PDA

View Full Version : OpenOffice και gentoo.

DarthMoul
17-02-2007, 10:38
Μόλις δοκίμασα για πρώτη φορά το openoffice μετά από compile σε amd64. Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα το 32bit binary πακέτο. Καμιά σχέση η ταχύτητα του ενός με το άλλο. Επίσης έφταξε και το look στα fonts των menu. Όσοι το δοκιμάσουν να προσέξουν 2 πράγματα:

- Στα CFLAGS και CXXFLAGS θα πρέπει να έχουν μόνο "-mtune=k8 -O2". Μην βάλετε -Ο3 ή κάτι μεγαλύτερο γιατί το build του openoffice είναι ευαίσθητο. Θα προσθέσει μόνο του ότι άλλα flags χρειάζεται.

- Αν το σύστημα τρέχει kde να γίνουν πρώτα emerge τα πακέτα gtk-engines-qt, gtk-engines-qtpixmap και kgtk

- Θα κάνει download 150M και compile πάνω από 3 ώρες. Εγώ το έκανα βράδυ.

backgroundman
17-02-2007, 15:21
Όσοι το δοκιμάσουν να προσέξουν 2 πράγματα:

- Στα CFLAGS και CXXFLAGS θα πρέπει να έχουν μόνο "-mtune=k8 -O2". Μην βάλετε -Ο3 ή κάτι μεγαλύτερο γιατί το build του openoffice είναι ευαίσθητο. Θα προσθέσει μόνο του ότι άλλα flags χρειάζεται.

- Αν το σύστημα τρέχει kde να γίνουν πρώτα emerge τα πακέτα gtk-engines-qt, gtk-engines-qtpixmap και kgtk

Οτιδήποτε άλλο απο τα CFLAGS θα πρέπει να τα βγάλουμε (πχ fomit-pointer, falign-functions,...) ?? Το -march=athlon64 ??

Αν το σύστημα έχει και kde και gnome, για να παίξει στο KDE θα πρέπει να εγκαταστήσουμε πρώτα τα πακέτα που είπες ??

WAntilles
17-02-2007, 15:22
Μόλις δοκίμασα για πρώτη φορά το openoffice μετά από compile σε amd64. Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα το 32bit binary πακέτο. Καμιά σχέση η ταχύτητα του ενός με το άλλο. Επίσης έφταξε και το look στα fonts των menu.

Όντως πετάει.

Εδώ κανένα πρόβλημα με τα παρακάτω:

CFLAGS="-march=athlon64 -O2 -pipe -msse3"
CHOST="x86_64-pc-linux-gnu"
CXXFLAGS="${CFLAGS}"

Thanks για τα 2 τελευταία που ούτε καν τα ήξερα.

- Θα κάνει download 150M και compile πάνω από 3 ώρες. Εγώ το έκανα βράδυ.

Επίσης ειδικά για το build του OO, εάν έχετε SMP μηχανάκι για να το εκμεταλλευτείτε:

MAKEOPTS="-j3"

δώστε το emerge ως εξής:

WANT_MP=true emerge -pv --columns openoffice

Το -march=athlon64 ??

Αυτό φυσικά το αφήνεις. Δές παραπάνω.

Αν το σύστημα έχει και kde και gnome, για να παίξει στο KDE θα πρέπει να εγκαταστήσουμε πρώτα τα πακέτα που είπες ??

Θα παίξει και χωρίς αυτά. Απλά με αυτά έχει πιο εναρμονισμένο look & καλύτερο intergration.

DarthMoul
17-02-2007, 16:15
Οτιδήποτε άλλο απο τα CFLAGS θα πρέπει να τα βγάλουμε (πχ fomit-pointer, falign-functions,...) ?? Το -march=athlon64 ??

Τα -fomit-frame-pointer, -falign-functions κλπ μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα, μπορεί και όχι. Εξαρτάται από τον συνδιασμό της έκδοσης του gcc και της glibc. Επειδή η διαδικασία είναι χρονοβόρα μην πάρεις ρίσκο καλύτερα. Δεν θα σε ωφελήσουν και πολύ αυτά σε ένα office suite. Το -march=athlon64 είναι ισοδύνομο με το -mtune=k8 αφού προς το παρόν υπάρχει μόνο μία εκδοχή του amd64 instruction set. Μπορείς να το κρατήσεις άφοβα.

@Wantilles: Το -pipe δεν έχει να κάνει ούτε με το calling convention ούτε με το instruction set του compiler και γι αυτό δεν προκαλεί πρόβλημα. Το δε openoffice δεν χρησιμοποιεί καθόλου simd οπότε είτε βάλεις -sse3 είτε όχι δεν παίζει ρόλο.

panoc
17-02-2007, 20:01
:p:p:p:p και ο νέος ρωτα... σε debian μπορουμε να κανουμε το ίδιο??? η ειναι βαθια νερα?

DarthMoul
17-02-2007, 20:15
:p:p:p:p και ο νέος ρωτα... σε debian μπορουμε να κανουμε το ίδιο??? η ειναι βαθια νερα?

Το debian είναι binary based διανομή και θα γίνει πολύ δυσκολότερα από ότι γίνεται στο Gentoo. Πιθανόν θα πρέπει να στήσεις το build environment με το χέρι και η διαδικασία αυτή για το OpenOffice είναι δύσκολη ακόμα και για πολύ έμπειρους. Όταν μάθεις καλά το debian θα δοκιμάσεις και το gentoo και θα δεις πως είναι.

panoc
17-02-2007, 20:27
ωραια :) και τώρα κατι αλλο, οταν αναφερεσε σε ταχυτητα, τι ακριβως εννοεις? το ανοιγμα ας πουμε ? η αποκριση τι ακριβως? (δεν ειμαι φανατικος του τωνπακετω γραφειου, βασικα πραγματα μονο σε υπολογιστικα φυλλα κανω).

yop
17-02-2007, 20:38
To gentoo είναι σαν να έχεις αλλάξεις υπολογιστή. Το open office είναι η εφαρμογή που με έκανε να καμαρώνω για την διανομή μου όταν πάλευα με gentoo. Δυστυχώς δεν έχω τον χρόνο να ασχοληθώ με το gentoo και γύρισα σε ubuntu για την ηρεμία μου. Πάντως ακόμα με τρώει...

panoc
17-02-2007, 21:33
αν και off topic και το debian που εβαλα λες και αλλαξα υπολογιστη ειμαι...
και ετσι οπως τα λετε με κανετε να νοιωθω ασχηγμα που δεν εβαλα απευθείας gentoo :p

DarthMoul
17-02-2007, 21:54
ωραια :) και τώρα κατι αλλο, οταν αναφερεσε σε ταχυτητα, τι ακριβως εννοεις? το ανοιγμα ας πουμε ? η αποκριση τι ακριβως? (δεν ειμαι φανατικος του τωνπακετω γραφειου, βασικα πραγματα μονο σε υπολογιστικα φυλλα κανω).
Στο άνοιγμα κάνει τον μισό χρόνο και όλο το πακέτο είναι αισθητά πιο responsive. Επειδή γράφω manual και το χρησιμοποίησα πολλές ώρες από το πρωί, όταν γυρνάω από gentoo σε windows με pre-compiled OO 2.1 νομίζω πως κάηκε η μία CPU.