View Full Version : StarForce v.3...
CaptainMorgan
04-11-2004, 02:08
Μετά και την ενοικίαση από κοντινό μου video club του Medieval Lords της Monte Cristo ένα έχω να πω .......
Δε μας @@@@@ λέω εγώ με το StarForve v.3!!!!!!!!!
Ήθαλε ναξερα ποιος κερατάς πήγε και ανακάλυψε αυτό το πράγμα για να μας σπάει τα νευρα!Καλά δεν ήμασταν τοοοοσα χρόνια....?
BTW το παιχνιδάκι είναι αρκετά συμπαθητικό για medieval strategy.
YΓ Αν παραβιάζω κανόνα του forum να σβηστεί το thread μου πάραυτα.
που θα παει νομιζεις ? καποτε και αυτο οπως και τοσες αλλες προστασιες θα πεσουν .
Για dvd ταινία μιλάς ή για παιχνίδι;
Prokopas
04-11-2004, 03:30
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να παίζουμε μετα τα όρια των κανονισμών.
Αν κάποιος θέλει να μάθει τι συμβαίνει τον Starforce v3, μία βόλτα στο Internet θα τον κατατοπίσει.
Για την ιστορία, έχει "πέσει" και αυτός :059: :059: :059:
lefterhs
04-11-2004, 07:50
Ενταξει, δεν εχει πεσει ακριβως.
Παντως οποιος φτιαξει διακοπτες που να καταληγουν εξω απο το case για να κοβουν το ρευμα στα DVD-CD drives και τους βγαλει στην αγορα θα βγαλει πολλα λεφτα.:083:
lefterhs
04-11-2004, 09:51
Παντως δεν θα αγοραζα ποτε παιχνιδι με starforce 3.
Εκτος των προβληματων που δημιουργει στο συστημα σου και κυριως στα dvd/cd drives, ειναι απαραδεκτο να σου εγκαθιστα hidden devices χωρις να σε ενημερωνει για αυτο. Επιπλεον, αυτα τα devices δεν βγαινουν με την απεγκατασταση του παιχνιδιου.
Τη καλυτερη πολιτικη εχει η paradox το θεμα. Αφηνει ξεκλειδωτα τα παιχνιδια της. Αν σου αρεσουν ο,τι φτιαχνει και θες να συνεχισει και στο μελλον να παραγει αναλογα παιχνιδια, τοτε τα αγοραζεις για να την υποστηριξεις.
Απλα πραγματα.
Το xpand rallye εχει starforce...
Αυτο που εχω δουλευει χωρις κολπα στα CD/DVD drives... (by ULTIMA...)..:)
Θα ήθελα απλά να σας υπενθυμίσω και τους κανόνες για να μην ξεφύγοουμε....
Ευχαριστώ πολύ,
Τόλης
CaptainMorgan
04-11-2004, 15:46
Το ζήτημα δεν είναι αν έχει πέσει αλλά το "πως" έχει πέσει......Σιγά να μην κάθομαι να συνδέω και να ξεσυνδέω καλώδια....Το μόνο παιχνίδι στο οποίο ξεπεράστηκε κάπως το πρόβλημα είναι codename panzer με το κολπακι με τα saved games. Δεν ξερω αν θα λυθεί με την παραδοσιακή μεθοδολογία γιατί έχουν περάσει αρκετοί μήνες και δεν έχω δει κάτι ανάλογο (να διαδίδεται).
Από κει και πέρα επειδή όντως το παρατραβάμε (sorry admins) το μόνο που έχω να προσθέσω είναι μια γιούχα! για τα hidden devices που σου κάνουν το σύστημα μπάχαλο....πραγματικά απαράδεκτο...
Εγώ προσωπικά βρήκα λύση για το θέμα αυτό
Με λίγο ψάξιμο βρίσκεται και η λύση
Δεν μπορώ να πω τίποτα παραπάνω
Τώρα δηλαδή το παρατραβάμε…? Παραβαίνουμε τους κανόνες του φόρουμ? Δεν νομίζω ότι το κάνουμε αυτό λέγοντας αν έχει σπάσει η όχι το starforce η αν έχουμε κάποιο game με starforce σπασμένο!
Αν κάποιος έλεγε τον τρόπο η έδινε κάποιο link τότε ναι.. θα ήταν παράβαση…
Φιλικά..
