστης με 266 FSB και οι μνημες με 533?
.
Οχι 667 rams...στην χειρότερη 800άρες (κάνε search στο φόρουμ,θα βρείς αρκετά ενδιαφέροντα).
Φυσικά και μπορείς να τρέχεις τις μνήμες σε διαφορετική ταχύτητα από το FSB (συνήθως πρός τα πάνω πλέον) ... για αυτό σου έγραψα για 800άρες πρίν.
Νομίζω (δέν είμαι σίγουρος) ότι δέν παίζουν και οι 4 πυρήνες σε αυτό το sim.
Κάνε κίνηση ανάλογα με τα οικονομικά σου.
Αν υπάρχει budget ... πάρε Q6600.
Ευχαριστω ξανα Τασο.
Απο οτι διαβασα μεχρι τωρα, βρηκα αναφορες χρηστων που δηλωνουν οτι ειδανε τους 4 πυρηνες να εχουν μεχρι και 100% load. Επισης quotes των developers οτι με το SP1 υποστηριζει και 4 cores ( Και παραπανω, με επεμβαση σε afinity mask κατι παραμετρο ενος config αρχειου )
γιατι οχι 667 ? (ενας λογος φανταζομαι ειναι οι δυνατοτητες αναβαθμισης CPU αργοτερα?) εχει δικιο δηλαδη ο τυπος οτι η ασυγχρονη ταχυτητα της ram ωφελει τις επιδοσεις?
schumifer
17-11-2007, 13:33
Ο τύπος λέει ότι το παιχνίδι θέλει ταχύτητα στη ραμ. Κι εσύ πας να του βάλεις 667. Υπάρχουν 2 γίγα 800άρες σε εξευτελιστικές τιμές καινούριες οι οποιες με λίγο υπερχρονισμό αγγίζουν τα 1000. Ο Τάσος σίγουρα θα ξέρει να σε κατευθύνει όπως και πολλοί άλλοι εδώ μέσα
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.