View Full Version : Καθυστερήσεις στο Opensource Solaris
DarthMoul
04-11-2004, 10:29
Λόγω νομικών προβλημάτων, η Sun Microsystems, θα καθυστερήσει την μετάβαση του κώδικα του Solaris απο proprietary σε opensource. Το νέο Solaris 10 θα κυκλοφορίσει στις 15 Νοεμβρίου αλλά τελικά δεν θα είναι opensource, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά. Η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι η SUN δεν κατέχει όλα τα δικαιώματα του κώδικα του λειτουργικού. Συνεπώς, πνευματικά δικαιώματα για κάποια κομμάτια από αυτά θα πρέπει να εξαγοραστούν από την εταιρία, ή να ξαναγραφτούν από την αρχή. Μέχρι τότε υπομονή.
http://www.internetnews.com/dev-news/article.php/3430661
assasine
05-11-2004, 17:06
Άντε, μπορεί να ξυπνήσουν και οι Ελληνικές κυβερνήσεις και να δούμε o/s στη δημόσια διοίκηση επιτέλους.
DarthMoul
05-11-2004, 17:13
Άντε, μπορεί να ξυπνήσουν και οι Ελληνικές κυβερνήσεις και να δούμε o/s στη δημόσια διοίκηση επιτέλους.Το Linux έχει αρχίσει να εμφανίζεται και στο δημόσιο πάντως.
Το Linux έχει αρχίσει να εμφανίζεται και στο δημόσιο πάντως.
που, ποτε, πως, εχεις κανενα λινκ?
DarthMoul
05-11-2004, 18:39
που, ποτε, πως, εχεις κανενα λινκ?Όχι δεν έχω links. Δεν είναι μεγάλες εγκαταστάσεις για να γίνει ανακοίνωση.Άλλά έχω δει πάνω από 10. 2 μάλιστα έτρεχαν oracle και εξυπηρετούσαν από καμμιά 20αριά τερματικά το καθένα.
Μην ξεχνάς πως τα οικονομικά στο δημόσιο είναι χάλια, οπότε μεμονομένες και μικρές υπηρεσίες, θα εξοικονομίσουν χρήματα από όπου μπορούν. Το linux είναι μακράν η πιο φτηνή λύση και νομίζω πως είναι θέμα χρόνου να αρχίσει το δημόσιο να το χρησημοποιεί πιο εκτεταμένα.
assasine
05-11-2004, 21:17
Αμήν, να γίνουμε Γερμανία, αλλά να οργανωθούμε κιόλας για να τροποποιήσουμε και να φτιάξουμε μια διανομή κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τα ελληνικά. Θα κερδίσουμε και πολύ τεχνογνωσία έτσι. Οι δήμοι και οι κοινότητες θα μπορούσαν νε εξοικονομήσουν πολλούς πόρους με αυτό τον τρόπο και να ανοίξουν σταδιακά τον δρόμο και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Και βέβαια με τη SUN να υποστηρίζει ο βαθμός επικινδυνότητας μειώνεται αισθητά.
DarthMoul
05-11-2004, 21:22
Αμήν, να γίνουμε Γερμανία, αλλά να οργανωθούμε για να τροποποιήσουμε και να φτιάξουμε μια διανομή κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τα ελληνικά. Θα κερδίσουμε και πολύ τεχνογνωσία έτσι. Οι δήμοι και οι κοινότητες θα μπορούσαν νε εξοικονομήσουν πολλούς πόρους με αυτό τον τρόπο και να ανοίξουν σταδιακά τον δρόμο και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.Εσύ προχώρησες πολύ ;)
Το δημόσιο θα έρθει τελευταίο πάλι. Μην ξεχνάς ότι το linux ακόμα δεν είναι για desktop. Στους servers έχει 30% και στο desktop λιγότερο από 3%. Θέλει 2-3 χρονάκια ακόμα για να είναι έτοιμο για αυτά που λες.
στο δημοσιο εχω δει oracle σε irix? το λεω σωστα, αλλα μιλαμε για θηριο ιβμ server με air condition kai ups san καταψυκτη δεν ειναι ομως linux και θα κοστησε πολλα εκατομυρια φανταζομαι
DarthMoul
06-11-2004, 08:44
στο δημοσιο εχω δει oracle σε irix? το λεω σωστα, αλλα μιλαμε για θηριο ιβμ server με air condition kai ups san καταψυκτη δεν ειναι ομως linux και θα κοστησε πολλα εκατομυρια φανταζομαιIrix? SGI? Αν όντως είναι SGI η μηχανή τότε είναι πανάκριβη. Αυτές οι μηχανές είναι περισσότερο για γραφικά, επιστημονική έρευνα και μηχανικούς. Έχει μία το ιδρυμα μείζωνος ελληνισμού και κάνει emulation την αρχαία ελλάδα.
circular
06-11-2004, 11:12
Έχει 2 και στο Οικονομικό πανεπιστήμιο Αθηνών, είχα account σε αυτές για 5 χρόνia :)
DarthMoul
18-11-2004, 15:39
Τελικά το Solaris 10 κυκλοφόρησε εχθές:
http://gr.sun.com/backissues/2004/041115/
Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ:
http://wwws.sun.com/software/solaris/solaris-express/get.html
Ακόμα και αν η SCO κερδίσει τις δίκες για το linux, η M$ δεν θα κερδίσει ούτε έναν πελάτη :D
Σε λίγο καιρό θα έχουμε και τα sources :039:
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.