Δημήτρης
ckdiablo555
04-11-2004, 17:24
Εγω δεν μπορω να σας πω πως ακριβως λυνεται το προβλημα,γιατι δεν υπαρχει τιποτα που να μην λυνεται στον κοσμο τα προβληματα εχουν παντοτε και μια λυση ασχετα εαν ειναι πολυπλοκη καποιες φορες,εξαλλου λεγοντε προβληματα για να μας προβληματηζουν και να μας σπαν τα @@***** καμια φορα(αποψη μου),αλλα τι να κανουμε ετσι ειναι η ζωη!!!Απλα θα σου ελεγα οτι να ψαξεις εαν σε ενδοιαφερει και τοσο,να ψαξεις στο ιντερνετ και θα το βρεις και δεν ειναι και κατι ιδιαιτερα δυσκολο!
Προς το παρων δεν νομιζω να εχει γινει καποια παραβαση....Απλα ο Τολης υπενθυμισε τους κανονες για να αποφυγουμε τυχον παραβιαση later...
Προς το παρων δεν νομιζω να εχει γινει καποια παραβαση....Απλα ο Τολης υπενθυμισε τους κανονες για να αποφυγουμε τυχον παραβιαση later...
Έτσι....
:D
CaptainMorgan
04-11-2004, 20:52
Αν εννοείτε λύση το βάλε βγάλε εγώ δεν το μπορώ....αν έχει βρεθεί κάτι που να πλησιάζει τις κλασικές μεθόδους....τα λέμε pm.....
Θυμαμαι τι πακετο ειχα φαει με το GANGLAND.Απο τις λιγες φορες που ενω μου αρεσε πολ το παιχνιδι, αναγκαστηκα να το παρατησω επειδη ειχε πολυ δυσκολη αντιγραφη αλλα και επειδη ειχε τρελα bugs λογω των hidden drivers.Ακομη ειχα διαβασει σε ξενα φορουμ οτι και οι νομιμοι κατοχοι που τα ειχαν σκασει για αυτο το game, δεν μπορουσαν να παιξουν σωστα.
Συγχαρητηρια στις εταιρειες που προκειμενου να φτιαξουν το τελειο κλειδωμα, καταστρεφουν τα παιχνιδια.
http://www.boycottstarforce.org/
άντε γιατί κάτι τέτοια χαλάνε την πιάτσα :D
Αυτο το τελευταιο δεν επρεπε να δωθει...τωρα νομιζω οτι πετυχατε την παραβιαση των κανονων...
ποιο κανόνα ακριβώς το ότι κάποιοι μποϊκοτάρουν τα παιχνίδια με starforce? έχει και ένα σύνδεσμο βέβαια ύποπτο αλλά δεν βγάζει πουθενά.
Προς το παρόν δεν έχει σημειωθεί παράβαση κανονισμών. Απλά γίνεται μια ακόμα σύσταση μείνετε εντός ορίων και κανόνων.
Φιλικά Γιώργος
CaptainMorgan
06-11-2004, 02:09
Ρε παιδιά τώρα είπα να ρίξω μια ματιά και βρήκα στο device manager ενα VSO DEVICES...???
Αυτό είναι που βάζει το StarForce? Ή υπήρχε και δεν το είχα προσέξει εγώ ποτέ μου...?
Να το απεγκαταστήσω ή να το βγάλω με το SF cleanup....???
Ρε παιδιά τώρα είπα να ρίξω μια ματιά και βρήκα στο device manager ενα VSO DEVICES...???
Αυτό είναι που βάζει το StarForce? Ή υπήρχε και δεν το είχα προσέξει εγώ ποτέ μου...?
Να το απεγκαταστήσω ή να το βγάλω με το SF cleanup....???
Αυτό αν θυμάμαι καλά έχει σχέση με κάποιο πρόγραμμα εγγραφής cd/dvd
Και εγώ... Νομίζω του Alcohol.
CaptainMorgan
06-11-2004, 15:56
Alcohol και blindwrite....????
Κουφάθηκα! Δε χρησιμοποιώ κανένα από αυτά.......
Για την ακρίβεια τα είχα χρησιμοποιήσει κάποτε ( πριν από 1 χρόνο και βάλε!)αλλά τότε είχα και διαφορετικό δίσκο! (τουτέστιν έπεσε άπειρο φορματ από τότε δηλαδή).....
Μπας και ειναι απο το clonecd?Παντος μη το φοβασαι....
Hemispasm
08-11-2004, 01:11
Απο το BW suite ειναι.
Απλα να ξεκαθαρισω κατι. Αν και δε γνωριζω τη σαφη νομοθεσια οσον αφορα στην ελλαδα - ο Giorgos ξερει σιγουρα καλυτερα :) - το να κανεις ενα backup ενος παιχνιδιου που κατεχεις ειναι νομιμο ανεξαρτητου της προστασιας που αυτο εχει. Αρκει να μην κανεις τροποποιηση της προστασιας που εχει εφαρμοστει πχ με ενα no cd crack.
Το να αλλαξεις με οποιονδηποτε τροπο το configuration/system setup του υπολογιστη σου στη πορεια για την επιτευξη του στοχου σου ειναι επισης καθολα νομιμο.
Συμπερασμα, μπορειτε γενικα να μιλατε σχετικα ελευθερα αρκει να μην αναφερεστε σε σαφως μη νομιμες διαδικασιες. Οταν εχω λιγο περισσοτερο ελευθερο χρονο, το οποιο θα ειναι αρκετα συντομα, σκοπευω να γραψω ενα κειμενο σχετικο με αυτο των μετρων προστασιας των παιχνιδιων και νομιμων τροπων που μπορει καποιος να χρησιμοποιησει για να προστατευσει την περιουσια του.
και το obscure εχει σταρφορσ!!!
voyager_sat
26-11-2004, 02:46
Εγώ πάντως εφιστώ στην προσοχή των καταναλωτών gamers για τα παρακάτω μετά από έρευνα την οποία έκανα σε παιχνίδι μετά την αγορά και καταστροφή του λειτουργικού.
1. Τα windows δέχονται τον driver του starforce ως ενδιάμεσο στην επικοινωνία των συσκευών και του λειτουργικού.
2. Σε κάποιες περιπτώσεις αν δεν αναβαθμιστεί ο ΙΟΣ starforce τότε ακόμα και τα γνήσια δεν παίζουν και πιστέψτε με γίνεται μετά από κάθε αναβάθμιση του λειτουργικού όπως sp1 και sp2 πληροφοριακά σας θέτω ερώτημα για το τι θα γίνει με τα longhorn άλλης φιλοσοφίας
3. Επίσης παρατηρημένο και ελεγμένο με ανθρώπους από το ίντερνετ αλλά και λόγω δικής εμπειρίας μπορεί να τσακίσει με την μακροχρόνια χρήση του ακόμα και τα πιο καινούργια cd rom, dcr έτσι ώστε ο μηχανισμός να κουράζεται υπερβολικά και να απορυθμίζονται οι κεφαλές της τάξεως των 2 χιλιοστών(στο δικό μου πείραμα με 3 διαφορετικά)
4. Το λειτουργικό καταστρέφεται αργά αλλά σταδιακά λόγω του ότι δεν μπορεί να γίνει σωστή απεγκατάσταση του εν λόγω ιού και το ονομάζω ιό διότι τα προγράμματα γίνονται uninstall αλλά αυτό ποτέ ακόμα και με το removal tool της ίδιας της εταιρείας τα κατάλοιπα μένουν διότι δεν υπάρχει πουθενά η πληροφορία της εγκατάστασης( περαιτέρω δεν λέω γιατί πέφτουμε πολύ βαθιά)
Μετά από τα παραπάνω αυτό που λέω εγώ και συνιστώ είναι μακριά και αλάργα από το πράγμα διότι καλό είναι να αγοράζουμε και να υποστηρίζουμε τις εταιρείες αλλά όχι σε σημείο να μας βλάπτουν όπως αυτό.
tsompanos
26-11-2004, 10:43
συγνώμη αλλά αυτό είναι λάθος. Με το να μπουκοτάρουμε τα παιχνίδια που έχουν starforce προστασία και το διαλλαλούμε σε όλο τον κόσμο το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να αποκτήσουν όλα τα παιχνίδια starforce προστασία. Εγώ έτσι νομίζω. Κλύτερα είναι να το αφήσουμε έτσι όπως είναι το θέμα τουλάχιστον μέχρι να βγει μια λύση που να κάνει σωστά την δουλειά μας και μετά μπουκοτάρουμε όσο θέλετε
_daemon_
26-11-2004, 11:47
καλα ρε ηρεμα. Ενα search στο google και ΙΔΟΥ η απαντηση...
συγνώμη αλλά αυτό είναι λάθος. Με το να μπουκοτάρουμε τα παιχνίδια που έχουν starforce προστασία και το διαλλαλούμε σε όλο τον κόσμο το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να αποκτήσουν όλα τα παιχνίδια starforce προστασία. Εγώ έτσι νομίζω. Κλύτερα είναι να το αφήσουμε έτσι όπως είναι το θέμα τουλάχιστον μέχρι να βγει μια λύση που να κάνει σωστά την δουλειά μας και μετά μπουκοτάρουμε όσο θέλετε
Να μην πούμε δηλαδή ότι τα starforce κάνουν μπάχαλο το σύστημα? πολλά από αυτά που αναφέρθηκαν δεν τα γνώριζα, μόνο τα βασικά ότι βάζει virtual συσκευές.
Για το μπουκοτάζ πιο πολύ ως αστείο είναι καθώς δεν υπάρχει κάτι οργανωμένο. από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει αυτό που θεωρεί προσωπικά καλύτερο.
Γνώμη μου είναι ότι αν κάτι προκαλεί ζημιά έστω και αν είναι νόμιμο πρέπει να το ''κράζουμε '' μπας και βελτιωθεί και πάψει να προκαλεί δυσλειτουργίες . Τώρα ο τρόπος που θα γίνει αυτός για άλλους έχει σημασία και για άλλους όχι .
Πάντως εγώ θα ήθελα να ξέρω όλους τους τρόπους και να επιλέξω ποιον να ακολουθήσω νόμιμο ή μη αλλά και να καταλάβω πως γίνεται ο διαχωρισμός αυτός .
Δηλαδή αν κάποιος μου πεί ότι πχ μπορείς να το προσπεράσεις έτσι αλλά είναι παράνομο και δεν το συνιστώ τότε ξέρω ότι αυτός ο τρόπος δεν πρέπει να εφαρμόζεται και αν μου τύχει ξανά στο μέλλον μπροστά μου να μπορώ να τον κρίνω σωστά.
Πάντα μιλάμε για καθαρά εκπαδευτικούς λόγους εδώ μέσα και όχι για να τα εφαρμόζουμε όλα στην πράξη......
lefterhs
01-12-2004, 13:23
Παντως φαινεται οτι το starforce δεχτηκε ισχυρο "πληγμα" :077:
Ψαχτε σε διαφορα fora και θα μαθαιτε νεα...
Αςμου στειλει καποιος ενα πμ με κανα λινκ για το τι εγινε...
digitron
04-12-2004, 07:06
Δε χρειαζεται να βαλει-βγαλει καλωδια καποιος μιας και κυκλοφορησε utility που
απενεργοποιει τα IDE απο τα windows.Δοκιμασμενα πραγματα... ;)
overclocked
04-12-2004, 08:29
ολα καλα επιτελους καιρος ηταν.................
CaptainMorgan
04-12-2004, 13:40
Προς voyager_sat :
Αν κάνουμε ένα restore point πριν απο την εγκατάσταση παιχνιδιού με sf3 και αφού τελειώσουμε το παιχνίδι , το κάνουμε uninstall και επιστρέψουμε σε αυτό το point, θα έχουν εξαφανιστεί οι εικονικοί μηχανισμοί, "ιοί", κλπ....?????
Το starforce 3 έχει όπως φαίνεται ξεπεραστεί από μια ομάδα την ULTIMA. Δεν χρειάζεται κάποια ενέργεια από εμάς (Τα γνωστά). Είναι πλέον παρελθόν.
georgeks78
16-12-2004, 16:48
Το θεμα ειναι λεπτο. Το παιχνιδι που ενδιεφερε εμενα ηταν το beyond divinity, εψαχνα μηνες αλλα τζιφος. Γενικα ειμαι της λογικης πρωτα δοκιμαζω και μετα αγοραζω. Τελικα επεσα πανω στο κολπο με την αποσυνδεση των drives. Το εκανα και δουλεψε. Επεξα μερικες ωρες το παιχνιδι, μου αρεσε, μπηκα στο ebay και το αγορασα απο αγγλια 9 ευρω με τα μεταφορικα. Εδω ο παπασωτηριου το εχει σχεδον 50. Και παιζω τωρα με original. Αν οι εταιρειες ηταν σωστες στο εξωφυλλο του παιχνιδιου θα εβαζαν πραγματικες φωτο κι οχι οτι πιο εντυπωσιακο θα δεις (2-3 φορες μεσα στο παιχνιδι). Μου χει τυχει παααρα πολλες φορες να δω εξωφυλλα τρομερα και με το βαζω το παιχνιδι να με πιανουν τα γελια. (Αν το χα πληρωσει τα κλαματα). Σε γενικες γραμμες ειναι καλο να δοκιμαζεις καποιο demo αλλα οταν και τα demo κοντευουν να φτανουν σε μεγεθος το ενα cd τοτε μαλλον ειναι πιο ευκολο να βρεις το γκουχ γκουχ παρα το demo. Παντως οτι εχω παιξει και μου αρεσε μεχρι τωρα το εχω αγορασει (strategy-rpg) οτι δεν μου αρεσε το καταλαβα στα πρωτα 2 λεπτα και εφαγε σουτ.
digitron
18-12-2004, 15:20
addonaki του βγαλες τα ματια!!! Δεν το βλεπω για πολυ το ποστ σου εδω... :(
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.